-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
από leonp » 16/11/11 11:42
Έχουμε 2 λέβητες 400.000 kcal/hr και σκεφτόμαστε να μετατρέψουμε τον ένα να καίει πέλετς γιατί του χρόνου το πετρέλαιο δεν θα παίζεται.
Αν υπάρχει πελλετολέβητας σε τόσο μεγάλη ισχύ, θα θέλει και 80-100 κιλά πέλλετ την ώρα και έναν μόνιμο θερμαστή στο κτίριο κομπλέ με τα ένσημά του.
Θα μπει σιλό 5+ τόνων στη πρασιά για αυτόματη τροφοδοσία.
Μέχρι στιγμής όσοι φτιάχνουν/εμπορεύονται πέλετς δεν έχουν φορτηγό να μας εφοδιάζει με σωλήνα, ίσως πάρουν του χρόνου.
Με σακιά που μας προτείνουν μόλις το άκουσε ο θυρωρός έχασε τη μιλιά του για 5 λεπτά. -
Λεωνίδα θα βάλετε στην οικοδομή του γραφείου πελλετολέβητα?
-
Θυρωρός = μαύρος θερμαστής
-
Nαι αλλα ετσι θα συμβαλλουν στην ανακαμψη της οικονομιας δημιουργωντας καινουριες θεσεις εργασιας
Εχουν να πεταχτουν λεφτα σε σομπες ,τζακια κ σε αλλα παρεμφερη φετος
Χρυσες δουλειες για τους αετονυχηδες -
Ετοιμαστείτε για ΕΦΚ στην ξυλεία
Και τεκμήριο εισοδήματος ανάλογα με την ισχύ του τζακιού σας
-
Μερικές φορές όταν ανοίγω τον απορροφητήρα μυρίζει η σόμπα (pellet) για μερικά δευτερόλεπτα. Επίσης παρατηρώ μια στιγμιαία πτώση της πίεσης στο μενού της σόμπα (μετά προφανώς αυξάνει την ισχύ του ανεμιστήρα ώστε να αντισταθμίσει τη διαφορά και σταματά να μυρίζει). Επίσης όσο λειτουργεί ο απορροφητήρας από τα κενά που υπάρχουν στο τοίχο γύρω από την έξοδο της καμινάδας (δεν τα στόκαρα ακόμη) ρουφάει με τεράστια ροή αέρα μέσα στο σπίτι. Αν έχω έστω ένα παράθυρο ανοιχτό δεν μυρίζει ποτέ. Είναι φυσιολογικό αυτό (έχω πιο αεροστεγές σπίτι από όσο περίμενα?) ή έχει γίνει κάποιο λάθος στην εγκατάσταση?
Γιατί μάλωνα με τον εγκαταστάτη για την εξωτερική παροχή και μου είπε να τη βγάλω εγώ αν υπάρξει πρόβλημα (ετσι κι αλλιώς δεν είχα σκοπό να φωνάξω τον ίδιο, ακόμη κλαίω τα χρήματα που έδωσα άδικα – δεν έκανε τίποτα παραπάνω από αυτά που θα έκανα εγώ αν τη περνούσα, ούτε τη σόμπα δεν άναψε για να δει αν δουλεύει)
-
Υπάρχει περίπτωση να έχει κάποιο σύστημα pid για την πίεση, γιατί την τελευταία εβδομάδα δεν μύρισε ποτέ (παρόλο που άνοιγα τον απορροφητήρα). Οπότε να χρειαζόταν κάποιο χρόνο ώστε να 'μάθει' τον χώρο και πως να αντιδρά? Το λέω γιατί στον έλεγχο της θερμοκρασία πρέπει να έχει κάποιο pid, χαμηλώνει ισχύ λίγο πριν πιάσει θερμοκρασία.
-
Το PID δεν μαθαίνει. Το fuzzy logic μαθαίνει...
-
Καλησπέρα σε όλους!
Παρακολουθώ τακτικά τις συζητήσεις σας και ομολογώ οτι έχω μάθει πάρα πολλά γιά το θέμα θέρμανση, σας ευχαριστώ!
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής: Θέλω να βάλω μιά ξυλόσομπα στο υπόγειο, απλή και φτηνή, σαν πολύ προσωρινή λύση. Εχω ήδη τζάκι (ανοικτό) το οποίο δεν χρησιμοποιούμε σχεδόν ποτέ. Μπορώ να συνδέσω το μπουρί της σόμπας στην φούσκα του τζακιού και αν ναι πως; Σκέφτομαι οτι αν γίνεται, θα γλυτώσω πολύ φασαρία με τα μπουριά και τις καμινάδες.
Δεν με πειράζει αν δεν μπορεί να χρησιμοποιείται πιά το τζάκι, ούτως ή άλλως θα το αλλάξουμε με ενεργειακό του χρόνου.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων! -
Ναι γίνεται, θα ενώνονται όμως τουλάχιστον 2 μέτρα πιο ψηλά από το άνοιγμα του αέρα τροφοδοσίας και πρέπει να έχουν επαρκή διατομή.
ΟΤ
Βγήκα για δυό λεπτά στο μπαλκόνι και απόλαυσα την αιθαλομίχλη από τα τζάκια - κανένας δεν καίει πετρέλαιο.
Όταν μπήκα μέσα η μπλούζα μου μύριζε καπνό. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
ΟΤ
Βγήκα για δυό λεπτά στο μπαλκόνι και απόλαυσα την αιθαλομίχλη από τα τζάκια - κανένας δεν καίει πετρέλαιο.
Όταν μπήκα μέσα η μπλούζα μου μύριζε καπνό.Aυτο μπηκα στο θεμα να γραψω
Η κατασταση ειναι ακραια, χθες το βραδυ ειχα φαει και halls ο βλαξ, ημουν και κρυωμενος, με δυσκολια ανεπνεα περπατωντας, και οχι, δεν οφειλεται στη γενικοτερη φυσικη μου κατασταση -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ναι γίνεται, θα ενώνονται όμως τουλάχιστον 2 μέτρα πιο ψηλά από το άνοιγμα του αέρα τροφοδοσίας και πρέπει να έχουν επαρκή διατομή.ΟΤ
Όταν μπήκα μέσα η μπλούζα μου μύριζε καπνό.Ευχαριστώ αλλά χμμ επειδή δεν κατέχω πολλά (γυναίκα βλέπεις ) ) μήπως να γίνεις λίγο πιό λεπτομερής;
-
-
Ο χρήστης doritoria έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους!
Παρακολουθώ τακτικά τις συζητήσεις σας και ομολογώ οτι έχω μάθει πάρα πολλά γιά το θέμα θέρμανση, σας ευχαριστώ!
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής: Θέλω να βάλω μιά ξυλόσομπα στο υπόγειο, απλή και φτηνή, σαν πολύ προσωρινή λύση. Εχω ήδη τζάκι (ανοικτό) το οποίο δεν χρησιμοποιούμε σχεδόν ποτέ. Μπορώ να συνδέσω το μπουρί της σόμπας στην φούσκα του τζακιού και αν ναι πως; Σκέφτομαι οτι αν γίνεται, θα γλυτώσω πολύ φασαρία με τα μπουριά και τις καμινάδες.
Δεν με πειράζει αν δεν μπορεί να χρησιμοποιείται πιά το τζάκι, ούτως ή άλλως θα το αλλάξουμε με ενεργειακό του χρόνου.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!H δική μου πρόταση είναι απλή: Μην πετάτε χρήματα κ κάνετε το τζάκι ενεργειακό φέτος. Θα σας κοστίσει όσο η σόμπα.
-
Πολυ τζακι εκει εξω,οχι αστεια.
Αρχιζω και σκεφτομαι εαν υπαρχει αρκετη (νομιμη) ξυλεια για να καλυψει ολη αυτη την εκρηκτικη ζητηση. -
Το πρόβλημα δεν είναι η νόμιμη ξυλεία, είναι τα παράνομα ανοιχτά τζάκια.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Το πρόβλημα δεν είναι η νόμιμη ξυλεία, είναι τα παράνομα ανοιχτά τζάκια.Φίλος καίει το Σ/Κ σε ανοιχτό τζάκι περισσότερα ξύλα από ολόκληρη βδομάδα σε ενεργειακό.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εσύ θέλεις κάτι παρόμοιο (τζάκι και σόμπα):Αυτό είναι επικίνδυνο και πρέπει να το συνδέσει κάποιος που ξέρει από καπνοδόχους.
Εγώ δεν θα είχα την σύνδεση σε λιγότερο από 2μ. (ύψος) από το άνοιγμα του τζακιού.Ευχαριστώ πολύ, ναι κάτι τέτοιο σκέφτηκα, αλλά θα το κλείσω το άνοιγμα του τζακιού μιά και δεν θα το χρησιμοποιώ.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!H δική μου πρόταση είναι απλή: Μην πετάτε χρήματα κ κάνετε το τζάκι ενεργειακό φέτος. Θα σας κοστίσει όσο η σόμπα.
Μιλάω γιά ΠΟΛΥ φτηνή σόμπα, σαν τις παλιές τις γιαγιάς μου! Δεν υπάρχει δυνατότητα γιά τίποτε καλύτερο φέτος δυστυχώς
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Πολυ τζακι εκει εξω,οχι αστεια.
Αρχιζω και σκεφτομαι εαν υπαρχει αρκετη (νομιμη) ξυλεια για να καλυψει ολη αυτη την εκρηκτικη ζητηση.Πολλοί φέρνουν από Βουλγαρία. ...
Send from my Galaxy 5
Ξυλόσομπα