-
Σήμερα μέ έπιασε λάστιχο (πίσω δεξιά).Μέχρι νά βάλω τήν ρεζέρβα βέλαξε τό μάτι μου.Εκανα καλή δουλειά καί τό λάστιχο πάει γιά πέταμα.Κόστος αντικατάστασης 200 ευρά.Ημαρτον.
-
Πολύ θα ήθελα να δω κάποια στιγμή το 3008 με τον 1.2 ΤΗΡ που θα έχει το 208 από το 2013. 136 ΗΡ και 1200 κυβικά!!!!
Υ.Γ.
Παρακαλώ στην κριτική σας αν και εφόσον είμαι εκτός θέματος, να παρουσιάζετε όλο το ποστ. Το Υ.Γ. είναι συμπληρωματικό και δύναται να είναι και εκτός θέματος, βεβαιώς αν και εφόσον το κύριο κείμενο είναι εντός αυτου. Επίσης δεν θέλω να προκαλέσω ούτε να αντιπαρατεθώ με κανέναν και επιθυμώ την ίδια αντιμετώπιση, χωρίς εξυπναδούλες και υφάκι. Η καθημερινότητά μας είναι ήδη αρκετά δύσκολη που πιστεύω ότι λίγο χιούμορ μέσα στη συζήτηση είναι καλοδεχούμενο. Αν με τις απόψεις μου διαφοροποιούνται οι διαχειριστές του φόρουμ αυτού, διαγράψτε με άμεσα. Αν όχι, λίγη προσοχή στο ύφος. -
Ο χρήστης loin(t)aris έγραψε:
Υ.Γ.
Παρακαλώ στην κριτική σας αν και εφόσον είμαι εκτός θέματος, να παρουσιάζετε όλο το ποστ. Το Υ.Γ. είναι συμπληρωματικό και δύναται να είναι και εκτός θέματος, βεβαιώς αν και εφόσον το κύριο κείμενο είναι εντός αυτου. Επίσης δεν θέλω να προκαλέσω ούτε να αντιπαρατεθώ με κανέναν και επιθυμώ την ίδια αντιμετώπιση, χωρίς εξυπναδούλες και υφάκι. Η καθημερινότητά μας είναι ήδη αρκετά δύσκολη που πιστεύω ότι λίγο χιούμορ μέσα στη συζήτηση είναι καλοδεχούμενο. Αν με τις απόψεις μου διαφοροποιούνται οι διαχειριστές του φόρουμ αυτού, διαγράψτε με άμεσα. Αν όχι, λίγη προσοχή στο ύφος.Στο κομματι που κρατησα ειχε το ανεκδοτο που εγραψες και που ειναι εκτος θεματος.Τι σχεση εχει το υπερκλειδωμα που εγραφες πιο πανω με τον πρωθυπουργό και τον Τσακ Νορις; Το υφακι που λες ειναι στο δικο σου απο πανω ποστ και οχι στο δικο μου.Το χιουμορ ειναι ευπροσδεκτο αλλα στο σωστο μερος και οχι οπου λαχει.Δεν υπαρχει λογος διαγραφης,αν υπηρχε θα την εφαρμοζα και δεν θα σου εκανα συσταση.Ελπιζω να εγινα κατανοητος.[mod]
-
Κύριοι ψυχραιμία.
Θά ήθελα τήν γνώμη σας γιά ένα θέμα πού μέ μπέρδεψε:Τά λάστιχα 225/50/17 κοστίζουν 200ε έκαστο ενώ τα διαστάσεων 225/45/17 ,130ε τό τεμάχιο.Οταν έρθει η ώρα της αντικατάστασης τί νά προτιμήσω;
Υπάρχει καί μία πρόταση:1000ε τετράδα 225/45/17 michelin μέ ζάντες αλουμινίου πακέτο.
Κάθε απάντηση δεκτή.
Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης billis100 έγραψε:
Σήμερα μέ έπιασε λάστιχο (πίσω δεξιά).Μέχρι νά βάλω τήν ρεζέρβα βέλαξε τό μάτι μου.Εκανα καλή δουλειά καί τό λάστιχο πάει γιά πέταμα.Κόστος αντικατάστασης 200 ευρά.Ημαρτον.Το αισθητήριο σε προειδοποίησε για την απώλεια αέρα στο λάστιχο; Πως τα κατάφερες και το κατέστρεψες; Το οδήγησες ξεφούσκωτο;
**Τι σχεση εχει το υπερκλειδωμα που εγραφες πιο πανω με τον πρωθυπουργό και τον Τσακ Νορις; **
Έχει και παραέχει!
Ο Τσακ Νόρις είναι τόσο γρήγορος που μπορεί να υπερκλειδώσει ένα 3008 και να αφήσει το κλειδί στο ντουλαπάκι.
Ο Τσακ Νόρις δεν χρειάζεται να υπερκλειδώσει το 3008 του γιατί κανείς δεν τολμάει να το πλησιάσει.
Ο Τσακ Νόρις μπορεί να κάνει και πολλά άλλα με το 3008, αλλά δεν είναι της παρούσης να τα αναφέρω,γιατί το post δεν δέχεται περισσότερους από 64.000 αλφαριθμητικούς χαρακτήρες.Τώρα για τον άλλον που ανέφερες, πράγματι δεν έχω καταφέρει ακόμη να βρώ με τι μπορεί να έχει σχέση.
@loin(t)aris: Το χιούμορ είναι πάντα καλοδεχούμενο, ακόμη περισσότερο σήμερα που είμαστε στα πρόθυρα εθνικής κατάθλιψης. Προσωπικά δεν με πειράζει αν μετά το κύριο θέμα σου, γράφεις και κανένα ανεκδοτάκι, ιδιαίτερα αν είναι σύντομο. Άν ήταν και σε spoiler ίσως ο αγαπητός μας mod να ήταν πιό ανεκτικός. Πάντως έχει και ο Bill το δίκιο του για τον αχταρμά.
Καλό Σαββατοκύριακο.
-
+100 απο μενα σε ο,τι λεει ο φιλος Pitt παραπανω...
-
Δεν έχω αισθητήριο.Είδα πως έχανε αέρα ,παρκάρισα δεξιά (δέν έβρισκα αλλού ) πήγα στήν δουλειά καί όταν επέστρεψα ,τό προχώρησα τρία τετράγωνα γιά να εχω χώρο νά αλλάξω τόν τροχό μέ τήν ρεζέρβα.
Εκεί όπου τό είχα αφήσει παραδόξως υπήρχε λακούβα (μικρή) +οτι ακούμπησα τό κράσπεδο όταν πάρκαρα ,ήρθε τό γλυκό καί έδεσε.Ας πρόσεχα περισότερο.
Καλή ή κουβέντα γιά τό3008 αλλά καί ένα αστείο δέν κάνει κακό.Νομίζω. -
Κύριοι ψυχραιμία.
Θά ήθελα τήν γνώμη σας γιά ένα θέμα πού μέ μπέρδεψε:Τά λάστιχα 225/50/17 κοστίζουν 200ε έκαστο ενώ τα διαστάσεων 225/45/17 ,130ε τό τεμάχιο.Οταν έρθει η ώρα της αντικατάστασης τί νά προτιμήσω;
Υπάρχει καί μία πρόταση:1000ε τετράδα 225/45/17 michelin μέ ζάντες αλουμινίου πακέτο.
Κάθε απάντηση δεκτή.
Ευχαριστώ.Πριν πάρεις κ'αποια απόφαση δες αυτό
http://www.autobild.gr/index.php?static=tyre
Και να θυμάσαι...........................................
Ο Τσακ Ν'ορις μπορεί να σου αλλάξει και τα 4 λάστιχα σε λιγότερο από 3 sec. και μόνο με τα χέρια -
Βασίλη, για το θέμα της διάστασης εγώ δεν θα απέκλινα από αυτά που του φόρεσε ο κατασκευαστής.
Αν θέλεις να κάνεις τους υπολογισμούς σου, μπορείς να δοκιμάσεις εδώ, εδώ και εδώ.Ο χρήστης billis100 έγραψε:
Δεν έχω αισθητήριο.Είδα πως έχανε αέρα ,παρκάρισα δεξιά (δέν έβρισκα αλλού ) πήγα στήν δουλειά καί όταν επέστρεψα ,τό προχώρησα τρία τετράγωνα γιά να εχω χώρο νά αλλάξω τόν τροχό μέ τήν ρεζέρβα.Κατάλαβα. Εγώ γι' αυτές τις περιπτώσεις έχω μια μικρή ηλεκτρική τρόμπα και μέσα σε δύο λεπτά φουσκώνω το λάστιχο. Ούτε βάλε - βγάλε τροχούς, ούτε μουτζούρες ούτε τίποτε. Στα 30 χρόνια μία μόνο φορά χρειάσθηκε να να βάλω ρεζέρβα, όταν δεν κατάλαβα ότι είχα λάστιχο (πίσω δεξιά) και το ξέσκισα καθώς οδηγούσα για πολύ ώρα και με μεγάλη ταχύτητα. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις απώλειας αέρα (λόγω βίδας, καρφιού κλπ που είναι και οι συνήθεις), το φούσκωμα με την τρόμπα μου έδινε την δυνατότητα να οδηγήσω ασφαλώς και σαν κύριος στο κοντινότερο βουλκανιζατέρ.
-
Κύριοι ψυχραιμία.
Κάθε απάντηση δεκτή.
Ευχαριστώ.Έχε επίσης υπ'όψιν σου ότι το κάθε μαγαζί μπορεί να σου δώσει καλύτερες τιμές ανάλογα το τι εταιρεία δουλεύει. Ένα κατάστημα που δουλεύει michelin θα σου δώσει καλύτερη τιμή γιά michelin, ένα pirelli αντίστοιχα. Ξεκίνα πρώτα να δεις από εταιρεία ελαστικών τι σου ταιριάζει περισσότερο, αν και νομίζω ότι οι διαφορές δεν είναι και τόσο μεγάλες, και μετά δες τι τιμές μπορείς να βρεις.
Κι επειδή έχει πέσει πολλή αμερικανιά εδώ πέρα......
Ο Απόστολος Γκλέτσος μπορεί να πάει με το 3008 του στο Έβερεστ και να γυρίσει πίσω με ένα ρεζερβουάρ και χωρίς να του τρίξουν οι πόρτες, χωρίς να βγάλει πρόβλημα η αντλία του, και μάλιστα με σλικ λάστιχα. -
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Ο Απόστολος Γκλέτσος μπορεί να πάει με το 3008 του στο Έβερεστ και να γυρίσει πίσω με ένα ρεζερβουάρ και χωρίς να του τρίξουν οι πόρτες, χωρίς να βγάλει πρόβλημα η αντλία του, και μάλιστα με σλικ λάστιχα.ha haha...
Καλο...αλλα...πας γυρευοντας κι εσυ μου φαινεται...ο admin , καραδοκει!!!
-
Ο χρήστης steftsak έγραψε:
Ο Απόστολος Γκλέτσος μπορεί να πάει με το 3008 του στο Έβερεστ και να γυρίσει πίσω με ένα ρεζερβουάρ και χωρίς να του τρίξουν οι πόρτες, χωρίς να βγάλει πρόβλημα η αντλία του, και μάλιστα με σλικ λάστιχα.ha haha...
Πιο πολύ με τρομάζει η απάντηση του alexandr
-
Πιο πολύ με τρομάζει η απάντηση του alexandr
Σωστά, αυτά μόνο ο alexandr μπορεί να τα κάνει
Όχι όμως, γιατί και οι πόρτες μου τρίζουν, και η αντλία μου έχει αλλαχτεί, και χρησιμοποιώ λάστιχα M+S!
-
Σας ευχαριστώ όλους γιά τήν βοήθεια.
-
353 km --> 70€ !!! (1,652€/L)
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
353 km --> 70€ !!! (1,652€/L)Γιατί τόσο πολύ; Κατανάλωση πόλης είναι;
-
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
Γιατί τόσο πολύ; Κατανάλωση πόλης είναι;
Ναι. Κατανάλωση πόλης με αρκετή δόση περιφερειακής.
Σήμερα φουλάρισα και τον κουβά. 589 km -->62€ (1,672€/L).
Αν κάνουμε την αναγωγή, είναι περίπου η μισή κατανάλωση.Δεν φταίει όμως το αυτοκίνητο. Μάλλον το πόδι μου φταίει...
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Γιατί τόσο πολύ; Κατανάλωση πόλης είναι;
Ναι. Κατανάλωση πόλης με αρκετή δόση περιφερειακής.
Σήμερα φουλάρισα και τον κουβά. 589 km -->62€ (1,672€/L).
Αν κάνουμε την αναγωγή, είναι περίπου η μισή κατανάλωση.Δεν φταίει όμως το αυτοκίνητο. Μάλλον το πόδι μου φταίει...
Και ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται με αυτό το θέμα. Και το δικό μου εκεί περίπου στο 12αρι είναι με λίγο στενό, λίγο παραλιακή και μέτρια κίνηση. Αυτή η ένδειξη είναι από το αυτοκίνητο δεν ξέρω πόσο ακριβής είναι, αν και δεν πρέπει να είναι πολύ μακριά από το αληθινό.
-
Και ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται με αυτό το θέμα. Και το δικό μου εκεί περίπου στο 12αρι είναι με λίγο στενό, λίγο παραλιακή και μέτρια κίνηση. Αυτή η ένδειξη είναι από το αυτοκίνητο δεν ξέρω πόσο ακριβής είναι, αν και δεν πρέπει να είναι πολύ μακριά από το αληθινό.Αν το 12άρι είναι η (αισιόδοξη) ένδειξη του οργάνου για την μέση κατανάλωση που προκύπτει από αρκετά χιλιόμετρα, τότε μάλλον είναι υπερβολική. Αν δεν κάνω λάθος, η κατανάλωση που μου δείχνει το όργανο για τα τελευταία ~9.000km πρέπει να είναι ~8,4L/100km.
Δύο φορές στο παρελθόν είχα αναρτήσει πίνακες με συγκριτικά στοιχεία τόσο της πραγματικής κατανάλωσης όσο και των ενδείξεων των οργάνων του αυτοκινήτου. Ο ένας πίνακας είναι εδώ. Θα σας ενημερώσω με πιό πρόσφατα στοιχεία μόλις βρώ χρόνο.
Σημαντικό είναι το γεγονός ότι σε όλα τα γεμίσματα είχα διαπιστώσει αποκλίσεις της πραγματικής κατανάλωσης σε σχέση με τις ενδείξεις του οργάνου που κατα μέσο όρο κυμαίνονταν στο +11%. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα βγάλουν τα νεότερα στοιχεία.
Την κατανάλωση του Nisan την ανέφερα μεν, αλλά όχι για λόγους σύγκρισης των δύο αυτοκινήτων. Ούτε το βάρος ούτε τα χαρακτηριστικά τους είναι συγκρίσιμα, άσε που όταν μπαίνω στο 3008 το οδηγάω τελείως διαφορετικά απ΄ότι τον κουβά. Για μερικές μέρες είχα καταβάλει υπερβολική προσπάθεια και οδηγούσα επίτηδες το 3008 σαν να κουβαλούσα νιτρογλυκερίνη και έμεινα έκπληκτος με την χαμηλή του κατανάλωση.
Εχθές για πρώτη φορά από τότε που αγόρασα το αυτοκίνητο μου τηλεφώνησαν από την αντιπροσωπεία για follow up. Να υποθέσω ότι διάβασαν στο forum τις πρόσφατες εντυπώσεις μου από το service; Όπως και να' χει, ήταν καλή κίνηση.
-
Αρχές Οκτωβρίου που έκανα σέρβις στα 60000 υπευθυνος μου ειπε να προσεξω αν υπαρχει κατι για αλλαγξ πριν τη ληξη της εγγυησης. Τι ηθελε και μου το ειπε...
1-2 μερες μετα δεν κουμπωναν η 4,5,6 στο κιβωτιο.Πηγα και μου το'καναν.Ηταν πειραγμενη ελαχιστα η ντιζα (Πριν μου εμφανιστει ειχα πεσει αγρια σε μια λακουβα.Υπαρχει περιπτωση να ηταν απο εκει;)
2-3 μερες μετα και εως σημερα (δηλαδη ενας μηνας και) καποιες φορες οταν κανω οπισθεν σε ανηφορα (οταν δηλαδη υπαρχει λιγο ζορι) ακουγεται απο κατω (κατω απο συμπλεκτη ή κιβωτιο) ενας μεταλλικος ηχος, κατι σαν σιδερο που σερνεται...) Η πλακα ειναι οτι το πηγα το αμαξι στην αντιπροσωπεια 4-5 φορες οπου υπαρχει μια αποτομη ανηφορα για να το τεσταρουν αλλα εκει δεν ακουγοταν (Μια φορα μαλιστα, λιγη ωρα αφου το εκανε σε μενα, το τεσταραν τοσο πολυ που εβγαζε καπνο απο τον δισκο...)
Συνηθως ακουγεται μια φορα την ημερα αλλα δεν υπαρχει συγκεκριμενη χρονικη στιγμη. Εχει τυχει να ακουστει και μια φορα την εβδομαδα.
Μηπως εχει σχεση με δισκο πλατο (προεορτια..) ή κατι σχετικο με τον συμπλεκτη ή λογω κρύου...;
Δυστυχως εληξε και η εγγυηση...
Παντως αφου δεν το κανει μονιμα θα το αφησω.
Peugeot 3008 '08