-
Σχετικά συχνά ψωνίζω από εδώ διάφορα βιβλία, και σκέφτηκα ότι μπορεί να σας ενδιαφέρει τίποτα.
-
http://www.bookdepository.co.uk/
τσαμπέ αποστολή σε όλο τον κόσμο, βρίσκεις κελεπούρια
-
Από φίλο στη Γαλλία κατέβασα (με τη συνδρομή του σύντροφου manosky, που να το ξερε ο άμοιρος ) τα κάτωθι για Καστοριάδη
Έργα ΤΟΥ Κορνήλιου Καστοριάδη
Ο θρυμματισμένος κόσμος
Η ορθολογικότητα του καπιταλισμού
Η γραφειοκρατική κοινωνία
Η Αρχαία Ελληνική Δημοκρατία και η σημασία της για μας σήμερα
Από την οικολογία στην αυτονομία
Η πείρα του εργατικού κινήματος 1
Η πείρα του εργατικού κινήματος 2
Ανθρωπολογία πολιτική φιλοσοφία
Καιρός
Σύγχρονος καπιταλισμός και επανάσταση
Η άνοδος της ασημαντότητας
Ουγγρική επανάσταση 1956
Το επαναστατικό πρόβλημα σήμερα
Χώροι του ανθρώπου
Υπάρχει σοσιαλιστικό μοντέλο ανάπτυξης;
Η φαντασιακή θέσμιση της κοινωνίας
Τα σταυροδρόμια του λαβυρίνθου
Κείμενά του/συνεντεύξεις του
Εκφραστικά μέσα της ποιήσεως - Σημειώσεις
Κανείς δεν πάει ποτέ πιο μακρυά απ'τον Αισχύλο
Ο Κ Καστοριάδης για την υπαρκτή δημοκρατία
Κοινωνική δημιουργία και πολιτική
Οι ομιλίες στην Ελλάδα
Πλάτων: ένας μεγαλοφυής εχθρός της δημοκρατίας
Παγκόσμια δημοκρατική αναγέννηση ή κάποια εφιαλτική ουτοπία;
Μια άνοδος ασημαντότητας;
Μια πνευματική βιογραφία
Ο πόλεμος του κόλπου
Οι λαοί θα βρούν τη λύση
Οι μύθοι της παράδοσής μας
Οικολογία
Η παγκόσμια οικονομία
Τί απέγινε το πάθος για την ελευθερία;
Είμαστε υπεύθυνοι για την ιστορία μας
Ζωή χωρίς τοτέμ
Αποκαλύπτοντας τον πόλεμο του Κόλπου
Εξουσία Πολιτική Αυτονομία
Η επαναστατική δύναμη της οικολογίας
Κοινωνική δημιουργία και πολιτική
Κείμενα άλλων ΓΙΑ το έργο του Κ. Καστοριάδη
Αφιέρωμα στον Κ. Καστοριάδη
Γραφειοκρατίες και επανάσταση
25-3-88 Η σκέψη του Καστοριάδη
5-4-98 Είναι Ποιείν Λέγειν
Η γραφειοκρατική κοινωνία
Ο Καστοριάδης για τον «Πολιτικό» του Πλάτωνα
10-12-99 Τα νήματα μιας πορείας
Χαρτογράφοι του χάους
Ο Πλάτων και τα ερωτικά παιχνίδια
Γραφειοκρατίες και επανάσταση
Ο διχασμένος Πλάτων
Νέα κείμενα
Ξαναβρίσκοντας τον κόσμο
Ο πνευματικός μας πολιτισμός
10-12-99 Η Ψυχανάληση
Τα σταυροδρόμια της μοντέρνας σκέψης
Ο Πλάτων και ο Καστοριάδης
Κριτική των καταπιεστικών μηχανισμών
κάποια είναι πολύ καλής πχοιοτητας pdf, κάποια, ειδικά τα σκαναρισμένα άρθρα είναι λίγο γτπ, αλλά τσαμπέ είναι μην απαιτούμε κι όλας
τα έχω ανεβάσει στο dropbox μου
http://dl.dropbox.com/u/1449719/kastoriadis.rarθα μείνουν για κάποιες μέρες, όσοι πιστοί προσέλθετε
-
@ rx8 drifter
ευχαριστω πολυ!
με γλιτωσες απο καποια (σημαντικα) εξοδα.
καποια προταση απο που να αρχισω το διαβασμα; -
την ίδια απορία εξέφρασα κι εγώ στον κουτσάν
η μόνη επαφή που έχω με καστοριάδη είναι από αυτό το βιβλίο
http://www.bestprice.gr/item/2148911684 ... kastoriadhΤο κλασσικό του ειναι η φαντασιακή θέσμιση της κοινωνίας, αλλά να ξέρεις ότι είναι παλουκι
με βλέπω να ακολουθώ αυτή την προτροπή, αλλά παράλληλα και άρθρα για να σπάει λίγο η μονοτονία
-
ok!
θα ριξω καποιες γρηγορες ματιες και ξεκιναω με οτι 'κολλησει' στο ματι -
Thanks drifter. Φαντάζομαι σε 10 χρόνια θα τα έχω διαβάσει
-
@ g8777
Χωρις να εχω διαβασει πολλα απο τα βιβλια του Καστοριαδη , θα σου προτεινα να ξεκινησεις απο το 'Η φαντασιακη θεσμιση της κοινωνιας' που ειναι κι΄αυτο που οριζει και επεξεργαζεται τις εννοιες της αυτονομιας, του κοινωνικου-ιστορικου και του κοινωνικου φαντασιακου.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Από φίλο στη Γαλλία κατέβασα (με τη συνδρομή του σύντροφου manosky, που να το ξερε ο άμοιρος ) τα κάτωθι για ΚαστοριάδηΕχτιμητέος ο Καστοριάδης. Τα κατέβασα για να στηρίξω την προσπάθεια.
-
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
@ g8777Χωρις να εχω διαβασει πολλα απο τα βιβλια του Καστοριαδη , θα σου προτεινα να ξεκινησεις απο το 'Η φαντασιακη θεσμιση της κοινωνιας' που ειναι κι΄αυτο που οριζει και επεξεργαζεται τις εννοιες της αυτονομιας, του κοινωνικου-ιστορικου και του κοινωνικου φαντασιακου.
θα το προσπαθησω...απο τον τιτλο και μονο το φοβαμαι λιγο να πω την αληθεια..
-
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
@ g8777
Χωρις να εχω διαβασει πολλα απο τα βιβλια του Καστοριαδη , θα σου προτεινα να ξεκινησεις απο το 'Η φαντασιακη θεσμιση της κοινωνιας' που ειναι κι΄αυτο που οριζει και επεξεργαζεται τις εννοιες της αυτονομιας, του κοινωνικου-ιστορικου και του κοινωνικου φαντασιακου.
θα το προσπαθησω...απο τον τιτλο και μονο το φοβαμαι λιγο να πω την αληθεια..
Ο τιτλος τρομαζει λιγο, αλλα δεν ειναι και πολυ δυσκολο.
-
Aυτά που μου έχουν κινήσει την περιέργεια είναι τα περι Πλάτωνα πάντως
-
Τα κατέβασα κι εγώ. Σας ευχαριστούμε (ιδιαίτερα τον σύντροφο Μάνο για την ηθική υποστήριξη στο όλο εγχείρημα ).
Θα ξεκινήσω από την φαντασιακή θέσμιση της κοινωνίας.
-
Δε ξεκινάς από κανένα μικρό καλύτερα ή καμμιά συνέντευξη, και μετά πας σε αυτό? Ο εν λόγω δε φημίζεται ούτε για το εύπεπτο ούτε για το λακωνίζειν του λόγου του.
-
Μου αρέσουν οι προκλήσεις.
Στο μεταπτυχιακό διάβαζα Popper (έχω σχεδόν όλα τα βιβλία του) που ούτε αυτός είναι εύκολος.
-
πέτυχα τον αδερφό μετά από καιρό και η γνώμη του είναι ότι χωρίς να έχεις διαβάσει marx δεν έχει και πολύ νόημα να διαβάσεις φαντασιακή θέσμιση.
Αλλά αυτός είναι μαθηματικός βέβαια, δεν χρειάζεται να τον πάρουμε και πολύ στα σοβαρά
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
πέτυχα τον αδερφό μετά από καιρό και η γνώμη του είναι ότι χωρίς να έχεις διαβάσει marx δεν έχει και πολύ νόημα να διαβάσεις φαντασιακή θέσμιση.Αλλά αυτός είναι μαθηματικός βέβαια, δεν χρειάζεται να τον πάρουμε και πολύ στα σοβαρά
Στη 'φαντασιακη θεσμιση της κοινωνιας' , ο Καστοριαδης αρχιζει να απομακρυνεται απο το μαρξισμο και να στρεφεται (για ανεξηγητους λογους) στην ψυχαναλυση για να οικοδομησει μια διαφορετικη αντιληψη για τον ανθρωπο , την κοινωνια και την ιστορια.
Δεν εχει , λοιπον, αδικο ο αδερφος σου . Ενταξει, δεν χρειαζεται 'πλερια' (που λεγαμε παλια ) γνωση του μαρξισμου , απλως να εχει καποιος μια ιδεα απο διαλεκτικο και ιστορικο υλισμο.
ΥΓ Συμφωνα με φιλο που εχει εντρυφησει στο εργο του Καστοριαδη , ενα καλο βιβλιο για να ξεκινησει καποιος (με τον Καστοριαδη) ειναι το 'Ψυχη, Λογος, Πολις' που αποτελειται απο διαφορα κειμενα στα οποια αναλυονται και διασαφηνιζονται με κατανοητο τροπο οι θεσεις που αναπτυσσει στη 'φαντασιακη θεσμιση της κοινωνιας'.
-
χτες το βράδυ ξεκίνησα να διαβάζω άρθρα κλπ, αν μή τι άλλο αν δεν έχετε χρόνο για τα υπόλοιπα διαβάστε τα
-
Οποιος εχει κατι υποψιν του,θελω να μου προτεινει μερικα περιοδικα και βιβλια σχετικα με το management κατα προτιμηση οχι ελληνικα
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Οποιος εχει κατι υποψιν του,θελω να μου προτεινει μερικα περιοδικα και βιβλια σχετικα με το management κατα προτιμηση οχι ελληνικαΑπό βιβλία κι επειδή τα έχω πρόσφατα από το ΜΒΑ, το κλασικότερο είναι του Richard L. Daft. Καλύπτει όλους τους τομείς και περιέχει αξιόλογα case studies καθώς και πολλές ασκήσεις.
Στο πανεπιστήμιο του Leicester μας είχαν δώσει αυτή την έκδοση, αλλά είναι σχετικά παλιά. Προτίμησε την τελευταία που θα είναι πιο ενημερωμένη. Νομίζω ότι πρέπει να είναι αυτή.
Προτάσεις βιβλίων. Διάβασα...