-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
.....
Μην μου πας στον αλλον που θελει να εχει τρια σπιτια, εδω γελαμε.Ρε συ θα ξεκολλήσεις με τη μανία να πουλήσω το σπίτι μου στην Αθήνα? Το πλήρωσα από 12ετίας, το επίπλωσα, θέλω να μείνω σε αυτό όσο με χωράει. Και όσο είμαι επαρχία πρέπει να το πληρώνω για να έχω να μένω όποτε έρχομαι στην πόλη μου. Είμαι όμως ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να πληρώνω δεύτερο όσο είμαι επαρχία. Και τρίτο όσο ήταν το άλλο μου μισό στην άλλη άκρη.
...
Εχω δικο μου παραδειγμα, μην ανησυχεις. Κ ειπα πιο πανω, απο τη στιγμη που λενε 'δεν φταιω εγω που καθομαι Χ ωρες γιατι εχω κενο', να χρησιμοποιησουν αυτες τις Χ ωρες για να διορθωσουν τα γραπτα. Δεν μπορεις να νιπτεις τας χειρας σου για τις κενες ωρες στην δουλεια σου 'δεν ειναι δικια μου ευθυνη που 1-2-3 ωρες καθομαι', κ μετα να μου λες 'αλλα οταν γυρναω σπιτι εχω κ αλλη δουλεια'. Να την κανεις στο κενο.Ε τώρα μην κάνεις ότι τα ξέρεις όλα γιατί σου έχω έκπληξη: δεν τα ξέρεις. Έχω αναλάβει υποχρεώσεις για το σχολείο. Είτε αυτό είναι εφημερία για να μην καπνίζει, να μην παίζει ξύλο, να μη χτυπήσει ή ότι άλλο έρθει στο μυαλό του σπόρου σου. Θα πρέπει να ελέγχω τις απουσίες των τμημάτων, να στέλνω αλληλογραφία στους γονείς, να μιλάω με αυτούς μια φορά της εβδομάδα (σε όσους αξιωθούν να έρθουν), να ετοιμάσω το εργαστήριο για το μάθημα, να ελέγξω την αλληλογραφία, να ετοιμάσω τα ημερολόγια κίνησης, να συμπληρώσω τις καρτέλες βαθμολογίας.... (θες πράγματι να συνεχίσω?). Και χέστα όλα αυτά. Κάτσε εσύ να διορθώσεις στο χαμό του σχολείου εκθέσεις, ασκήσεις ή διαγωνίσματα. Άσε μας ρε συ, που τα βλέπεις όλα εύκολα και απλά.
...
δεν ειπε κανεις ουτε να παιρνουν λιγοτερα, ουτε οτι παιρνουν αρκετα (ποσο μαλλον πολλα). Αυτο που λεω εγω απο τη αρχη του πραγματος ειναι οτι δεν μπορω να ακουω 'μα γιατι να παιρνω λιγοτερα απο τον νεοπροσληφθεντα ΔΥ της ταδε κατηγοριας/ειδικοτητας, ειναι ΑΔΙΚΟ', χωρις να υπολογιζουν οτι εργαζονται ~30% λιγοτερο απο αυτον....-30% από τη δουλειά γραφείου? υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στην τάξη και τη δουλειά γραφείου. Ε λοιπόν, εγώ που τις έχω κάνει και τις 2 (και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ) σου λέω πως δεν συγκρίνονται.
Και έτσι το βλέπουν σε όλες τις χώρες του κόσμου. Και σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.Εγώ ,υποθέτω, εννοούν ότι τα 639 ευρώ του πρωτοδιοριζόμενου δασκάλου, που τους δίνει το δημόσιο, είναι λίγα συγκριτικά με τα λεφτά που τους προσφέρουν κάποιοι άλλοι εργοδότες.
Κι αν δεν τους δώσει το δημόσιο περισσότερα, θα παραιτηθούν και θα πάνε σε αυτούς.
Ε;Δε μας χέζεις ρε νταλάρα? Τις ίδιες παπαριές χειμώνα καλοκαίρι...
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Τα λεφτά είναι αντικειμενικά λίγα, αλλά εργάζονται και λιγότερο.Ας παίρνουν τον μέσο μισθό του Δημοσίου, αλλά ας καλύπτουν κενά του Δημοσίου κατά την διάρκεια των διακοπών τους (όπως συμβαίνει στην Γερμανία), τι θα έλεγαν γι' αυτό ;
Εγώ πιστεύω ότι δεν θα το επιθυμούσαν δεδομένου ότι λίγοι το βλέπουν ως λειτούργημα ενώ οι περισσότεροι το βλέπουν ως σταθερό (μικρό) μισθό + ρέκλα 3-4 μήνες τον χρόνο.
Μάλιστα πολλοί κάνουν και άλλες δουλειές (ιδιαίτερα και οι νεότεροι ακόμα και μπάρμαν κτλ), ειδικά στην επαρχία.
nass θα διακινδύνευα να προβλέψω ότι σύντομα θα αλλάξει και το θέμα των μηνών εργασίας/έτος με τη μεταφορά των οργανικών των εκπαιδευτικών στους δήμους...
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Ρε συ θα ξεκολλήσεις με τη μανία να πουλήσω το σπίτι μου στην Αθήνα? Το πλήρωσα από 12ετίας, το επίπλωσα, θέλω να μείνω σε αυτό όσο με χωράει. Και όσο είμαι επαρχία πρέπει να το πληρώνω για να έχω να μένω όποτε έρχομαι στην πόλη μου. Είμαι όμως ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να πληρώνω δεύτερο όσο είμαι επαρχία. Και τρίτο όσο ήταν το άλλο μου μισό στην άλλη άκρη.
Γιατί δεν το νοικιάζεις να έχεις ένα έσοδο;
-
Την περίοδο που έλειψα 3 χρόνια ίσως θα έπρεπε. Από την άλλη έκανα κάθε χρόνο αιτήσεις για απόσπαση. Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα θέμα τι θα γίνει μέσα (έπιπλα, πατώματα, ηλ. συσκευές κ.λπ.) όπως επίσης που θα έμενα σε κάθε επίσκεψη/γιορτές κ.λπ.
Αν φύγω το καλοκαίρι θα το σκεφτώ σοβαρά, τα περιθώρια είναι πλέον στενά. -
Ας πω κ εγώ τη σκέψη μου, κ μη μου δίνετε σημασία.
Τα εισοδήματα των εκπαιδευτικών, όπως όλα στην Ελλάδα, δεν ακολουθούν κανόνες. Έχουμε τους καλούς, τους κακούς, τους συνδικαλιστές τους, αυτούς που περνάνε τα πρωινά τους στο σχολείο περιμένοντας να πάει απόγευμα να κάνουν ιδιαίτερα, αυτούς που κάνουν ό, τι καλύτερο μπορούν (φωτεινές εξαιρέσεις) κ έχουμε κ τους γυμναστές, που θα ήθελαν να κάνουν κ κανα ιδιαίτερο αλλά ... δεν μπορούν.
Και, τέλος, έχουμε 'φύλακες', ανθρώπους δίχως προσόντα κ διορισμένους με μέσον, που έχουν μεγαλύτερους μισθούς από τους εκπαιδευτικούς κ το μόνο που κάνουν είναι να κάθονται σε μια καρέκλα 8 ώρες. Καλά, σηκώνονται κ λίγο, όταν πιάνονται.
Γενικά, ΠΟΛΥ γενικά, το κράτος αρνείται να αλλάξει το παραμικρό κ οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί ... το ίδιο. Αναλώνονται στο να ζητούν περισσότερα χρήματα, δεν τους δίνει κανένας, τέλος. Τον λογαριασμό της δωρεάν παιδείας τον πληρώνουν οι γονείς κ όλοι (γονείς, μαθητές κ εκπαιδευτικοί) είμαστε παραπονούμενοι.
Αυτά σε μια χώρα όπου τα παιδιά 'βγαίνουν' συχνότερα από ... παντού, κ τους σερβίρουν χωρίς ντροπή νοθευμένα ποτά. Σε μια χώρα όπου κάθε βράδυ πολλά καταλήγουν μεθυσμένα κ κάποια σε νοσοκομεία, ενώ κανένα 'μπαρ' δεν έχει σφραγιστεί γιατί είναι γεμάτο ανήλικους με ποτά στα χέρια. Είμαι αρκετά μεγάλος για να θυμάμαι κακοπληρωμένους Εκπαιδευτικούς να μας ψάχνουν σε μπαράκια κ σινεμά με ... εχμ ... ακατάλληλα έργα...
Έχουμε τεράστιο έλλειμμα Παιδείας. Όσοι Εκπαιδευτικοί με την αληθινή έννοια, κάνετε ό, τι καλύτερο μπορείτε μήπως κ σωθεί κανένα πιτσιρίκι, αν περιμένουμε από το κράτος μας το μέλλον δεν φαίνεται ρόδινο.
Ακόμα γενικότερα, και στον υπόλοιπο κόσμο τα πράγματα δεν είναι κ τόσο ρόδινα. Ναι μεν οι εκπαιδευτικοί παίρνουν περισσότερα λ7 (όχι παντού, βέβαια, αλλά εμείς αυτούς βλέπουμε), αλλά η παιδεία έχει πάρει αλλόκοτη στροφή. Αλλά αυτό είναι μεγάλη κουβέντα... -
Στο θεμα των ακριβων μαγαζιων κ εμπορων, για να μην λεμε μονο τα κακα μας, να πω οτι βρηκα σε αγγλικο καταστημα, καρεκλα κουζινας που αγορασα απο την Νεοσετ 61ε (κ μου φανηκε κ ακριβη για αυτο που ειναι - ενα κομματι πλαστικο βγαλμενο απο καλουπι), κ στην Αγγλια ειχε 100 λιρες.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
κ έχουμε κ τους γυμναστές, που θα ήθελαν να κάνουν κ κανα ιδιαίτερο αλλά ... δεν μπορούν.Εδω εισαι αδιαβαστος
Περσυ ο δικος μου πηγαινε στην 3η δημοτικου.
Σε καποια φαση τον παρακολουθω να εχει μια πιο εντονη ταση στο ποδοσφαιρο,ενω πριν απλα καμια μπαλιτσα με τα παιδια στη γειτονια.Αρχισε να παρακολουθει συστηματικα τα αθλητικα μετα τις ειδησεις των 8 μου ζηταγε παπουτσια με ''σχαρα'' ,πρσπαθουσε να μου πιασει συζητηση μονιμα με το ποδοσφαιρο κλπ.
Ωστε μια μερα μου λεει μπαμπα θελω να με γραψεις στην ταδε σχολη ποδοσφαιρου.Προσπαθησα με πλαγιους τροπους να τον ψαρεψω,μου σκαει το παρακατω...''Μου ειπε ο δασκαλος της γυμναστικης,οτι εαν παω σε σχολη θα μαθω πολυ καλη μπαλα,και το ''εχω'' ,και μου αρεσει και μπλα,μπλα,μπλα..
Σε ποια σχολη σου ειπε?
Σε μια εδω κοντα,που θα μας προπονει ο ιδιος
Παω χωρις να το ξερει ο μικρος,στον δασκαλο κανωντας τον ενδιαφερομενο.Οπου αρχιζει να μου λεει και εμενα τετοιες βλακειες ,οτι εχει καλο ποδι,παιζει πολυ καλα κλπ ενω ο μικρος στο ποδοσφαιρο δεν ειναι 10000% πανω απο το μεσο ορο.Απλα ενα παιδακι που παιζει στην γειτονια ποδοσφαιρο,ουτε καλος ,ουτε κακος.
Οταν μου ειπε ολες τιςλεπτομερειες μεχρι και ποσο το μηνα,τον ξεχεσα πατοκορφα.
Ηλια μεχρι και οι γυμναστες οπως ειδες κανουν ''ιδιαιτερα'' -
-
Έλαβε χώρα στην Αγγλία....
Έβγαλε τον εαυτό στο σφυρί
Σε δημοπρασία βγήκε ένας νεαρός Βρετανός, καθώς δεν μπορούσε με τίποτα να βρει εργασία. Είχε στείλει 600 βιογραφικά χωρίς να πάρει απάντηση
http://news247.gr/kosmos/paraksena/evgale_ton_eayto_sto_sfyri_g.1489791.html -
Ερώτηση προς τους συνάδελφους μηχανικούς. Σας έρχεται κανονικά το ενημερωτικό δελτίο του ΤΕΕ; Αν θυμάμαι καλά, το τελευταίο τεύχος που έλαβα ήταν μέσα στο καλοκαίρι. Το ίδιο και ο αδερφός μου. Εννοείται ότι οι συνδρομές έχουν πληρωθεί κανονικά. Επίσης παίρνω τηλέφωνο να τους ρωτήσω και δεν απαντάνε.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Ερώτηση προς τους συνάδελφους μηχανικούς. Σας έρχεται κανονικά το ενημερωτικό δελτίο του ΤΕΕ; Αν θυμάμαι καλά, το τελευταίο τεύχος που έλαβα ήταν μέσα στο καλοκαίρι. Το ίδιο και ο αδερφός μου. Εννοείται ότι οι συνδρομές έχουν πληρωθεί κανονικά. Επίσης παίρνω τηλέφωνο να τους ρωτήσω και δεν απαντάνε.Μήπως σταμάτησαν να το εκδίδουν? Δές εδώ: http://www.eea-info.gr/?t=8&aID=125001371&isID=525
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ερώτηση προς τους συνάδελφους μηχανικούς. Σας έρχεται κανονικά το ενημερωτικό δελτίο του ΤΕΕ; Αν θυμάμαι καλά, το τελευταίο τεύχος που έλαβα ήταν μέσα στο καλοκαίρι. Το ίδιο και ο αδερφός μου. Εννοείται ότι οι συνδρομές έχουν πληρωθεί κανονικά. Επίσης παίρνω τηλέφωνο να τους ρωτήσω και δεν απαντάνε.
Μήπως σταμάτησαν να το εκδίδουν? Δές εδώ: http://www.eea-info.gr/?t=8&aID=125001371&isID=525
Έχεις δίκιο.
Σταμάτησαν να το εκδίδουν χωρίς να μας ενημερώσουν. Απ' ό,τι φαίνεται πλέον υπάρχει μόνο το καθημερινό newsletter (ξεκίνησε από τον Ιούλιο) σε μορφή pdf μόνο:
http://portal.tee.gr/portal/page/portal/INFO_TEEΒέβαια, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μαθαίναμε πού πήγαν τα λεφτά από τις συνδρομές μας. Η ερώτηση είναι καθαρά ρητορική.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Μήπως σταμάτησαν να το εκδίδουν? Δές εδώ: http://www.eea-info.gr/?t=8&aID=125001371&isID=525
Έχεις δίκιο.
Σταμάτησαν να το εκδίδουν χωρίς να μας ενημερώσουν. Απ' ό,τι φαίνεται πλέον υπάρχει μόνο το καθημερινό newsletter (ξεκίνησε από τον Ιούλιο) σε μορφή pdf μόνο:
http://portal.tee.gr/portal/page/portal/INFO_TEEΒέβαια, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μαθαίναμε πού πήγαν τα λεφτά από τις συνδρομές μας. Η ερώτηση είναι καθαρά ρητορική.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Έχεις δίκιο.
Με βάση το παραπάνω θυμήθηκα τη διαφήμιση που έπαιζε, νομίζω στις αρχές της δεκαετίας 90.
Η αυθεντική διαφήμιση.
Σε παραλλαγή με τον Χάρυ Κλυν.
Edit: Και σε πιο ρετρό φάση. Ομόλογα ΕΤΒΑ.
-
Ωραίο λίνκ
-
Μια βοήθεια διότι δεν μπορώ να πιστέψω τι εννοεί ο Σαχινίδης με το ακόλουθο που περιλαμβάνεται σε σημερινή εγκύκλιο:
(Θυμίζω ότι η εφαρμογή του νέου μισθολογίου ξεκινά από 1/11/2011)ΙΙΙ. Υπολογισμός ασφαλιστικών εισφορών για κύρια σύνταξη Δημοσίου.
....
2. Νέοι ασφαλισμένοι (όσοι έχουν ασφαλισθεί από 1-1-1993 και μετά)
Οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές ασφαλισμένου υπολογίζονται επί του συνόλου των μηνιαίων αποδοχών, με εξαίρεση το κίνητρο απόδοσης, όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί την 31-10-2011 προστιθεμένου του ποσού των 140,80€.Τι εννοεί? Ότι μειώνουν τις αποδοχές από 1/11 αλλά θα πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές που είχαν υπολογιστεί με τις παλαιές αποδοχές (μισθοί + επιδόματα) με επιβάρυνση 140,80 ευρώ?
Είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο? -
Ο χρήστης soch έγραψε:
Μια βοήθεια διότι δεν μπορώ να πιστέψω τι εννοεί ο Σαχινίδης με το ακόλουθο που περιλαμβάνεται σε σημερινή εγκύκλιο:
(Θυμίζω ότι η εφαρμογή του νέου μισθολογίου ξεκινά από 1/11/2011)
ΙΙΙ. Υπολογισμός ασφαλιστικών εισφορών για κύρια σύνταξη Δημοσίου.....
2. Νέοι ασφαλισμένοι (όσοι έχουν ασφαλισθεί από 1-1-1993 και μετά)
Οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές ασφαλισμένου υπολογίζονται επί του συνόλου των μηνιαίων αποδοχών, με εξαίρεση το κίνητρο απόδοσης, όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί την 31-10-2011 προστιθεμένου του ποσού των 140,80€.
Τι εννοεί? Ότι μειώνουν τις αποδοχές από 1/11 αλλά θα πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές που είχαν υπολογιστεί με τις παλαιές αποδοχές (μισθοί + επιδόματα) με επιβάρυνση 140,80 ευρώ?
Είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο?Όπως το καταλαβαίνω εγώ, αν έχεις προσληφθεί μετά την 1/1/93, υπολογίζεις το ποσοστό των εισφορών του ταμείου σου επί του μεικτού μισθού που προκύπτει, αφού αφαιρέσεις το κίνητρο απόδοσης (θα το δίνουν μάλλον 'μαύρο' εφ' εξής ...) και προσθέσεις ( ) 140,80 €...
-
Το κίνητρο απόδοσης έχει εξαλειφθεί με το νέο μισθολόγιο. Λεπτή διαφορά: αναφέρει εισφορές, όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί την 31/10 (εν ισχύ το παλαιό μισθολόγιο). Αυτό είναι παράλογο, μισθοδοσία βάσει νέου μισθολογίου και εισφορές βάσει του παλαιού! Και με καπέλο 140,80.
Αποκλείεται να είναι νόμιμο κάτι τέτοιο... -
Ηρθε πριν απο λιγο η κυρατσα μου. Ειχε παει Γενευη για συνεντευξη, αλλα pipes, 50k, της λεω γειτονας του τρυφωνα με λιγοτερο απο 100k δε γινομαι.
Δωστε κανα φραγκο ρε ψωριαρηδες, πολυ στο crisis μας το ριχνετε
-
μήπως της ξέφυγε ότι θα τρέφει έλληνα; Αν τους πει ότι σε έστειλε, νομίζω θα της δώσουν και τα άλλα 50
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....