-
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Ρε παιδιά είπαμε να αφήσουμε τις κόντρες.Gabriel, τώρα θα μου πείς ότι πάω απο το ένα θέμα στο άλλο, αλλά μιά και σύγουρα θα διαβάσεις τη συνέχεια του threat, πες κάτι τι λένε εδώ σε εσάς (τα αμερικάνικα περιοδικά) για το νέο corolla t sport?
ευχαριστώ!!
Το Κορολλα εδω δεν εχει καμια σχεση με το Κορολλα της Ευρωπης. Τι εννοω? Ερχεται μονο ως τετραπορτο (σενταν) και μονο με εναν 1.8λιτρο κινητηρα με 130 ιππους. Πλασαρατε ως μικρο αυτοκινητο, φιλικο, παρα πολυ ποιοτικο, κτλ. Υπαρχει περιπτωση για την εκδοση με τους 180 ιππους κινητηρα που βρισκετε στο Σελικα να βρεθει και στο Κορολλα, αλλα του χρονου κατι τετοιο.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Ρε παιδιά είπαμε να αφήσουμε τις κόντρες.
Gabriel, τώρα θα μου πείς ότι πάω απο το ένα θέμα στο άλλο, αλλά μιά και σύγουρα θα διαβάσεις τη συνέχεια του threat, πες κάτι τι λένε εδώ σε εσάς (τα αμερικάνικα περιοδικά) για το νέο corolla t sport?
ευχαριστώ!!
Το Κορολλα εδω δεν εχει καμια σχεση με το Κορολλα της Ευρωπης. Τι εννοω? Ερχεται μονο ως τετραπορτο (σενταν) και μονο με εναν 1.8λιτρο κινητηρα με 130 ιππους. Πλασαρατε ως μικρο αυτοκινητο, φιλικο, παρα πολυ ποιοτικο, κτλ. Υπαρχει περιπτωση για την εκδοση με τους 180 ιππους κινητηρα που βρισκετε στο Σελικα να βρεθει και στο Κορολλα, αλλα του χρονου κατι τετοιο.
Κατάλαβα Gabriel. Εδώ πάντως το διαφημήζουν ή καλύτερα αυτό που φέρνουν λένε ότι βγάζει 193 ίππους, και μάλον έχει τη το μοτέρ της Celica και σε έκδοση 3πορτο.
Λοιπόν αυτά για σήμερα. Η ώρα εδώ είναι 1:44 νύχτα και μάλον πάω για ύπνο. Σε χεραιτώ!!
-
Ανθολογία Γαβριήλ!
Επειδή μου άρεσε αυτό το 'Βαζεις λογια στο στομα μου' που είπες λέω να το ξανακάνω παίρνοντας τροφή απο τα λεγόμενά σου. Είμαι σίγουρος οτι ακόμα μια φορά θα παραποιήσω τα λεγόμενά σου και την αλήθεια εν γένει
Τέλος, εντελώς καλοπροαίρετα θα ήθελα να προτείνω στον Γαβριήλ αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους χρήστες του forum να κάνουν κάτι με την ορθογραφία τους. Αν και ποτέ δε συμπάθησα τα φιλολογικά μαθήματα η εικονα ενός ανορθόγραφού κειμενου νομιζω οτι είναι ικανή να αποδυναμώσει και τα ίδια τα επιχειρήματα.
Εαν θελεις παντως σου κανω και ενα καφε το πρωι πριν ξυπνησεις.
Αστειυεσε βεβαια οπως και εγω. Ετσι?
Αλλα λέει η θειά μου άλλα ακουν τα αυτία μου...
Ορθογραφία... you know.. σπέλινγκ, πως το λέτε στο Τσικάγκο; Ορθογραφία είναι να γράφεις 1000 λέξεις και να κάνεις 5-6 λάθη (και όχι το αντίστροφο) και είναι κάτι που ένας ανθρωπος που έζησε τα 22 πρώτα του χρόνια στην Ελλάδα (ποσο μάλλον οι υπόλοιποι) δεν πρεπει να κατακρεουργεί. Ορθογραφία είναι να έχεις μια ιδέα για την ετυμολογία των λέξεων που χρησιμοποιείς και κατ επέκτασιν να ξέρεις τι λες (και τι σου γίνεται). Πάντως μη τσιτώνεσαι, δεν απευθυνόμουν μόνο σε σενα.Δεν μπορω να καταλαβω πως το Χολυγουντ μπορει να μπει τοσο βαθυα στα μυαλα καποιων που να γινει ολικη πλυση εγγεφαλου
Λένε πως η καμήλα δεν μπορεί να δει τη δικιά της καμπούρα
στην Ελλαδα οι περισσοτεροι δεν εχουν ιδεα για το τι σημαινειο ολοκληρωμενο δυκτιο δρομων ειναι φανερο απο το πως δρουν και αντιδρουν στους καινουργιους 'αυτοκινητοδρομους' και αλλου
Αλλωστε είναι γνωστό οτι είμαστε χώρα 'βλαχαδερών' και οτι μονο όσοι προνοητικοί μεταναστεύουν (καλή ωρα) γλιτώνουν
Οπως ειπα. Ολοι σας φτετε
Νε ώλι φτέμε εκτός απο αυτούς που ζήσανε μόνο τα 2/3 της ζωής τους στην Ελλάδα.
Και αυτου του ειδους η σκεψη ειναι ο λογος που ποτε τιποτε δεν θα στρωσει στην Ελλαδα, κατι το οποιο ειναι ο λογος που ζω εδω. Σορρυ.
Ειπαμε, εσύ έφυγες νωρίς.. αλί σε εμάς!
οπως εχω πει και στον Τακ τοσες φορες, αυτο το φορουμ δεν ειναι καταλληλο για τετοιου ειδους συζητηση
Παρ' όλα αυτά...
Αντι να βλεπω κανενα σας να βγαινει στους δρομους σε πορειες για αυτα τα χαλια της Ελλαδος να σας βοηθησει η πολιτεια, μου βγενετε μονο για 'τα αλλα', ξερετε ποια.
Και φυσικά...
Ολο για κατι 'εξυπναδες' (για να μην πω χειροτερη λεξη, που θα΄πρεπε) βλεπω κινητοποιησεις
Ακριβώς! Και επειδή ως Ελεύθεροι Αμερικάνοι πολίτες που είμαστε σιχαινόμαστε τους απανταχού δικτάτορες (ασχετως αν ειναι Made in the USA)...
Εαν θα σε εκανε να νιωθεις καλυτερα παντως, πανε και διορισου απο τον Σανταμ ως στρατιωτης αφου τους λυπασε και τους αγαπας τοσο τους Ιρακινους
Τέλεια! Μετά το Ραμαζάνι λοιπόν (είδες σεβασμος στην θρησκευτικότητα;) πάμε να αφανίσουμε και την Βαγδάτη...
Διοτι ο Σανταμ θα τους χρειαστει
Πέστα μεγάλε! Θα του δείξουμε εμείς του παλιοτρομκράτη που τολμάει να δίνει το πετρέλαιό του σε Ευρωπαϊκές, Ρώσικες και Ιαπωνικές εταιρίες και αφήνει παραπονεμένες τις δικιες μας
Συν αλλα 100 χρονια να μαστιγωνουν τους Αμερικανους οδηγους χωρις λογο, για να γινουν τοσο απανθρωποι στην οδηγηση οσο οι Ελληνες οδηγοι. Ισως και να μην υπερβαλω εδω.
Καλή ιδέα! Ενα μαστίγωμα οι Αμερικάνοι ίσως και να το χρειάζοταν
Τελος, η πικρα ειναι για σας. Εγω δεν ζω εκει. Εγω δεν ειμαι πικραμενος απο το δυκριο των ΗΠΑ. Και γενικα την αυτοκινηση εδω
Ειπαμε εσύ ήσουν ο έξυπνος που την κοπάνησες νωρίς! Αλίμονο σε μας τους μαύρους!
υπαρχει αφθονο κομπλεξ αντι-Αμερικανισμου απο πολλους σας
Ναι το οτι πολλοί απο μας είναι κομπλεξικοί είναι γνωστό. Μηπως αναρωτήθηκες ποτέ γιατί;
Το οτι θελετε παραπανω ειναι σιγουρο! Σιγουροτατο. Το εαν ΜΠΟΡΕΙΤΕ ειναι το ερωτημα. Και η απαντηση εννοειτε. Ειναι οφθαλμοφανες
Οπωσδήποτε! Εννοείται πως είμαστε αποδεδειγμένα και οφθαλμοφανώς ΑΝΙΚΑΝΟΙ.
Οσο για τα... 'Απαντηση πιθανου Ελληνα' ε μη μου πεις οτι δεν υπαρχει ιχνος ειρωνίας!
Παντως η συμπαράσταση που δέχεσαι από τον GeorgeTabs είναι τουλάχιστον συγκινητική. Σε λίγο θα αρχίζω να πιστεύω οτι ο Γαβριήλ και ο GeorgeTabs είναι στην πραγματικότητα το ίδιο πρόσωπο!!!!
Τέτοια τάυτιση πια!!!!Δεν σχολιάζω την αγάπη για την χώρα συναρτήσει της κατάστασης του οδικού δικτύου
Και για να μην νομίζεις οτι έχω κάτι προσωπικό εναντίον σου στο ξαναλέω: Πιστεύω οτι τουλάχιστον στο 90% των παρατηρήσεων που έκανες επι της ουσίας είχες δίκιο. Στο 'between the lines' κολάω εγώ.
Η ώρα είναι 02:05
Καληνυχτα κι απο μένα -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Πάντως προτιμώ να διαβάζω ένα ανορθόγραφο ελληνικό κείμενο με ελληνικούς χαρακτήρες, παρά ένα με λατινικούς χαρακτήρες με την δικαιολογία πως θα πάρει πολύ χρόνο να γράψει κανείς στην ίδια του την γλώσσα!Με βρίσκεις σύμφωνο. Τα greeklish ειναι αρκετά ενοχλητικά
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Παντως η συμπαράσταση που δέχεσαι από τον GeorgeTabs είναι τουλάχιστον συγκινητική. Σε λίγο θα αρχίζω να πιστεύω οτι ο Γαβριήλ και ο GeorgeTabs είναι στην πραγματικότητα το ίδιο πρόσωπο!!!!
Τέτοια τάυτιση πια!!!!Όχι, δεν είμαστε ένας, απλώς έτυχε και συμφωνούμε σε κάποια θέματα. Αλλιώς είμαστε ένας και συζητάμε με άλλον ένα έτσι που χωριστήκαμε σε στρατόπεδα. Λοιπόν, να ξεκαθαρίσω κάτι, έστω αν είναι ΑΣΧΕΤΟ όπως προείπα σε άλλες καταχωρήσεις. Απεχθάνομαι την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ (άλλο πράγμα ΗΠΑ και άλλο Αμερική, μην ξεχνιόμαστε, όπως άλλο ΕΕ και άλλο Ευρώπη). Η πολιτική ελέγχου που θέλει να επιβάλλει είναι χειροτερη τρομοκρατία από αυτήν των δίδυμων πύργων, η οποία είναι απλώς γέννημα από την αντίδραση στον έλεγχο. Αυτό όμως δεν έχει σχέση με το αν ο Gavriil έχει δίκιο ή όχι, αφού δεν κάνει αυτός την πολιτική της χώρας του, όπως και εμείς δεν φταίμε για ότι χαζομάρα πιθανώς να κάνει ο κάθε Σημίτης. Σχέση έχουμε αν δεν αντιστεκόμαστε σε όσα μας ενοχλούν, πράγμα που εδώ γίνεται γιατί δεν μας ΧΑΡΙΖΟΥΝ λεφτά για επιχορηγήσεις, αλλά μας βάζουν να δουλέψουμε (οι αλήτες) και ποτέ δεν γίνεται για τα προβλήματα που μας μαστίζουν (φιάσκο τα μποϊκοτάζ στις λαϊκές αγορές!) Επίσης δεν μου αρέσει η πολιτική ανυπαρξίας της ΕΕ, η οποία εκτός από τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας έχει υιοθετηθεί και στην Ελλάδα. Τέλος με τα άσχετα, συνεχίζω με τα σχετικά σε άλλη δημοσίευση.
-
Όσον αφορά τα όσα γράφηκαν σε αυτό το θέμα, το διάβασα ξανά από την αρχή και είδα πως ο Gavriil σε αυτά που είπε αρχικά είχε δίκιο. Δεν είπε πως η Ελλάδα είναι χάλια, για τους αυτοκινητοδρόμους, τους ταξιτζήδες και τον τρόπο οδήγησής μας μίλησε. Μπορεί να μην μας αρέσουν αυτά που λέει, όπως δεν θα άρεσε στον Κουασιμόδο να τον πουν άσχημο. Έχει άδικο όμως; Μας πίκρανε δεν λέω, αλλά αν αυτά που είπε μας πίκραναν, τότε αυτά που βλέπουμε στους δρόμους θα έπρεπε να μας σοκάρουν. Από την στενοχώρια μας για αυτά που ακούσαμε είχαμε διάφορες αντιδράσεις. Εγώ προσωπικά συμφώνησα, άλλοι διαφώνησαν, άλλοι είπαν για μπαράκια κλπ. Τελικά μερικοί προσπάθησαν να αμυνθούν για την χώρα μας και να πούν πως υπάρχουν και χειρότερα, πράγμα που δεν είναι δικαιολογία. Είσαι κατηγορούμενος για φόνο και στην υπεράσπισή σου θα φωνάξεις πως άλλοι σκοτώσαν περισσότερους; Απλουστευμένο παράδειγμα, αλλά κάπως έτσι είναι. Μετά κάποιοι άρχισαν να λένε ποιος είσαι εσύ που μιλάς, που ο πρόεδρός σου βομβάρδισε το Αφγανιστάν κλπ κλπ. Ρε παιδιά, τι σχέση έχει αυτό; Να πάμε σε ένα πολιτικό Forum των ΗΠΑ και να τους τα σούρουμε, δεν αντιλέγω. Αλλά τι σχέση έχει αυτό;
Καλά, μετά από αυτό χάθηκε η μπάλα, έγινε παγκόσμιος πόλεμος εντυπώσεων και χαρακτηρισμών, πράγμα που δεν θα έπρεπε να έχει θέση σε αυτό το χώρο, και όπως δυστυχώς είδα πήρα και εγώ μέρος σε αυτό, και γιαυτό ζητώ συγγνώμη από όσους έθιξα. Δεν πιστεύω πως το ξεκίνησα μεν, αλλά το συνέχισα, και αυτό είναι εξίσου εσφαλμένο (και αντιχριστιανικό).
Να διαφωνήσουμε με τον Gavriil και τον κάθε gavriil σωστό είναι, αν έχουμε κάτι να πούμε. Το πως υπάρχουν και χειρότερα είναι αυτό που έριξε την Ελλάδα που έπρεπε να μεσουρανεί πολιτιστικά στην Ευρώπη (Ενωμένη και μη). Δεν είναι δικαιολογία. Ούτε πως το ότι εγώ είμαι κακός στο σκάκι δικαιολογεί τον άλλο που είναι κακός στο ποδόσφαιρο, την στιγμή που μιλάμε για ποδόσφαιρο. Δεν είναι ανάγκη πάντα να αντιλέγουμε, ειδικά αν κάποιος άλλος έχει δίκιο σε αυτό το θέμα.
Και να κλείσω όπως περίπου ξεκίνησα, τον Gavriil ούτε τον έχω δεί ποτέ μου, ούτε τον ήξερα πριν από αυτό το Forum, αν και επειδή μένει στο Σικάγο όπως λέει στην υπογραφή του δεν αποκλείεται να έχουμε κοινή γνωστή.
Ταμπουρατζής Γιώργος
-
Θα συμφωνήσω σε πολλά με το Γαβριήλ και το Γιώργο.Το forum όμως είναι κυρίως για θέματα που αφορούν το αυτοκίνητο και καλό θα ήταν να μένουμε σ'αυτά,όχι για να φιμώνουμε απόψεις αλλά για να μην φτάσουμε στο άλλο άκρο,δηλαδή να πολιτικολογούμε μόνο.Το λέω με όλη την καλή διάθεση.Έχω και εγώ τις δικές μου απόψεις,όπως ο καθένας στα θέματα που έχουν τεθεί επί τάπητος.Δε θεωρώ όμως σκόπιμο να αναφερθώ εκτενέστερα πάνω σε αυτά.Αυτά προς το παρόν...
ΥΓ:Με όλο τον κίνδυνο να χαρακτηριστώ δυσμενώς επειδή συμφωνώ με το Γαβριήλ και το Γιώργο.Εν αναμονή... -
Όσον αφορά τα όσα γράφηκαν σε αυτό το θέμα, το διάβασα ξανά από την αρχή και είδα πως ο Gavriil σε αυτά που είπε αρχικά είχε δίκιο. Δεν είπε πως η Ελλάδα είναι χάλια, για τους αυτοκινητοδρόμους, τους ταξιτζήδες και τον τρόπο οδήγησής μας μίλησε. Μπορεί να μην μας αρέσουν αυτά που λέει, όπως δεν θα άρεσε στον Κουασιμόδο να τον πουν άσχημο. Έχει άδικο όμως; Μας πίκρανε δεν λέω, αλλά αν αυτά που είπε μας πίκραναν, τότε αυτά που βλέπουμε στους δρόμους θα έπρεπε να μας σοκάρουν. Από την στενοχώρια μας για αυτά που ακούσαμε είχαμε διάφορες αντιδράσεις. Εγώ προσωπικά συμφώνησα, άλλοι διαφώνησαν, άλλοι είπαν για μπαράκια κλπ. Τελικά μερικοί προσπάθησαν να αμυνθούν για την χώρα μας και να πούν πως υπάρχουν και χειρότερα, πράγμα που δεν είναι δικαιολογία. Είσαι κατηγορούμενος για φόνο και στην υπεράσπισή σου θα φωνάξεις πως άλλοι σκοτώσαν περισσότερους; Απλουστευμένο παράδειγμα, αλλά κάπως έτσι είναι. Μετά κάποιοι άρχισαν να λένε ποιος είσαι εσύ που μιλάς, που ο πρόεδρός σου βομβάρδισε το Αφγανιστάν κλπ κλπ. Ρε παιδιά, τι σχέση έχει αυτό; Να πάμε σε ένα πολιτικό Forum των ΗΠΑ και να τους τα σούρουμε, δεν αντιλέγω. Αλλά τι σχέση έχει αυτό;Μου φαίνεται οτι σε γενικές γραμμές συμφωνούμε διαφωνώντας (αρκετά 'Ελληνικό' δε νομίζεις?)
Επαναλαμβάνω οτι οι παρατηρήσεις του Γαβριήλ με βρίσκουν σύμφωνο. Εκεί που διαφώνησα ήταν στο ύφος του (τουλάχιστον έτσι οπως το εξέλαβα εγώ) γι αυτό και εκανα εκείνο το χτεσινοβραδινό μακροσκελές post για να δείξω τι ακριβώς εννοω. Φυσικά και ο Γαβριήλ είναι τόσο υπεύθυνος για την πολιτική των ΗΠΑ όσο είμαστε εμείς για την πολιτική της Ελλάδας. Πάντως μάλλον κάποιες αναφορές του Γαβριήλ του στυλΑντι να βλεπω κανενα σας να βγαινει στους δρομους σε πορειες για αυτα τα χαλια της Ελλαδος να σας βοηθησει η πολιτεια, μου βγενετε μονο για 'τα αλλα', ξερετε ποια
και
Ολο για κατι 'εξυπναδες' (για να μην πω χειροτερη λεξη, που θα΄πρεπε) βλεπω κινητοποιησεις
οδήγησαν την κουβέντα στο 'Εξωτερικό Δελτίο'
Αλλωτε δεν μπορεί να επιρίπτει ευθύνες σε εμας (ως πολίτες) για τα χάλια του οδικού δικτύου που (πολυ σωστά) σχολιάζει και απο την άλλη να αποποιείται τις ευθυνες για το Ιράκ και το Αφγανιστάν (αν και απ' οτι κατάλαβα τις ψιλογουστάρει αυτές τις 'ανθρωπιστικές' επεμβάσεις) Με την ίδια ακριβώς λογική γίνεται η κατανομή ευθυνών και στη μία και στην άλλη περίπτωση.
Μπορεί να κάνω και λάθος, μπορεί η αίσθηση που πήρα από τα λεγόμενα του Γαβριήλ να ήταν λανθασμένη (αν και δε νομίζω να πέφτω ΤΟΣΟ πολύ έξω). Σ' αυτή την περίπτωση να ζητήσω συγνώμη από τον Γαβριήλ και από ολους όσους ενδεχομένως κούρασα ή προσέβαλα.
Αλλο θέμα. Αυτο το 'εδώ είναι αυτοκινητιστικό forum και καλό είναι να μένουμε σ' αυτά τα θέματα' ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Εχω την εντύπωση οτι οι συζητήσεις σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι ούτε κατ' ελάχιστο 'κατευθυνόμενες' και μέσα σε καλούπια. Για μένα η ομορφιά των συζητήσεων είναι να ξεκινάς από από το προσπέρασμα του JPM στον ΚR και να καταλήγεις σε διαμάχη για το που θα βρείς το καλύτερο κοκορέτσι. Να ξεκινάς από συνταγές για σκορδαλιά και να καταλήγεις στην Κβαντομηαχνική (ή το αντίστροφο). Είμαστε όλοι (θέλω να πιστεύω) συνειδητοποιημένοι πολίτες, έχουμε άποψη για πολλά πράγματα και δε διστάζουμε να την προβάλλουμε. Αλλωστε μη ξεχνάτε οτι το forum είναι πνευματικό παιδί των 4Τροχών. Εσείς πώς την βλέπετε την ύλη του περιοδικού; Περιορίζεται μόνο σε αυτοκινητιστικά θέματα; Κάθε άλλο! Κι αυτό είναι που κάνει το περιοδικό ξεχωριστό τόσα χρόνια. Για στείλτε καμια επιστολή στον ΚΚ ζητώντας να περιορίζεται μόνο σε θέματα αυτοκινήτου (με την στενη έννοια) στο Editorial του να δούμε τι θα σας απαντήσει -
Ανθολογία Γαβριήλ!Επειδή μου άρεσε αυτό το 'Βαζεις λογια στο στομα μου' που είπες λέω να το ξανακάνω παίρνοντας τροφή απο τα λεγόμενά σου. Είμαι σίγουρος οτι ακόμα μια φορά θα παραποιήσω τα λεγόμενά σου και την αλήθεια εν γένει
Τέλος, εντελώς καλοπροαίρετα θα ήθελα να προτείνω στον Γαβριήλ αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους χρήστες του forum να κάνουν κάτι με την ορθογραφία τους. Αν και ποτέ δε συμπάθησα τα φιλολογικά μαθήματα η εικονα ενός ανορθόγραφού κειμενου νομιζω οτι είναι ικανή να αποδυναμώσει και τα ίδια τα επιχειρήματα.
Εαν θελεις παντως σου κανω και ενα καφε το πρωι πριν ξυπνησεις.
Αστειυεσε βεβαια οπως και εγω. Ετσι?
Αλλα λέει η θειά μου άλλα ακουν τα αυτία μου...
Ορθογραφία... you know.. σπέλινγκ, πως το λέτε στο Τσικάγκο; Ορθογραφία είναι να γράφεις 1000 λέξεις και να κάνεις 5-6 λάθη (και όχι το αντίστροφο) και είναι κάτι που ένας ανθρωπος που έζησε τα 22 πρώτα του χρόνια στην Ελλάδα (ποσο μάλλον οι υπόλοιποι) δεν πρεπει να κατακρεουργεί. Ορθογραφία είναι να έχεις μια ιδέα για την ετυμολογία των λέξεων που χρησιμοποιείς και κατ επέκτασιν να ξέρεις τι λες (και τι σου γίνεται). Πάντως μη τσιτώνεσαι, δεν απευθυνόμουν μόνο σε σενα.Δεν μπορω να καταλαβω πως το Χολυγουντ μπορει να μπει τοσο βαθυα στα μυαλα καποιων που να γινει ολικη πλυση εγγεφαλου
Λένε πως η καμήλα δεν μπορεί να δει τη δικιά της καμπούρα
στην Ελλαδα οι περισσοτεροι δεν εχουν ιδεα για το τι σημαινειο ολοκληρωμενο δυκτιο δρομων ειναι φανερο απο το πως δρουν και αντιδρουν στους καινουργιους 'αυτοκινητοδρομους' και αλλου
Αλλωστε είναι γνωστό οτι είμαστε χώρα 'βλαχαδερών' και οτι μονο όσοι προνοητικοί μεταναστεύουν (καλή ωρα) γλιτώνουν
Οπως ειπα. Ολοι σας φτετε
Νε ώλι φτέμε εκτός απο αυτούς που ζήσανε μόνο τα 2/3 της ζωής τους στην Ελλάδα.
Και αυτου του ειδους η σκεψη ειναι ο λογος που ποτε τιποτε δεν θα στρωσει στην Ελλαδα, κατι το οποιο ειναι ο λογος που ζω εδω. Σορρυ.
Ειπαμε, εσύ έφυγες νωρίς.. αλί σε εμάς!
οπως εχω πει και στον Τακ τοσες φορες, αυτο το φορουμ δεν ειναι καταλληλο για τετοιου ειδους συζητηση
Παρ' όλα αυτά...
Αντι να βλεπω κανενα σας να βγαινει στους δρομους σε πορειες για αυτα τα χαλια της Ελλαδος να σας βοηθησει η πολιτεια, μου βγενετε μονο για 'τα αλλα', ξερετε ποια.
Και φυσικά...
Ακριβώς! Και επειδή ως Ελεύθεροι Αμερικάνοι πολίτες που είμαστε σιχαινόμαστε τους απανταχού δικτάτορες (ασχετως αν ειναι Made in the USA)...
Εαν θα σε εκανε να νιωθεις καλυτερα παντως, πανε και διορισου απο τον Σανταμ ως στρατιωτης αφου τους λυπασε και τους αγαπας τοσο τους Ιρακινους
Τέλεια! Μετά το Ραμαζάνι λοιπόν (είδες σεβασμος στην θρησκευτικότητα;) πάμε να αφανίσουμε και την Βαγδάτη...
Διοτι ο Σανταμ θα τους χρειαστει
Πέστα μεγάλε! Θα του δείξουμε εμείς του παλιοτρομκράτη που τολμάει να δίνει το πετρέλαιό του σε Ευρωπαϊκές, Ρώσικες και Ιαπωνικές εταιρίες και αφήνει παραπονεμένες τις δικιες μας
Συν αλλα 100 χρονια να μαστιγωνουν τους Αμερικανους οδηγους χωρις λογο, για να γινουν τοσο απανθρωποι στην οδηγηση οσο οι Ελληνες οδηγοι. Ισως και να μην υπερβαλω εδω.
Καλή ιδέα! Ενα μαστίγωμα οι Αμερικάνοι ίσως και να το χρειάζοταν
Τελος, η πικρα ειναι για σας. Εγω δεν ζω εκει. Εγω δεν ειμαι πικραμενος απο το δυκριο των ΗΠΑ. Και γενικα την αυτοκινηση εδω
Ειπαμε εσύ ήσουν ο έξυπνος που την κοπάνησες νωρίς! Αλίμονο σε μας τους μαύρους!
υπαρχει αφθονο κομπλεξ αντι-Αμερικανισμου απο πολλους σας
Ναι το οτι πολλοί απο μας είναι κομπλεξικοί είναι γνωστό. Μηπως αναρωτήθηκες ποτέ γιατί;
Το οτι θελετε παραπανω ειναι σιγουρο! Σιγουροτατο. Το εαν ΜΠΟΡΕΙΤΕ ειναι το ερωτημα. Και η απαντηση εννοειτε. Ειναι οφθαλμοφανες
Οπωσδήποτε! Εννοείται πως είμαστε αποδεδειγμένα και οφθαλμοφανώς ΑΝΙΚΑΝΟΙ.
Οσο για τα... 'Απαντηση πιθανου Ελληνα' ε μη μου πεις οτι δεν υπαρχει ιχνος ειρωνίας!
Τέτοια τάυτιση πια!!!!Δεν σχολιάζω την αγάπη για την χώρα συναρτήσει της κατάστασης του οδικού δικτύου
Και για να μην νομίζεις οτι έχω κάτι προσωπικό εναντίον σου στο ξαναλέω: Πιστεύω οτι τουλάχιστον στο 90% των παρατηρήσεων που έκανες επι της ουσίας είχες δίκιο. Στο 'between the lines' κολάω εγώ.
Η ώρα είναι 02:05
Καληνυχτα κι απο μέναΠλακα εχεις Δουκα. Θα αφησω το μυνημα σου απειραχτο.
-
Όσον αφορά τα όσα γράφηκαν σε αυτό το θέμα, το διάβασα ξανά από την αρχή και είδα πως ο Gavriil σε αυτά που είπε αρχικά είχε δίκιο. Δεν είπε πως η Ελλάδα είναι χάλια, για τους αυτοκινητοδρόμους, τους ταξιτζήδες και τον τρόπο οδήγησής μας μίλησε. Μπορεί να μην μας αρέσουν αυτά που λέει, όπως δεν θα άρεσε στον Κουασιμόδο να τον πουν άσχημο. Έχει άδικο όμως; Μας πίκρανε δεν λέω, αλλά αν αυτά που είπε μας πίκραναν, τότε αυτά που βλέπουμε στους δρόμους θα έπρεπε να μας σοκάρουν. Από την στενοχώρια μας για αυτά που ακούσαμε είχαμε διάφορες αντιδράσεις. Εγώ προσωπικά συμφώνησα, άλλοι διαφώνησαν, άλλοι είπαν για μπαράκια κλπ. Τελικά μερικοί προσπάθησαν να αμυνθούν για την χώρα μας και να πούν πως υπάρχουν και χειρότερα, πράγμα που δεν είναι δικαιολογία. Είσαι κατηγορούμενος για φόνο και στην υπεράσπισή σου θα φωνάξεις πως άλλοι σκοτώσαν περισσότερους; Απλουστευμένο παράδειγμα, αλλά κάπως έτσι είναι. Μετά κάποιοι άρχισαν να λένε ποιος είσαι εσύ που μιλάς, που ο πρόεδρός σου βομβάρδισε το Αφγανιστάν κλπ κλπ. Ρε παιδιά, τι σχέση έχει αυτό; Να πάμε σε ένα πολιτικό Forum των ΗΠΑ και να τους τα σούρουμε, δεν αντιλέγω. Αλλά τι σχέση έχει αυτό;Καλά, μετά από αυτό χάθηκε η μπάλα, έγινε παγκόσμιος πόλεμος εντυπώσεων και χαρακτηρισμών, πράγμα που δεν θα έπρεπε να έχει θέση σε αυτό το χώρο, και όπως δυστυχώς είδα πήρα και εγώ μέρος σε αυτό, και γιαυτό ζητώ συγγνώμη από όσους έθιξα. Δεν πιστεύω πως το ξεκίνησα μεν, αλλά το συνέχισα, και αυτό είναι εξίσου εσφαλμένο (και αντιχριστιανικό).
Να διαφωνήσουμε με τον Gavriil και τον κάθε gavriil σωστό είναι, αν έχουμε κάτι να πούμε. Το πως υπάρχουν και χειρότερα είναι αυτό που έριξε την Ελλάδα που έπρεπε να μεσουρανεί πολιτιστικά στην Ευρώπη (Ενωμένη και μη). Δεν είναι δικαιολογία. Ούτε πως το ότι εγώ είμαι κακός στο σκάκι δικαιολογεί τον άλλο που είναι κακός στο ποδόσφαιρο, την στιγμή που μιλάμε για ποδόσφαιρο. Δεν είναι ανάγκη πάντα να αντιλέγουμε, ειδικά αν κάποιος άλλος έχει δίκιο σε αυτό το θέμα.
Και να κλείσω όπως περίπου ξεκίνησα, τον Gavriil ούτε τον έχω δεί ποτέ μου, ούτε τον ήξερα πριν από αυτό το Forum, αν και επειδή μένει στο Σικάγο όπως λέει στην υπογραφή του δεν αποκλείεται να έχουμε κοινή γνωστή.
Ταμπουρατζής Γιώργος
Ωραιο μυνημα Γιωργο. Συμφωνω με ολα αυτα που ειπες.
-
Μπορεί να κάνω και λάθος, μπορεί η αίσθηση που πήρα από τα λεγόμενα του Γαβριήλ να ήταν λανθασμένη (αν και δε νομίζω να πέφτω ΤΟΣΟ πολύ έξω). Σ' αυτή την περίπτωση να ζητήσω συγνώμη από τον Γαβριήλ και από ολους όσους ενδεχομένως κούρασα ή προσέβαλα.
Συνχωρεμενος κυριε hrdoukas
Για μένα η ομορφιά των συζητήσεων είναι να ξεκινάς από από το προσπέρασμα του JPM στον ΚR και να καταλήγεις σε διαμάχη για το που θα βρείς το καλύτερο κοκορέτσι.
Εσείς πώς την βλέπετε την ύλη του περιοδικού; Περιορίζεται μόνο σε αυτοκινητιστικά θέματα; Κάθε άλλο! Κι αυτό είναι που κάνει το περιοδικό ξεχωριστό τόσα χρόνια. Για στείλτε καμια επιστολή στον ΚΚ ζητώντας να περιορίζεται μόνο σε θέματα αυτοκινήτου (με την στενη έννοια) στο Editorial του να δούμε τι θα σας απαντήσει
Τοτε να διμηουργησει ο κ. Τρακουσελλης ενα φολντερ που να λεγετε 'εκτος αυτοκινησης', ή κατι τετοιο. Δεν νομιζεις?
-
Τοτε να διμηουργησει ο κ. Τρακουσελλης ενα φολντερ που να λεγετε 'εκτος αυτοκινησης', ή κατι τετοιο. Δεν νομιζεις?
Δεν εννοούσα αυτό! Σαφώς και το forum είναι κατα βάση αυτοκινητιστικού περιεχομενου και θα ήταν τουλάχιστον άστοχο να ξεκινήσει κάποιος ένα thread τουριστικού ενδιαφέροντος ας πουμε, αλλα αν για κάποιο λόγο η κουβέντα σε ένα topic σχετικό με το RAC οδηγηθεί στις ομορφιές και τους μεζέδες της Ουαλίας (λέμε τωρα!) δε νομίζω οτι πρέπει να κοπεί μαχαίρι.
Δε λέω λοιπόν να γίνει καινούριο παρακλάδι στο forum (ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο) απλά είπα οτι κατά την γνώμη μου δεν είναι καλό να βάζουμε καλούπια στις συζητήσεις. -
Αλλο θέμα. Αυτο το 'εδώ είναι αυτοκινητιστικό forum και καλό είναι να μένουμε σ' αυτά τα θέματα' ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί απομονώθηκε αυτή η φράση μόνο ενώ ολόκληρη είναι:
Το forum όμως είναι κυρίως για θέματα που αφορούν το αυτοκίνητο και καλό θα ήταν να μένουμε σ'αυτά,όχι για να φιμώνουμε απόψεις αλλά για να μην φτάσουμε στο άλλο άκρο,δηλαδή να πολιτικολογούμε μόνο.
Δεν προσπαθώ να φιμώσω κανένα όπως προείπα.Ζητώ συγγνώμη αν κάτι τέτοιο πέρασε προς τα έξω.Ούτε είπα ποτέ ότι αν οδηγηθεί κάπου αλλού η συζήτηση πρέπει να κοπεί μαχαίρι.Αλλά όπως φαίνεται,όταν η συζήτηση οδηγείται αλλού στο μόνο που καταλήγει είναι σε ειρωνικούς χαρακτηρισμούς και προσωπικές αντιπαραθέσεις.Αυτό νομίζω ότι δεν έχει αξία και επιπλέον δεν ταιριάζει στο επίπεδο του forum.Ελπίζω να έγινα πιο κατανοητός αυτή τη φορά.
-
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... sc&start=0
Αξίζει να διαβάσετε αυτό το θέμα από την αρχή ως το τέλος. Μετά πείτε του Gavriil πως υπερβάλλει για αυτά που λέει... Το αν θα φτιάξουμε την χώρα μας καλύτερη μόνο στο δικό μας χέρι είναι. Δεν λέω πως δεν έχουμε ωραία στοιχεία, ούτε πως η ζωή μας είναι χειρότερη συνολικά από ότι σε άλλα μέρη. Αλλά μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη σε αρκετά σημεία και αν δεν το κάνουμε μόνο εμείς φταίμε.
-
Ο χρήστης AudiS3 έγραψε:
Δεν προσπαθώ να φιμώσω κανένα όπως προείπα.Ζητώ συγγνώμη αν κάτι τέτοιο πέρασε προς τα έξω.Ούτε είπα ποτέ ότι αν οδηγηθεί κάπου αλλού η συζήτηση πρέπει να κοπεί μαχαίρι.Αλλά όπως φαίνεται,όταν η συζήτηση οδηγείται αλλού στο μόνο που καταλήγει είναι σε ειρωνικούς χαρακτηρισμούς και προσωπικές αντιπαραθέσεις.Αυτό νομίζω ότι δεν έχει αξία και επιπλέον δεν ταιριάζει στο επίπεδο του forum.Ελπίζω να έγινα πιο κατανοητός αυτή τη φορά.Don't worry και έγινες κατανοητός με την πρώτη. Η απάντησή μου δεν αναφερόταν τόσο σ' αυτό που είπες εσύ (και ήταν απολύτως ξεκάθαρο) αλλά σε όσα ειπώθηκαν σ' αυτο το thread οπου η φράση 'εδώ είναι αυτικινητιστικό forum' χρησιμοποιήθηκε κατα κόρον και κατα το δοκούν. Μάλλον θα έπρεπε να το είχα διευκρινίσει
-
Δεν προσπαθώ να φιμώσω κανένα όπως προείπα.Ζητώ συγγνώμη αν κάτι τέτοιο πέρασε προς τα έξω.Ούτε είπα ποτέ ότι αν οδηγηθεί κάπου αλλού η συζήτηση πρέπει να κοπεί μαχαίρι.Αλλά όπως φαίνεται,όταν η συζήτηση οδηγείται αλλού στο μόνο που καταλήγει είναι σε ειρωνικούς χαρακτηρισμούς και προσωπικές αντιπαραθέσεις.Αυτό νομίζω ότι δεν έχει αξία και επιπλέον δεν ταιριάζει στο επίπεδο του forum.Ελπίζω να έγινα πιο κατανοητός αυτή τη φορά.
Don't worry και έγινες κατανοητός με την πρώτη. Η απάντησή μου δεν αναφερόταν τόσο σ' αυτό που είπες εσύ (και ήταν απολύτως ξεκάθαρο) αλλά σε όσα ειπώθηκαν σ' αυτο το thread οπου η φράση 'εδώ είναι αυτικινητιστικό forum' χρησιμοποιήθηκε κατα κόρον και κατα το δοκούν. Μάλλον θα έπρεπε να το είχα διευκρινίσει
Εγώ όμως όπως φαίνεται δεν έγινα κατανοητός... Το να μας λέει κάποιος σε αυτοκινητιστικό forum κάποιες παρατηρήσεις για την κατάσταση των δρόμων και των οδηγών μας και εμείς ως επιχείρημα (!!!) να του αντιλέγουμε ουσιαστικά το 'φονιάδες των λαών Αμερικάνοι' δεν είναι άσχετο; Και δεν είναι πως σιγά σιγά πήγε εκεί η κουβέντα.
-
Εγώ όμως όπως φαίνεται δεν έγινα κατανοητός... Το να μας λέει κάποιος σε αυτοκινητιστικό forum κάποιες παρατηρήσεις για την κατάσταση των δρόμων και των οδηγών μας και εμείς ως επιχείρημα (!!!) να του αντιλέγουμε ουσιαστικά το 'φονιάδες των λαών Αμερικάνοι' δεν είναι άσχετο; Και δεν είναι πως σιγά σιγά πήγε εκεί η κουβέντα.Αν και νομίζω οτι το παρακουράσαμε το θέμα....
Η κεντρική ιδέα των post μου (δεν το ανεφερα αλλά νομίζω οτι το κατέστησα προφανες) ήταν οτι το να κατηγορεί ο φίλος Γαβριήλ (και δεν το λέω ειρωνικά) εμάς τους απλούς πολίτες, ως άτομα για τα στραβά του ελληνικού κράτους και να μας προτρέπει σε διαμαρτυρίες γι' αυτα δεν έχει καμία απολύτως διαφορά απο το να χρεωθεί ο Γαβριήλ τις ευθύνες για την Αμερικανικη Εξωτερική πολιτική. Και τα δύο είναι λάθος. 'Η αν θές είναι και τα δυο στον ίδιο (μικρό) βαθμό σωστα. Είναι η ευθύνη του απλού πολίτη για τις πράξεις και τις παραλείψεις των αρχόντων του. Αλλωστε εγώ προσωπικά αναφέρθηκα σ' αυτά τα θέματα στον βαθμό που αναφέρθηκε κι ο ίδιος. Εγώ αυτό που δεν κατάλαβα... Στα 22 χρόνια που έζησε ο φίλος Γαβριήλ εδώ τι έκανε ο ίδιος για να βελτιώσει τα πράγματα και γιατί αποποιείται τις ευθύνες που έχει ως έλληνας πολίτης για 2 δεκαετίες;
Νομίζω οτι το εξαντλήσαμε το θέμα, εγώ τουλάχιστον δε νιώθω την ανάγκη να συνεχίσω σ' αυτή την κουβέντα. Ειλικρινά δεν είχα κανέναν σκοπό να αντιπαρατεθώ με κανέναν προσωπικά. Οι όποιες αντιδάσεις μου έιχαν να κάνουν με απόψεις και όχι με πρόσωπα. Τις δημοσιεύσεις του Γαβριήλ τις διαβάζω πάντα με ενδιαφέρον και πιστεύω οτι με τις γνώσεις του και τη διάθεση που έχει για να τις μοιραστεί μαζί μας έχει προσφερει αρκετά σ' αυτό το forum. -
Don't worry και έγινες κατανοητός με την πρώτη. Η απάντησή μου δεν αναφερόταν τόσο σ' αυτό που είπες εσύ (και ήταν απολύτως ξεκάθαρο) αλλά σε όσα ειπώθηκαν σ' αυτο το thread οπου η φράση 'εδώ είναι αυτικινητιστικό forum' χρησιμοποιήθηκε κατα κόρον και κατα το δοκούν. Μάλλον θα έπρεπε να το είχα διευκρινίσει
Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση hrdouka.
Εγώ όμως όπως φαίνεται δεν έγινα κατανοητός... Το να μας λέει κάποιος σε αυτοκινητιστικό forum κάποιες παρατηρήσεις για την κατάσταση των δρόμων και των οδηγών μας και εμείς ως επιχείρημα (!!!) να του αντιλέγουμε ουσιαστικά το 'φονιάδες των λαών Αμερικάνοι' δεν είναι άσχετο; Και δεν είναι πως σιγά σιγά πήγε εκεί η κουβέντα.
Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο Γιώργο.
-
-
Επαναδημοσιεύω τη φωτό του SAXOGUS2 με ενεργό link γιατί είναι πραγματικά αστεία, δείχνοντας τη γελοιότητα της επέμβασης στο Iraq
Εντυπωσεις απο 3 εβδομαδες στην Ελλαδα