-
Ρε παιδιά είπα ότι είναι σκληρός, όχι αυτοκτονικός.
Άλλωστε, όπως είπα, την αυτοκτονική οδό την δοκίμασε το 1993. Τώρα έβαλε μυαλό και υπέγραψε. Υπάρχει έστω και ένας που θα ήθελε να μην υπογράψει; -
εχει ξαναλεχθει δεν σταυρωνουμε κανενα βολευτη του παρελθοντως.... ειδικα απο τους προβεβλημενους των ΜΜΕ. αν ξερουμε προσωπικα καποιον που ηταν εκτος της εκαστοτε κομματικη παρεας αντε να δοσουμε σταυρο αλλοιως τον Π@@@λο
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Ρε παιδιά είπα ότι είναι σκληρός, όχι αυτοκτονικός.
Άλλωστε, όπως είπα, την αυτοκτονική οδό την δοκίμασε το 1993. Τώρα έβαλε μυαλό και υπέγραψε. Υπάρχει έστω και ένας που θα ήθελε να μην υπογράψει;Προσωπικά, χωρίς να διεκδικώ το αλάθητο, θα προτιμούσα να μην υπογράψει.
Κάτι σαν stress-test Ελλάδας και Ευρώπης. Να βλέπαμε ποιοι θα υποχωρούσαν πρώτοι, χωρίς να κλείναμε τελείως τις πόρτες.
Έτσι, για να σταματήσουν να το παίζουν βαριά πεπόνια οι ξένοι, να καταλάβουν ότι οι πιέσεις έχουν όρια που δεν πρέπει, εκείνοι πρωτίστως, να περάσουν.
Πρακτικά ζούμε πλέον σε μια νέα εποχή κανονιοφόρων: δεν υποχωρείτε, σας καταστρέφουμε. Λίγο ταμπούρωμα δεν θα έβλαπτε (ανεπανόρθωτα). -
Ετσι για να διαμαρτυρηθούν για την σύλληψη του κ. Μπαρκονίκου, αποφάσισαν να μην έχει ασθενοφόρα από τις 12 έως τις 15.00! Μήπως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν;
Ντροπή ρε που@@δες!!!!
-
επειδη η τσεπη ποναει πιο πολυ... μια ακυρωση η καθυστερηση παραγγελιας στρατιωτικου υλικου σε αυτους θα τους ποναγε περισσωτερο και μαλιστα μεσα απο τους δικους τους που θα βλεπανε να χανουν κερδη και παραγωγες... οπως και θα επρεπε, κατα την αποψη μου που εχω ξανα πει εδω, να παψει ο Ελληνας να αγοραζει δικα τους προιοντα... σε επιπεδο λιανικης και οχηματων κ.λ.π.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Κυράτσα 1: 'εγώ απο το Πασοκ είμαι πολύ ευχαριστημένη...' (ηταν συνταξιουχος κιόλας... και με όποιες περικοπές και φόρους, παραυτά ήταν ευχαριστημένη και αισθανόταν πως την έσωζε το ΠΑΣΟΚ)Αυτή θα καταλάβει την π**τσα αν αύριο της πει ότι δεν υπάρχει σάλιο. (άσχετα ποιον θα κατηγορήσει)
Κυράτσα 2: 'να ξαναέρθει ο Καραμανλής νας μας σώσει. Τον φάγανε οι μεγάλες δυνάμεις. Προσπάθησε να μας προειδοποιήσει...'
Ας φάει και αυτή μία στάση πληρωμών με ΝΔ για να στρώσει.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ!!! και καπως έτσι σκέφτεται ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που έχει κάποια ηλικία... και τρομάζω στην ιδέα πως μεταφέρουν τις πολιτικές τους αγκυλώσεις με όποιο αντίκτυπο στις κάλπες.
Έτσι λειτουργεί το σύστημα. Αν οι νέοι δεν ασχολούνται να πάνε να ψηφίσουν ας αφήσουν τις αγκυλώσεις και τα ραμολιμέντα να ψηφίζουν για αυτούς. Μετά όμως ξύδι.
ps: ακόμα ένα γειτονικό κατάστημα στο γραφείο μου έβγαλε σήμερα ξεπούλημα λόγω λουκέτου... Δεν βλέπω πως θα επιβιώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία και γενικώς η αγορά με τέτοια καθίζηση... όλα είναι αλυσίδα...
Άσε ρε φίλε, αυτοί με τα εμπορικά καταστήματα έχουν θυσαυρήσει, έχουν κάνει τη μπάζα τους και πουλάνε πτώχευση και λουκέτο. ( )
_
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
επειδη η τσεπη ποναει πιο πολυ... μια ακυρωση η καθυστερηση παραγγελιας στρατιωτικου υλικου σε αυτους θα τους ποναγε περισσωτερο και μαλιστα μεσα απο τους δικους τους που θα βλεπανε να χανουν κερδη και παραγωγες... οπως και θα επρεπε, κατα την αποψη μου που εχω ξανα πει εδω, να παψει ο Ελληνας να αγοραζει δικα τους προιοντα... σε επιπεδο λιανικης και οχηματων κ.λ.π.Πολυ φοβαμαι Θρασυβουλε οτι οδηγουμεθα εκ των πραγματων προς τα εκει....Αν η 7η δοση (την 6η την εχουμε ισοσκελεισει) συνοδευτει και απο νεα αφαιμαξη των οσων εισοδηματων μας ,αναγκαστικα θα περιορισουμε τις οποιες τωρινες αγορες μας....
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
επειδη η τσεπη ποναει πιο πολυ... μια ακυρωση η καθυστερηση παραγγελιας στρατιωτικου υλικου σε αυτους θα τους ποναγε περισσωτερο και μαλιστα μεσα απο τους δικους τους που θα βλεπανε να χανουν κερδη και παραγωγες... οπως και θα επρεπε, κατα την αποψη μου που εχω ξανα πει εδω, να παψει ο Ελληνας να αγοραζει δικα τους προιοντα... σε επιπεδο λιανικης και οχηματων κ.λ.π.
Πολυ φοβαμαι Θρασυβουλε οτι οδηγουμεθα εκ των πραγματων προς τα εκει....Αν η 7η δοση (την 6η την εχουμε ισοσκελεισει) συνοδευτει και απο νεα αφαιμαξη των οσων εισοδηματων μας ,αναγκαστικα θα περιορισουμε τις οποιες τωρινες αγορες μας....
Aν δεν γινόταν το PSI+ η 7η δόση = Φεβρουαριος του 2012 είχε ορισθει σε 11+δισ. Η μεγαλύτερη από όλο το πρόγραμμα καθώς υπάρχει μεγάλο ομόλογο το Μάρτη.
Τώρα το να πούμε δεν καταναλώνουμε Γερμανία... και γώ θα το ήθελα θεωρητικά, αλλα πρακτικά είναι δύσκολο. Και δεν θα σου πώ έχουμε γερμανικα αυτοκίνητα.... (αντε πες τα κλειδώνεις... εμένα η οικογένεια μου, γονεις πεθερικά έχουμε μόνο γερμανικά )
Πχ χωρίς την γνωστή γερμανική εταιρεία δεν θα έχουμε μετρο, φανάρια, αξονικούς τομογράφους. χωρίς την άλλη δεν θα έχουμε φάρμακα, κτηνιατρικά και φυτοφάρμακα (μην τα ξεχνάτε και αυτά γιατι η φυτική και ζωική αλυσίδα είναι κρίσιμη)ΆΡΑ?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Οι κυρατσούλες 1 και 2 αποτελούν τη βάση των κομμάτων, αυτό το σκληρό 10-20% (το πολύ) που πολύ δύσκολα δεν ψηφίζει το ίδιο κόμμα ως το θάνατο.
Διορίστηκαν ή βόλεψαν τα παιδιά τους, πήραν εφάπαξ, σύνταξη, κλειστές επαγγελματικές άδειες με χαρτάκι της κλαδικής, δεν έχουν λόγο να μην επιστρέψουν την ευεργεσία εσαεί.το κακο ειναι οτι υπαρχουν ανθρωποι που θα το ριξουν παλι μονοκουκι και δεν εχουν τυχει των 'ευεργετηματων' που αναφερεις.
Κι εκει τρελαινομαι.
Τι σκατα ιδεολογία ειναι αυτη; Μερα νυχτα, βρεξει χιονισει το χερι δεν παρεκλινει στην καλπηΤους 'ευεργετημενους', ή αυτους που βασιμα κατι περιμενουν, τους καταλαβαίνω, εκείνοι που δεν μπορω να 'πιασω' με τιποτα τον συλλογισμό τους είναι 'οι άλλοι'
Εχει ξαναμπει το βιντεάκι, αλλα θα το βαλω για...εκτόνωση
enjoy
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
ps: ακόμα ένα γειτονικό κατάστημα στο γραφείο μου έβγαλε σήμερα ξεπούλημα λόγω λουκέτου... Δεν βλέπω πως θα επιβιώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία και γενικώς η αγορά με τέτοια καθίζηση... όλα είναι αλυσίδα...
Άσε ρε φίλε, αυτοί με τα εμπορικά καταστήματα έχουν θυσαυρήσει, έχουν κάνει τη μπάζα τους και πουλάνε πτώχευση και λουκέτο. ( )
_
Και γιατί δεν την κάνανε πέρσι ή πρόπερσι την πτώχευση και την κάνανε τώρα;
Μας τη φυλάγανε για κίντερ έκπληξη;Τώρα το να πούμε δεν καταναλώνουμε Γερμανία... και γώ θα το ήθελα θεωρητικά, αλλα πρακτικά είναι δύσκολο. Και δεν θα σου πώ έχουμε γερμανικα αυτοκίνητα.... (αντε πες τα κλειδώνεις... εμένα η οικογένεια μου, γονεις πεθερικά έχουμε μόνο γερμανικά )
Πχ χωρίς την γνωστή γερμανική εταιρεία δεν θα έχουμε μετρο, φανάρια, αξονικούς τομογράφους. χωρίς την άλλη δεν θα έχουμε φάρμακα, κτηνιατρικά και φυτοφάρμακα (μην τα ξεχνάτε και αυτά γιατι η φυτική και ζωική αλυσίδα είναι κρίσιμη)ΆΡΑ?
Άρα ή υπό γερμανιή μπότα, ή θάνατος.
-
το εχω ξαναπει...
ειναι πολυ περισσοτεροι οι βολεμενοι απο οσους φανταζομαστε
βαλε και το ποσοστο των ηλιθιων που δε νιωθουν τιποτε, και βγαινει ευκολα το συμπερασμα.
το θεμα ομως δεν ειναι τι κανουν οι ηλιθιοι, αλλα τι κανουν οι σκεπτομενοι! Γιατι οι ηλιθιοι και οι βολεμενοι πηγαινουν παντα να ψηφισουν. Πολλοι 'εξυπνοι' ομως προτιμουν να πανε για καφε ή να πετανε κορωνες 'περι αποχης μπλα μπλα...'
μετα τις εκλογες, οι 'εξυπνοι' κατηγορουν τους ηλιθιους/βολεμενους ως ...ηλιθιους
Ελληνικος παραλογισμος ftw.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Το μόνο σίγουρο είναι πως δημοκρατικό δεν είναι το μόρφωμα που μας κυβερνά τώρα με πρωθυπουργό πρώην διοικητή της τράπεζας την ελλάδος που εκείνη την περίοδο μας πουλούσαν swap. Και τα πουλούσε ο αντιπρόεδρος της GS τότε νυν πρωθυπουργός της Ιταλίας. Δεν σου λέει κάτι αυτό?Όχι. Εσένα τι σου λέει;
(quote me )
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Μας τη φυλάγανε για κίντερ έκπληξη;Ειρωνικά το έγραψα ρε συ...
_
-
Περί ευρώ, δραχμής και χρεοκοπίας
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας εδράζεται σε δύο απλούς παράγοντες. Πρώτον, αναφορικά με τα δημόσια έσοδα, αυτοί που κερδίζουν χρήματα δεν πληρώνουν φόρο εισοδήματος. Δεύτερον, αναφορικά με τις δαπάνες, αυτοί που διαχειρίζονται δημόσιους πόρους, τους χρησιμοποιούν και ως πηγή ατομικού πλουτισμού.
Αυτοί οι δύο παράγοντες στήριξαν επί δύο δεκαετίες τη διατήρηση ενός πολιτικού συστήματος που εδραζόταν ακριβώς σε αυτή τη διττή υπόσταση του δημοσιονομικού προβλήματος. Το πολιτικό αυτό σύστημα επένδυσε παράλληλα και εφάρμοσε το μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας, την πλήρη απελευθέρωση των εξωτερικών συναλλαγών, τις μαζικές ιδιωτικοποιήσεις (τραπεζών, επικοινωνιών, υποδομών, μεταφορών), την πλήρη αυτονόμηση της ιδιωτικής οικονομίας και την κεντρική ανασυγκρότηση του κόσμου των επιχειρήσεων μέσω του χρηματιστηρίου. Το σκληρό νόμισμα (σκληρή δραχμή το 1996-2000 και το ευρώ στη συνέχεια), ήταν θεμελιακό στοιχείο του οικονομικού μετασχηματισμού λόγω της πλήρους εξάρτησης της νέας οικονομίας από τις ροές συναλλαγματικών πόρων (ναυτιλία, τουρισμός, ελληνικές επενδύσεις στα Βαλκάνια και την ανατολική Ευρώπη). Ο ξένος δανεισμός με τα χαμηλά επιτόκια συντήρησε τη δημόσια στήριξη της ιδιωτικής οικονομίας, τις «αγορές του αιώνα» και τους Ολυμπιακούς και φυσικά την ίδια την εντυπωσιακή οικονομική άνοδο (1996-2008).
Αυτές οι ίδιες κοινωνικές και πολιτικές ομάδες συντήρησαν την ίδια περίοδο την ιδέα ότι η Ελλάδα έχει μεγάλο κράτος, έχει πρόβλημα ανταγωνιστικότητας, ισχυρές συντεχνίες, υψηλούς μισθούς και δανείζεται προκειμένου να συντηρεί όλα τα παραπάνω. Η ενοχοποίηση των φτωχών και αδυνάμων ήταν μόνιμη, τη στιγμή που η σύγκριση ελληνικών και ευρωπαϊκών στατιστικών δεικτών έδειχνε ότι η μόνη απόκλιση της Ελλάδας και η αποκλειστική αιτία του μόνιμου ελλείμματος στον προϋπολογισμό (5% του ΑΕΠ ή περίπου 7 δισ.), ήταν ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων. Αυτή η δομή που συσσώρευε πλούτο και τον κατένειμε άνισα επί χρόνια συντηρούσε ταυτόχρονα ένα πλήρως κατακερματισμένο σύστημα ―παροχών― που διευκόλυνε τη συναίνεση, ένα κατακερματισμένο σύστημα που μαζί με την πλήρη εγκατάλειψη των δημόσιων θεσμών μετέτρεψε σε καρικατούρα την έννοια του υποτιθέμενου εκσυγχρονισμού.
Με την κρίση, τα παραπάνω ακυρώθηκαν, πρωτίστως επειδή ακυρώθηκε η δυνατότητα νέου δανεισμού και συντήρησης των ελλειμμάτων. Η επιλογή του μνημονίου υποτίθεται ότι θα θεράπευε τα προβλήματα μέσω της εσωτερικής υποτίμησης, της βίαιης προσαρμογής μισθών, συντάξεων και εισοδημάτων χωρίς να χρειαστεί να θιγούν οι βασικές δομές που μας κληροδότησε το παρελθόν. Για το λόγο αυτό απέτυχε παταγωδώς, καθώς δεν έθιγε τα αίτια του δημοσιονομικού προβλήματος, οπότε κάθε μέτρο περικοπής μετατρεπόταν σε σχεδόν ισοδύναμη ύφεση, που ακύρωνε το μέτρο αυτό. Τα μνημόνια έγιναν δύο, τα μέτρα βάθυναν, η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε με απίστευτους ρυθμούς, το χρέος εκτοξεύθηκε, και η ευρωπαϊκή ψευδαίσθηση περί απομόνωσης του ελληνικού ―ιού― μετατράπηκε σε κόλαση για την ίδια την Ε.Ε. Δύο διαδοχικές αποφάσεις (21 Ιουλίου, 27 Οκτωβρίου) έμειναν στα χαρτιά εν μέσω μιας κλιμακούμενης κρίσης που κτυπάει πλέον την πόρτα του Παρισιού και του Βερολίνου.
Κοινώς οι αποφάσεις της Ε.Ε. οδηγούσαν στη διαρκή κρίση του ευρώ, που ενώ απειλούσε με εξοβελισμό και επιστροφή στα εθνικά νομίσματα χώρες όπως η Ελλάδα και διαμόρφωνε γεωπολιτικές ζώνες με δύο νομίσματα, στην πραγματικότητα ανέβαλλε τη στιγμή που θα έπρεπε να αντιμετωπίσει την έλλειψη εργαλείων και πολιτικών σε μια νομισματική ένωση ημιτελούς και νεοφιλελεύθερης κοπής. Η γερμανική εμμονή στην απαρέγκλιτη δημοσιονομική πειθαρχία (hooverism) κάθε χώρας (τη στιγμή που η δημοσιονομική ενοποίηση έχει ακριβώς το αντίθετο νόημα, την αντιμετώπιση δηλαδή της ασύμμετρης συμπεριφοράς κάθε χώρας, ειδικά σε περιόδους κρίσης) φέρνει το ευρώ στα όρια της διάλυσης. Οπως και ο χουβερισμός το 1929 που οδήγησε σε βαθιά ύφεση, έτσι και σήμερα οι πρωτεργάτες του στην Ευρώπη μπορεί να αναθάρρησαν από τις ικανοποιητικές επιδόσεις της γερμανικής οικονομίας και των γειτονικών χωρών το 2010 και το 2011, αλλά ήδη βλέπουν την οικονομία τους στο τέλος του χρόνου να μπαίνει σε στασιμότητα και τις τράπεζές τους να έχουν συσσωρευμένη έκθεση σε δημόσια και ιδιωτικά χρέη, πλέον μη διαχειρίσιμα.
Η επιμονή είναι επιμονή, και οι στενοί ορίζοντες, στενοί ορίζοντες. Η ιδέα είναι απλή. Η εγκληματική ανεπάρκεια του πολιτικού κόσμου, του κόσμου της διαχείρισης της οικονομικής φούσκας, μπορεί να μετατραπεί σε συντεταγμένη ενοποίηση του πολιτικού κόσμου υπό την ανοικτή ηγεμονία τεχνοκρατικών κύκλων. Μία ιδέα ανιστόρητη, χωρίς προηγούμενο και με τυφλή προοπτική. Οι κοινωνίες σε περιόδους κρίσης χρειάζονται την επαναφορά της πολιτικής. Θέλουν το κράτος να επαναδιατάξει το οικονομικό σύστημα, να σχηματίσει βιώσιμες κοινωνικές συμμαχίες και να ανοίξει νέους πολιτικούς δρόμους. Αυτό έγινε με το Νιού Ντιλ στην Αμερική στη δεκαετία του '30, αυτό έγινε μεταπολεμικά στην Ευρώπη, αυτό χρειάζεται και σήμερα. Οσο συντομότερα τόσο καλύτερα.
Μέχρι τότε οι άγονες συζητήσεις περί ευρώ, δραχμής και επιλεκτικής, συντεταγμένης ή ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας θα ανακυκλώνουν τα ίδια έωλα επιχειρήματα. Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει τώρα. Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει τώρα. Προς ακριβώς την αντίθετη κατεύθυνση.
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=327299
Όποιος έχει διάθεση, ας διαβάσει και τα:
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=327301http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=327298
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
_
Μας τη φυλάγανε για κίντερ έκπληξη;Τώρα το να πούμε δεν καταναλώνουμε Γερμανία... και γώ θα το ήθελα θεωρητικά, αλλα πρακτικά είναι δύσκολο. Και δεν θα σου πώ έχουμε γερμανικα αυτοκίνητα.... (αντε πες τα κλειδώνεις... εμένα η οικογένεια μου, γονεις πεθερικά έχουμε μόνο γερμανικά )
Άρα ή υπό γερμανιή μπότα, ή θάνατος.
Κατά της Γερμανίας στρέφεται εκ νέου η Κομισιόν προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη ως προς το επίμαχο θέμα της Volkswagen, ζητώντας μάλιστα την επιβολή βαρύτατων προστίμων.
Η Γερμανία έχει υιοθετήσει νομοθεσία βάσει της οποίας η Κάτω Σαξονία, η οποία έχει το 20% του μετοχικού κεφαλαίου της Volkswagen, έχει προνομιακό καθεστώς και δικαίωμα βέτο στις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από το 2007 έχει αποφανθεί ότι αυτός ο γερμανικός νόμος – γνωστός και ως Νόμος Volkswagen – παραβιάζει την κοινοτική νομοθεσία.
«Δεδομένου ότι η Γερμανία δεν έχει συμμορφωθεί με την απόφαση του Δικαστηρίου, η Κομισιόν αποφάσισε να προσφύγει εκ νέου δικαστικά» αναφέρει η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Πλέον η Κομισιόν ζητά επιβολή προστίμου 31.114, 72 ευρώ ανά ημέρα από την ημερομηνία της έκδοσης της πρώτης απόφασης του Δικαστηρίου μέχρις ότου συμμορφωθεί η Γερμανία ή μέχρις ότου υπάρξει δεύτερη δικαστική απόφαση. Επιπλέον, ζητά μελλοντική επιβολή προστίμου 282.725,10 ευρώ ημερησίως, από την ημερομηνία της δεύτερης δικαστικής απόφασης – όποτε αυτή ληφθεί – μέχρις ότου συμμορφωθεί το Βερολίνο.
-
Τα αγοράκια με τα σπίρτα
Διαμαρτύρονται οι αγέρωχοι πολιτικοί μας επειδή οι δανειστές μας τους ζητούν γραπτές εγγυήσεις πριν μας δώσουν τα λεφτά. «Έχουμε μπέσα εμείς» αναφωνούν οι (δεξιοί) αρχηγοί. Μαζί τους διαμαρτύρονται και ορισμένοι αγέρωχοι δημοσιογράφοι οι οποίοι θεωρούν ύποπτη την επιμονή των ευρωπαίων να ζητούν τις υπογραφές των αρχηγών. «Έχουν μπέσα οι Έλληνες» αναφωνούν οι δημοσιογράφοι. Καταρχήν μην μπερδεύουμε τα πράγματα. Οι σύμμαχοι μας δεν αμφισβητούν τον Έλληνα γενικώς, αμφισβητούν τον Έλληνα πολιτικό και πιο συγκεκριμένα αμφισβητούν τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά και τον Καρατζαφέρη. Και έχουν κάθε λόγο να τους αμφισβητούν. Ας τους πάρουμε έναν έναν.
Ο Παπανδρέου πίεσε πολύ (και παρακάλεσε πολύ) τους συμμάχους μας για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Λίγες μέρες μετά όμως η Μέρκελ και ο Σαρκοζί (και όλοι οι άλλοι δανειστές μας) από τις τηλεοράσεις μάθαιναν ότι αυτά που συμφώνησαν δεν ισχύουν και ότι όλα θα κριθούν στο δημοψήφισμα που εξήγγειλε ο Παπανδρέου χωρίς καν να τους ενημερώσει. Δεν θέλω τώρα να συζητήσουμε αν είναι καλά ή κακά τα δημοψηφίσματα. Καλά είναι και την γνώμη μου την έχω πει. Όμως, είναι ποτέ δυνατόν να εξαγγέλλεις δημοψήφισμα χωρίς να έχεις ενημερώσει καν αυτούς που σε στηρίζουν και σε δανείζουν; Πώς μετά να έχεις εμπιστοσύνη στον Παπανδρέου;
Πάμε όμως στον Σαμαρά. Ο «εν αναμονή πρωθυπουργός» έχει καταψηφίσει το Μνημόνιο - έχει διαγράψει μάλιστα και την Μπακογιάννη που το ψήφισε - λέγοντας ξεκάθαρα ότι δεν το δέχεται και θα ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση. Στην συνέχεια διαφώνησε και με όλες τις άλλες συμφωνίες που έκανε ο Παπανδρέου με τους δανειστές μας προβάλλοντας την ελληνική πατέντα «θέλουμε τα λεφτά αλλά όχι τα μέτρα». Επιπροσθέτως τα δύο αυτά χρόνια οι γαλάζιοι αξιωματούχοι δικαιολογούν τους υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους του κόμματος τους, λέγοντας στους ευρωπαίους αξιωματούχους ότι «αυτό είναι το έθιμο στην Ελλάδα, εμείς θα φωνάζουμε μέχρι να γίνουμε κυβέρνηση, μετά θα φωνάζουν οι άλλοι». Πώς λοιπόν μετά από όλα αυτά να έχεις εμπιστοσύνη στον Σαμαρά;
Πάμε και στον Καρατζαφέρη. Το ΛΑΟΣ ψήφισε το Μνημόνιο, στην συνέχεια όμως την είδε αλλιώς και έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου προδοτική. Τον Νοέμβριο όμως την είδε πάλι αλλιώς και έδωσε αγώνα (και δεν κάνω πλάκα) για να αναλάβει την πρωθυπουργία ο Παπαδήμος για να εφαρμόσει την συμφωνία της 26ης. Τρικυμία. Μπορείς όμως μετά από όλα αυτά να έχεις εμπιστοσύνη στον Καρατζαφέρη; Αν αλλάξουν οι δημοσκοπήσεις τι θα κάνει; Τι θα κάνει ο Σαμαράς αν ο Παπαδήμος συνεχίσει να έχει μεγαλύτερη δημοτικότητα από τον ίδιο; Θα ψηφίζει τα μέτρα του;
Και μετά είναι τα όσα έχουν πει στην Ευρώπη οι Έλληνες πρωθυπουργοί για τους προκατόχους τους. Ο Καραμανλής έχει καταγγείλει τον Σημίτη ως ψεύτη (ότι παραποίησε τα στοιχεία που μας έβαλαν στην ευρωζώνη κλπ κλπ). Ο Παπανδρέου έχει καταγγείλει ως ψεύτη τον Καραμανλή (ότι παραποίησε τα στοιχεία για το δημόσιο έλλειμμα κλπ κλπ). Ο Σαμαράς έχει καταγγείλει ως ψεύτη τον Παπανδρέου (αυτά είναι πρόσφατα, τα θυμάστε οπότε δεν επεκτείνομαι). Είναι σαν να πηγαίνεις στην τράπεζα να πάρεις δάνειο, ενώ απ' έξω η γυναίκα σου, ο αδελφός σου ή ο συνέταιρός σου τέλος πάντων, χτυπά τα τζάμια και ωρύεται ότι δίνουν λεφτά σε έναν απατεώνα. Κάπως έτσι έχουν συμπεριφερθεί όλα αυτά τα χρόνια οι έλληνες αρχηγοί και μετά αναρωτιούνται πώς έχασαν την αξιοπιστία τους στο εξωτερικό. Στο εσωτερικό πώς την έχασαν;
Το λογικό θα ήταν οι αρχηγοί, συνειδητοποιώντας τις ευθύνες τους να είχαν δώσει στον Παπαδήμο το χαρτί με τις υπογραφές τους, το ίδιο βράδυ που ψήφισαν την κυβέρνησή του. Γιατί μπορεί να αστειεύθηκε ο Γιούνκερ λέγοντας στον Παπαδήμο «δεν περίμενα να έχει ο έλληνας πρωθυπουργός τις επιστολές στο τσεπάκι του» αλλά μάλλον αυτό περίμενε. Αυτό περίμεναν οι σύμμαχοι μας, αυτό περίμεναν και όλοι οι έλληνες. Να πάψουν οι πολιτικοί «μας», να παίζουν με τα σπίρτα, σε μια ευρωζώνη που φλέγεται. Τα «ορκίστηκα στην μάνα μου» ή «έδωσα το λόγο μου» ή «θα γράψω άρθρο στην εφημερίδα του κόμματος μου» (που είπε ο χωρατατζής Καρατζαφέρης) δεν είναι σοβαρές απαντήσεις πολιτικών μιας χώρας που σε λίγες μέρες δεν θα έχει λεφτά ούτε για τις συντάξεις των γερόντων της.
-
German Auction ‘Disaster’ Stirs Crisis Concern
Germany failed to get bids for 35 percent of the 10-year bonds offered for sale today, propelling borrowing costs in Europe higher and the euro lower on concern the region’s debt crisis is driving away investors.
[spoiler=μπλα μπλα:2hfxp6ns]“This auction is nothing short of a disaster for Germany,” Mark Grant, a managing director at Southwest Securities Inc. in Fort Lauderdale, Florida, said by e-mail. “If the strongest nation in Europe has this kind of difficulty raising capital, one shudders concerning the upcoming auctions in other European nations.”
Turmoil that began more than two years ago in Greece and snared Ireland, Portugal, Italy and Spain has closed in on France and now risks engulfing Germany, the region’s biggest economy. Political leaders are struggling to find a fix for the crisis, with German Chancellor Angela Merkelrejecting proposals for common currency-area bonds, while the European Central Bank resists calls to boost sovereign-debt purchases.
The yield on Germany’s 2.25 percent securities maturing in September 2021 climbed 15 basis points to 2.06 percent at 4:46 p.m. London time. The price of the bonds slid 1.370, or 13.70 euros per 1,000-euro ($1,335) face amount, to 101.550. The cost of credit default swaps on German debt rose seven basis points to 108, according to CMA prices. The euro weakened as much as 1.3 percent to $1.3327.
Belgian 10-year yields surged 41 basis points to 5.48 percent, after reaching 5.53 percent, the highest since November 2000. French 10-year bond yields climbed 16 basis points to 3.69 percent. The yield on Greek two-year notes jumped to more than 120 percent for the first time, before slipping back to 116.59 percent.
Bids ShortfallTotal bids at the auction of securities due in January 2022 amounted to 3.889 billion euros, out of a maximum target for the sale of 6 billion euros, according to Bundesbank data.
Six of the last eight bond sales by Germany have been “technically uncovered,” with fewer bids than the maximum amount on offer, Norbert Aul, a rates strategist at RBC Capital Markets in London, said in an e-mailed note.
Under the German auction system, the central bank retains securities at sales for the secondary market. In today’s offering, the debt agency allotted 3.644 billion euros of the securities, leaving the Bundesbank to retain 2.356 billion euros, or 39 percent of the supply. That’s the highest proportion of unsold debt at a 10-year sale since 1995, according to Bloomberg data. The securities were sold at an average yield of 1.98 percent. In the secondary market, the rate rose to 2.13 percent.
‘Miserable Welcome’The new 10-year bund received a “truly miserable welcome,” said John Davies, a fixed-income strategist at WestLB AG in London. “It may now be that Germany is seen at risk either from a general flight out of euro-assets or from extreme burden-carrying.”
Banks and investors are reducing holdings of European government bonds as the debt crisis spreads. Kokusai Asset Management Co.’s Global Sovereign Open, Japan’s biggest mutual fund, sold its entire holdings of Italian government bonds by Nov. 10, a report from the fund showed. BNP Paribas SA and Commerzbank AG said in earnings reports this month they’re unloading sovereign bonds at a loss.
“If investors do not wish to buy bunds, they do not wish to buy Europe,” said Neil Jones, head of European hedge-fund sales at Mizuho Corporate Bank Ltd. in London.
The 10-year bund yield climbed to 21 basis points more than similar-maturity Treasuries, the most since May 2009. The new benchmark bund yield exceeded that of the 10-year gilt for the first time since March 2009.
Bunds ‘Not Immune’“This auction result makes it all too clear that German bonds are not immune from the crisis but are being drawn into the debt swamp,” said Frank Schaeffler, a lawmaker from the Free Democratic Party, Merkel’s coalition partner. “If this doesn’t wake up the country to the current risks then I’ll be very surprised.”
The rate on the 30-year German bond climbed as much as 14 basis points to 2.75 percent, the highest since Nov. 4. Volatility on German sovereign debt was the second-highest among developed-country markets today, according to measures of 10- year bonds, credit-default swaps, and the spread between two-and 10-year securities. The cumulative change was 7.1 times the 90- day average, the Bloomberg gauge showed. Belgian debt was the most volatile, with changes at 12.5 times the 90-day average.[/spoiler:2hfxp6ns]
**German Pipe Dream **
[spoiler=μπλα μπλα μπλα:2hfxp6ns]“The notion some people had that Germany could be insulated against market developments was a pipe dream,” Fredrik Erixon, head of the European Centre for International Political Economy in Brussels, said in a telephone interview. “The systemic crisis in the euro zone is eating its way into countries that are solvent and have competitive economies, like Germany. But because they are in the euro zone the crisis is spreading to them.”Germany’s Finance Agency sees no risk in financing the government’s budget after demand was weak at the debt auction today, Joerg Mueller, a Frankfurt-based spokesman, said in an interview.
The Berlin-based Finance Ministry, of which the agency is a unit, has cut planned fourth-quarter debt sales twice this year as tax revenue surged.
‘Buyers’ Strike’At an auction of 10-year bonds last week, Spain’s borrowing costs climbed to 6.975 percent, more than Portugal and Ireland paid at their final sales of similar-maturity debt before they sought international aid.
“What we have at the moment is strong buyer reluctance -- you could almost call it a buyers’ strike -- for sovereign bonds, for European sovereign bonds of a lot of countries,” Commerzbank Chief Executive Officer Martin Blessing said yesterday during a panel discussion in Berlin.
Belgium is due to auction securities, including 10-year debt, on Nov. 28. Italy and France will also sell bonds next week.
Italian bonds fell today, even after the ECB was said by four people with knowledge of the transactions to have bought the securities. The five-year note yield jumped 31 basis points to 7.23 percent. Rates on five-year Belgian debt increased 46 basis points to 5.04 percent.
Yields on AAA rated Austrian five-year notes jumped 34 basis points to 3.23 percent, with the rate on similar-maturity French securities climbing 19 basis points to 2.84 percent. Irish five-year yields surged 97 basis points to 9.15 percent.
Economic ShocksFrance will have difficulty absorbing further large economic shocks without putting its top credit rating at risk, Fitch Ratings said today.
“Similar to the situation of other major AAA sovereigns, the increase in government debt has largely exhausted the fiscal space to absorb further adverse shocks without undermining their AAA status,” Fitch said in a report. “The principal concern with respect to France is that the intensification of the euro zone crisis will generate contingent liabilities that will be crystallized onto the sovereign balance sheet.”
German bonds have returned 8.2 percent this year, according to indexes compiled by Bloomberg and the European Federation of Financial Analysts Societies. French bonds have gained 0.9 percent and Belgian securities have dropped 3.3 percent, the indexes show.[/spoiler:2hfxp6ns]
pipes infiltration
-
έχουμε πήξει στην pipe
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Μας τη φυλάγανε για κίντερ έκπληξη;Ειρωνικά το έγραψα ρε συ...
_
Οκ τότε.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Τώρα το να πούμε δεν καταναλώνουμε Γερμανία... και γώ θα το ήθελα θεωρητικά, αλλα πρακτικά είναι δύσκολο. Και δεν θα σου πώ έχουμε γερμανικα αυτοκίνητα.... (αντε πες τα κλειδώνεις... εμένα η οικογένεια μου, γονεις πεθερικά έχουμε μόνο γερμανικά )
ΑΡΑ! το θέμα είναι να καταλάβουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οτι δεν είναι ον οφφ το θέμα.
δεν υπάρχει ή Γερμανικό ή θάνατος.
μπορείς κάλλιστα να ψωνίσεις απο αλλού αρκεί να είσαι ελαστικός ως προς κάποια πράγματα (δεν εννοώ την ποιότητα αλλά δευτερεύουσες απαιτήσεις.)ΗΔΗ οι Γερμανοί το κάνουν στο ημιθανές κουφάρι σου. το ξέρουν οτι είσαι φθηνός οτι έχεις δυνατότητες αλλά δεδομένης της ανάγκης χρηματοδότησης στοιχίζονται πίσω απο μια στρατηγική που λέει οτι μπορείς να πιέσεις για φθηνότερα. οπότε χρήματα δεν έρχονται στην Ελλάδα, οι συναλλαγές δυσκολεύουν, οι πιέσεις αυξάνονται και προκύπτει μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία που βολεύει μόνο αυτούς. αν/όταν αρχίσουν να βλέπουν οτι δεν πέφτουν απλώς στο τζίρο αλλά ο τζίρος πηγαίνει σε ανταγωνιστές μόνο τότε θα αρχίσουν να αγοράζουν. μέχρι τότε πιέζουν.
ΓΙΑΥΤΟ είναι πολύ σημαντικό το μπουκοτάζ. σε οτιδήποτε γερμανικό. όπου μπορείς να κόψεις κόψε και όπου μπορείς να αντικαταστήσεις αντικατέστησε. μην όμως φέρνεις σαν δικαιολογία αυτά που δεν μπορείς να αντικαταστήσεις για όσα δεν θέλεις να αντικαταστήσεις. (με 2ο πρόσωπο απευθύνομαι στον καθένα)
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!