-
σήμερα είδα ένα χτύπημα στην πόρτα μου,ακριβώς πάνω στο νέυρο που υπάρχει στην alfa 147.Δεν έχει φύγει το χρώμα αλλά υπάρχει ένα μικρό βαθούλωμα.Υπάρχει περίπτωση να μπορεί να διορθωθεί με κάποιο τρόπο,π.χ. να τραβηχτεί προς τα έξω αυτό το σημείο χωρίς να βαφτεί ή κάποιος άλλος τρόπος γιατί δεν αξίζει να το γίνει πιο εκτεταμένη επιδιόρθωση
-
σήμερα είδα ένα χτύπημα στην πόρτα μου,ακριβώς πάνω στο νέυρο που υπάρχει στην alfa 147.Δεν έχει φύγει το χρώμα αλλά υπάρχει ένα μικρό βαθούλωμα.Υπάρχει περίπτωση να μπορεί να διορθωθεί με κάποιο τρόπο,π.χ. να τραβηχτεί προς τα έξω αυτό το σημείο χωρίς να βαφτεί ή κάποιος άλλος τρόπος γιατί δεν αξίζει να το γίνει πιο εκτεταμένη επιδιόρθωση
-
-
Υπάρχουν κάτι βεντούζες που ρουφάνε τη λαμαρίνα προς τα έξω, δεν νομίζω όμως να κάνουν για μικρά βαθουλώματα. Ο μόνος τρόπος είναι να βγει εσωτερικά η ταπετσαρία και να φάει μερικές σφυριές η λαμαρίνα, μετά ξύσιμο χρώματος, στόκος, βάψιμο. Άστο έτσι καλύτερα. Όχι τίποτα άλλο, αλλά όταν πας να το πουλήσεις και ο τύπος δει λαμαρινοδουλειά και στοκαρίσματα, ίσως υποθέσει ότι έχεις φάει πιο χοντρό τράκο από αυτό που έγινε.
-
στο δικο μου υπαρχει εδω και κατι χρονια ενα κυκλικο βαθουλωμα απο μηχανακι στο κεντρο ακριβως της πορτας με διαμετρο 15 εκ. περιπου. Δεν το ειχα φτιαξει για το λογο που ανεφερε ο manosk αλλα τωρα που προσπαθω να το πουλησω ολοι το κοιτανε περιεργα και με εχει δυσκολεψει. Αυτες οι βεντουζες ειναι αποτελεσματικες; Σιγουρα δε θα σπασει το χρωμα; Εγω πιστεω οτι πρεπει να το ψαξεις γιατι μετα απο χρονια ισως σε παιδεψει και εσενα! Και μετα πες μου και εμενα τι εκανες.
-
Υπάρχουν κάτι βεντούζες που ρουφάνε τη λαμαρίνα προς τα έξω, δεν νομίζω όμως να κάνουν για μικρά βαθουλώματα. Ο μόνος τρόπος είναι να βγει εσωτερικά η ταπετσαρία και να φάει μερικές σφυριές η λαμαρίνα, μετά ξύσιμο χρώματος, στόκος, βάψιμο. Άστο έτσι καλύτερα. Όχι τίποτα άλλο, αλλά όταν πας να το πουλήσεις και ο τύπος δει λαμαρινοδουλειά και στοκαρίσματα, ίσως υποθέσει ότι έχεις φάει πιο χοντρό τράκο από αυτό που έγινε.
-
Υπάρχει στην Αμερική η τεχνική paintless dentless repair που μπορεί να διορθώσει τέτοια μικροχτυπήματα χωρίς βάψιμο - είναι πολύ καλύτερη από τις βεντούζες (ζημιές από χαλάζι κλπ). Δυστυχώς δεν υπάρχει εδώ, χρειάζεται βάψιμο.
Φίλος που επιδιόρθωσε αυτοκίνητο μου είπε ότι άνοιξαν τη πόρτα του και με κάτι εργαλεία που μοιάζουν με γάντζους έκαναν 'μασάζ' στο μέταλλο χωρίς να επηρεαστεί το χρώμα. Η επισκευή είναι δυνατή (του είπαν) εάν δεν έχει τεντώσει το μέταλλο, το τσάκισμα δεν είναι τόσο πρόβλημα αλλά θα φαίνεται λίγο στη μπογιά μετά. Η δική του πόρτα δεν έχει κανένα σημάδι.
-
Ο χρήστης akis akis έγραψε:
Το μεγαλο προβλημα ειναι οτι το χτυπημα ειναι πανω στο νευρο.Αν πιεστει απο μεσα δεν ξερεις πως θα αντιδρασει το νευρο,μπορει να πετσικαρει σε αλλο σημειο ή να κανει ενα κοψιμο πανω στο νευρο.
-
Για τις βεντούζες δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικές είναι, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου. Πιστεύω πάντως ότι κάνουν δουλειά μόνο αν το βαθούλωμα είναι μεγάλο, όχι αν είναι μικρό.
-
manosk μάλλον έτσι είναι, αλλά θα το πάω σε ένα λαμαρινά να το δώ
-
Εγω νομιζω οτι αν το χτυπησεις απο μεσα 'θα ερθει' στη αρχικη του θεση. Το οτι ειναι στη γωνια ειναι μεν δυσκολο αλλα ενας εμπειρος λαμαρινας μπορει να 'το φερει' αν ειναι πρισεχτικος.
-
οπως εχω και παλαιοτερα αναφερει καλο ειναι πριν απο οποιαδηποτε εργασια φανοποιιας και βαψιματος να βγαζετε φωτο του σημειου εκεινου ωστε να φαινεται ποια ηταν η αιτια της επισκευης.....και αν μπορειτε να εχετε και την πινακιδα κυκλοφοριας στην φωτο για τους πιο δυσπιστους!!
-
Δυστυχώς, ο στόκος δεν αποφεύγεται.. με το βαθούλωμα η λαμαρίνα 'τεντώνει' με αποτέλεσμα να μη μπορεί να έρθει στην πρότερη κατάσταση..
-
Δεν νομίζω ότι με βεντούζα μπορείς να βγάλεις μικρό βαθούλωμα.
Ελάχιστος στόκος θα μπει αν το βγάλει φαναρτζής από μέσα με χτύπημα.
Δεν είναι ότι καλύτερο να μπει στόκος αλλά αν ο μάστορας είναι καλός το αποτέλεσμα μπορεί να είναι άριστο....Προς θεού μην το κάνεις μόνος σου...Ξέρω τι σου λέω!!!!!
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Υπάρχει στην Αμερική η τεχνική paintless dentless repair που μπορεί να διορθώσει τέτοια μικροχτυπήματα χωρίς βάψιμο - είναι πολύ καλύτερη από τις βεντούζες (ζημιές από χαλάζι κλπ). Δυστυχώς δεν υπάρχει εδώ, χρειάζεται βάψιμο.Φίλος που επιδιόρθωσε αυτοκίνητο μου είπε ότι άνοιξαν τη πόρτα του και με κάτι εργαλεία που μοιάζουν με γάντζους έκαναν 'μασάζ' στο μέταλλο χωρίς να επηρεαστεί το χρώμα. Η επισκευή είναι δυνατή (του είπαν) εάν δεν έχει τεντώσει το μέταλλο, το τσάκισμα δεν είναι τόσο πρόβλημα αλλά θα φαίνεται λίγο στη μπογιά μετά. Η δική του πόρτα δεν έχει κανένα σημάδι.
Μόνο στην Αμερική; Κάνεις λάθος. Ρίξτε μια ματιά εδώ -> http://www.chipsaway.gr
Είναι μαγαζί που αναλαμβάνει τέτοιες δουλειές (βαθουλώματα γρατζουνιές χωρίς επαναβαφή). Έχω ακούσει τα καλύτερα από διάφορους που το έχουν επισκεφθεί κατά καιρούς.
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Δεν νομίζω ότι με βεντούζα μπορείς να βγάλεις μικρό βαθούλωμα.Ελάχιστος στόκος θα μπει αν το βγάλει φαναρτζής από μέσα με χτύπημα.
Δεν είναι ότι καλύτερο να μπει στόκος αλλά αν ο μάστορας είναι καλός το αποτέλεσμα μπορεί να είναι άριστο....Προς θεού μην το κάνεις μόνος σου...Ξέρω τι σου λέω!!!!!
να σου πω την αλήθεια μου πε΄ρασε απ το μυαλό
-
Ο χρήστης bit έγραψε:
Υπάρχει στην Αμερική η τεχνική paintless dentless repair που μπορεί να διορθώσει τέτοια μικροχτυπήματα χωρίς βάψιμο - είναι πολύ καλύτερη από τις βεντούζες (ζημιές από χαλάζι κλπ). Δυστυχώς δεν υπάρχει εδώ, χρειάζεται βάψιμο.
Φίλος που επιδιόρθωσε αυτοκίνητο μου είπε ότι άνοιξαν τη πόρτα του και με κάτι εργαλεία που μοιάζουν με γάντζους έκαναν 'μασάζ' στο μέταλλο χωρίς να επηρεαστεί το χρώμα. Η επισκευή είναι δυνατή (του είπαν) εάν δεν έχει τεντώσει το μέταλλο, το τσάκισμα δεν είναι τόσο πρόβλημα αλλά θα φαίνεται λίγο στη μπογιά μετά. Η δική του πόρτα δεν έχει κανένα σημάδι.
Μόνο στην Αμερική; Κάνεις λάθος. Ρίξτε μια ματιά εδώ -> http://www.chipsaway.gr
Είναι μαγαζί που αναλαμβάνει τέτοιες δουλειές (βαθουλώματα γρατζουνιές χωρίς επαναβαφή). Έχω ακούσει τα καλύτερα από διάφορους που το έχουν επισκεφθεί κατά καιρούς.
μήπως υπάρχει και στη θεσσαλονίκη;
-
Αμα κανουν καλη δουλεια πρεπει να συμφερει αυτη η chipsaway. Εχεις υπ'οψιν καμια ενδεικτικη τιμη για γρατζουνιεσ?
-
παιδιά ξέρετε αν υπάρχει autoglym στη θεσσαλονίκη;;
-
μήπως γνωρίζει κανείς αν στη θεσσαλονίκη μπορώ να βρώ κανένα καλό φανοποιό για επιδιόρθωση μικρής λακουβας στη λαμαρίνα χωρίς να χρειάζεται βάψιμο;
χτύπημα σε πόρτα κα επιδιόρθωση