-
Μάγκας μάγκας!
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Μάγκας μάγκας!το ηθικο διδαγμα ειναι οτι οταν δεν ξερεις ,εαν ο οδηγος ειναι 'ζωο' ή εαν χωρις να φταιει βρισκεται σε καποια κατασταση και χωρις να ξερεις τι εχει προηγηθει κανεις τον 'μαγκα', τοτε πρεπει να εισαι προετοιμασμενος οτι ο απεναντι σου θα προστατεψει την περιουσια του, έχοντας το δικιο με το μερος του.
-
Ναι βρε, μαζί σου είμαι και εγω, για τον πιτσιρικά είπα
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Ναι βρε, μαζί σου είμαι και εγω, για τον πιτσιρικά είπαα λεω και εγω
-
Χαλαρώστε... Δεν ψάχνω αφορμή να την πω σε οποιονδήποτε στο δρόμο. Όταν τη λέω - ή όταν κάνω κάτι αντίστοιχο με αυτό που έγραψα - σε κάποιον, πάει να πει ότι ο άλλος όντως έκανε καφρίλα. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση με το σάντουιτς, ο τύπος ξεκίνησε απ' το φανάρι του με καραμπινάτο κόκκινο, πέρασε το δρόμο και πήγε να με κόψει ενώ περνούσα την απέναντι διάβαση με πράσινο.
Κι εμένα έχει τύχει να με κόψει μλκς στη μέση διασταύρωσης ή σε διάβαση (χωρίς να ευθύνεται η κίνηση ή κάποιος σοβαρός λόγος, δλδ), αλλά ποτέ δεν ξεκινάω να περάσω δρόμο ή να πατήσω διάβαση αν υπάρχει περίπτωση να σταματήσω πάνω σε αυτή και το 'χω προβλέψει, δεν πα' να κορνάρει όλο το σύμπαν από πίσω.
Το μόνο λάθος μου σε τέτοιες ενέργειες είναι ότι ο άλλος μπορεί να αντιδράσει πολύ βίαια και να βρεθείς μέχρι και χτυπημένος, π.χ. Γενικώς προσπαθώ, δλδ, να περιορίζω το θυμό μου σε ανάλογες περιπτώσεις, αλλά είναι κάποιες καφρίλες που δε μπορώ να αγνοήσω.
-
Έγινε κι αυτό. Εθνική οδός Ηρακλείου - Ρεθύμνου πρίν λίγο. Σκοτάδι, βροχή, κακή ορατότητα, ένα ΖΩΟ οδηγεί το αμάξι του στο αντίθετο ρεύμα και πάει πρός Γιόφυρο. Προφανώς μπήκε ανάποδα από τον κόμβο στη γέφυρα της Παπαναστασίου κι επείδη βαριόταν να ρισκάρει με 2-3 μανούβρες να επιστρέψει πίσω και να κάνει το κύκλο να μπει στο σωστό ρεύμα προτίμησε να ρισκάρει τις ζωές 100αδων ανθρώπων. Το χειρότερο είναι ότι οδηγούσε στην αριστερή λωρίδα - τόσο μαλάκας - αντί τουλάχιστον να πηγαίνει στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης. Όχι ότι θα λιγόστευε την μαλακία που τον δέρνει αλλά λέμε τώρα. Εγώ οδηγούσα στην αριστερή λωρίδα όταν τον είδα να έρχεται κατά πάνω μου. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα, είχε ανάψει τα αλάρμ. Πήρα τηλέφωνο το 100 αλλά μάλλον με είχαν προλάβει άλλοι γιατί η γραμμή ήταν κατηλημένη. Έπιασα γραμμή με την 3 ή 4 φορά. Ο διάλογος ήταν σύντομος αλλά χαρακτηριστικός
'Παρακαλώ, άμεση δράση'
'Ένας κόπανος...'
'... έχει περάσει στο αντίθετο ρεύμα. Το ξέρουμε κύριε ήδη περιπολικά κατευθλυνονται πρός το συμβάν'
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Χαλαρώστε... Δεν ψάχνω αφορμή να την πω σε οποιονδήποτε στο δρόμο. Όταν τη λέω - ή όταν κάνω κάτι αντίστοιχο με αυτό που έγραψα - σε κάποιον, πάει να πει ότι ο άλλος όντως έκανε καφρίλα. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση με το σάντουιτς, ο τύπος ξεκίνησε απ' το φανάρι του με καραμπινάτο κόκκινο, πέρασε το δρόμο και πήγε να με κόψει ενώ περνούσα την απέναντι διάβαση με πράσινο.Κι εμένα έχει τύχει να με κόψει μλκς στη μέση διασταύρωσης ή σε διάβαση (χωρίς να ευθύνεται η κίνηση ή κάποιος σοβαρός λόγος, δλδ), αλλά ποτέ δεν ξεκινάω να περάσω δρόμο ή να πατήσω διάβαση αν υπάρχει περίπτωση να σταματήσω πάνω σε αυτή και το 'χω προβλέψει, δεν πα' να κορνάρει όλο το σύμπαν από πίσω.
Το μόνο λάθος μου σε τέτοιες ενέργειες είναι ότι ο άλλος μπορεί να αντιδράσει πολύ βίαια και να βρεθείς μέχρι και χτυπημένος, π.χ. Γενικώς προσπαθώ, δλδ, να περιορίζω το θυμό μου σε ανάλογες περιπτώσεις, αλλά είναι κάποιες καφρίλες που δε μπορώ να αγνοήσω.
+10 Κρατάμε τα νεύρα μας ακόμα και αν έχουμε δίκιο γιατί δεν ξέρουμε αν ο άλλος εκτος από ζώο είναι και επικίνδυνος. Είτε είναι Έλληνας, ξένος, Αφρικανός, άντρας, γυναίκα και οτιδηποτε. Γιατί τι γίνεται αν μία στο εκατομύριο ο άλλος έχει μαχαίρι; Τότε παύουμε να είμαστε μάγκες και να βαράμε;
-
Ο χρήστης octavia699 έγραψε:
Χαλαρώστε... Δεν ψάχνω αφορμή να την πω σε οποιονδήποτε στο δρόμο. Όταν τη λέω - ή όταν κάνω κάτι αντίστοιχο με αυτό που έγραψα - σε κάποιον, πάει να πει ότι ο άλλος όντως έκανε καφρίλα. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση με το σάντουιτς, ο τύπος ξεκίνησε απ' το φανάρι του με καραμπινάτο κόκκινο, πέρασε το δρόμο και πήγε να με κόψει ενώ περνούσα την απέναντι διάβαση με πράσινο.
Κι εμένα έχει τύχει να με κόψει μλκς στη μέση διασταύρωσης ή σε διάβαση (χωρίς να ευθύνεται η κίνηση ή κάποιος σοβαρός λόγος, δλδ), αλλά ποτέ δεν ξεκινάω να περάσω δρόμο ή να πατήσω διάβαση αν υπάρχει περίπτωση να σταματήσω πάνω σε αυτή και το 'χω προβλέψει, δεν πα' να κορνάρει όλο το σύμπαν από πίσω.
+10 Κρατάμε τα νεύρα μας ακόμα και αν έχουμε δίκιο γιατί δεν ξέρουμε αν ο άλλος εκτος από ζώο είναι και επικίνδυνος. Είτε είναι Έλληνας, ξένος, Αφρικανός, άντρας, γυναίκα και οτιδηποτε. Γιατί τι γίνεται αν μία στο εκατομύριο ο άλλος έχει μαχαίρι; Τότε παύουμε να είμαστε μάγκες και να βαράμε;
όχι. με μαχαίρι βαράμε, με όπλο το σκεφτόμαστε (αν είμαστε σε θέση).
-
παρα πολλοι ποδηλατες στη Γλυφαδα, οι οποιοι μαλιστα ειχαν και το δικο τους κοκ, προσπαθωντας να με πεισουν(συγκεκριμενα ενας που τραβουσε αυτη τη 'προσπαθεια' με το κινητο του -ισως και iphone, ηταν βραδυ δεν ειδα- ) οτι το δικο τους στοπ ειναι σημαντικοτερο απο τη δικη μου προτεραιοτητα
δε χρειαζονται επιπλεον σχολια.. απο τα (ψευτο)εθνικια στους (ψευτο)χιπηδες
-
Ζώα οι ποδηλατάδες που μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα. Κάθε μέρα θα δω τουλάχιστον ένα να μπαίνει και να προχωράει σαν να μην τρέχει τπτ και ας είναι και στην άκρη. Ρε πούστη μου λες και έχουν τον δικό τους ΚΟΚ οδηγάνε, λες και δεν ισχύει ο ΚΟΚ γι' αυτούς πάνε
-
Ο χρήστης octavia699 έγραψε:
Σόρρυ αλλά δεν είναι, κατά την γνώμη, μου αυτός ο λόγος για τον οποίο πρέπει να κρατάμε την ψυχραιμία μας...
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Σόρρυ αλλά δεν είναι, κατά την γνώμη, μου αυτός ο λόγος για τον οποίο πρέπει να κρατάμε την ψυχραιμία μας...
όχι μόνο αυτός άλλα ένας από τους λόγους
-
Ο χρήστης ikarus260 έγραψε:
Ζώα οι ποδηλατάδες που μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα. Κάθε μέρα θα δω τουλάχιστον ένα να μπαίνει και να προχωράει σαν να μην τρέχει τπτ και ας είναι και στην άκρη. Ρε πούστη μου λες και έχουν τον δικό τους ΚΟΚ οδηγάνε, λες και δεν ισχύει ο ΚΟΚ γι' αυτούς πάνεΣήμερα ένας από δαύτους έκανε το εξής φοβερό:
σε φανάρι που περίμενε ουρά για να στρίψει αριστερά, πήγε μπροστά από το πρώτο αυτοκίνητο, σαν μηχανάκι, χωρίς οπτική επαφή με το φανάρι.
Όταν άναψε πράσινο, δεν πήρε είδηση, του κόρναρε ο κόσμος, τίποτα. Κάποια στιγμή το κατάλαβε και άαααρχισεεε πετάααααλιιιιι. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ζώα οι ποδηλατάδες που μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα. Κάθε μέρα θα δω τουλάχιστον ένα να μπαίνει και να προχωράει σαν να μην τρέχει τπτ και ας είναι και στην άκρη. Ρε πούστη μου λες και έχουν τον δικό τους ΚΟΚ οδηγάνε, λες και δεν ισχύει ο ΚΟΚ γι' αυτούς πάνε
Σήμερα ένας από δαύτους έκανε το εξής φοβερό:
σε φανάρι που περίμενε ουρά για να στρίψει αριστερά, πήγε μπροστά από το πρώτο αυτοκίνητο, σαν μηχανάκι, χωρίς οπτική επαφή με το φανάρι.
Όταν άναψε πράσινο, δεν πήρε είδηση, του κόρναρε ο κόσμος, τίποτα. Κάποια στιγμή το κατάλαβε και άαααρχισεεε πετάααααλιιιιι.Δυστυχώς όταν στερείσαι παιδείας είτε οδηγείς αυτοκίνητο είτε μηχανή είτε ποδήλατο είτε είσαι πεζός, η συμπεριφορά είναι ίδια. Λειτουργώ όπως βολεύει εμένα και όλους τους άλλους του γράφω στα παλιά μου υποδήματα. Πάντως οι συμπαθείς ; ποδηλάτες ως γνήσιοι εκφραστές μιας νέας μόδας οδηγούν αντίθετα σε μονόδρομους, σε αγριοκοιτάζουν όταν δεν τους κάνεις χώρο στο πεζοδρόμιο για να περάσουν, διασχίζουν κάθετα τους δρόμους από τις διαβάσεις των πεζών έτσι για να σου υπενθυμίζουν σε πιά χώρα ζεις.
-
Πάντως επειδή κάνω πιο πολυ ποδήλατο τελευταία, είναι δύσκολο να τηρεις πιστα τον ΚΟΚ και να μην σε φάνε τα αυτοκίνητα.
Επίσης όσο άκρη στο δρόμο και να οδηγείς κάποια αυτοκίνητα θεωρούν ότι σε εμπόδιο πρέπει να σταματήσεις τελείως και όχι να το περάσεις και να φρενάρει το αυτοκίνητο.
Καθημερινές είναι δράμα.
Μερικές φορές αν περνάς απο διαβάσεις πεζών σε φανάρια κερδίζεις λίγα δευτερόλεπτα απο την επόμενη συνάντηση με αυτοκίνητα στον ίδιο δρόμο.Στην τελική όταν ο δρόμος χωράει μόνο ένα αμάξι και έχει ροή τι να κάνει ο ερμος ο ποδηλάτης?
Να το πάρεις στο χέρι και να πας απο πεζοδρόμιο δεν παίζει! -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Πάντως επειδή κάνω πιο πολυ ποδήλατο τελευταία, είναι δύσκολο να τηρεις πιστα τον ΚΟΚ και να μην σε φάνε τα αυτοκίνητα.
Επίσης όσο άκρη στο δρόμο και να οδηγείς κάποια αυτοκίνητα θεωρούν ότι σε εμπόδιο πρέπει να σταματήσεις τελείως και όχι να το περάσεις και να φρενάρει το αυτοκίνητο.
Καθημερινές είναι δράμα.
Μερικές φορές αν περνάς απο διαβάσεις πεζών σε φανάρια κερδίζεις λίγα δευτερόλεπτα απο την επόμενη συνάντηση με αυτοκίνητα στον ίδιο δρόμο.Στην τελική όταν ο δρόμος χωράει μόνο ένα αμάξι και έχει ροή τι να κάνει ο ερμος ο ποδηλάτης?
Να το πάρεις στο χέρι και να πας απο πεζοδρόμιο δεν παίζει!Αν δεν μπορεί κάποιος να τηρεί τον ΚΟΚ απλά να μην βγαίνει στον δρόμο είτε είναι ποδηλάτης είτε οδηγάει αμάξι είτε μηχανή. Όποιος οδηγάει στο αντίθετο ρεύμα είναι κίνδυνος θάνατος και δεν επιτρέπεται να βγαίνει στο δρόμο. Και αφού είναι επικίνδυνο όπως λες να οδηγάς ποδήλατο στον δρόμο, απλά δεν οδηγάς. Τελεία και παύλα. Δεν θα πληρώνω εγώ τον άλλον μια ζωή, αν θέλει αυτός να σκοτωθεί. Για μένα κακώς βγαίνουν και στον δρόμο. Όχι ότι έχω κάτι εναντίον τους, αλλά το ξαναλέω, θεωρούν ότι έχουν δικό τους ΚΟΚ οι πιο πολλοί. Αλλά δεν φταίνε μόνο αυτοί. Φταίει και το κωλοκράτος που δεν αποφασίζει να κάνει κάτι γι' αυτό ώστε να υπάρχουν πιο πολλοί ποδηλατόδρομοι και γενικά οι δρόμοι που έχουν δεν κάνουν για τα ποδήλατα κακά τα ψέμματα. Διαφωνείς κάπου?
-
Eδώ έχουν δικό τους ΚΟΚ οι οδηγοί αυτοκινήτων-μηχανών...πλάκα μας κάνεις; Τουλάχιστον δεν ρυπαίνει ο ποδηλάτης.
Δείξτε και λίγο κατανόηση πια. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Eδώ έχουν δικό τους ΚΟΚ οι οδηγοί αυτοκινήτων-μηχανών...πλάκα μας κάνεις; Τουλάχιστον δεν ρυπαίνει ο ποδηλάτης.
Δείξτε και λίγο κατανόηση πια.Όταν είναι κίνδυνος για τους άλλους οδηγούς δεν δείχνω καμιά κατανόηση. Και δεν βάζω μόνο τους ποδηλάτες στο μύνημα. Το γράφω ξεκάθαρα ότι όποιος δεν τηρεί τον ΚΟΚ δεν επιτρέπεται να βγαίνει στον δρόμο είτε είναι με μηχανή, είτε με αμάξι είτε πεζός. Το ότι δεν ρυπαίνει δεν τον κάνει λιγότερο επικίνδυνο
-
Σιγά μωρέ πόσο πια είναι επικίνδυνος ...
Το δεν ρυπαίνει αλλιώς το έγραψα αλλά τέσπα βαριέμαι να γράφω...
-
Η λύση είναι κάπου στη μέση: τα ποδήλατα καλά κάνουν και δεν τηρούν τον ΚΟΚ, αρκεί να μην ενοχλούν κανέναν και αρκεί να μην υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για κάνεναν, είτε τον εαυτό τους, είτε τους οδηγούς αυτοκινήτων/μοτοσικλετών.
Προσωπικά, θα αισθανόμουν τελείως βλάκας αν περίμενα σε ένα κόκκινο φανάρι στη μέση του πουθενά, τη στιγμή που ελέγχω και μπορώ να περάσω χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο. Κι επειδή είσαι εκτεθειμένος σε ήχους και εικόνες περισσότερο από όσο είσαι όταν βρίσκεσαι μέσα στο αυτοκίνητο, έχεις πολύ καλύτερη αντίληψη του χώρου και του αν έρχεται κάποιος. Περνάω λοιπόν χωρίς την παραμικρή τύψη. Με αντίστοιχη ευκολία καβαλάω νησίδες, πεζοδρόμια. Προτεραιότητά μου η ασφάλεια η δική μου και των υπολοίπων, σε αυτό όχι συμβιβασμούς.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]