-
α ρε canon
-
Αν ήταν Olympus Ε-3/Ε-5 θα δούλευε κιόλας.
-
Ερώτησις: Παρατηρώ ότι ο Tokina 11-16/2.8, σε λειτουργία Av μου υποφωτίζει τις φωτογραφίες, γύρω στο 1 στοπ. Πήρε το μάτι σας κάτι σχετικό στα interubes ή μου φαίνεται και πρέπει να κάνω σερβις στο κέντρο οπτικής αναγνώρισης στον εγκέφαλό μου;
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Ερώτησις: Παρατηρώ ότι ο Tokina 11-16/2.8, σε λειτουργία Av μου υποφωτίζει τις φωτογραφίες, γύρω στο 1 στοπ. Πήρε το μάτι σας κάτι σχετικό στα interubes ή μου φαίνεται και πρέπει να κάνω σερβις στο κέντρο οπτικής αναγνώρισης στον εγκέφαλό μου;Σε Canon 20D δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Δεν γνωρίζω πάντως αν υπάρχουν άλλες, παρόμοιες με τη δική σου, αναφορές στο δίκτυο.
Αν τον δοκίμαζες σε άλλο σώμα;
-
Ερώτησις: Παρατηρώ ότι ο Tokina 11-16/2.8, σε λειτουργία Av μου υποφωτίζει τις φωτογραφίες, γύρω στο 1 στοπ. Πήρε το μάτι σας κάτι σχετικό στα interubes ή μου φαίνεται και πρέπει να κάνω σερβις στο κέντρο οπτικής αναγνώρισης στον εγκέφαλό μου;Κάνε μερικές δοκιμές. Κρατώντας πατημένο το κουμπί dof preview, άλλαξε το διάφραγμα σε όλες τις θέσεις τέρμα ανοιχτό-τέρμα κλειστό. Κοίτα το με το μάτι, ανοιγοκλείνει κανονικά; Βάλε τη μηχανή σε τρίποδο και σημάδεψε ένα τοίχο. Τράβα φωτογραφίες σε διάφορους συνδυασμούς και προσπάθησε να δεις αν όντως υποφωτίζει, αν το κάνει συστηματικά και αν το κάνει πάντα στον ίδιο βαθμό. Δοκίμασε επίσης το φακό και σε άλλο σώμα.
-
Θάνο καλοκλίκωτο και απο μένα και καλές δουλειές ρε φίλε...
Φυσικά καλό είναι, όπως είπε και ο ντρίφτης, να φτιαχτεί η ανάλυση σε μερικες φωτό που όπως είναι τώρα χάνουν αρκετά...
-
Ερώτησις: Παρατηρώ ότι ο Tokina 11-16/2.8, σε λειτουργία Av μου υποφωτίζει τις φωτογραφίες, γύρω στο 1 στοπ. Πήρε το μάτι σας κάτι σχετικό στα interubes ή μου φαίνεται και πρέπει να κάνω σερβις στο κέντρο οπτικής αναγνώρισης στον εγκέφαλό μου;Μήπως πάσχεις και εσύ από υπερευρυγωνιότητα; Μήπως μπαίνει πολύς 'ουρανός' ας το πώ στο θέμα σου και εσύ επικεντρώνεσαι σε κάτι, αλλά το υπόλοιπο περιβάλλον σταθμίζει αρνητικά το ev?
Αν και δε θυμάμαι την τελευταία φορά που αντιστάθμισα θετικά το ev για να πετύχω φωτογραφία όπως τη θέλω.
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Θάνο καλοκλίκωτο και απο μένα και καλές δουλειές ρε φίλε...Φυσικά καλό είναι, όπως είπε και ο ντρίφτης, να φτιαχτεί η ανάλυση σε μερικες φωτό που όπως είναι τώρα χάνουν αρκετά...
Σε ευχαριστω πολυ!
Θα την φτιάξω την σελίδα
-
μιας και τα nd φίλτρα βγαίνουν σε πολλές ποικιλίες ποιο είναι το καλύτερο για μέσο όρο; όχι τπτ άλλο είναι κ ακριβά τα άτιμα σε τηλεφακό κάνουν δουλειά ή να πάρω μόνο για τον ευρύ για τα τοπία κιετς;
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Απεταξάμην απεταξάμην, δεν είναι καιρός για τέτοια (είπε ο χρήστης JimClark καθήμενος παρά τω τζακίω αναπολήσας μερικές φώτο που έβγαλε πάνω σε τρίποδο το οποίο κατά τα 4/5 ήταν μέσα στο θαλασσινό νερό για πιο ζουμερή φώτο....) -
Αν αναρωτιέστε πως μπορεί να γίνει μια φωτογραφική μετά από ένα χρόνο στη θάλασσα, δείτε εδώ.
Η κάρτα που είχε μέσα, δούλεψε
(επίσης, βρέθηκε και ο ιδιοκτητης της, χάρη στο κοινό του g+ )Διαβάζοντας το link από το G+...
'Canon Canada contacted me and have offered to replace the owners 'severely weathered' Rebel XS - free of charge. SanDisk has also contacted me and will be providing us both with new SD Extreme III Pro imaging cards. My thanks to both for the kind gesture!'Αν θέλετε να πάρετε μια καινούρια Canon, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε
-
Απεταξάμην απεταξάμην, δεν είναι καιρός για τέτοια (είπε ο χρήστης JimClark καθήμενος παρά τω τζακίω αναπολήσας μερικές φώτο που έβγαλε πάνω σε τρίποδο το οποίο κατά τα 4/5 ήταν μέσα στο θαλασσινό νερό για πιο ζουμερή φώτο....)
Εγκεφαλικο
-
Not my cup of tea... Ευτυχώς που υπάρχουν οι ασφάλειες γι αυτή τη δουλειά.
Αντίθετα, αυτό εδώ θα ήθελα πολύ να το κάνω
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Αν θέλετε να πάρετε μια καινούρια Canon, ξέρετε τι πρέπει να κάνετεΠρέπει να περιμένεις ένα χρόνο όμως πρώτα... Και να την βρεις!
@dmitspan: το ND παίζει φυσικά και σε τηλεφακούς, ό,τι θέλεις εσύ το κάνεις. Σχετικά με το νούμερο, εξαρτάται από το πώς θα το χρησιμοποιήσεις. Πχ. αν θέλεις μικρό dof κάτω από τον ήλιο, με 1/8000 και ISO100, εκεί που σκέτό τραβάς με f8, με 4 στοπ πέφτεις στα f2.8.
-
Ερώτησις: Παρατηρώ ότι ο Tokina 11-16/2.8, σε λειτουργία Av μου υποφωτίζει τις φωτογραφίες, γύρω στο 1 στοπ. Πήρε το μάτι σας κάτι σχετικό στα interubes ή μου φαίνεται και πρέπει να κάνω σερβις στο κέντρο οπτικής αναγνώρισης στον εγκέφαλό μου;Σου συμβαινει αυτο και οταν τραβας φωτογραφιες σε κλειστο χωρο ή μονο σε εξωτερικες ληψεις;Ρωταω γιατι και σε εμενα παρουσιαζει το ίδιο,οταν τουλαχιστον στο καδρο εχει πολύ 'ουρανο' και ο λογος ειναι οτι φωτομετρα πολύ τον περιβαλλον φωτισμο.Λογω του υπερευρυγωνιου,χωραει μπόλικος ουρανος στο καδρο
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ερώτησις: Παρατηρώ ότι ο Tokina 11-16/2.8, σε λειτουργία Av μου υποφωτίζει τις φωτογραφίες, γύρω στο 1 στοπ. Πήρε το μάτι σας κάτι σχετικό στα interubes ή μου φαίνεται και πρέπει να κάνω σερβις στο κέντρο οπτικής αναγνώρισης στον εγκέφαλό μου;
Σου συμβαινει αυτο και οταν τραβας φωτογραφιες σε κλειστο χωρο ή μονο σε εξωτερικες ληψεις;Ρωταω γιατι και σε εμενα παρουσιαζει το ίδιο,οταν τουλαχιστον στο καδρο εχει πολύ 'ουρανο' και ο λογος ειναι οτι φωτομετρα πολύ τον περιβαλλον φωτισμο.Λογω του υπερευρυγωνιου,χωραει μπόλικος ουρανος στο καδρο
Μου το έκανε σε εξωτερικές λήψεις, όντως, αλλά και με φλας στο Ε-TTL. Αλλά μάλλον δεν έπρεπε να είχα αυτό το φακό επάνω έτσι κι αλλιώς
-
Θέλω ένα τριποδάκι, αλλά πολύ-πολύ μικρό.
Ένας πωλητής με απέτρεψε από αυτά που χωράνε σε τσαντάκι (ως 15 εκ.), γιατί λέει δεν σηκώνουν DSLR, θα την πάρει ο άερας κλπ. Μου έδειξε λοιπόν ένα πράγμα μακρύ και βαρύ, entry level κιόλας υποτίθεται. [ ]Το θέμα είναι ότι δεν θα πάω στην κορυφή του Παπίγκου να τραβήξω τον φαλακραετό με το ένα μάτι. Απλώς θέλω ένα σταθερό στήριγμα για να μη βγαίνουν θαμπές οι πόζες με μεγάλη διάρκεια ανοιχτού διαφράγματος (δεν ξέρω την ορολογία, 'ντάξει;; ).
Αυτό κάνει;
http://melodiaeshop.skroutzstore.gr/p.E ... 96379.html
Η μηχανή ζυγίζει με το φακό γύρω στα 500 γρ, αυτό είναι για μέχρι 800 γρ. Θα κάνει δουλειά; Πάντως, από πλευράς μεγέθους/βάρους είναι σχεδόν σαν κινητό τηλέφωνο, άρα είναι αυτό που θέλω. -
http://www.amazon.co.uk/Joby-GP2-01P-Go ... B000HAVVFG
-
Σου συμβαινει αυτο και οταν τραβας φωτογραφιες σε κλειστο χωρο ή μονο σε εξωτερικες ληψεις;Ρωταω γιατι και σε εμενα παρουσιαζει το ίδιο,οταν τουλαχιστον στο καδρο εχει πολύ 'ουρανο' και ο λογος ειναι οτι φωτομετρα πολύ τον περιβαλλον φωτισμο.Λογω του υπερευρυγωνιου,χωραει μπόλικος ουρανος στο καδρο
Μου το έκανε σε εξωτερικές λήψεις, όντως, αλλά και με φλας στο Ε-TTL. Αλλά μάλλον δεν έπρεπε να είχα αυτό το φακό επάνω έτσι κι αλλιώς
καλα,όλες οι Canon με E-TTL φλας και Av υπερεκθετουν.Αλλα αυτο θα στο κανει με όλους τους φακους.
Γιατι δεν θα'πρεπε να εχεις αυτον τον φακο πάνω;Τι σε περιοριζει; -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
http://www.amazon.co.uk/Joby-GP2-01P-Gorillapod-SLR/dp/B000HAVVFGΣταθεροτερο (λεγεται οτι) ειναι το ΖΟΟΜ
http://www.amazon.co.uk/Joby-Gorillapod ... 927&sr=1-9 -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θέλω ένα τριποδάκι, αλλά πολύ-πολύ μικρό.
Ένας πωλητής με απέτρεψε από αυτά που χωράνε σε τσαντάκι (ως 15 εκ.), γιατί λέει δεν σηκώνουν DSLR, θα την πάρει ο άερας κλπ. Μου έδειξε λοιπόν ένα πράγμα μακρύ και βαρύ, entry level κιόλας υποτίθεται. [ ]Το θέμα είναι ότι δεν θα πάω στην κορυφή του Παπίγκου να τραβήξω τον φαλακραετό με το ένα μάτι. Απλώς θέλω ένα σταθερό στήριγμα για να μη βγαίνουν θαμπές οι πόζες με μεγάλη διάρκεια ανοιχτού διαφράγματος (δεν ξέρω την ορολογία, 'ντάξει;; ).
Αυτό κάνει;
http://melodiaeshop.skroutzstore.gr/p.E ... 96379.html
Η μηχανή ζυγίζει με το φακό γύρω στα 500 γρ, αυτό είναι για μέχρι 800 γρ. Θα κάνει δουλειά; Πάντως, από πλευράς μεγέθους/βάρους είναι σχεδόν σαν κινητό τηλέφωνο, άρα είναι αυτό που θέλω.Λίγο προσοχή με αυτά τα μικρά τριπόδια. Δεν είναι μόνο ότι θέλει προσοχή η μηχανή όταν την έχεις πάνω τους (γιατί όπως και να το κάνουμε δεν είναι πολύ σταθερά), είναι πως είναι εύκολο να σπάσουνε γιατί το βάρος των DSLR τα ζορίζει αρκετά.
Είχα ένα μικρό cullmann http://www.cullmann.de/en/detail/id/presto.html το οποίο είχα πάρει 30 Ευρώ και ήταν πολύ πρακτικό γιατί μπορούσα να το έχω συνέχεια μαζί μου, του οποίου όμως έσπασε το 'μέταλλο' στο σημείο που είναι η λαβή για να ρυθμίζεις την κεφαλή.
Καλά τα Gorrila, αλλά το κακό είναι ότι δεν επεκτείνονται έστω στο μισό μέτρο, ώστε να μην βγάζεις τις φωτογραφίες 10 πόντους από το έδαφος. Και στο σημείο από το οποίο θα θέλεις να βγάλεις την φωτογραφία δεν είναι σίγουρο πως θα υπάρχει κάποιο τοιχάκι, ένα αυτοκίνητο κλπ για να το στηρίξεις πάνω.
Φωτογραφία. Ασχολείστε;