-
Να το έβαζα εδώ ή στο θέμα για τους ταρίφες; Τελικά αποφάσισα να το βάλω εδώ.
Αρχαίο και μπαλωμένο με κάμποσο στόκο καφέ kadett πηγαίνει με 50 στην αριστερή λωρίδα της καθόδου της Πειραιώς με πολύ χώρο μπροστά του. Βλέπω ότι οδηγεί μπάρμπας. 'Ωχ!' σκέφτομαι 'τα πιάσαμε τα λεφτά μας'. Δεξιά γίνεται της νταλίκας το κάγκελο, καμία περίπτωση για προσπέραση από εκεί. Στα φώτα νόου ριάξιον. Στην κόρνα ομοίως.
Γρου γρου γρου από Μοσχάτο έως την αρχή της Πειραιώς στη γέφυρα. Εκεί μας πιάνει και τους δύο το φανάρι και τον κοιτάζω. Ένας τύπος μέσα στη μπίχλα και την αξυρισιά, έτρωγε πασατέμπο κι έριχνε μετά από κάθε σπόρο τα τσόφλια έξω από το παράθυρο. Δεν άντεξα, κατέβασα το δεξί παράθυρο και ακολουθεί η στιχομυθία:
-Εγώ: Κύριε, αφού θέλετε να οδηγείτε αργά, πηγαίνετε στη δεξιά λωρίδα γιατί εμποδίζετε τον κόσμο.
-Κύριος: Δεξιά πάνε τα λεωφορεία και τα φορτηγά, εγώ ακολουθούσα τον δρόμο ευθεία μπροστά.
-Εγώ: Μάλιστα αλλά πηγαίνετε πιο σιγά κι από τα λεωφορεία, άρα πρέπει ν'ανοίξετε τον δρόμο για να περνάνε οι άλλοι.
-Κύριος: Άκου αγόρι μου, εγώ έχω 40 χρόνια στο τιμόνι και σύνταξη ΤΣΑ (τσααααα!!!).
-Εγώ: (γκουχ) Ναι, καλά κάνετε, αλλά πρέπει να οδηγείτε δεξιά όταν πηγαίνετε αργά.
-Κύριος: ......... (έφυγε) -
Η καλυτερη απαντηση σε ολους αυτους που ως επιχειρημα εχουν το
'Εγω οδηγαω Χ χρονια' (δηλαδη κυριως ταριφες, ετο χρησιμοποιουν κατα κορον) ειναι'Χ χρονια ετσι σαν μλκς οδηγας?'
Αμα δεν αλλαξουν 5 χρωματα...
-
Εγω απο δεξία προσπερνάω απο τότε που πηρα το δίπλωμα
οι Έλληνες οδηγουν με τα αγγλικά συστήματα
Σιγα μην κατσω να εξηγω στο καθε μπαρμπάδι ότι εχει περάσει η εποχη που υπηρχαν 3 αυτοκίνητα σε όλη την Αθήνα... -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εγω απο δεξία προσπερνάω απο τότε που πηρα το δίπλωμα
οι Έλληνες οδηγουν με τα αγγλικά συστήματα
Σιγα μην κατσω να εξηγω στο καθε μπαρμπάδι ότι εχει περάσει η εποχη που υπηρχαν 3 αυτοκίνητα σε όλη την Αθήνα...Μία από τα ίδια....τους ξεφορτώνομαι γρήγορα γιατί ό χρόνος είναι πολύτιμος για να μάθω στον γέρο-γάιδαρο νέα περπατησιά!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Η καλυτερη απαντηση σε ολους αυτους που ως επιχειρημα εχουν το
'Εγω οδηγαω Χ χρονια' (δηλαδη κυριως ταριφες, ετο χρησιμοποιουν κατα κορον) ειναι'Χ χρονια ετσι σαν μλκς οδηγας?'
Αμα δεν αλλαξουν 5 χρωματα...
Ατάκα που έχει πει φίλος μου σε πεζό που έκανε πατάτα...
Πεζός: Που πας ρε παλικάρι, δεν έχεις μάθει ακόμα να οδηγείς;;;
Φίλος μου: Εντάξει ρε παπού, εγώ 6 χρόνια οδηγώ, δεν έχω μάθει ακόμα. Εσύ, τόσα χρόνια, ακόμα δεν έχεις μάθει ούτε να περπατάς;;; -
Δεν μπορούσα ρε παιδιά. Η δεξιά λωρίδα ήταν γεμάτη φορτηγά και αυτός πήγαινε σταθερά δίπλα τους!
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Είναι οι γνωστοι σε όλους μας κυνηγοί,που αποκαλούν τον βασανισμό και την δολοφονία ζώων - χόμπυ. (Εχουν και κόμμα με αρκετές ψήφους, ενώ οι αυτοκινητιστές δεν υπαρχουμε στην ουσία.)
Αμα εισαι χομπίστας μεγάλε,παρε ένα μαχαίρι και σκότωσε ένα αγριογούρουνο να φας για βραδυνό, να σου πούμε και μπράβο.Όχι ρε φίλε, δεν έχεις δίκιο. Δεν φέρονται οι κυνηγοί έτσι στα σκυλιά τους και σίγουρα το χόμπι μας δεν είναι να βασανίζουμε και να δολοφονούμε ζώα. Αν δεν γνωρίζουμε κάτι, καλύτερα ας μην εκφέρουμε τόσο ερειστικές απόψεις... Και πραγματικά, αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα, είναι το εξής: Οι ψαράδες γιατί δεν ενοχλούν κανέναν, αλλά οι κυνηγοί όλο τον κόσμο; Έχω φίλο ερασιτέχνη ψαρά, που όμως μαζεύει αρκετά κιλά ψάρια (νόμιμα, όχι με δυναμήτες κτλ)και δεν αισθάνεται τίποτα από τύψεις, ενώ άμα του πω εγώ ότι χτύπησα ένα λαγό και 3-4 φάσες τη σεζόν (τυχερός θα είμαι και άμα τα βρω αυτά, συνήθως για το χαβαλέ πάμε, όταν πάμε), μου λέει τα εξ αμάξης γιατί είμαι σκληρός, απάνθρωπος και τα γνωστά... Δηλαδή ο λαγός έχει μεγαλύτερη αξία απ' το μπαρμπύνι; Για εξηγείστε μου αυτό, γιατί δεν το κατάλαβα. Ή μήπως ο λαγός έχει ψυχή, ενώ το γουρουνοπουλάκι που θα φάτε όλοι τα χριστούγεννα είναι από σόγια και δεν πόνεσε, ούτε βασανίστηκε όταν του άνοιξαν το λαιμό για να το θανατώσουν (όχι δολοφονήσουν όμως, δεν βλέπω πουθενά το δόλο σ' αυτή την ιστορία εγώ)...
Και με συγχωρείτε για το άσχετο post μου, αλλά δεν μπορώ να τα ακούω από παντού!!!
-
Eχει δίκιο ο Νάσος...οι κυνηγοί (οι κυνηγοί όμως όχι οι τυχοδιώκτες) τα σκυλιά τους τα προσέχουν περισσότερο κ από την γυναίκα τους!
Είναι εργαλείο για αυτούς και εκτός των άλλων κοστίζουν μια περιουσία!
Τιμές 6-7 χιλ ευρώ για ένα καλό κυνηγόσκυλο θεωρούνται δεδομένες! -
Οταν βαζεις το σκυλο πισω και τον ταϊζεις καυσαέριο,δεν τον προσέχεις και πολύ.Και οι πιο πολλοι κυνηγοί αυτό κανουν νομίζω.Μετα το παρατάνε 'στο κτήμα'.
nasos79,ολοι τρωμε κρεας,ψάρι,μπαρμπούνι,αλλα οχι όχι άγρια είδη υπο εξαφάνιση (πχ λαγό).Επισης δεν καταλαβαίνω απο που αντλείτε ευχαρίστηση αφαιρόντας ζωή,μηπως θα πρεπε να το κοιτάξετε λιγο αυτό;
Δεχομαι το επιχείρημα ότι όλοι τρωμε και καποιο ζώο θα πεθανει,αλλα αλλο το να πηγαινεις να κυνηγας ένα κοτσύφι, στην διάρκεια της κυνηγετικης περιόδου, και να γυρνάς πισω,και άλλο το να γαζώνεις το μισο δάσος προσπαθώντας να ανεβάσεις το σκορ σου και να καυχηθεις για τις επιδόσεις σου.
Και κάτι αλλο,πολυ βασικό κατ'εμε,τα όπλα μεσα σε ένα σπίτι,για καλό δεν είναι. -
μιας και το έφερε η κουβέντα, ξέρω κυνηγούς που κάνουν κολιέ με τα πόδια και τα ράμφη από τα πουλάκια που σκοτώνουν
αυτοί θέλουν κοίταγμα σίγουρα, και ρεκτιφιέ στον εγκέφαλο (+ΑΝΕΒΑΣΜΑ καπάκι να πέσουν οι πιέσεις)
Σπύρος
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οταν βαζεις το σκυλο πισω και τον ταϊζεις καυσαέριο,δεν τον προσέχεις και πολύ.Και οι πιο πολλοι κυνηγοί αυτό κανουν νομίζω.Μετα το παρατάνε 'στο κτήμα'.Aκριβώς έτσι ρέ σύ Τίγρη.
Αλλωστε οι δρόμοι,είναι γεμάτοι μέ αδέσποτα κυνηγόσκυλα (άν δείς κανένα...σφύρα μου) καί όχι σαλονόρατσες τών...ζωόφιλων.nasos79,ολοι τρωμε κρεας,ψάρι,μπαρμπούνι,αλλα οχι όχι άγρια **είδη υπο εξαφάνιση **(πχ λαγό).Επισης δεν καταλαβαίνω απο που αντλείτε ευχαρίστηση αφαιρόντας ζωή,μηπως θα πρεπε να το κοιτάξετε λιγο αυτό;
Είδος πρός εξαφάνιση ο....λαγός;
Εχεις πολύ μεγάλη πλάκα!!!
Από πού τό έχεις μαθει αυτό ρέ σύ;
από τίς ειδήσεις;Δεχομαι το επιχείρημα ότι όλοι τρωμε και καποιο ζώο θα πεθανει,αλλα αλλο το να πηγαινεις να κυνηγας ένα κοτσύφι, στην διάρκεια της κυνηγετικης περιόδου, και να γυρνάς πισω,και άλλο το να γαζώνεις το μισο δάσος προσπαθώντας να ανεβάσεις το σκορ σου και να καυχηθεις για τις επιδόσεις σου.
Ετσι-έτσι!!!
οι κυνηγοί πού γαζώνουν τό μισό δάσος μέ τά οπλοπολυβόλα καί τά μπαζούκας τους.
νομίζεις (καί δέν ξέρω πώς τό βγάζεις τό συμπέρασμα) ότι νά σκοτώσεις θήραμα στό κυνήγι,είναι εύκολο;
Αν ναί,κάνε μία δοκιμή μόνος σου.
Πάνε μιά μέρα γιά κυνήγι μέ κάποιον γνωστό σου κυνηγό,καί δές από μόνος σου πώς θά...'γαζώσεις' τά θηράματα.Και κάτι αλλο,πολυ βασικό κατ'εμε,τα όπλα μεσα σε ένα σπίτι,για καλό δεν είναι
Γιατί;
πιστεύεις ότι θά τά χρησιμοποιήσει ο κυνηγός γιά νά πυροβολήσει τό γείτονά του;Η γιά κάποια αλλη εγκληματική ενέργεια; -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οταν βαζεις το σκυλο πισω και τον ταϊζεις καυσαέριο,δεν τον προσέχεις και πολύ.Και οι πιο πολλοι κυνηγοί αυτό κανουν νομίζω.Μετα το παρατάνε 'στο κτήμα'.nasos79,ολοι τρωμε κρεας,ψάρι,μπαρμπούνι,αλλα οχι όχι άγρια είδη υπο εξαφάνιση (πχ λαγό).Επισης δεν καταλαβαίνω απο που αντλείτε ευχαρίστηση αφαιρόντας ζωή,μηπως θα πρεπε να το κοιτάξετε λιγο αυτό;
Δεχομαι το επιχείρημα ότι όλοι τρωμε και καποιο ζώο θα πεθανει,αλλα αλλο το να πηγαινεις να κυνηγας ένα κοτσύφι, στην διάρκεια της κυνηγετικης περιόδου, και να γυρνάς πισω,και άλλο το να γαζώνεις το μισο δάσος προσπαθώντας να ανεβάσεις το σκορ σου και να καυχηθεις για τις επιδόσεις σου.
Και κάτι αλλο,πολυ βασικό κατ'εμε,τα όπλα μεσα σε ένα σπίτι,για καλό δεν είναι.Κοίτα, έχεις δίκιο για όλους εκείνους που έχουν κάνει το κυνήγι σφαγείο. Δεν είναι έτσι όμως. Δεν μπορώ να σου εξηγήσω, αφού προφανώς ούτε να όπλα σ' αρέσουν, ούτε το κυνήγι πρόκειται να σου αρέσει ποτέ. Πάντως δεν είναι μόνο το να 'σκοτώσεις'... Είναι το να έχεις το σκύλο σου, να τον αγαπάς, να τον μεγαλώνεις, να τον εκπαιδεύεις, να έχεις το όπλο σου, να το αγαπάς, να το περιποιείσαι (ναι, θέλουν πολλή περιποίηση), να ξεκινάς το πρωί με την παρέα σου, να κάνεις τη βόλτα σου στη φύση και τελικά θα φτάσεις να κυνηγήσεις κιόλας. Επίσης, μάθε ότι κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου, τα άγρια ζώα δεν κινδυνεύουν, θεωρητικά. Και λέω θεωρητικά, γιατί πάντα υπάρχουν αυτοί που λες, που βγαίνουν ένα βράδυ με το αγροτικό και τους προβολείς τροχοδρόμησης α/φ και μαζεύουν όσα μαζεύει ένας σωστός κυνηγός σ' όλη τη ζωή του.
Όσο για τα όπλα μέσα στο σπίτι... Όταν ήμουν παιδί, ο πατέρας μου δεν είχε ΠΟΤΕ φυσίγγια μέσα στο σπίτι, κρατούσε τα όπλα κλειδωμένα σε ειδική κατασκευή στηριγμένη στον τοίχο, μέσα στη ντουλάπα του. Όπως καταλαβαίνεις, δεν υπήρχε ποτέ θέμα κινδύνου. Εκτός των άλλων, και εγώ και ο αδερφός μου γνωρίζαμε από μικροί ότι τα όπλα δεν είναι παιχνίδι και τα σεβόμασταν. Τώρα μένω μόνος μου, πάλι το όπλο είναι κλειδωμένο και σπάνια έχω φυσίγγια εδώ. Δεν υπάρχει λόγος. Βλέπεις ότι ορισμένα πράγματα όταν γίνονται όπως πρέπει, δεν υπάρχει κίνδυνος; Και να σου πω και το άλλο να γελάσεις; Με το katana μου έχω κοπεί 2 φορές, τη μία ελάχιστα και την άλλη έκανα ράματα. Με το super poze μου, μόνο οι στόχοι μου έχουν κινδυνεύσει.
-
Hunter γιατι καθεσαι και κανεις quote με υποθεσεις των υποθεσεων ω υποθεσεις???
Δηλαδη σου φαινεται περιεργο που σε καποιους δεν αρεσει το κυνηγι???
Και εγω την ιδια απορια εχω... αντλει ευχαριστηση ο κυνηγος αφαιρωντας μια ζωη???
Ενταξει ο λαγος δεν ειναι ειδος προς εξαφανιση(αν και σε καποιες περιοχες εχει εξαφανιστει τελειως) αλλα αλλα ζωα ειναι...
Μπορει το να σκοτωσεις θηραμα να μην ειναι ευκολο αλλα ολο και κατι θα χτυπησεις αν οχι συνεχεια καποιες φορες τελος παντων...
Το αλλο με τα οπλα δεν το σχολιαζω καν...Και εγω πιστευω οτι οπλα σε σπιτι δεν πρεπει να υπαρχουν...Οχι κατ'αναγκη γιατι θα σου σαλεψει και θα βγεις παγανια(αν και εχουμε ακουσει ουκ ολιγες φορες τετοια περιστατικα) για να σκοτωσεις τον γειτονα,αλλα γιατι μπορουν να συμβουν πολλα δυσαρεστα.... -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Οταν βαζεις το σκυλο πισω και τον ταϊζεις καυσαέριο,δεν τον προσέχεις και πολύ.Και οι πιο πολλοι κυνηγοί αυτό κανουν νομίζω.Μετα το παρατάνε 'στο κτήμα'.
Aκριβώς έτσι ρέ σύ Τίγρη.
Αλλωστε οι δρόμοι,είναι γεμάτοι μέ αδέσποτα κυνηγόσκυλα (άν δείς κανένα...σφύρα μου) καί όχι σαλονόρατσες τών...ζωόφιλων.Δεν ξερω στην περιοχη σου τι γινετε αλλα εδω ( Αρκαδια) κυκλοφορουν πολλα κυνηγοσκυλα (λαγοσκυλα ,πουλοσκυλα) αδεσποτα.Τα περισσοτερα απλως εχουν χαθει ,αυτοι που πραγματικα τα αγαπανε ψαχνουν για να τα βρουν.Γνωστος μου απο την Καλαματα ακομα ψαχνει το σκυλο του δινοντας και μεγαλη αμοιβη (ειχε βγει πρωταθλητης ή κατι τετοιο πριν 1 χρονο).Πριν ενα μηνα στην Μεγαλοπολη δυο φιλοι ειχαν βγει για κυνηγι αγριογουρουνου.Αποτελεσμα; Ο ενας σκοτωσε τον αλλο ,φιλοι πολλα χρονια .Ο 'δραστης' ; 36 χρονων!!!Πως να ζησει την υπολοιπη ζωη του αυτος ο ανθρωπος.
Στην Αεροπορια μας ελεγαν : τα αδεια οπλα σκοτωνουν!!!!
Ποσα παιδια εχουν σκοτωθει γιατι επαιζαν με αδεια οπλα; -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Το θεμα ομως ειναι οτι σε καλυπτει η δικαιοσυνη ή οχι??Και οντως θα βγαινει μετα το Σταρ και το Αλτερ τα γνωστα κωλοκαναλα κ θα λενε πως ατυχος πεζος βρισκει τραγικο θανατο απο ασυνειδητο οδηγο οπως εγραψε και ο φιλος GFON.
Αν θυμάμαι καλά υπάρχει ήδη δικαστικό προηγούμενο σε αντίστοιχο ατύχημα στο κλειστό κομμάτι της Συγγρού όπου αυτοκίνητο είχε σκοτώσει πεζό που είχε πηδήξει τη νησίδα και ο οδηγός του είχε αθωωθεί. Πάντως όπως τα λες μάλλον πιωμένος ή μαστουρωμένος πρέπει να ήταν ο 'δικός σου'.
Ναι, οντως υπαρχει δεδικασμενο σε περιπτωση με θανατο στον συγκεκριμένο δρόμο και ο οδηγος απαλλαχτηκε για καθε κατηγορία....
γενικα σε δρομους ταχειας κυκλοφοριας μεσα σε πολη που δεν υπαρχουν διαβασεις συνηθως δεν καταδικαζονται οι οδηγοι αυτοκινητων που παρασερνουν πεζους.....εχω υπ'οψιν μου περιστατικο με θυμα ηλικιωμενο γνωστο μου ατομο που πηγε να περασει την λ.Βουλιαγμενης ξημερωματα κατω απο την γεφυρα στη βουτα και ο οδηγος που τον σκοτωσε αθωωθηκε στο δικαστηριο........ και ετσι ηταν το σωστο.
-
Εχουμε ξεφύγει λίγο απο το θεμα,αλλα θελω να απαντήσω στον naso79.
Εχω σκυλο,(μάλιστα είναι fetcher),και φυσικα τον αγαπω και τον φροντίζω και θεωρείται μέλος της οικογένειας μας,δεν χρειάζεται να εισαι κυνηγός γι'αυτό.Ο πατερας σου καλά έκανε και τα πρόσεχε τα όπλα,αλλα αν μια μερα ανακάλυπτε οτι βυθίστηκε στα χρέη και ηταν αδύναμος χαρακτήρας,αν εσεις ξερατε που ειναι τα κλειδια και εισασταν περίεργοι,αν,αν,αν...καταλαβαίνεις τι θα μπορούσε να είχε γίνει,αυτό που γινεται καθε μερα στην αμερική και αρκετα συχνά και εδώ.Κανεις δεν τα θελει αυτα να του συμβουν,και αν σκεφτόταν λογικά δεν θα έβαζε το χόμπυ πανω απο την μία στις εκατό να συμβεί κατι.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
μιας και το έφερε η κουβέντα, ξέρω κυνηγούς που κάνουν κολιέ με τα πόδια και τα ράμφη από τα πουλάκια που σκοτώνουναυτοί θέλουν κοίταγμα σίγουρα, και ρεκτιφιέ στον εγκέφαλο (+ΑΝΕΒΑΣΜΑ καπάκι να πέσουν οι πιέσεις)
Σπύρος
δυστυχως αυτο που ηταν καποτε αναγκη επιβιωσης μετεξελιχθηκε σημερα σε ενα ''σπορ'' οπου σημασια δεν εχει τοσο το τι χτυπησες [εκτος αν ειναι ιδιαιτερα σπανιο] αλλα το ποσα χτυπησες αφου ετσι προσμετραται η ικανοτητα του κυνηγου.
οσο για την τροχαια κανει τα στραβα ματια στα παρανομα σκυλοκούτια που κρεμωνται πισω απο τα αυτοκινητα αφου οι κυνηγητικες οργανωσεις και η ολη ''βιομηχανια'' που κινειται γυρω απο το ''σπορ'' αυτο εχει φροντισει να μην παρενοχλουνται αφου εχει και ως μελη καταλληλα ατομα στις καταλληλες θεσεις [πολιτικους- στρατιωτικους-αστυνομικους-τοπικους παραγοντες κλπ κλπ].
-
Εχθες καθοδον για το χωριο για να ραβδισω κατι ελιτσες που εχω, ειδα ενα Saxo με 5 μαντραχαλους το οποιο ειχε σχαρα πανω στην οποια υπηρχαν 5!!!!! τσουβαλια ελιες.
-
Seat Ibiza από τα πρώτα που είχαν κυκλοφορήσει (τα τετράγωνα) με 3 άτομα, δύο καναπέδες στη σχάρα κι άλλον ένα μικρό να προεξέχει από το πορτμπαγκάζ.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Εχθες καθοδον για το χωριο για να ραβδισω κατι ελιτσες που εχω, ειδα ενα Saxo με 5 μαντραχαλους το οποιο ειχε σχαρα πανω στην οποια υπηρχαν 5!!!!! τσουβαλια ελιες.Καλά λέω εγώ ότι η Κρήτη μοιάζει με την Πελοπόννησο, τέτοιες εικόνες βλέπουμε συχνά κι εδώ.
Επικίνδυνα τα όπλα στο σπίτι, πιό επικίνδυνα τα αυτοκίνητα στους δρόμους. Υπάρχουν κακοί οδηγοί, αυτό όμως ποτέ δεν οδήγησε σε καταδίκη των οδηγών συλλήβδην.
Πόσες ζωές αθώων κοτόπουλων έχει αφαιρέσει η δολοφόνος μάνα μου...
Και πόσες αθώων αρνιών, μοσχαριών, χοιρινών κλπ ο τσέλιγκας κουνιάδος μου...
Δολοφόνοι των κοτόπουλων κλπ οικόσιτων, Έλληνες επαρχιώτες...
Οτι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!