-
-
Εγω θα ημουν τις αποψεις να τοποθετουσες τα πλακιδια σε μια ποιο μόνιμη βαση-τσιμενοτοκοννια για να μην παει στράφη ο κόπος της κατασκευης να τελειειωσεις με το θεμα των στασιμων νερων και να κρατησεις τα μεχρι τώρα οφέλη. Αν βάλεις εσωτερικα μονο γυψοσανιδες κλπ, θα βελτιωσεις το θεμα μονωσης αλλα τα στασιμα νερα και την όποια ζημια κανουν αυτά δεν τα γλυτώνεις.
Αν αφαιρεσεις την απο πάνω μόνωση και την τοποθετησεις απο κατω, λογικα θα κανεις δουλεια, αλλα δεν συνηθιζεται. Επιπλεον η εσωτερικη μόνωση εχει το πελονεκτημα της γρήγορης ψύξης θέρμανσης του χωρου και το αναποδο. Ενω η μόνωση όπως την εχει τώρα εχει το πλεονεκτημα ότι κραταει την εσωτερικη θερμοκρασια οχώρος για περσσότερο χρησιμοποιοντας τον όγκο του κτιρίου-πλάκας. -
+Το χάσιμο 20cm απο εσωτερικό ύψος
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
ΛΙΜΝΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Την βοηθεια σου θελουμε ,κριτικη ξερουμε να κανουμε κ εμεις
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
+Το χάσιμο 20cm απο εσωτερικό ύψοςΑυτό με 'βολεύει' μια και το ταβάνι είναι 3.05μ (σπίτι 30ετίας) και θα έρθω σε πιο 'σύγχρονα' standards (σημερινά σπίτια περίπου 2.80μ.
Εγω θα ημουν τις αποψεις να τοποθετουσες τα πλακιδια σε μια ποιο μόνιμη βαση-τσιμενοτοκοννια για να μην παει στράφη ο κόπος της κατασκευης να τελειειωσεις με το θεμα των στασιμων νερων και να κρατησεις τα μεχρι τώρα οφέλη. Αν βάλεις εσωτερικα μονο γυψοσανιδες κλπ, θα βελτιωσεις το θεμα μονωσης αλλα τα στασιμα νερα και την όποια ζημια κανουν αυτά δεν τα γλυτώνεις.
Αυτό θα ήθελα να το γλιτώσω, μια και όπως εξήγησα η τσιμεντοκονία είναι δύσκολη λόγω ντεποζίτων και ηλιακού και θα κοστίσει αρκετά η αφαίρεση και επανατοποθέτηση τους. Αν δε μετακινηθούν εκτιμώ ότι ίσως δε γίνει καλή δουλειά.
Τα στάσιμα νερά χωρίς την υπάρχουσα μόνωση εκτιμώ ότι θα στεγνώνουν γρηγορότερα (είπαμε στην Κρήτη είμαι, δε βρέχει και τόσο πολύ!), ενω η όποια φθορά κάνουν στο ελαστομερές, η οποία ούτως ή άλλως θέλει ανανέωση λόγω έκθεσης στον ήλιο, θα αντιμετωπιστεί με 'φρεσκάρισμα' κάθε 3-4 χρόνια.
Αν αφαιρεσεις την απο πάνω μόνωση και την τοποθετησεις απο κατω, λογικα θα κανεις δουλεια, αλλα δεν συνηθιζεται. Επιπλεον η εσωτερικη μόνωση εχει το πελονεκτημα της γρήγορης ψύξης θέρμανσης του χωρου και το αναποδο. Ενω η μόνωση όπως την εχει τώρα εχει το πλεονεκτημα ότι κραταει την εσωτερικη θερμοκρασια οχώρος για περσσότερο χρησιμοποιοντας τον όγκο του κτιρίου-πλάκας.
Όπως έχει η κατάσταση χάνω το παραπάνω πλεονέκτημα της εξωτερικής θερμομόνωσης και αφού αποκλείω τη δημιουργία κλίσης της ταράτσας αναγκαστικά θα προσανατολιστώ στη σίγουρη λύση της εσωτερικής θερμομόνωσης με το κόστος που τη συνοδευει.
Όσο για την επαναχρησιμοποίηση του roofmate, θα συνεννοηθώ μάλλον το 'γυψοσανιδά'...Στα παραπάνω έχω σχεδόν καταλήξει, θα ήθελα πάντως να ακούσω κι άλλες γνώμες...
-
Ο χρήστης SugarDad έγραψε:
Αυτό θα ήθελα να το γλιτώσω, μια και όπως εξήγησα η τσιμεντοκονία είναι δύσκολη λόγω ντεποζίτων και ηλιακού και θα κοστίσει αρκετά η αφαίρεση και επανατοποθέτηση τους. Αν δε μετακινηθούν εκτιμώ ότι ίσως δε γίνει καλή δουλειά.
Τα στάσιμα νερά χωρίς την υπάρχουσα μόνωση εκτιμώ ότι θα στεγνώνουν γρηγορότερα (είπαμε στην Κρήτη είμαι, δε βρέχει και τόσο πολύ!), ενω η όποια φθορά κάνουν στο ελαστομερές, η οποία ούτως ή άλλως θέλει ανανέωση λόγω έκθεσης στον ήλιο, θα αντιμετωπιστεί με 'φρεσκάρισμα' κάθε 3-4 χρόνια.
Eιδικός δεν είμαι, αλλά αν βρισκόμουν στη θέση σου, θα έκανα αυτό που προτείνει ο nEK. Αν είναι μόνιμο και γίνει σωστή δουλειά, δε θα έχεις πρόβλημα, είτε στη Κρήτη είσαι, είτε στο Ορμένιο.
Το λάθος σου, αν μου επιτρέπεις, είναι στο bold και underline, 2 φορές εκτιμάς. Αν δεν είσαι σίγουρος ότι δεν θα γίνει καλή δουλειά, πάρε έναν επαγγελματία να στο φτιάξει.
Με όλη την καλή διάθεση, η τσέπη και η επιλογή είναι δικά σου
-
Θα σκεφτόμουν ότι το κόστος της προσωρινής αφαίρεσης και επανεγκατάστασης των δεξαμενών και του ηλιακού δεν μπορεί να είναι κ τόσο εξωφρενικό
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Την βοηθεια σου θελουμε ,κριτικη ξερουμε να κανουμε κ εμειςΑρχή μου είναι : 'Αν δεν είμαι σίγουρος για κάτι, δεν ανακατεύομαι-συμβουλεύω'
... Αν δεν είσαι σίγουρος ότι δεν θα γίνει καλή δουλειά, πάρε έναν επαγγελματία να στο φτιάξει.
Με όλη την καλή διάθεση, η τσέπη και η επιλογή είναι δικά σου
-
dbekos τώρα που είμαι άνεργος, λες να κατέβω στη Κρήτη να το αναλάβω;
SugarDad πλάκα κάνω...
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Θα σκεφτόμουν ότι το κόστος της προσωρινής αφαίρεσης και επανεγκατάστασης των δεξαμενών και του ηλιακού δεν μπορεί να είναι κ τόσο εξωφρενικόΚακώς το έθεσα. Δεν είναι τόσο το κόστος, όσο η διαδικασία και η ταλαιπωρία (το άδειασμα και ξαναγέμισμά τους, η αφαίρεση και επανατοποθέτηση κλπ.). Άσε που υπάρχουν άλλα 2 διαμερίσματα από κάτω που θα ταλαιπωρηθούν εξίσου...
Σίγουρα είναι πιο 'μόνιμη' λύση, αλλά αφ'ενός θέλω κάτι άμεσα αφ'ετέρου με λιγότερη ταλαιπωρία...Το λάθος σου, αν μου επιτρέπεις, είναι στο bold και underline, 2 φορές εκτιμάς. Αν δεν είσαι σίγουρος ότι δεν θα γίνει καλή δουλειά, πάρε έναν επαγγελματία να στο φτιάξει.
Δεκτή η παρατήρηση σου. Ίσως το σωστό ρήμα να ήταν 'Σκέφτομαι'. Σίγουρα εκτιμά καλύτερα ένας ειδικός.
Θα ήθελα να ξέρω πάντως γιατί τελικά αποκλείετε τη δοκιμασμένη και αποδοτική λύση της εσωτερικής θερμομόνωσης με γυψοσανίδα;
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
dbekos τώρα που είμαι άνεργος, λες να κατέβω στη Κρήτη να το αναλάβω;SugarDad πλάκα κάνω...
Απο τον χ-ψ μάστορα, καλύτερα θα τα καταφέρεις!
Για 'οικονομικότερα', δεν ξέρω.... -
Θα ήθελα να ξέρω πάντως γιατί τελικά αποκλείετε τη δοκιμασμένη και αποδοτική λύση της εσωτερικής θερμομόνωσης με γυψοσανίδα;Ξανά μανά αν είχα εγώ το πρόβλημα, θα μου φαινόταν ότι κάνω μισές δουλειές, πασαλείμματα, τσαπατσουλιά. Από τη στιγμή που μπορείς να το φτιάξεις σωστά -ώστε να μην έχεις κανένα πρόβλημα σε βάθος χρόνου- γιατί να μη το κάνεις; Άσε που με τον καιρό, κρύβωντας τις αδυναμίες/ατέλειες με την γυψοσανίδα, ποιός μου λέει εμένα ότι δε θα δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα;
dbekos τώρα που είμαι άνεργος, λες να κατέβω στη Κρήτη να το αναλάβω;
SugarDad πλάκα κάνω...
Απο τον χ-ψ μάστορα, καλύτερα θα τα καταφέρεις!
Για 'οικονομικότερα', δεν ξέρω.... -
Ψάχνοντας για εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα τριπλής ενέργειας βλέπω στο skroutz.gr ότι υπάρχουν αυτοί οι ακριβοί θερμοσίφωνες .Δικαιολοφούν κατα την άποψή σας την τιμή τους.Ποιά είναι τα κριτήρια εκτός από τη χωρητικότητας που θα πρέπει να λάβω υπόψη μου στην τελική επιλογή;
-
Αν η οικοδομή διαθέτει μπόιλερ, μάλλον είναι περιττή η αγορά-εγκατάσταση ηλιακού τριπλής ενέργειας.
Επιπλέον, πρέπει να ξέρεις ότι απαιτείται να υπάρχει η πρόβλεψη για την ειδική εγκατάσταση των σωληνώσεων της θέρμανσης, ώστε να 'περνάνε' το ζεστό νερό της θέρμανσης στη 'σερπαντίνα' που διαθέτει ο ηλιακός τριπλής και να ζεσταίνουν το νερό.
Δεν θα έδινα πάντως πάνω απο 1.000€ για ένα ηλιακό τριπλής και θα σου πρότεινα της Buderus, με παράδοση στα της θέρμανσης .
Εδώ θα βρείς μερικές αναλυτικές πληροφορίες περί ηλιακών θεμοσιφώνων διπλής-τριπλής ενέργειας. -
Θα ήθελα να ξέρω πάντως γιατί τελικά αποκλείετε τη δοκιμασμένη και αποδοτική λύση της εσωτερικής θερμομόνωσης με γυψοσανίδα;Σε κτίρια με χρήση κατοικίας η μόνωση είναι καλό να μπαίνει από την εξωτερική πλευρά ώστε η θερμοκρασία στο εσωτερικό να μην ανεβοκατεβαίνει γρήγορα.
Εσωτερική μόνωση βάζεις σε χώρους που θέλεις να θερμάνεις γρήγορα, πχ αμφιθέατρο που είναι κλειστό και θέλεις θέρμανση για 2-3 ώρες που θα έρθει κόσμος.
Μπορείς να έχεις εσωτερική μόνωση στο σπίτι αλλά όταν σβήσει η θέρμανση το σπίτι θα κρυώσει πολύ γρήγορα.Εσωτερική μόνωση σε πλάκα οροφής ταλαιπωρεί το μπετόν της πλάκας που ζεσταίνεται πάρα πολύ το καλοκαίρι και παγώνει το χειμώνα.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Αν η οικοδομή διαθέτει μπόιλερ, μάλλον είναι περιττή η αγορά-εγκατάσταση ηλιακού τριπλής ενέργειας.
Επιπλέον, πρέπει να ξέρεις ότι απαιτείται να υπάρχει η πρόβλεψη για την ειδική εγκατάσταση των σωληνώσεων της θέρμανσης, ώστε να 'περνάνε' το ζεστό νερό της θέρμανσης στη 'σερπαντίνα' που διαθέτει ο ηλιακός τριπλής και να ζεσταίνουν το νερό.
Δεν θα έδινα πάντως πάνω απο 1.000€ για ένα ηλιακό τριπλής και θα σου πρότεινα της Buderus, με παράδοση στα της θέρμανσης .
Εδώ θα βρείς μερικές αναλυτικές πληροφορίες περί ηλιακών θεμοσιφώνων διπλής-τριπλής ενέργειας.Υπάρχει μπόιλερ στην πολυκατοικία , ωστόσο δε θα θεωρούσα περιττή την εγκατάσταση του ηλιακού αφού πιστεύω ότι εξασφαλίζει στην πλειονότητα των ημερών του έτους ζεστό νερό.Στην Αθήνα,σχεδόν κάθε μέρα, έστω και λίγο ηλιοφάνεια θα την έχει.Πολύ κατατοπιστικό το link σου και σ'ευχαριστώ πολύ!!!
-
Εγώ θα έβαζα τον ηλιακό να τροφοδοτεί το θερμοσίφωνο/μπόιλερ του σπιτιού. Δηλαδή κρύο νερό από την ύδρευση δεν μπαίνει ποτέ στο θερμοσίφωνο - περνάει πρώτα από το ηλιακό.
Έτσι δεν σε ενδιαφέρει αν το ζεστό νερό του ηλιακού είναι αρκετά ζεστό για μπάνιο.Βάζεις και μια τρίοδη βάνα κάτω από το θερμοσίφωνο (στην έξοδο, στο ζεστό) ώστε να επιλέγεις αν θέλεις να παίρνεις κατευθείαν το νερό από τον ηλιακό (το καλοκαίρι).
-
@ Thanos
Για τον τριπλής σου λέει ότι είναι περιττός, όχι γενικά για τους ηλιακούς. Αν ο τριπλής είναι στην ταράτσα και ο λέβητας στο υπόγειο, θα έχεις ποιός ξέρει πόσα μέτρα σωλήνα να στέλνουν ζεστό νερό στον ηλιακό και αν υποθέσουμε ότι είναι και αμόνωτες σωλήνες, κλάφτα χαράλαμπε από τις απώλειες μέσα στα ντουβάρια...
-
Για το μπάνιο ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι σωτήριος. Στο πατρικό ο ''Μαλτέζος'' δουλεύει ασταμάτητα 20+ χρόνια. Είναι ελάχιστες οι φορές καθ'όλη τη διάρκεια του έτους που γυρίσαμε τη βάνα παροχής ζεστού νερού χρήσης στο λέβητα/boiler αερίου.
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
@ ThanosΓια τον τριπλής σου λέει ότι είναι περιττός, όχι γενικά για τους ηλιακούς. .........
Aκριβώς, και σωστά όσα συμπλήρωσες !
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]