-
Έχουν πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον οι απόψεις μερικών συνφορουμιτών που με περίσσια μαχητικότητα υπερασπίζονται το ''σωστό'', το ''δίκαιο'' ,και τους κανόνες οδικής (και πολλές φορες όχι μόνο) συμπεριφοράς.
Η μεγάλη ευκολία με την οποία κατακεραυνώνουν όσους, άθελα τους η όχι, έπεσαν σε καποιο οδηγικό σφάλμα, υποδηλώνει την άμεμπτη και αλάθητη δική τους συμπεριφορά μέσα στην κοινωνία που δεν τους αφήνει κανένα περιθώριο δεύτερης σκέψης,η επιείκειας για τον ''εγκληματια'' παραβάτη ,πέραν της πυράς και στην καλύτερη περίπτωση του ξυλοδαρμού, η της κατάρας για θάνατο .
Η κάθετη και χωρίς περιστροφές τσεκουράτη άποψη τους,μάλλον θα πηγάζει μέσα από άπειρες προσωπικές εμπειρίες για τα πάντα ,που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης σε κανέναν αδαή !!
Σε προηγουμενο ποστ (για να έρθουμε στο θέμα μας)υποδεικνύεται ακόμα και σε τι χιλιομετρική απόσταση πρεπει να βρίσκεται το σχολείο που οφείλουν οι γονείς να γράψουν τα παιδιά τους γιατί αυτό επιτάσσει ο κανόνας.Χωρίς αυτοί βέβαια να οφείλουν να σκεφτούν ότι η επιλογή του σχολείου είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση που εξαρτάται από πάαρα πολλούς παράγοντες που μάλλον ούτε θέλουν ,ούτε τους ενδιαφέρει να λάβουν υπόψην (αν και θα έπρεπε,πριν ασκήσουν κριτική),αφού οι ίδιοι δεν είναι γονείς.
Σε αυτή τη ζωή όλοι έχουμε από μια άποψη, είναι σεβαστή και πρεπει να ακούγεται, όχι όμως ελαφρά τη καρδία να αφορίζονται και να θεωρούνται ζώα, άνθρωποι που το παράπτωμα τους ήταν ότι πήγαν με το αυτοκίνητο στο σχολείο τα παιδιά τους,με αποτέλεσμα να μας καθυστερήσουν στο πέρασμα μας από εκεί, που εκ των προτέρων βέβαια, γνωρίζαμε ότι θα υπάρχει καθυστέρηση.
Και δεν μιλάω για τις ακραίες περιπτώσεις που παρατάνε στην μέση του δρόμου τα αυτοκίνητα τους και μπαίνουν στο σχολείο για κουβεντούλα με τις άλλες μανάδες,η ακόμα και για ενημέρωση.Εκεί συμφωνώ για το Ζωάρες!
Διάβασα όμως παραπάνω ότι το αποτέλεσμα είναι το ίδιο άσχετα με τον λογο της καθυστέρησης.Το αποτέλεσμα ,ναι είναι το ίδιο,η αντίδραση όμως σε καμιά περίπτωση δεν μπορει να είναι η ίδια ,τουλάχιστον από όσους διαθέτουν την κοινή λογική.
Δεν είμαστε κοινωνία ρομπότ,αλλά ανθρώπων, που προσπαθούμε να συνυπάρξουμε όσο δύσκολο και αν είναι αυτό για το είδος μας.
Μακάρι η κοινωνία μας να αποτελούνταν από άψογους σε συμπεριφορά πολίτες ,όπου η σωστή λειτουργία τους μέσα στο σύνολο θα προερχόταν από τον σεβασμό και την κατανόηση στον συμπολίτη ,και όχι από τον φόβο των κυρώσεων.
Δυστυχώς όμως αυτό δεν θα μπορούσε να υπάρξει,γιατί πολύ απλά, μιλάμε για ανθρώπους.
Όταν δεν ζεις μόνος σου σε ένα βουνό,αλλά με χιλιάδες ,η εκατομμύρια άλλους γύρω σου, τότε οφείλεις κάποια πράγματα να τα κατανοείς και να τα σεβαστείς ,έστω και αν δεν είναι ότι πιο ευχάριστο για’σένα την δεδομένη στιγμή.
Οι κοινωνίες δεν μπορούν να λειτουργούν μόνο με τους νόμους και τους κανόνες της πολιτείας ,αλλά και με την τήρηση των άγραφων νόμων που είναι ακόμα πιο ισχυροί γιατί έχουν δημιουργηθεί μέσα από τις κοινωνίες και την ανάγκη για αρμονική και πάνω απ’ολα ανθρώπινη συνύπαρξη των πολιτών τους.
Όταν καταφέρουμε να έρθουμε έστω για λίγο ο ένας στην θέση του άλλου, τότε θα έχει γίνει ένα μεγάλο βήμα για την κατανόηση και την ανοχή αν θέλετε,της συμπεριφοράς του.Μόνο έτσι δεν θα έχουμε τα φαινόμενα ζούγκλας που μόνο η χατζάρα του νόμου, η, η μπουνιά του κάθε ανισσόροπου(?), αυτόκλητου τιμωρού, θα μας επιβάλουν την σωστή συμπεριφορά.
Αντιθέτως είναι πραγματικά θλιβερό να ακούς από νέους ανθρώπους να είναι κάθετοι,απόλυτοι και χωρίς ίχνος κατανόησης για προβλήματα η καταστάσεις που και οι ίδιοι κάποια στιγμή στο μέλλον, θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν.
Σε καμιά περίπτωση δεν λέω να πάμε στο άλλο άκρο και να ανεχόμαστε ζωώδεις ακόμα και εγκληματικές συμπεριφορές(που και γιαυτες έχει προβλέψει ο νομοθέτης π.χ αυτοδικία).Δεν έχει όμως καμιά σχέση η αντίδραση π.χ απέναντι σε κάποιον που απειλεί εσένα και την οικογένεια σου,με την αντίδραση στην ηλίθια που μιλάει στο κινητό και θα σε καθυστερεί από την δουλειά σου.
Με άλλη ψυχραιμία και ανοχή οφείλεις να συμπεριφερθείς όταν σε καθυστερήσει ο ανάπηρος που προσπαθεί να περάσει απέναντι, η ο γονέας που κατεβάζει στα γρήγορα το παιδί του για το σχολείο ,και προφανώς με άλλη, όταν το ίδιο αποτέλεσμα στο προκαλέσει ένας ανεύθυνος που αδιαφορώντας για όλους τους άλλους, σταμάτησε στη μέση του δρόμου να πάρει τα τσιγάρα η την τυρόπιτα του.
Δεν μπορούν να μπουν όλα στο ίδιο τσουβάλι, είτε αρέσει σε ορισμένους ,είτε όχι.
Το οριζόντιο ''κούρεμα'' είναι λάθος και για τους μισθούς και πολύ περισσότερο για τις συμπεριφορές .
Στην τελική….Ότι ψάχνει ο καθένας θα βρει στον δρόμο του, η θα νομίζει ότι βρήκε…
Αυτός που ψάχνει παντού εχθρούς και ζώα…Αυτά θα βρει… -
Πολύ ωραίο post cruzakia.
-
@Coupeas: Δεν είμαι γυναίκα, ναι το έχω δει και εγώ αυτό που λες με τις πυζάμες, τουλάχιστο ενημερώση στυλιστική μπορεί να θεωρηθεί αυτό.
Μιλάμε για τον ΚΟΚ όπως τον ερμηνεύουν 'οι γονείς' άρα και τα διαφορετικά δικαιώματα που έχουμε, όπως είδες από τα γραφόμενα γονέων εδώ, λίγο πριν μόνο αυτό προκύπτει
Και για να τα κάνουμε φραγκοδίφραγκα για τους 'γονείς' κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καθυστερεί κανένα και για οποιονδήποτε λόγο γιατί πρέπει να πάει το μικρό στο σχολείο πχ.@cruzakias: Απλά δεν έχω τον χρόνο τώρα, αλλά να σου πω ένα πράγμα μόνο, δλδ έτσι όπως το γράφεις λίγο παραπάνω,
'Σε προηγουμενο ποστ (για να έρθουμε στο θέμα μας)υποδεικνύεται ακόμα και σε τι χιλιομετρική απόσταση πρεπει να βρίσκεται το σχολείο που οφείλουν οι γονείς να γράψουν τα παιδιά τους γιατί αυτό επιτάσσει ο κανόνας.Χωρίς αυτοί βέβαια να οφείλουν να σκεφτούν ότι η επιλογή του σχολείου είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση που εξαρτάται από πάαρα πολλούς παράγοντες που μάλλον ούτε θέλουν ,ούτε τους ενδιαφέρει να λάβουν υπόψην (αν και θα έπρεπε,πριν ασκήσουν κριτική),αφού οι ίδιοι δεν είναι γονείς.' δεν μπορούμε να κάνουμε υποδείξεις για το πρόβλημα που δημιουργούν οι γονείς έξω απο τα σχολεία στους δρόμους απλά τώρα μόκο γιατί δεν έχουμε παιδιά; Κάπου δεν μου κάνει πολύ λογικό αυτό, αν πάλι άλλο ήθελες να πεις λάθος ερμηνεία δικιά μου. -
Ο χρήστης Sun έγραψε:
@Coupeas: Δεν είμαι γυναίκα, ναι το έχω δει και εγώ αυτό που λες με τις πυζάμες, τουλάχιστο ενημερώση στυλιστική μπορεί να θεωρηθεί αυτό.
Μιλάμε για τον ΚΟΚ όπως τον ερμηνεύουν 'οι γονείς' άρα και τα διαφορετικά δικαιώματα που έχουμε, όπως είδες από τα γραφόμενα γονέων εδώ, λίγο πριν μόνο αυτό προκύπτει
Και για να τα κάνουμε φραγκοδίφραγκα για τους 'γονείς' κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καθυστερεί κανένα και για οποιονδήποτε λόγο γιατί πρέπει να πάει το μικρό στο σχολείο πχ.@cruzakias: Απλά δεν έχω τον χρόνο τώρα, αλλά να σου πω ένα πράγμα μόνο, δλδ έτσι όπως το γράφεις λίγο παραπάνω,
'Σε προηγουμενο ποστ (για να έρθουμε στο θέμα μας)υποδεικνύεται ακόμα και σε τι χιλιομετρική απόσταση πρεπει να βρίσκεται το σχολείο που οφείλουν οι γονείς να γράψουν τα παιδιά τους γιατί αυτό επιτάσσει ο κανόνας.Χωρίς αυτοί βέβαια να οφείλουν να σκεφτούν ότι η επιλογή του σχολείου είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση που εξαρτάται από πάαρα πολλούς παράγοντες που μάλλον ούτε θέλουν ,ούτε τους ενδιαφέρει να λάβουν υπόψην (αν και θα έπρεπε,πριν ασκήσουν κριτική),αφού οι ίδιοι δεν είναι γονείς.' δεν μπορούμε να κάνουμε υποδείξεις για το πρόβλημα που δημιουργούν οι γονείς έξω απο τα σχολεία στους δρόμους απλά τώρα μόκο γιατί δεν έχουμε παιδιά; Κάπου δεν μου κάνει πολύ λογικό αυτό, αν πάλι άλλο ήθελες να πεις λάθος ερμηνεία δικιά μου.Λάθος το ερμήνευσες.
Φυσικά, και άποψη θα εκφέρεις (άλλωστε όλοι έχουμε από μια )και υποδείξεις να κανεις, και οφείλεις να είσαι επικριτικός εκεί που νομίζεις.
Όλα αυτά όμως, αφού πρώτα έχεις εξετάσει όλους τους παράγοντες (κάτι που δεν φάνηκε από τα γραφόμενα στο πόστ που σχολίασα ) μιας κατάστασης ,και όχι μέρος της, μόνο. -
Ο χρήστης JpoLgr έγραψε:
Πολύ ωραίο post cruzakia.Σ'ευχαριστώ JpoLgr.
-
Χθες το βράδυ, στην άνοδο της Κηφισίας (λίγο πριν το Υγεία), οδηγός ταξί, βλέποντας υποψήφιο πελάτη στη στάση του λεωφορείου πέρασε από τέρμα αριστερά στην δεξιά με αλάρμ και ακινητοποιήθηκε μπροστά μου. Αλάρμ & εγώ, απότομο φρενάρισμα μαζί με όσους ακολουθούσαν. Από την στιγμή που δεν ασχοληθήκαμε με τον επίδοξο δολοφόνο (ήμουν με τη σύζυγο) αλλά ούτε και κανείς εκ των ατόμων που ακολουθούσαν, θεωρώ ότι μπορούμε να είμαστε λίγο συγκαταβατικοί με τους γονείς που μας καθυστερούν όταν αφήνουν τα παιδιά τους στο σχολείο (όσους δεν καθυστερούν υπερβολικά συζητώντας κτλ κτλ).
-
Ο χρήστης cruzakias έγραψε:
Σε προηγουμενο ποστ (για να έρθουμε στο θέμα μας)υποδεικνύεται ακόμα και σε τι χιλιομετρική απόσταση πρεπει να βρίσκεται το σχολείο που οφείλουν οι γονείς να γράψουν τα παιδιά τους γιατί αυτό επιτάσσει ο κανόνας.Χωρίς αυτοί βέβαια να οφείλουν να σκεφτούν ότι η επιλογή του σχολείου είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση που εξαρτάται από πάαρα πολλούς παράγοντες που μάλλον ούτε θέλουν ,ούτε τους ενδιαφέρει να λάβουν υπόψην (αν και θα έπρεπε,πριν ασκήσουν κριτική),αφού οι ίδιοι δεν είναι γονείς.
Αγαπητέ Cruzakias, το σε ποιο σχολείο οφείλεις να γράψεις το παιδί σου, δεν το 'επιτάσσει ο κανόνας' όπως γράφεις αλλά το προβλέπει ο νόμος ανάλογα με την διεύθυνση κατοικίας σου (όταν μιλάμε για δημόσιο σχολείο, εκτός των πειραματικών). Άρα δεν έχεις νόμιμο τρόπο ώστε να επιλέξεις το δημόσιο σχολείο που θα στείλεις τα παιδιά σου, εκτός ειδικών περιπτώσεων οι οποίες πάλι προβλέπονται από τον νόμο. Υπάρχουν πλάγιοι τρόποι (δήλωση ψευδούς διεύθυνσης κλπ) αλλά νομίζω πως δεν θα πρέπει να τους συζητήσουμε στο παρόν θέμα, ούτε θα πρέπει να ασχοληθούμε εδώ με τα προβλήματα που προκαλείς στους υπόλοιπους γονείς χρησιμοποιώντας κάποιον από τους πλάγιους τρόπους.
Α, και να μην ξεχάσω.... Είμαι γονιός.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Sun σωστό αυτο με την ωρα.Δεν ξερω αν εισαι γυναικα αλλά εγω προσωπικά βλέπω μαναδες με μεγαλα αυτοκινητα να ερχονται απο τα 100,200,300 μετρα του σπιτιού τους να αφησουν τα παιδιά τους με τις πυζαμες πολλές φορές.
Κλεινουν τον δρομο για να κατεβουν να πανε μεσα να αφησουν τσαντες και να ρωτησουν την δασκαλα πως πάει το παιδί.
Εσυ αφου εχεις ηδη καθυστερησει στη δουλειά σου τρως και το περιμενε αυτό και απλά δε μιλάς.Αν σου αρεσει αυτό οκ.Εμενα οχι.
Με αλλα λογια δεν υπαρχει κανεις στο δρομο εκτος απο αυτους ,αρα δεν μιλαμε για κανενα κοκ.
Θα πει καποιος ......ε...τι να κανουμε.......οκ τοτε αντε πες στη δουλεια σου γιατι ειπες οτι θα αργησεις μιση ωρα και εκανες δύο.Stam69 και όχι Sun Κι είμαι αγοράκι...
Δεν περιμένω κανέναν. Εκείνη την ώρα είναι άδειος ο δρόμος και δεν περνάει τίποτα έτσι κι αλλιώς.
ΟΚ, αν είναι να κατέβεις για να ρωτήσεις το δάσκαλο πώς πάει το παιδί, πάρκαρέ το στην άκρη αλλιώς είσαι μεγάλο ζώο. Αν είναι να σταματήσεις για 30' για να κατέβει το παιδί, δε νομίζω ότι αξίζει να ψάξεις να παρκάρεις. Την ώρα αιχμής πιο πολύ πρόβλημα θα δημιουργήσουν 20-30 αυτοκίνητα που θα ψάχνουν να παρκάρουν στα γύρω στενά, θα κάνουν ελιγμούς ή θα περιμένουν στη μέση του δρόμου να φύγει αυτός που ξεπαρκάρει. Το ίδιο θα συμβεί αν υπάρχει ειδικός χώρος για αυτό το σκοπό μπροστά στο σχολείο, εκτός αν είναι drive-through με αρκετό μήκος για να χωράει 5-6 αυτοκίνητα. Φαντάσου να βάζουν τα αυτοκίνητα με τη μούρη κάθετα στο δρόμο και μετά να βγαίνουν με την όπισθεν, ενώ κάποιος άλλος θέλει να μπει κ.λ.π. Χαμός θα γίνεται!
Εγω πάντως θα γινω ρομπα στη δουλειά μου .Εκτος αν ημουν στη ΔΕΗ.
Δηλαδή, στην αεροπορία μπαίνετε στο στρατόπεδο όλοι μαζί τη σωστή ώρα;
-
Το θέμα είναι οτι στο όνομα της μητρότητας/πατρότητας (με συνηθέστερη την πρώτη εκδοχή), γίνονται πολλές φορές μεγάλα καφρηλίκια. Έχω αναφέρει στο παραλθόν περίπτωση που μου έτυχε με μια σκρόφα που είχε σκίσει όλους τους δικυκλιστές επιμένοντας να πηγαίνει στην Β. Σοφίας από τη λεωφορειολωρίδα. Όταν της την είπα και τη ρώτησα με ποιο διακίωμα μπαίνει από εκεί και μας καθυστερεί, μου απάντησε 'με το δικαίωμα της μάνας που πάει τα παιδια της στο σχολείο' και μετά όταν μπήκα μπροστά της και την ανάγκασα να πάει για λίγο με 30-40 προσπάθησε να μου χωθεί με δολοφονικό κλείσιμο.
Τι να λέμε τώρα... είδαν προφανώς από τους γονείς τους οτι μπορούν να γαμούν όλον τον κόσμο ενώ οδηγούν και τώρα το μεταδίδουν και στα παιδιά τους. Ελπίδα καμια για τον τόπο αυτό...
-
Ο χρήστης cruzakias έγραψε:
πολλα κ διαφορα
Εγω δεν θα σου πω 'ωραιο ποστ' κ κατι τετοια γλυκα, εγω θα σου πω οτι η απαντηση σε ΟΛΑ οσα εγραψες ειναι οτι
α) φυσικα κ παρανομουμε, αλλα δεν θεωρουμε οτι ειναι δικαιωμα μας 'επειδη παμε τα παιδια μας σχολειο', ή επειδη 'ξεχασα το ματι αναμμενο', ή επειδη 'το ΤΑΔΕ θεωρω οτι ειναι σημαντικοτερο απο το οτι παρανομω ΚΑΙ ταλαιπωρω συνανθρωπους μου', κ δεν προσπαθουμε να στηριξουμε αυτο που ειναι παρανομο κ λαθος.
β) φυσικα κ κανουμε μλκιες, αλλα τις αναγνωριζουμε κ δεν επιμενουμε σε αυτες.
γ) φυσικα κ προσπαθουμε να μην ταλαιπωρουμε/ενοχλουμε τους γυρω μας, δεν λεμε ενα 'δεν γινεται αλλιως' ή 'μα πως θα κανω τη δουλεια μου' κ σταματαει να μας ενδιαφερει.
δ) Φυσικα κ υπαρχουν λυσεις, αλλα οι περισσοτερες απο αυτες ξεβολευουν απο το πολυ βολικο 'φευγω 8:15 για να το παω στις 8:29 ωστε μετα να συνεχισω για τη δουλεια μου/να επιστρεψω σπιτι γρηγορα'. Και αυτη ειναι η περιπτωση των 99/100 γονεις, δεν ειναι τυχαιο που ΟΛΟΙ σκανε στις 8:25 - 8:29 κ γινεται το μπαχαλο.
Οποτε πρεπει να ΘΕΛΕΙΣ να λυσεις το προβλημα που δημιουργεις. Οταν βεβαια βλεπεις απαντησεις του τυπου 'εγω πηγαινω το παιδι μου στο σχολειο (=ειναι ιερος σκοπος κ θα το κανω οπως με βολευει καλυτερα)' ή 'μα δε γινεται να φτιαχτουν παρκινγκ για ολους τους γονεις', καταλαβαινεις νοοτροπια κ προθεσεις.
ΥΓ Οπως σου ειπαν κ αλλοι, ΔΕΝ ειναι επιλογη σου το που θα στειλεις το παιδι σου σχολειο, οριζεται απο το νομο. Οποτε αν εσυ με πλαγιους κ παρανομους τροπους επιλεγεις να το στελνεις σε σχολειο που ειναι μιση ωρα μακρυα με τα ποδια, να το φατε εσεις στη μαπα το προβλημα...
-
Stam69 ναι έτσι ειναι.Ειδικά αν εχεις τυπικότατη διοικηση που αυτό (σε μενα τουλαχιστον )συμβαινει πάντα.Το αν αργησεις 2 λεπτα στην ολιγοωρη που εβαλες ,οσες εξηγησεις και να δωσεις ειναι ματαιο.Σε βγαζει αναφορα για καθυστερηση.
Να σου πω την αλήθεια ,οταν πάω το παιδί σχολειο και συναντω τετοιες μαναδες (αντρες δεν εχω συναντησει.. ) που σε γραφουν αν περιμενεις πισω και μιλανε με την συνηφαδα για τα παιδιά απλά σβηνω και παω να πιασω και εγω κουβεντα μαζί τους ....με το ζορι.Θελει γερα νευρα δε λέω αλλα φαντασου την εικόνα στο μυαλό σου να κατεβαινω ησυχος και να λέω......ωωωωω γειά σας ,μολις παρκαρα πισω σας και ειπα να ερθω για κουβεντούλα.....Εκει πλεον έρχεται το κόλλημα και λένε......ωχ εκλεισα το δρομο.....
Ενταξει προχωρημενα πραγματα θα μου πείτε.Ποιος εβγαλε ακρη ομως με μαναδες?.....Κανενας.
Και στο δικαστηριο να πας τα τετοια σου θα φας που λεει και το ποίημα.Αστα ....δε βγαζεις ακρη.
''Το παιδίιιιιιιιιι μάτιαμ......'' -
@stubos,
Ναι εντάξει, δεν το λέει ο κανονας το λεει ο νομός ,δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης .
Δεν είναι όμως εκεί η ουσία,η αναφορά μου έχει να κάνει με την ευκολία που ορισμένοι κρίνουν και κατακρίνουν χωρίς να έχουν εξετάσει όλες τις πτυχές ενός τόσο σύνθετου και λεπτού θέματος.
Είμαι σίγουρος ότι ξέρεις πως επιλογή σχολείου,στην πραγματική ζωή γίνεται, και δεν χρειάζεται απαραίτητα να παραβείς τον νόμο για να το πετύχεις.
Το σημαντικό όμως δεν ειναι το πώς ,αλλά το γιατί....
Δεν αποτελούν την εξαίρεση οι γονείς που εξετάζουν τους παρακάτω πολύ σημαντικούς παράγοντες πριν την εγγραφή , όπως την ασφάλεια της μεταφοράς του παιδιού τους στο σχολείο,την ασφάλεια του μέσα στο σχολείο ,την ποιότητα της παρερχόμενης εκπαίδευσης ,το περιβάλλον που αφήνουν τα παιδιά τους,τον τρόπο που θα συνδυάσουν την μεταφορά περισσοτέρων από ένα παιδί σε διαφορετικούς προορισμούς π.χ το ένα παιδί στο σχολείο και το άλλο στον βρεφονηπιακό σταθμό η στον παππού και τη γιαγιά που βρίσκονται ενδεχομένως σε άλλη περιοχή ,τον συνδυασμό μετά της παραλαβής τους όταν σχολάσουν ,και πολλά αλλά που αφού είσαι γονιός τα γνωρίζεις.
Μπορεί για πολλούς όλα αυτά να είναι Κινέζικα,η να τους αφήνουν παγερά αδιάφορους ,όμως αυτή είναι η πραγματικότητα που ζουν καθημερινά οι περισσότεροι γονείς, που εργάζονται και δεν έχουν 17Φιλιππινέζες για να παρκάρουν τα παιδιά τους και να τους τα μεγαλώνουν.
Όλα αυτά τα άγχη δεν θα τα είχαν βέβαια, σε μια τέλεια κοινωνία και σε μια πολιτεία που τηρούνται κατά γράμμα οι νόμοι και το σύνταγμα, από τους πολίτες ΚΑΙ το κράτος.
Αν όλα λειτουργούσαν ρολόι,αν ακόμα π.χ και τα 50μετρα ποδαρόδρομου με το ένα παιδί στο καρότσι και το άλλο από δίπλα, δεν ήταν άκρως επικίνδυνη αποστολή ( όσοι το έχουν προσπαθήσει καταλάβουν τι λέω ),αν όλα τα σχολεία παρείχαν (ως όφειλαν ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ )τις ίδιες υποδομές και δυνατότητες εκπαίδευσης,αν,αν,αν....
Τότε ναι, δεν θα χρειαζόταν η επιλογή ,και αν γινόταν θα ήταν κατακριτέα.
Τότε θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς να χρειαστεί να εξετάσει κανέναν άλλο παράγοντα ,να κατακρίνει τους γονείς που πηγαίνουν με το αυτοκίνητο τα παιδιά τους στο σχολείο,και θα είχε και δίκιο.
Επειδή όμως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, και αφού έλαχε να συνυπάρχουμε σε κοινωνίες, πριν αρχίζουμε να κουνάμε επικριτικά το δάχτυλο ο ένας στον άλλον,καλό θα ήταν να σκεφτόμαστε και πέντε πραγματάκια που ίσος προς το παρών να μην μας αφορούν,θα μας βοηθούσαν όμως στην σωστότερη και πιο δίκαιη κρίση.
Τέλος,η παρότρυνση * ''να τα πάτε με τα πόδια''*,ακούγεται λογική και εύκολη όπως εξήγησα όμως παραπάνω ,** δεν μπορει να ισχύσει στην πραγματική ζωή** ,αφού στις περισσότερες περιπτώσεις οι παράγοντες που καθορίζουν αυτή την επιλογή δεν εξαρτώνται από τους γονείς. -
Επίσης, αν τα παιδιά είχαν πεζοδρόμια για να περπατήσουν με ασφάλεια, τα πράγματα θα ήταν αρκετά καλύτερα. You know, πεζοδρόμια, αυτά τα μέρη τα γεμάτα παρκαρισμένα αυτοκίνητα από τους ίδιους γονείς που παραπονιούνται για την έλλειψη ασφάλειας για τα παιδιά τους.
-
Στο δημοτικό κοντά στο σπίτι μου μια χαρά πεζοδρόμια έχει, παρόλα αυτά εξακολουθούν να κυκλοφορούν τα παιδιά τους όπως να 'ναι.
όπως είχε πει και ένας καθηγητής του πατέρα μου: 'πτυελοδοχείον είναι το δοχείον ΓΥΡΩ από το οποίο πτύομεν'
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Επίσης, αν τα παιδιά είχαν πεζοδρόμια για να περπατήσουν με ασφάλεια, τα πράγματα θα ήταν αρκετά καλύτερα. You know, πεζοδρόμια, αυτά τα μέρη τα γεμάτα παρκαρισμένα αυτοκίνητα από τους ίδιους γονείς που παραπονιούνται για την έλλειψη ασφάλειας για τα παιδιά τους.Δυστυχώς ειναι και αυτό μέρος της πραγματικότητας.
Στο δημοτικό κοντά στο σπίτι μου μια χαρά πεζοδρόμια έχει, παρόλα αυτά εξακολουθούν να κυκλοφορούν τα παιδιά τους όπως να 'ναι.
Αν δεν συντρέχει κάποιος σοβαρός λόγος που το κάνουν ,τότε φυσικά και ειναι λάθος!! θέλετε και ζώα?...Ζώα!
όπως είχε πει και ένας καθηγητής του πατέρα μου: 'πτυελοδοχείον είναι το δοχείον ΓΥΡΩ από το οποίο πτύομεν'
Φοβερή ατάκα!! Μετά το γέλιο όμως ,βγάζει και την δυσάρεστη διαπίστωση ,για το κακώς εννοούμενο ''ταπεραμέντο'' του λαού μας.
ΥΓ. Ρώτησε μετά ο πατέρας σου τον καθηγητή του,αν πέρα από την διαπίστωση έκανε κάτι για να αλλάξει αυτή η κατάσταση? -
Προσεξτε πως την πατησα χθες.
Ειχαμε παει στο Αττικο Ζωολογικο Πάρκο και φθανοντας βλεπω στην ευθεια μου μια θεση σταθμευσης την οποια θεώρησα την τελευταια και τοσο ευκολη κοντα στα ταμεια.
Σε ένα χώρο 10 χ 5 είχε τρια αυτοκινητα
| |
|και πηγα εγω τεταρτος
| |
| |και αποδειχθηκα ζωο ολκης τελικα.
Γυρνώντας είχαν φυγει τα αλλα τρια αυτοκινητα και βλέποντας τις διαγραμμισεις καταλαβαινω ότι έχω παρκάρει πάνω στην λωριδα εξοδου του parking.Μου είχαν αφησει χαρτακι με τρελα καντήλια, αλλα το πρωι ερχομενος δεν παρατηρησα κάποια σημανση που να λεει οτι ειναι η βασικη διοδος του parking την οποια ειχαν καταλαβει αλλοι.
-
Υπάρχει κάποια διάταξη του ΚΟΚ που να λέει πως, όταν βρέχει, οι πεζοί μπορούν να πετάγονται όποτε τους καπνίσει και τα αυτοκίνητα πρέπει να κάνουν φρεναρίσματα πανικού;
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Υπάρχει κάποια διάταξη του ΚΟΚ που να λέει πως, όταν βρέχει, οι πεζοί μπορούν να πετάγονται όποτε τους καπνίσει και τα αυτοκίνητα πρέπει να κάνουν φρεναρίσματα πανικού;Το κακό είναι πως πετάγονται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Βέβαια με βροχή είναι ακόμα πιο επικύνδυνα τα πράγματα.
-
ON...
ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ των άνευ παιδιών συνφορουμιτών...
Βάση διάτάξεων:
- Πρωϊνή ζώνη του ολοήμερου σχολείου. Ώρα παράδοσης μαθητών 07:00 μέχρι 07:15, μετά οι πόρτες κλείνουν.
- Ώρα έναρξης κανονικού σχολείου (άνοιγμα πόρτας) 07:55.
- Το κουδούνι για το μάθημα κτυπάει στις 08:10.
Παραλαβή μαθητών.
Συνήθως υπάρχουν 2 άτομα που καθορίζονται από το σχολείο ή των σύλλογο γονέων οι οποίο κάθονται ο ένας στην πόρτα του σχολείου για να προσέχει ποιοί μπαίνουν και βγαίνουν.
Ο 2ος κάθεται στον δρόμο, μπροστά από την πόρτα του σχολείου, προκειμένου να βοηθάει να βγαίνουν οι μικροί μαθητές από το αμάξι και να κατευθύνονται στην πόρτα. (τους ανοίγει την πόρτα, τα βοηθάει να κατέβουν και τα στέλνει «πακέτο» στον άλλον στην πόρτα).
Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 20 δευτερόλεπτα, φρενάρισμα, άνοιγμα πόρτας, κατεβαίνει ο/οι μαθητής/ές, πέρνουν τις τσάντες τους και κατευθύνονται στην είσοδο του σχολείου.
Το άτομο που επιβλέπει πολλές φορές κλείνει και την πόρτα του οχήματος.
Εννοείτε ότι μπορούν να κατέβουν ταυτόχρονα οι μαθητές από 3-4 οχήματα, ανάλογα με τον χώρο που υπάρχει εκεί.Συμπεράσματα....
1- η όποια όχληση στα σημεία αυτά αφορά συνήθως το χρονικό διάστημα από 07:40 έως 08:20. (μετά η κίνηση επλά εξαφανίζεται, μένω δίπλα σε σχολείο και το βλέπω καθημερινά)2- η διαδικασία να κατέβει ο μαθητής διαρκεί όντως μερικά δευτερόλεπτα, συνήθως οι σωστοί γονείς ξεκινάνε αμέσως και πάνε ρολλαριστά κοιτάζωντας μέχρι να μπεί στο σχολείο ο μαθητής και μετά φεύγουν, το έχω κάνει πολλές φορές, προσθέτει περίπου άλλα 5 δευτερόλεπτα στην διαδικασία...
Τα προβλήματα εντοπίζονται:
Από γονείς που σταματάνε όπου βρούν, κλείνωντας ότι βρούν, προκειμένου να πάνε οι ίδιοι τα παιδιά μέχρι το κατώφλι του σχολείου ή να κάνουν το πρωϊνό κουτσομπολιό με τους άλλους.
Συνήθως φεύγουν αφού κτυπήσει το κουδούνι και μετά την προσευχή.Από γονείς που σταματάνε, κατεβάζουν τα παιδιά και μετά περιμένουν μέχρι να τα δούν να μπαίνουν μέσα στο σχολείο, οκ κατανοητό μεν αλλά και πάλι είναι ενοχλητικό.
Οι ανάγκες κάνουν πολλούς από εμάς (ναί, έχω και εγώ παιδιά ) να τα πηγαίνουμε με το αμάξι λόγο υποχρεώσεων.
Το τί ίσχυε πριν από 10-20-30-40 χρόνια είναι προϊστορία.Οι καιροί καλώς ή κακώς είναι πονηροί και πολύ δύσκολοι, αν ΔΕΝ δείς το παιδί σου να περνάει την πύλη του σχολείου δεν ηρεμείς...
Πολλοί διευθυντές ανοίγουν τα σχολεία πολύ νωρίτερα από το κανονικό προεκειμένου να εξυπηρετήσουν τους γονείς και να αποφύγουν το μπούγιο που γίνεται πριν το κουδούνι.
Πολλοί γονείς όμως έτσι πάνε και κάθονται το πρωί απ' έξω από το σχολείο (το κουτσομπολιό που λέγαμε) κι όσοι έχουν αμάξι είναι που προκαλούν τα προβλήματα.Τα παραπάνω είναι προκειμένου να μπεί το θέμα στις σωστές του βάσεις...
Και ένα ΑΣΧΕΤΟ...
Από όσο έχω δεί τα τελευταία 4 χρόνια και μένωντας σε μεσαία συνοικία (ούτε λαϊκή, ούτε και χάι) οι ελληνίδες μανάδες χάνουν κατά κράτος από τις ξένες (αλβανίδες, βουλγάρες κλπ) στην πρωϊνή εμφάνιση και περιποίηση... (ρόμπα, παντόφλα και άγιος ο θεός)OFF.
-
Εγω εχω την εξης απορεια κ ταυτοχρονα παρατηρηση προς ολους τους αλλους:
Γιατι οταν γραφουμε εδω μεσα 'ειναι ζωα οι γονεις/ταξιτζηδες/μπατσοι/εφοριακοι/γυναικες οδηγοι/δενξερωποιοςαλλος', το παιρνετε προσωπικα επειδη τυχαινετε να ειστε γονεις/ταξιτζηδες/μπατσοι/εφοριακοι/γυναικες οδηγοι/δενξερωποιοςαλλος, κ δεν καταλαβαινετε οτι ζωα ειναι (κ αποκαλουμε) ΟΠΟΙΟΝ απο τους παραπανω μλκιζεται οταν επιτελει τα γονικα/ταξιτζηδικα/μπατσικα/εφοριακα/οδηγικα κλπ καθηκοντα του?
Προφανως αν πραγματικα (πραγματικα ομως, οχι επειδη ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΕΙ) δεν μπορεις να κανεις αλλιως κ πρεπει να το πας με το αυτοκινητο, κ προσπαθεις να ενοχλεις το δυνατον λιγοτερο, ΔΕΝ σε αφορα ο χαρακτηρισμος κ το παρων τοπικ.
Μικρα, απλα πραγματακια...
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]