-
κάτι βρήκα
http://www.batteries.gr/product.asp?catid=3117
ελπίζω να μπορεί ν'ανοίξει μετά αλλιώς θα πρέπει να το πάρω επ'ώμου να ψάχνω
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
κάτι βρήκαhttp://www.batteries.gr/product.asp?catid=3117
ελπίζω να μπορεί ν'ανοίξει μετά αλλιώς θα πρέπει να το πάρω επ'ώμου να ψάχνω
Αυτές όμως είναι 3άδα, το UPS σου λογικά παίρνει 2. Καλύτερα άνοιξε πρώτα το UPS και μετά ψάξε για μπαταρίες.
-
Έχει και ο Δήσιος ποικιλία και καλές τιμές.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Eδώ και 2 μέρες ξαφνικά σταμάτησε να μου δουλεύει η αναγνώριση κλήσεως. Είμαι στον πΟΤΕ. Τι μπορεί να φταίει; Που παίρνω τηλ να το δουν;
13888
τελικά έφταιγε το ασύρματο.
ο πΟΤΕτζης με λέει, Panasonic έχετε; Ναι! (εγώ) Βγάλτε από την μπρίζα και ξαναβάλτε το. Δουλεύει! (εγώ)
όλα τα Panasonic τρώνε τέτοια κολλήματα μου λέει. Είστε ο εκατομμυριοστός με το ίδιο πρόβλημα.
-
Έχει 2 μπαταρίες Yuasa NPW36-12 12V 36W/Cell
Τι παίρνω; -
Έχω ένα πολύ εκνευριστικό πρόβλημα με το internet. Μέρα παρά μέρα κόβεται η σύνδεση και πρέπει να μπώ στη σελίδα του ΟΤΕ και στο interface menu, να ξαναβάλω τον κωδικό για να μπορώ να ξαναμπώ στο internet. Έχω το Connex 2 σπίτι. Δεν ξέρω αν έχει ή δεν έχει σχέση με το πρόβλημα απλά το αναφέρω. Γιατί αυτές οι τόσο συχνές διακοπές? Είναι φυσιολογικό?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Εγω σε δικο μου UPS ειχα βάλει και τριτη μπαταρια (ειχε χωρο μεσα) και με την καταλληλη συνδεσμολογια στα καλώδια, απο 800va το πηγα 1100-1200va.... ευκολα και φτηνα.
Τα VA είναι η ισχύς του inverter, δέν έχει σχέση με τις μπαταρίες. Χοντρικά watt=0.8 x VA δηλαδή στο δικό σου 800 χ 0.8 = 640
Αρα ο υπολογιστής + οθόνη ή ότι άλλο του βάλεις δέν πρεπει να έχουν συνολική κατανάλωση πάνω απο 640W. Με την επιπλέον μπαταρία που έβαλες θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια όταν πέσει το ρεύμα αλλά το όριο των 640W παραμένει.
μεα κουλπα, πεταξα την μαλακιτσα μου.... λογιστής ειμαι ο ανθρωπας... δεν τα παω καλα με τα ρευματα. Αλλα εν τελη το ρεζουμε της υποθεσης ειναι οτι αυξηθηκε η αυτονομια.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Έχω ένα πολύ εκνευριστικό πρόβλημα με το internet. Μέρα παρά μέρα κόβεται η σύνδεση και πρέπει να μπώ στη σελίδα του ΟΤΕ και στο interface menu, να ξαναβάλω τον κωδικό για να μπορώ να ξαναμπώ στο internet. Έχω το Connex 2 σπίτι. Δεν ξέρω αν έχει ή δεν έχει σχέση με το πρόβλημα απλά το αναφέρω. Γιατί αυτές οι τόσο συχνές διακοπές? Είναι φυσιολογικό?Έλεος απόψε μου το έχει κάνει 3 φορές!!!!!
-
Κατι τετοια παθαινα κι εγω οταν ημουν στη forthnet με ενα crypto router αλλα εμπαινα στο μενου του και ξαναφωρτωνα τις ρυθμισεις.
Φυσιολογικο παντως δεν ειναι, καντους ενα τηλ και πες τους το προβλημα. -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
μεα κουλπα, πεταξα την μαλακιτσα μου.... λογιστής ειμαι ο ανθρωπας... δεν τα παω καλα με τα ρευματα. Αλλα εν τελη το ρεζουμε της υποθεσης ειναι οτι αυξηθηκε η αυτονομια.Don't worry!
Βασικά δέν θέλω να σε απογοητεύσω κι άλλο αλλά έχω την εντύπωση οτι ούτε η αυτονομία αυξήθηκε με την τρίτη μπαταρία.
Καταρχάς ένα UPS με δύο μπαταρίες σε σειρά έχει την ίδια αυτονομία με ένα που έχει μία μπαταρία. Ο μόνος λόγος που βάζουν 2 μπαταρίες είναι γιατι έτσι βγάζει 2πλάσια τάση άρα τα ρέυματα στο inverter έιναι τα μισά και συνεπώς πιό εύκολα διαχειρίσιμα (θερμοκρασίες, απώλειες κτλ.)
Τώρα ο μόνος τρόπος να προσθέσεις τρίτη μπαταρία είναι να τη βάλεις παράληλα σε μία απο τις δύο υπάρχουσες. Οι δύο μπαταρίες παράλληλα είναι ισοδύναμες με μία 12V 14.4Ah. Σε αυτή τώρα πάει σε σειρα ή άλλη 12V 7.2Ah.
Όταν πέσει το ρεύμα έχω την εντύπωση οτι η 14.4 και η 7.2 θα αποφορτίζονται με τον ίδιο ρυθμό. Άρα μόλις αδειάσει η 7.2 τότε θα σβήσει το UPS ακόμα και αν οι άλλες δύο μπαταρίες έχουν φορτίο.
Ο μόνος τρόπος να διπλασιάσεις την αυτονομία είναι να βάλεις και μια τέταρτη μπαταρία παράλληλα με αυτή που είναι τώρα μόνη της.
-
Τι παίρνω;τελικά πήρα 2 απ'αυτές http://www.batteries.gr/product.asp?catid=3146
όταν τις βάλω θα πω νεότερα
οι δικές του ήταν 36 αυτές 34 δε θα υπάρχει πρόβλημα ε;
-
τις έβαλα πάνω όλα καλά
έχουν ήδη φορτίο πάνω. Πρέπει να κάνω πλήρη εκφόρτιση πρώτα ή δεν υπάρχει πρόβλημα; -
O υπολογιστής σέρνεται και βγάζει 'ελάχιστη εικονική μνήμη'. Λύνεται το πρόβλημα με σκληρό εξωτερικό δίσκο?
-
Πρώτα απ' όλα τσέκαρε τις ρυθμίσεις των Windows για την εικονική μνήμη. Αν δε δεις βελτίωση από εκεί, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα εξωτερικό USB φλασάκι/σκληρό δίσκο για να αυξήσεις την cache. Δες παρακάτω:
http://windows.microsoft.com/el-GR/wind ... readyboost
http://www.zdnet.com/blog/hardware/boos ... -container -
ο υπολογιστής σέρνεται γιατί έχει λίγη μνήμη και αναγκάζεται να μετακινεί συχνά 'στην εικονική'. Όσο και να αυξήσεις την εικονική, εξίσου θα σέρνεται.
Ιδανικά πάρε κι άλλη μνήμη και απενεργοποίησέ τη τελείως. -
Τι παίρνω;τελικά πήρα 2 απ'αυτές http://www.batteries.gr/product.asp?catid=3146
όταν τις βάλω θα πω νεότερα
οι δικές του ήταν 36 αυτές 34 δε θα υπάρχει πρόβλημα ε;
Την ειχα παρε και εγω την συγκεκριμενη και βγηκε καλη
-
τις έβαλα πάνω όλα καλά
έχουν ήδη φορτίο πάνω. Πρέπει να κάνω πλήρη εκφόρτιση πρώτα ή δεν υπάρχει πρόβλημα;Δεν υπάρχει πρόβλημα, το κύκλωμα του UPS καταλαβαίνει πότε είναι τιγκαρισμένες. Γενικά καλό είναι να αποφεύγεις την πλήρη εκφόρτιση στις μολύβδου οξέως.
Στο δικό μου έχω βάλει 4 τέτοιες στη σειρά (ίδιες ακριβώς με τη δική σου, 12V-9Ah, σε σετ που αγόρασα επίσης από Δήσιο) μια και δουλεύει στα 48V (κάπου 52-53 στην πράξη) αντί για τις 4 των 4 Ah που είχε αρχικά (έπαθα πλάκα που χώρεσαν μέσα, υπολόγιζα να τις βάλω έξωτερικές ). Πλέον η αυτονομία είναι υπερδιπλάσια από την αρχική (λίγο πάνω από 400Wh) και σε περίπτωση διακοπής θεωρητικά μπορεί να κρατήσει τον εξοπλισμό που έχω συνδέσει επάνω του (1 μόντεμ/ρούτερ, 1 switch, ένα PC, 2 ασύρματα τηλέφωνα, 2 λάμπες οικονομίας και 2 εξωτερικούς σκληρούς) πάνω από 2 ώρες - αν βέβαια το PC δουλεύει στο ρελαντί και δεν τρέχει καμιά βαριά εφαρμογή.
-
όμορφα
deck dvd-rw player με είσοδο usb θα έχει πρόβλημα αν συνδεθεί εξωτερικός σκληρός με 2 partition, 1 FAT32 και 1 NTFS?
Σαν ολόκληρος πάντως το FAT32 παίζει και το NTFS όχι, γι'αυτό λέω αν είναι να τον σετάρω σε 2 partitions, ένα για να βλέπω από το deck και στο άλλο οι μεγάλες μεταφορές -
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
μεα κουλπα, πεταξα την μαλακιτσα μου.... λογιστής ειμαι ο ανθρωπας... δεν τα παω καλα με τα ρευματα. Αλλα εν τελη το ρεζουμε της υποθεσης ειναι οτι αυξηθηκε η αυτονομια.
Don't worry!
Βασικά δέν θέλω να σε απογοητεύσω κι άλλο αλλά έχω την εντύπωση οτι ούτε η αυτονομία αυξήθηκε με την τρίτη μπαταρία.
Καταρχάς ένα UPS με δύο μπαταρίες σε σειρά έχει την ίδια αυτονομία με ένα που έχει μία μπαταρία. Ο μόνος λόγος που βάζουν 2 μπαταρίες είναι γιατι έτσι βγάζει 2πλάσια τάση άρα τα ρέυματα στο inverter έιναι τα μισά και συνεπώς πιό εύκολα διαχειρίσιμα (θερμοκρασίες, απώλειες κτλ.)
Τώρα ο μόνος τρόπος να προσθέσεις τρίτη μπαταρία είναι να τη βάλεις παράληλα σε μία απο τις δύο υπάρχουσες. Οι δύο μπαταρίες παράλληλα είναι ισοδύναμες με μία 12V 14.4Ah. Σε αυτή τώρα πάει σε σειρα ή άλλη 12V 7.2Ah.
Όταν πέσει το ρεύμα έχω την εντύπωση οτι η 14.4 και η 7.2 θα αποφορτίζονται με τον ίδιο ρυθμό. Άρα μόλις αδειάσει η 7.2 τότε θα σβήσει το UPS ακόμα και αν οι άλλες δύο μπαταρίες έχουν φορτίο.
Ο μόνος τρόπος να διπλασιάσεις την αυτονομία είναι να βάλεις και μια τέταρτη μπαταρία παράλληλα με αυτή που είναι τώρα μόνη της.
η αυτονομία έιχε αυξηθει απο οσο θυμάμαι (και νομίζω πως είμαι αρκετα σίγουρος σε αυτό)! Βασικά είχε 3 θέσεις για μπαταρίες, αλλα αυτό ειχε 2 μονο μπαταρίες. Το κουτί και τα συστηματα αυτου ήταν ιδια με του 1200VA... με την μονη διαφορα πως το 1200VA είχε και την θέση της τριτης μπαταριας γεμάτη... (τωρα αν αλλαζε στην πλακέτα κάτι θα σε γελάσω) και νομίζω πως είχα ακολουθησει την συνδεσμολογία του 1200VA.... οποια ηταν τεσπά... Πάντως το σπίτι δεν ανατινάχτηκε, και τα PC δεν χάλασαν...
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]