-
Ο χρήστης MerNion έγραψε:
Συγγνώμη για το νέο θέμα, αλλά με 2-3 όρους που έψαξα στην αναζήτηση δεν βρήκα πρόσφατο σχετικό θέμα
Υπάρχουν πάνω από 50 θέματα για να 'κολλήσεις' το δικό σου. Ψάξε λίγο πως λειτουργεί η αναζήτηση πάνω δεξιά [mod]
-
MerNion
Τη φωτο την ειδες? Σε ρωταω γιατι ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να εχουν ρυθμισει καμερα στην ΑΟ να γραφει στα 126 με οριο 120. Εκτος απο το οτι θα επρεπε να εχει παει μεσα η μιση Ελλαδα κ εγω μαζι τους, θα ειχε σαλταρει το συστημα με τις κυριολεκτικα χιλιαδες παραβασεις που θα κατεγραφε μεσα σε ΜΙΑ μερα. Κατι περιεργο συμβαινει...
Αυριο θα ξαναπάω για να παραλάβω την λυπητερή, σήμερα πήγα απλά για να μάθω γιατί με θέλανε..
Πιστεύω οτι και εμένα αυτή στο ύψος του Alpha με 'έπιασε' γιατί είναι από τις λίγες που περνάω συχνά και έχει μεγάλο όριο.. Αυριο θα ξέρω λεπτομέριες..Οπως σου ειπα, να δεις τη φωτο κ να πας πεις ποιο σημειο ειναι. Εχω περασει αμετρητες φορες απο την καμερα του Alpha -παντα βραδυ - με ~150 κ δεν εχει αστραψει ποτε τιποτα.
Για να απαντήσω στην πρώτη σου ερώτηση, το γενικό όριο στους αυτοκινητοδρόμους είναι πράγματι 130 km/h. Αλλά όπου οι πινακίδες ακόμη λένε 120, ισχύει το τελευταίο...είτε από επιλογή, είτε επειδή αμέλησαν να τις ενημερώσουν.
Οτι ειπε. Η πινακιδα υπερισχυει του γενικου οριου.
-
Και τότε ερχόμαστε στο δεύτερο ερώτημα, που είναι αν και κατα πόσον είναι ακριβή αυτά τα όργανα και τι λένε τα πιστοποιητικά διακρίβωσής τους.. Γιατί αν λένε +-5/10/20km/h, τότε είναι μέσα στα όρια σφάλματος.
Πριν καμια βδομάδα διακρίβωσα καποια οργανα στο εργαστήριο.
Πιασαμε κουβεντα με τον υπευθυνο της εταιρίας (με ποσα ηρθε απο Αθηνα, αν τον σταματησαν σε καποια 'γνωστα' μπλοκα κλπ).
Η κουβεντα εφτασε και στις διακριβώσεις των οργάνων.Τον ρωτησα αν παιρνει μερος (και αν υπαρχει) σε καποιον διαγωνισμο για τις διακριβώσεις των οργανων της τροχαίας.
Μου ειπε οτι κανουν καποιες φορες ΜΟΝΟ για τα σταθερα, τα κινητα δεν διακριβώνονται ποτε. -
Για το
- Δεν γνωριζω
- Θεωρητικά γινεται και παλιωτερα ειχε ΟΝΤΩΣ γινει μανουρα σε δικαστηρια ( δεν ξερω την εκβαση ) σχετικά με τι εκπαιδευση εχουν οι χειριστες, ποτε γινεται το καλυμπραρισμα της συσκευης και ΑΝ γινοταν και γενικως σε αυτο το πνευμα. Σιγουρα ομως ολο αυτο θα σου στοιχισει πανω απο 40 ευρω.... και αν θυμαμαι καλα με καποια αποφαση καλυψαν το νομικό κενο που υπηρχε
- Οχι. ΚΑΠΟΙΑ στιγμη σε ανυποπτο χρονο θα στην βαλουν στην φορολογικη σου δηλωση. Και οχι μονο την κληση αυτη καθαυτη αλλα και οτι προσαυξησεις μεχρι τοτε εχουν μπει....
-
πολυ απλα, αν πας στο δικαστηριο και αποδειχτεί οτι κατεγραψαν την ταχυτητα σου με αδιακρίβωτο όργανο θα αθωωθείς.
Αδιακρίβωτο όργανο ειναι (θεωρητικά) αναξιόπιστο.
Δεμ μπορούν να ληφθούν υπόψη οι μετρήσεις του
-
Μήπως η κάμερα που φωτογράφισε τον MerNion ήταν από Λ. Μαραθώνος;
-
Κ παλι, 126 στα 120 δεν παιζει.
-
Να σωστά, σκέφτηκα μήπως το 120 ήταν το ελάχιστο όριο της κάμερας για να αστράψει.
Αν την έφαγε για +6 του ορίου ταχύτητας, οι μισοί από όσους περνούν από εκεί θα είναι παραβάτες. -
Σίγουρα πρέπει να ηταν on board radar.
-
Ο χρήστης plokami έγραψε:
Μήπως η κάμερα που φωτογράφισε τον MerNion ήταν από Λ. Μαραθώνος;Μακάρι να είχαμε όριο τα 120.
70 έχουμε στην αριστερή και 50 στην δεξιά.
Πάντως μου κάνει εντύπωση ο στα@@δισμός πολλών οδηγών. Ξέρουν τα σημεία που έχει ραντάρ στην Μαραθώνος αλλά όλοι πάνε μαλλιοκούβαρα. Περίπτωση γείτονα που μου έλεγε ότι του ήρθαν 4 κλήσεις από λ. Μαραθώνος και το κακό για αυτόν είναι ότι θα συνεχίσουν να έρχονται επειδή καθημερινά πάει στην δουλειά του με σκούτερ (500αρι), πέρναγε με 120+. Ηδη μετρά 4 χ 350€ ή 4 χ 700€ αν δεν έχει να πληρώσει...άουτς! Οταν του έλεγα κόψε μου έλεγε ότι είναι για εκφοβισμό.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ηδη μετρά 4 χ 350€ ή 4 χ 700€ αν δεν έχει να πληρώσει...άουτς!Μάλλον εννοείς 4x175 ή 4x350 αντίστοιχα...
-
Ναι ναι.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μακάρι να είχαμε όριο τα 120.
70 έχουμε στην αριστερή και 50 στην δεξιά.Άρα, πως δεν έχουμε 120;
-
Αυριο θα ξαναπάω για να παραλάβω την λυπητερή, σήμερα πήγα απλά για να μάθω γιατί με θέλανε..
Πιστεύω οτι και εμένα αυτή στο ύψος του Alpha με 'έπιασε' γιατί είναι από τις λίγες που περνάω συχνά και έχει μεγάλο όριο.. Αυριο θα ξέρω λεπτομέριες..Οταν παραλαβεις την κληση αν θες ενημερωσε για λεπτομερειες όπως : εξοπλισμός με σταθερη καμερα ή κινητή, ταχυτητα που σε εγραψαν, θεση κλπ.
Τι ισχύει τελικά ???
Ισως σωσεις αρκετό κόσμο που εχει αγνοια κινδυνου
-
Πιστεύω οτι και εμένα αυτή στο ύψος του Alpha με 'έπιασε' γιατί είναι από τις λίγες που περνάω συχνά και έχει μεγάλο όριο.. Αυριο θα ξέρω λεπτομέριες..Τελικά την παρέλαβες την κλήση; Από που ήταν;
-
Καλησπέρα και καλη χρονια σε όλους.
Σήμερα τα ξημερώματα καθώς γυρνουσαμε απο τη Βουλγαρία με γράψανε για παράβαση πινακίδας 30 λεβα. Ρώτησα στον αστυνομικό που μπορω να το πληρώσω και είπε σε τράπεζα Βουλγάρικη. Πίστευα πως θα γίνεται κάτι στο τελωνείο αλλα και εκεί είπan μόνο στην τράπεζα μπορείς αλλα don't worry , ενώ ο αστυνομικός είχε πει never again Bulgaria αν δεν το πληρώσω.Τι να κάνω?
-
Τι είναι η παράβαση πινακίδας..? Το κλασσικό 10€ που θέλουν οι Βούλγαροι μπάτσοι?
-
Σιγα μην σου απαγορεψουν την εισοδο στην Βουλγαρια για απληρωτη κληση!
Αλλωστε ουτε ελενχους κανουν στα συνορα ουτε τιποτα. -
Το ξέρω ότι δεν υπάρχουν έλεγχοι απλώς δεν θέλω να έχω μπλεξίματα
-
Το πολυ πολυ οταν ξανα ανεβεις την πληρωνεις και τελειωσε.Οι τραπεζες εκει δουλευουν μεχρι τις 16:00 αν θυμαμαι καλα.Αλλιως πας στην ΚΑΤ (τροχαια) http://www.kat.mvr.bg/
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.