-
Ρίξτε κανα σαββατιανό για ρετσίνα, γιατί οι σύντροφοι από τη Χαβάνα και τη Μόσχα θα θέλουν 1.000.000 δραχμές (=1 βδομαδιάτικο) για κάθε μποτίλια.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
HiFi, κάθε αναφορά στο 'Cuba Libre' [που υπονοεί ρούμι+κόλα] σε φέρνει και ένα βήμα πιο κοντά στη διαγραφήΕντάξει, έχεις δίκιο, δεν ήταν και τόσο... Libre η Cuba του Μπατίστα!
(Εκεί αναφέρεται ο θυμός του Μγιάκοβου για το συγκεκριμένο εχμμμ κοκτέιλ) -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Καλά, έτσι και σκάσει καμιά ασύνταχτη χρεωκοπία, όποιος παράγει φαγητό σε τούτη τη χώρα θα γίνει βασιλιάς.
Καταρχην η ασυντακτη χρεοκοπια ειναι πλεον δεδομενη.
Κατα δευτερον,αν καποιος παραγει με σπορους Καναδα,λιπασμα και φαρμακα ισραηλ,γερμανικο τρακτερ,εργατικα χερια αλλοδαπων,δεν παιρνει πια επιδοτησεις και επιστροφες ΦΠΑ,τοτε δεν ειμαι καθολου βεβαιος για το αν θα καταφερει να συνεχισει ακλονητος την παραγωγικη του δραστηριοτητα.Κ αν καταφερει να συνεχισει να παραγει, να εισαι σιγουρος οτι θα του την πεφτουν κ θα του παιρνουν οτι παραγει αυτοι που πεινανε.
Κατα τ'αλλα, η ζωη του αγροτη οπως περιγραφεται πιο πανω ειναι με χαλαρους ρυθμους κ εχει καλυτερη ποιοτητα...Ελα ρε παιδια, παραδεχτειτε το, πλακα κανατε οταν τα γραφατε, ε?
-
ΠΛΕΟΝ, σε σχέση με αυτό που ισχύει στην αγορά εργασίας, μην το αποκλείεις καθόλου.
Άλλωστε, αγρότης είναι αυτός
αγρότης είναι κι αυτός
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ΠΛΕΟΝ, σε σχέση με αυτό που ισχύει στην αγορά εργασίας, μην το αποκλείεις καθόλου.Άλλωστε, αγρότης είναι αυτός
αγρότης είναι κι αυτός
Τις ταινίες του Hollywood στις οποίες αγρότες σαν τον παραπάνω, με πολλά εκτάρια γης, χρεωκοπούν λόγω χρεών στις τράπεζες, μόνον εγώ τις βλέπω δηλαδή;
Καλά, δεν συζητώ βέβαια για το πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα για έναν αγρότη στις ΗΠΑ σε σχέση με την Ελλάδα: απέραντες επίπεδες εκτάσεις, πολύ και φτηνό νερό, φτηνά μηχανήματα κλπ κλπ. -
Στη Θεσσαλία, στις Σέρρες, στην Πέλλα και αλλού υπάρχουν μεγάλες πεδιάδες και πολύ νερό.
Εν πάσει περιπτώσει, αν κάποιος δεν θέλει, δεν πηγαίνει. Μόνο από αγωνιστή του ΚΚΕ έχω ακούσει σε συζήτηση που είχα μαζί του για υποχρεωτική παραγωγή και επίταξη υπηρεσιών για το καλό του λαού.
Από εκεί και πέρα, κάτι απλήρωτα Σ/Κ και 10ωρα, κάτι ευέλικτα και κάτι μπλοκάκια μπορεί να είναι όντως καλύτερα ρε αδελφέ. Δε λέω...
-
δεν ξέρω για αγρότες, αλλά αρτοποιοί/ζαχαροπλάστες γινόσαστε άνετα πολλοί απο εδώ μέσα.
ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ μας τα κάνατε. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Από εκεί και πέρα, κάτι απλήρωτα Σ/Κ και 10ωρα, κάτι ευέλικτα και κάτι μπλοκάκια μπορεί να είναι όντως καλύτερα ρε αδελφέ. Δε λέω...
Παλι πεφτεις στο τριπακι 'οποιος δεν ειναι αγροτης ειναι αναγκαστικα κακοπληρωμενος υπαλληλος σε κακο ποστο κακης εταιρειας με δεδομενη την καθημερινη 2ωρη ταλαιπωρια για να παει στη δουλεια του' ?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Παλι πεφτεις στο τριπακι 'οποιος δεν ειναι αγροτης ειναι αναγκαστικα κακοπληρωμενος υπαλληλος σε κακο ποστο κακης εταιρειας με δεδομενη την καθημερινη 2ωρη ταλαιπωρια για να παει στη δουλεια του' ?
Γι' αυτούς μιλάμε όμως. Όχι για όσους έχουν μια καλή ή καλούτσικη άκρη. Αυτοί είναι η ομάδα=στόχος: να στραφούν στην παραγωγή, αντί να ψοφάνε για το τίποτα ή όχι;
Κάνουμε σύγκριση προβληματικών για διάφορους λόγους καταστάσεων.δεν ξέρω για αγρότες, αλλά αρτοποιοί/ζαχαροπλάστες γινόσαστε άνετα πολλοί απο εδώ μέσα.
ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ μας τα κάνατε.Μα είμαστε εντός θέματος.
-
Οχι ρε φιλε, δεν μιλαμε μονο για αυτους. Εμεις μιλαγαμε για το αν ο αγροτης (αγροτης ομως, οχι επιχειρηματιας αγροτικων επιχειρησεων - που κ εκει σε μια στιγμη μπορεις να χασεις τα παντα απο μια απλη κακοκαιρια-φυσικο φαινομενο-πυρκαγια) εχει χαλαρους ρυθμους, ποιοτητα ζωης κ ξεγνοιαστη καθημερινοτητα, κ ΟΛΟΙ απαντησανε 'μα ειναι καλυτερο να εισαι σκλαβουπαλληλος' λες κ ντε κ καλα υπαρχουν μονο αυτα τα δυο.
Ακομα κ στο διλημμα που θετεις 'να στραφούν στην παραγωγή, αντί να ψοφάνε για το τίποτα ή όχι; ', το αντε γινε αγροτης θα ηταν απο τις πιο τελευταιες απαντησεις που θα επρεπε να δωθει. 'Γινε επιχειρηματιας (=αφεντικο του εαυτου σου, οχι ντε κ καλα ο Βαρδινογιαννης) στον τομεα που ξερεις' θα επρεπε να ειναι η πρωτη απαντηση.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
δεν ξέρω για αγρότες, αλλά αρτοποιοί/ζαχαροπλάστες γινόσαστε άνετα πολλοί απο εδώ μέσα.
ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ μας τα κάνατε.Μα είμαστε εντός θέματος.
ήσασταν εντός θέματος 1-2 σελίδες πίσω.
τώρα απλώς ο καθένας έχει πειστεί για την μοναδική αλήθεια της θέσης του και έχουμε pissing contest.
get it over with and move on. -
Θα πληρώνονται μέρος του μισθού με... τρόφιμα
Οξύτατες αντιδράσεις στη Θεσσαλία από την καινοφανή απόφαση της «Λάρισα ΑΒΕΕ».
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=112781309 -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
πίνω Cuba Libre!
ρούμι κόλα παλιοηπαμερκανάκι ιμπεριαλιστή πράχτορα
Ubuntu cola βάζει.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Τα έχει, δίπλα στο φράγμα.
Κ παλιότερα τα σταφύλια του τα πουλούσε 70 - 90 λεπτά το κιλό ενώ πουλάει και μούστο κ διατηρούσε για πολλές 10ετίες κατάστημα γεωργικών φαρμάκων, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.Σιγουρα δεν ασχολειτε με 'αλλες' καλλιεργιες; Η Ηλια εχει περισσοτερη παραδοση σε αυτες παρα στα σταφυλια...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
πίνω Cuba Libre!
ρούμι κόλα παλιοηπαμερκανάκι ιμπεριαλιστή πράχτορα
Ubuntu cola βάζει.
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Θα πληρώνονται μέρος του μισθού με... τρόφιμα
Οξύτατες αντιδράσεις στη Θεσσαλία από την καινοφανή απόφαση της «Λάρισα ΑΒΕΕ».
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=112781309Aν ήμουν εργαζόμενος, θα το δεχόμουν εν μέρει -με δεδομένο οτι το σουπερ μάρκετ ειναι ουσιαστικά ένα πάγιο έξοδο σε ένα νοικοκυριό- αν μου έκανε ο εργοδότης σημαντική έκπτωση στα προϊόντα που θα έπαιρνα από τα ράφια αντί μισθού.
Αν οι τιμές του ήταν αρκετά ψηλότερες από άλλες αλυσίδες, θα έπαιρνε τ' @@ μου. -
σε εταιρεια που δουλευει φιλος μου, τους δινουν μισθο συν κουπονια 100 ευρω για βασιλοπουλο
-
Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας είναι και ιδιοκτήτης ή μέτοχος του Α-Β?
-
Σε πολλες εταιρίες πληρωνουν ενα μερος του μισθου με κουπονια ticket restaurant
Θυμαμαι περυσι ο αδερφος μου επαιρνε πολλα και δεν μπορουσε να τα ξοδεψει (ενα ατομο), οποτε τα επαιρνα εγω και τα ρημαζα στο σουπερ μαρκετ.
Δεν ξερω αυτα τα κουπονια αν φαινονται στη μισθοδοσια και στις εισφορες, φανταζομαι πως οχι.
Για τα σουπερ μαρκετ ΛΑΡΙΣΑ που γινεται ο λογος παραπανω, εγινε μεγαλος ντορος και στα τοπικα ΜΜΕ.
Δεν φαινεται να ειναι τιποτα μεμπτο, την προκαταβολη ΑΝ θελουν οι εργαζομενοι θα την παιρνουν σε...ειδος.
Αν δεν θελουν να παρουν κατι, θα γινεται η εκκαθαριση σε ολο το ποσο (συμφωνα με την ανακοινωση της εταιριας) -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ηλια αν καταφερεις να βρεις έναν παραγωγο που να παραδεχεται οτι δεν βγαζει καλο κρασι θα σου δωσω ενα εκατομμυριο ευρώ στο χέριΣωστό. Αλλά εμείς το θέλουμε για να φτιάξουμε γκράπα, οπότε αρκεί να είναι κόκκινο...
τον πστη, ξέμεινε από τσίπουρο και τρώει τους αχινούς στεγνούς
Δεν υπάρχει περίπτωση. Ευκολότερα θα μείνει η θάλασσα χωρίς αχινούς, παρά η Ηλεία χωρίς τσίπουρο.
Μισό, όμως, έριξα μια ματιά: η Grappa είναι προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης κι απ' ό,τι είδα, η παραγωγή της δεν διαφέρει από αυτήν του τσίπουρου.
Αυτό που παράγεται από ολόκληρο το σταφύλι, λέγεται acquavite d'uva και είναι ουσιαστικά το brandy (το τελευταίο, αφού παλιώσει σε βαρέλια).Η καλή γκράπα φτιάχνεται από καλό κόκκινο κρασί, πίστεψέ με, έχω κάνει μεταπτυχιακό.
Δεν επιτρέπεται εύκολα η απόσταξη κρασιού όμως, λόγω της μεγάλης του απόδοσης. Τα καζάνια πληρώνουν στο τελωνείο με την ημέρα, ξέρεις πόσο τσίπουρο θα έβγαζε σε μια μέρα ένα καζάνι αποστάζοντας κρασί?
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....