-
Το εκανα πριν λιγες μερες και καταλαβα το εξης . αν δεν εχεις κατι για αλλαγη η διωρθωση στο Ε9 του 2009 το 'οριστικοποιεις'... μετα δε πας στο 2010.. κανεις τις αλλαγες που εχεις...και κανεις το ιδιο μετα 'οριστικοποιεις. Μετα πας και στο 2011 και κανεις το ιδιο.... κ.ο.κ.ε. Δηλαδη απο εδω και περα καθε φορα που αλλαζεις κατι κανεις Ε9, ασχετα με το αν ειναι τελος χρονου.. οποτε κανεις μεταβολη, τη δηλωνεις ξεχωριστα αν θελεις... ωστε να εχουν την εικονα των περιουσιακων σου ενημερη...
-
Όταν λέμε Ε9 2009 σημαίνει μεταβολές που έγιναν στην ακίνητη περιουσία σου το 2008 και αποτύπωση της περιουσιακής σου κατάστασης 01/01/2009.
Πρέπει πρώτα να ολοκληρώσεις (οριστικοποίηση περιουσιακής κατάστασης ή υποβολή δήλωσης Ε9) το 2009 και μετά θα σου βγάλει το 2010.
Τσεκάρεις την περιουσιακή σου κατάσταση, δηλ. αν 01/01/2009 είχες πράγματι αυτά τα ακίνητα που σου βγάζει η εφαρμογή, και αν συμφωνείς απλά πατάς οριστικοποίηση. Αν όχι κάνεις δήλωση αφαιρώντας ή προσθέτοντας τα ακίνητα που θες. -
Σε περίπτωση θανάτου επικαρπωτή αυτόματα περιέρχεται πλήρης κυριότητα στον ψιλό κύριο ή θέλει να γίνει πρώτα αποδοχή κληρονομιάς ? (το λέω διότι το ένας γεγονός έγινε το 2009 και το άλλο το 2010 οπότε σε ποιό Ε9 θα πάνε τα στοιχεία που δείχνουν πλήρη κυριότητα, του 2010 ή του 2011 ? )
-
Η ημερομηνία και η ώρα θανάτου κάποιου είναι και η ώρα 'συγχώνευσης' επικαρπίας και ψιλής κυριότητας όπως και η ημερομηνία περιέλευσης της κληρονομιαίας περιουσίας στους κληρονόμους, η αποδοχή κληρονομιάς δεν παίζει ρόλο ως προς αυτό. Επίσης αν γίνει αποποίηση της κληρονομιάς πχ μετά από 1 μήνα από το θάνατο αυτή ανατρέχει στην ημερομηνία θανάτου και οι νέοι κληρονόμοι είναι κύριοι της περιουσίας από τη στιγμή του θανάτου.
Ο δικαιολογητικός λόγος είναι προφανής : η έννομη τάξη δεν μπορεί να 'ανεχθεί' κενό δικαίου, δηλ. χρονικό διάστημα στο οποίο ένα εμπράγματο δικαίωμα ή μια περιουσία βρίσκεται στον 'αέρα' χωρίς να ανήκει σε κανένα. -
Ευχαριστώ
Θυμήθηκα ότι είχα διαβάσει και κάτι σχετικές ιστορίες παλιότερα όπου από την ώρα (σε επίπεδο δευτερολέπτου) θανάτου εξαρτιόταν ποιός θα ήταν ο κληρονόμος και άλλα τέτοια ανατριχιαστικά. -
Ή από το χρόνο δράσης του δηλητηρίου.
-
Φυσικά, σκέψου σε τροχαίο ατύχημα οπού σκοτώνεται ένας γονιός και το παιδί του και έχουμε επιζώντα αδερφό/γιο και σύζυγο/μητέρα.
Αν πεθάνει χρονικά πρώτα το παιδί (θεωρούμε ότι δεν έχει περιουσία) και μετά ο πατέρας τότε οι επιζώντες θα κληρονομήσουν την περιουσία του πατέρα κατά 75% παιδί 25% μητέρα (εξ 'αδιαθέτου).
Αν όμως πεθάνει πρώτα ο πατέρας και μετά το παιδί τότε η περιουσία του πατέρα πάει ως εξής : 75% στα 2 παιδιά,από 37,5% στο καθένα, και 25% στη μητέρα. Μετά το παιδί που πεθαίνει έχει πλέον 37,5% της περιουσίας του πατέρα του (που πέθανε πχ λίγα λεπτά νωρίτερα) και το κληρονομεί σε ίσα μερίδια στη μητέρα και στον αδερφό του 50/50. Άρα τελική κατανομή περιουσίας σε αυτό το παράδειγμα 56,25% (18,75+37,5) επιζών αδερφός/γιος και 43,75% (18,75+ 25) μητέρα/σύζυγος. Τελείως διαφορετική κατανομή από το 75/25 του πρώτου ενδεχομένου.
Ένα πολύ απλό παράδειγμα, σκέψου πόσο περίπλοκες μπορεί να γίνουν κάποιες περιπτώσεις. -
Σε περίπτωση μονοκατοικίας στο Ε9 δηλώνεται και η κατοικία και το οικόπεδο ?
-
Αφού επιλέξεις την κατηγορία μονοκατοικία (2) στην ίδια γραμμή σημειώνεις τα τμ του κτίσματος, βοηθητικών χώρων κλπ στη στήλη 'Κτίσμα' αλλά και τα τμ του οικοπέδου κλπ στη στήλη 'Οικόπεδο'.
-
Εκτός αν είναι εκτός των ορίων του οικισμού, οπότε συμπληρώνεται γραμμή στον πίνακα 2 αντί για τα στοιχεία του οικοπέδου.
-
OK
Σε πολυκατοικία-διαμέρισμα γιατί δε χρειάζεται η συμπλήρωση των χιλιοστών του οικοπέδου ? -
Το εκανα αυτο και ηταν λαθος μου υπολογισαν Ετακ και για τα μετρα του οικοπεδου που μου αναλογουσαν.. εκανα τροποποιητικη.... μπλεξιμο χωρις λογο... δεν επρεπε να σε αφηνει να συμπληρωνεις αφου ηταν διαμερισμα....
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Σημερα μου ηρθε η εκτακτη εισφορα εισοδηματος(800) και θελουν να τα παρουν μεχρι 31/12.Δλδ σε 10 ημερες
Αυριο παω με το εκκαθαριστικο των 1715 ευρω πιστωτικο να με πληρωσουν(ηρθε πριν 15 ημερες αλλα δεν ειχε την επιταγη,ελεγε θα ελεγχθει....).Εαν δεν με πληρωσουν ειμαι ετοιμος για μεγαλο σαματα.
Ενημερωνω αυριο.Oh my!! Καλή τύχη και υπομονή, και αναμένουμε τα νέα σου.
λεφτα δεν πηρα,εριξα ομως τα γαμωσταυρα οποτε ειμαι πατσι.
Η δικαιολογια της διευθυντριας της ΔΟΥ ηταν οτι ναι εχετε δικιο τα βλεπουμε στο συστημα(αυτο ελειπε να μην τα βλεπεις,ενω μου εχει ερθει το εκκαθαριστικο) αλλα δεν εχει ωριμασει για να πληρωθει.
Ποτε θα ωριμασει την ρωταω? Δεν ξερω κυριε μου λεει.....
Και πως θα σας πληρωσω,την εκτακτη την ρωταω αφου και με συμψηφισμο μου χρωστατε και εχω περιθωριο μεχρι τις 31/12?
Δεν θα πληρωσετε προστιμο μου ειπε.
Αυτο ειναι σιγουρο? Στο χαρτι που μου στειλατε χθες,δεν γραφει οτι αν μου χρωστατε μεγαλυτερο ποσο,και δεν πληρωσω μεχρι 31/12 δεν θα εχω προστιμο.
Σας το λεω εγω,μου λεει.
Η δηλωση εχει κατατεθει απο τον Απριλιο-Μαιο,αρχες 12ατου το εκκαθαριστικο,οπου θα ενημερωθειτε απο την Δου σας,στις 20/12 ηρθε η εκτακτη,και μετα απο 8 μηνες δεν μπορουν ουτε να πληρωθουν,ουτε να πληρωσουν,χωρις να ξερουν ποτε θα γινει αυτο.
Τοση αχρηστια μαζεμενη μονο σε δημοσιο μπορεις να βρεις.Δωστε τα σε ιδιωτες μπας και δουλεψει ποτε τιποτα.
ΓΤΧΚΤΠΚΤΜΠΤΠ. -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Δωστε τα σε ιδιωτες μπας και δουλεψει ποτε τιποτα.ΓΤΧΚΤΠΚΤΜΠΤΠ.Και από ποιον θα πληρωθεί ο ιδιώτης; Από το δημόσιο ή από τον φορολογούμενο; Από τη Σκύλλα ή τη Χάρυβδη;
-
Το πρωί έβλεπα στο ΣΚΑΙ που έλεγαν ότι δεν υπάρχει θέμα με την επιστροφή μικρών ποσών μόνο (πηγή).
-
Καπου ακουσα οτι συμψηφισμο κανει το δημοσιο μονο οταν βγαινει κερδισμενο αυτο, αλλιως πρεπει να πληρωσεις οτι χρωστας και μετα να περιμενεις να σου επιστραφουν τα χρηματα που περιμενεις.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Δωστε τα σε ιδιωτες μπας και δουλεψει ποτε τιποτα.ΓΤΧΚΤΠΚΤΜΠΤΠ.
Και από ποιον θα πληρωθεί ο ιδιώτης; Από το δημόσιο ή από τον φορολογούμενο; Από τη Σκύλλα ή τη Χάρυβδη;
Ο ιδιωτης αποπου και να πληρωνεται, θα εχει αποτελεσμα.μετα απο 8 μηνες να μην ξερουν το ποτε θα πληρωσουν δεν δικαιολογειτε με κανεναν λογο.Δεν γινεται να εχεις πληροφοριακα συστηματα αξιας δεκαδων εκατομμυριων ευρω,δεν γινεται να σου δινουν 8 μηνες χρονο,δεν γινεται να εχεις χιλιαδες ατομα προσωπικο και να μην μπορεις να κανεις κατι τοσο απλο.
Απλα δεν δουλευει τιποτα και δεν ενδιαφερεται κανεις να το διορθωσει.Απο τον υπουργο,μεχρι τον απλο υπαλληλο.
Δεν αξιζει καν να πληρωνονται.Να σου δωσω ενα σημερινο παραδειγμα να δεις την αδιαφορια του δημοσιου υπαλληλου.
Μπαινω στην δου Λιοσιων ρωταω που ειναι τα εκκαθαριστικα και μου λενε ''εκει''.
Παω ''εκει'' και στηνομαι στην ουρα.Μετα απο 20 λεπτα παω ρωταω εαν οντως ειναι ''εκει'' τα εκκαθαριστικα παροτι εβλεπα απο πανω μια κολλα α4 να γραφει ''εκκαθαριστικα''.Ναι μου λεει η υπαλληλος εδω ειναι.
Συνεχιζω να περιμενω,και μετα απο αλλα 15 λεπτα φθανει η σειρα μου.Της βγαζω τα εκκαθαριστικα και την εκτακτη να της τα δωσω,και τι μου λεει ο υπανθρωπος των 25.000 το χρονο? Δεν καθησατε στη σωστη σειρα,εδω ειναι η σειρα για αυτους που δεν εχουν καθολου εκκαθαριστικο.
Μα ηρθα και σας ρωτησα εαν ειναι εδω για τα εκκαθαριστικα ειπα.
Ναι αλλα δεν μου ειπατε οτι δεν εχετε καθολου εκκαθαριστικο.
Τοτε γιατι δεν γραψατε στην κολλα α4 εδω οτι ειναι για φορολογουμενους χωρις εκκαθαριστικο?
Με κοιταγε το ζωο των 25000 ευρω ετησιως με το αυστηρο 8αωρο σαν αγελαδα.
εσυ νομιζεις οτι αυτος ο ανθρωπος πρεπει να συνεχισει να πληρωνεται 25000 ευρω? Για ποιον λογο? Αφου δεν ξερει/δεν εχει διαθεση να κανει την δουλεια της? Γιατι εγω πρεπει να φορολογουμαι για αυτην?
Ολοι διωξιμο απο το δημοσιο,και θα ξαναπροσληφθουν απο ιδιωτικες εταιριες,και θα δεις μετα εαν θα ξανααπαντησει ετσι σε πελατη της που απο μαλακια της θα περιμενει μιση ωρα για το τιποτα.
Μονο ετσι θα δουμε προκοπη.Ειναι κριμα αυτο το ζωο να παιρνει 25000 ευρω ,και ο γυιος σου ή εσυ με προσοντα με πτυχια το και βασικοτερο με ορεξη για δουλεια να εισαι ανεργος.
Ειναι μονιμη ομως βλεπεις,και το μονο που την ενδιαφερει ειναι να μην την πιασουν να εχει κλεψει.Ολα τα αλλα δικαιολογουνται....και πληρωνονται με 5ημερη 8αωρη εργασια(οχι παντα...) με 25.000 ευρω ετησιως μινιμουμ.
το ιδιο ακριβως ζωο οταν θα ερθει για ελεγχο θα εξαντλησει την αυστηροτητα του για μια μουτζουρα, που θα την πληρωσεις μερικες χιλιαδες ευρω.Τα μισα θα τα παρει αυτο το ζωο.ΓΤΜΠΣΠ.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Το πρωί έβλεπα στο ΣΚΑΙ που έλεγαν ότι δεν υπάρχει θέμα με την επιστροφή μικρών ποσών μόνο (πηγή).Παιζουνε με τις λεξεις.
Για να πληρωθεις πρεπει να σου ερθει ενα αλλο χαρτι που θα στειλουν.Οσοι ειναι μονο με το εκκαθαριστικο πιστωτικοι,δεν θα πληρωθουν.Ετσι τουλαχιστον μου ειπαν σημερα κατι ζωα που πηγα στη δου λιοσιων.
Κια φυσικα δεν ξερουν ποτε θα τα στειλουν αυτα τα χαρτια που θα μπορειςπλεοον να πληρωθεις.
Να διευκρινησουμε οτι τα χρηματα που περιμενει ο καθε φορολογουενος ειναι για το ετος 2010,με την δηλωση που εκανες την ανοιξη του 2011.
Το 2012 τον Ιανουαριο δλδ δεν θα ξερουν ποτε θα τα παρεις. -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Ο ιδιωτης αποπου και να πληρωνεται, θα εχει αποτελεσμα.Το πρόβλημα είναι αν θα πληρωθεί και όχι από που.
Εννοείται πως δε διαφωνώ σχετικά με την κατάσταση στο δημόσιο. Τη βιώνουμε όλοι καθημερινά. -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Ο ιδιωτης αποπου και να πληρωνεται, θα εχει αποτελεσμα.
Το πρόβλημα είναι αν θα πληρωθεί και όχι από που.
Εννοείται πως δε διαφωνώ σχετικά με την κατάσταση στο δημόσιο. Τη βιώνουμε όλοι καθημερινά.Θα πληρωθουν,γιατι αν ο ιδιωτης δεν πληρωθει,δεν θα εισπραξει και το κρατος ουτε ενα ευρω.Οποτε θα κοψουν τον χοντροκωλο τους και θα πληρωσουν τους ιδιωτες, που θα αναλαβουν να κανουν αυτα, που αυτοι ηταν ανικανοι να κανουν.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος