-
Καλησπέρα και από μένα και καλώς σας βρήκα.
Μου έχει μείνει ένα πρακτικό μάθημα οδήγησης για να δώσω για δίπλωμα κατηγορίας Α1, ωστόσο ήδη έχω ξεκινήσει να κάνω μία μικρή αναζήτηση σχετικά με την αγορά που θα κάνω. Προτιμώ μοτοσυκλέτες από scooter και μου άρεσαν οι CBR 125 R9 και CBR 250R. Τι γνώμη έχετε για τις συγκεκριμένες μηχανές? Έχετε να προτείνετε κάποια άλλη και αν ναι, για ποιο λόγο?
Να σημειώσω ότι τα κριτήρια (αυτά που μου έρχονται αυτή τη στιγμή στο μυαλό) που με ενδιαφέρουν είναι τα εξής:
- αξιοπιστία - ασφάλεια
- άνεση για πολύ συχνή μετακίνηση στην πόλη
- χαμηλή κατανάλωση για οικονομία
- να έχω τη δυνατότητα να κάνω ένα κοντινό ταξίδι (περίπου 1,5 με 2 ώρες).
Η ταχύτητα εν γένει δε με απασχολεί, ωστόσο γέρνω περισσότερο προς μία στα 250cc γιατί υποθέτω ότι θα μπορώ να κάνω πιο άνετα και τα ταξιδάκια που θέλω κατά καιρούς.
-
Μου έχει μείνει ένα πρακτικό μάθημα οδήγησης για να δώσω για δίπλωμα κατηγορίας Α1, ωστόσο ήδη έχω ξεκινήσει να κάνω μία μικρή αναζήτηση σχετικά με την αγορά που θα κάνω. Προτιμώ μοτοσυκλέτες από scooter και μου άρεσαν οι CBR 125 R9 και CBR 250R. Τι γνώμη έχετε για τις συγκεκριμένες μηχανές? Έχετε να προτείνετε κάποια άλλη και αν ναι, για ποιο λόγο?
Να σημειώσω ότι τα κριτήρια (αυτά που μου έρχονται αυτή τη στιγμή στο μυαλό) που με ενδιαφέρουν είναι τα εξής:
- αξιοπιστία - ασφάλεια
Η ταχύτητα εν γένει δε με απασχολεί, ωστόσο γέρνω περισσότερο προς μία στα 250cc γιατί υποθέτω ότι θα μπορώ να κάνω πιο άνετα και τα ταξιδάκια που θέλω κατά καιρούς.
-
- αξιοπιστία - ασφάλεια
-
εμενα η γνωμη μου ειναι να παρεις ενα 125 για μικρομετακινησεις και να πηγαινεις ταξιδια με αυτοκινητο.δεν κανουν τα μικρα μηχανακια για ταξιδι σε κουραζουν.πρεπει να εχει βαρος, κυβικα και ανεμοθωρακα και οπως καταλαβαινεις μονο τα ον-οφφ τουρισμου ειναι τα καλυτερα γιαυτη τη δουλεια.εκτος,αν εχεις τρελη καυλα οποτε ενα σου λεω.τα ματια σου δεκατεσερα με το μηηχανακι.
-
Ε, εντάξει... όλα σχετικά ειναι. Έχοντας κάνει μπόλικα ταξίδια με το γυμνό μου, αλλά και με το παλιο μου 250άρι on-off (το ένα μάλιστα με δαυτο έγινε Αθήνα-Ιτέα-Αθήνα δικάβαλος αυθημερόν ), μπορώ να πω οτι μια χαρά κάνεις κοντινό ταξίδι με 250 κυβικά, σε νορμάλ πλαίσια πάντα και με την απαραίτητη υπομονή στον ανοιχτό δρομο.
Το CBR μου φαίνεται μια πολύ καλη επιλογή για τα περισσότερα κριτήρια που βάζει ο φίλος, με μόνη ένσταση/αμφιβολία ειναι κατά πόσο ειναι άνετο για καθημερινές αστικές μετακινήσεις, λόγω θέσης οδήγησης και μόνο.
-
Kαλύτερα 250άρι να μπορεί να κινείται αξιοπρεπώς. Από αυτά όποιο σου αρέσει περισσότερο (cbr, ybr, cbf, klp).
-
Περισσότερο από όλα μου αρέσει το CBR 250R και στη συνέχεια YBR. Στο πρώτο, ενώ μου αρέσει πάρα πολύ, σκέφτομαι μήπως δυσκολευτώ στις μετακινήσεις στην πολή λόγω της θέσης οδήγησης (όπως αναφέρθηκε και σε κάποιο post). Είχε / έχει κάποιος από εσάς cbr 250 να μας πει την άποψή του σχετικά με αυτό?
-
+CBR
-
Υποτίθεται το νέο CBR 250έχει πολύ καλή θέση (http://motorcycles.about.com/od/newbike ... nomics.htm)για εντός πόλης μετακινήσεις και πλασάρεται ως sport commuter, σε αντίθεση με το αγριεμένο και μες στην παύλα (...) ΥΖF 125 ή το Ninza 250!Ανέβα πάνω και αν σε βολεύει, πάρτο γιατί είναι κουκλί!
Υγ Δεν κατάλαβα ακόμα γιατί δεν εισάγεται σε αυτό τον πανέμορφο συνδυασμό: http://0.tqn.com/d/motorcycles/1/0/L/N/ ... -right.jpg
-
Καλό κι άγιο το cbr 250r αλλά ακριβούτσικο γι'αυτά που προσφέρει. Για τι budget μιλάμε;
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
Καταρχάς, μου αρέσει η cbr σε αυτά τα χρώματα -> http://www.cretadrive.gr/wp-content/uploads/2011/02/Honda-CBR250R-02.jpg
Δεύτερον, έτυχε σήμερα να πάω το πρωί σε ένα μαγαζί και ανέβηκα σε μία cbr (δεν οδήγησα βέβαια) για να δω τη θέση οδήγησης. Μου φάνηκε πολύ βολική, γεγονός που δεν το περίμενα και φυσικά με ικανοποιήσε ιδιαίτερα! Ανέβηκα και σε ένα KTM Duke 125, το οποίο επίσης με βόλεψε και μου άρεσε, αλλά σκέφτομαι ότι τα 125cc θα είναι λίγα.
Όσον αφορά το budget, αρχικά υπολόγιζα 3000-3500, αλλά μπορώ να δώσω μέχρι και 5180 που έχει η cbr με abs. Παραπάνω όχι, αφού ήδη ψιλοξεφεύγω με αυτό το ποσό.
-
Mην πάρεις καινούριο, δεν αξίζει με τπτ!
-
Λες ε? Σκέφτομαι μήπως με κάποιο μεταχειρισμένο, υπάρξει ανάγκη για service και τελικά η τιμή θα αυξηθεί και είναι ή η μία ή η άλλη... δεν ξέρω κιόλας...
-
Ο χρήστης Puma1140 έγραψε:
Λες ε? Σκέφτομαι μήπως με κάποιο μεταχειρισμένο, υπάρξει ανάγκη για service και τελικά η τιμή θα αυξηθεί και είναι ή η μία ή η άλλη... δεν ξέρω κιόλας...Mε τπτ δεν φτάνεις την τιμή του καινούριου. Βρες έναν καλό μάστορα να το τσεκάρει κ πάρε τις αγγελίες σβάρνα. Θα γλιτώσεις πολλά. Επίσης έχε στο σου σου την αγορά εξοπλισμού.
-
cbr 250 δαγκωτο την εχω εναμιση χρονο 15000km...απιστευτη ειδικά για μεσα στην πολη..
-
Βλέποντας την ηλικία σου στο προφίλ σου (αν είναι πραγματική) θα ρωτήσω, γιατί να βγάλεις δίπλωμα Α1?
edit: 18/10/11
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Λες ε? Σκέφτομαι μήπως με κάποιο μεταχειρισμένο, υπάρξει ανάγκη για service και τελικά η τιμή θα αυξηθεί και είναι ή η μία ή η άλλη... δεν ξέρω κιόλας...
Mε τπτ δεν φτάνεις την τιμή του καινούριου. Βρες έναν καλό μάστορα να το τσεκάρει κ πάρε τις αγγελίες σβάρνα. Θα γλιτώσεις πολλά. Επίσης έχε στο σου σου την αγορά εξοπλισμού.
Ούτε να το σκέφτεσαι το μεταχειρισμένο, άμα δε ξέρεις από μηχανές.
Σωστό αυτό που λέει για την αγορά εξοπλισμού (κράνος + γάντια).
-
καλο το cbr 250 οπως το ιδιο καλο και ο ανταγωνισμος του το ninja 250. το ninja ειναι κλασικο kawasaki,
δηλαδη λιγο πιο νευρικο απο το cbr. ολα ειναι θεμα γουστου μιας και σε οδηγηση δε θα δεις πολλες διαφορες.
σε καμια περιπτωση δεν αξιζουν να τα παρεις καινουρια γιατι κοστιζουν περιπου 5.000 ευρω. αν εχεις
καποιον φιλο μηχανικο ψαξε για μεταχειρισμενο οπου θα βρεις πολλα. σε καμια περιπτωση μην παρεις
125αρα 'μηχανη' οπως yzf 125, duke 125 και αλλα τετοια γιατι αυτα και αν ειναι υπερεκτιμημενα.
αν θες 125 παρε μηχανακι.http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3814220/
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3874835/
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3778658/ -
Vaggo, το θέμα δημιουργήθηκε πριν απο 2 χρόνια ρε συ.
Τέσπα, scripta manent και συνεχίζουμε.
Νέος οδηγός κατηγορίας Α1 - CBR 250R ή κάτι άλλο?