-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αφού δεν τους σταματάνε οι αστυνομικοί να τους σκίσουν...
α)Έτσι νόμιζα κι εγώ Μάνο, μέχρι που χρειάστηκε να το αντιμετωπίσω κι εγώ με τα δικά μου παιδιά κι άλλαξα γνώμη.
β)Είναι μια κατάσταση χωρίς λύση όπου όλοι πρέπει να βολευτούν όπως μπορεί ο καθείς.
α) εξηγησε τι εννοεις
β)Τι σημαινει 'να βολευτουν οπως μπορει ο καθενας'? Να βολευτεις οπως γινεται χωρις να ενοχλεις τους αλλους, αλλιως να ξεβολευτεις τελειως.
α) Τι θέλεις να σου εξηγήσω;
β) Στον τέλειο κόσμο δεν πρέπει να ενοχλείς καθόλου τους άλλους. Στον πραγματικό, προκειμένου να εξυπηρετηθεί / φχαριστηθεί ο συνάνθρωπός σου που ζει στην ίδια οργανωμένη κοινωνία με σένα, οφείλεις να υπομένεις και κάποια πράγματα (π.χ. κλείσιμο του δρόμου μπροστά από σχολείο χωρίς πάρκινγκ για 30' μέχρι να κατέβει το παιδί με την τσάντα του και να μπει μέσα, πάρτυ μέχρι τις 23:30 με δυνατή μουσική, ταβέρνα απέναντι που σου μυρίζουν όταν φυσάει προς τα σένα τα τηγανητά λάδια, να σου γράφει ο άλλος χωρίς τόνους και να προσπαθείς να καταλάβεις τι θέλει να σου πει για να του απαντάς και να γίνεται κουβέντα που αρέσει και στους 2).
-
Το κλεισιμο του δρομου για 30 δευτερολεπτα, που εσενα σου φαινεται ως θεμιτη λυση στο προβλημα ΣΟΥ, ΔΕΝ ειναι θεμιτη λυση. Πρεπει να βρεις αλλο τροπο να το κανεις.
ΥΓ Κ παρακαλω αυτο το '30 δευτερολεπτα' να το αφησουμε, γιατι ειναι 30 δευτερολεπτα επι 50-100-200 παιδια. Ειναι ακριβως το ιδιο με το 'διπλοπαρκαρα για να παρω τσιγαρα, πως κανεις ετσι αφου σε 30 δευτερολεπτα θα εχω φυγει', κ εξω απο το περιπτερο γινεται της καραπουτ@ν@ρ@ς...
-
Τι τα θες, μεγάλο μέρος του κόσμου κάνει αυτό που τον βολεύει ατομικά και οι υπόλοιποι να πάνε να αγαπηθούν. Η δουλίτσα μας να γίνει...
-
Η εικόνα της Ελλάδας τα τελευταία (πολλά) χρόνια... Εγώ να κάνω την δουλειά μου και οι υπόλοιποι να πάνε να...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το κλεισιμο του δρομου για 30 δευτερολεπτα, που εσενα σου φαινεται ως θεμιτη λυση στο προβλημα ΣΟΥ, ΔΕΝ ειναι θεμιτη λυση. Πρεπει να βρεις αλλο τροπο να το κανεις.ΥΓ Κ παρακαλω αυτο το '30 δευτερολεπτα' να το αφησουμε, γιατι ειναι 30 δευτερολεπτα επι 50-100-200 παιδια. Ειναι ακριβως το ιδιο με το 'διπλοπαρκαρα για να παρω τσιγαρα, πως κανεις ετσι αφου σε 30 δευτερολεπτα θα εχω φυγει', κ εξω απο το περιπτερο γινεται της καραπουτ@ν@ρ@ς...
Πιστεύεις ότι αν υπήρχε άλλος τρόπος δε θα τον είχε βρει κάποιος ο οποίος είναι πιο έξυπνος από μένα και όλους τους άλλους που το κάνουν;
Είναι σα να λες ότι όταν θα γίνει σεισμός θέλω να δουλεύει το κινητό μου τηλέφωνο. Πολύ απλά δεν πρόκειται.
Έτσι και στο σχολείο. Δε μπορείς να σχεδιάσεις ένα πάρκινγκ που θα μπορεί να δεχτεί όλους τους γονείς μέσα σε διάστημα 15'
Όσο για τους εξυπνάκηδες που δηλώνουν ότι έτσι είναι η σύγχρονη Ελλάδα τους το επιστρέφω λέγοντας ότι με το να βάζεις το κεφάλι κάτω και να λες ότι 'όχι αυτό δε μπορείς να το κάνεις' δε πρόκειται μαγικά να εξαφανιστεί το πρόβλημα. Γιατί είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι γονείς. Τώρα επειδή εσάς δε σας αφορά αφήστε να το λύσει κάποιος άλλος αφού δεν έχετε να προτείνετε κάτι.
ΥΓ: Είναι λίγο άστοχο το παράδειγμά σου με το περίπτερο και τα τσιγάρα σε σύγκριση με το να πάει ένα 6-χρονο στο σχολείο του. Μια 2η σκέψη θα σε πείσει.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
dmitspan δεν ειναι θεμα χαρης.Και τα 240 σε μια ευθεία που έχει τους λιγοτερο δυνατον κινδυνους (κινδυνοι θα υπάρχουν πάντα) για μενα δεν πρέπει να εισαι ζωο για να το κανεις.Και όχι να ειναι συνηθεια.Ετσι πιστευω τουλάχιστον.
Τωρα αν για καποιον αλλο ειμαι ζωο (που για πολλούς εδω μεσα ειμαι στην προκειμενη περιπτωση) δεν θα διαφωνησω.Αλλωστε και μονο ο αριθμός πολλούς τους τρομαζει.
Υπαρχουν αυτοκινητα που με την ιδια ταχυτητα στριβουν.Πχ EVO.
Οσο για την τύχη μου,όχι.......δεν την πιέζω και πολύ σωστά μου τα ''χωνετε''.
Η γέφυρα ηταν απλά ενα στενωμα πάνω απο αυλάκι , ενω αυτός που εριξε την πίσσα φροντισε να αφήσει ''σκαλοπάτι'' ακριβως στην αρχη και το τελος της.
Ηταν πολλά τα 240 οκ αλλά όχι και ζωο.
Παλι καθαρός ο εργολάβος.Δεν κατάλαβες τι θέλω να πω.
Είσαι επικίνδυνος. Για τον εαυτό σου και για τους άλλους. Πώς το ξέρεις ότι δε θα σου πεταχτεί κανά κανονικό ζώο, ή να περνάει κανας ποδηλάτης ή πεζός ή κανάς άλλος wannabe 18χρονος; Πώς μπορείς να το κόψεις από τα 240 στα 0 σε αιφνιδιασμό; Να πας σε περιφραγμένο χώρο ή σε πίστα να τα κάνεις μόνος σου και να σκοτωθείς μόνος σου, τι σου φταίνε οι άλλοι; Και ποτέ, μα ποτέ, δεν μπορείς να εγγυηθείς σε ανοιχτό δρόμο ότι δεν μπορεί να περάσει κανείς άλλος. Μία φορά θα συμβεί το κακό..
Κι επειδή ένα αμάξι μπορεί να στρίβει με 300 τι σημαίνει αυτό ότι θα το πηγαίνεις στα όριά του; Πήγαινε Γερμανία τότε να οδηγάς στην Autobahn
-
Ρε παιδες να κάνω μια ερώτηση........
Ακολουθώ μια μηχανή με πολλά και φτανουμε σε μια απότομη στροφή που η μηχανή πρεπει να κόψει πιο πολύ από εμένα με το αυτοκίνητο.... οπως κατεβάζει ταχύτητες αν του μπω στην εσωτερική στο χώρο που χρειάζεται για να πλαγιάσει για να κρατήσει γραμμές και τελικά τον αναγκάσω να μην πλαγιάσει και συνεπώς να κόψει κι άλλο... είμαι ζώο?
-
Ναι. Όχι γιατί απλά δεν τον αφήνεις να πλαγιάσει, αλλά γιατί δεν κρατάς καν απόσταση.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Ναι. Όχι γιατί απλά δεν τον αφήνεις να πλαγιάσει, αλλά γιατί δεν κρατάς καν απόσταση.Mα θέλω να τον προσπεράσω....
-
Τη στροφή που έρχεται δεν την έχεις δει;
-
Απόσταση και ο καθένας στη λωρίδα του... λίγη υπομονή δεν βλάπτει.
-
Κρατας την δέουσα αποσταση και περιμένεις να τον προσπεράσεις όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες.
-
Φυσικα την έχω δει την ανοικτη καμπή και παίζουμε σε επαρχιακο δρόμο οπου η μηχανή με πιάνει στις ευθείες και την πιάνω στα φρένα.... το θέμα είναι πως βρίσκω που είναι το όριο του την μπαίνω δεν του την μπαίνω στα φρένα.
μιλάμε για αλλεπάλληλες προσπερασεις ο ένας στον άλλο
-
Ε, άλλο αυτό. Δλδ η φάση που είσαι με παρέα για στρίψιμο ή εν πάσει περιπτώσει συναντάς έναν άσχετο και 'στρίβετε' παρέα.
Και πάλι, όμως, η οδήγηση παρέα με μοτοσυκλέτα θέλει προσοχή, και σε καμιά περίπτωση να μην τον εμποδίζεις να πάρει τη σωστή γι' αυτόν γραμμή.
Εννοείται πως τυπικά είμαστε (δεν εξαιρώ ούτε τον εαυτό μου) ζώα όσοι 'πιέζουμε' σε δημόσιο δρόμο. Ας το κάνουμε, τουλάχιστον, όσο 'λιγότερο επικίνδυνα'.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ρε παιδες να κάνω μια ερώτηση........Ακολουθώ μια μηχανή με πολλά και φτανουμε σε μια απότομη στροφή που η μηχανή πρεπει να κόψει πιο πολύ από εμένα με το αυτοκίνητο.... οπως κατεβάζει ταχύτητες αν του μπω στην εσωτερική στο χώρο που χρειάζεται για να πλαγιάσει για να κρατήσει γραμμές και τελικά τον αναγκάσω να μην πλαγιάσει και συνεπώς να κόψει κι άλλο... είμαι ζώο?
Ναι. Όχι γιατί απλά δεν τον αφήνεις να πλαγιάσει, αλλά γιατί δεν κρατάς καν απόσταση.
Εισαι σε δημοσιο δρομο κ δεν εισαι μονος σου. Οποιαδηποτε κουβεντα για 'γραμμες' ειναι ανευ περιεχομενου. Ο καθενας στη σωστη λωριδα, κ δεν υπαρχει προβλημα. Σε μονη λωριδα, πολυ απλα δεν περνας γιατι δεν νοειται δυο οχηματα εντος της μιας λωριδας, ακομα κ αν χωρανε.
Κ ολα αυτα πανε κ στον μηχανακια. Τι σημαινει 'παει να παρει γραμμες'? Αν ειναι μονη η λωριδα ας χρησιμοποιησει ολο το πλατος της, αν ειναι 2+ τοτε να μεινει στη λωριδα τους.
@danaos master κ λοιποι γονεις:
Το παραδειγμα μου ειναι ακριβως το ιδιο. Σταματας για να κανεις κατι που εσενα σου παιρνει 30 δευτερολεπτα, αλλα το κανουν αλλοι 100 μαζι σου κ το αποτελεσμα ειναι το κομφουζιο. Το οτι στο ενα σεναριο αγοραζεις τσιγαρα ενω στο αλλο πας τα παιδια σου στο σχολειο, δεν αλλαζει το αποτελεσμα. Το οτι ο δικος σου σκοπος ειναι πιο 'σοβαρος' ή πιο 'απαραιτητος', δεν αλλαζει το οτι δημιουργεις προβλημα για να κανεις τη δουλεια σου.
Κ εδω κανονικα θα επρεπε να τελειωσει η κουβεντα, αλλα αφου ρωτας τοτε σου εχω απαντησεις, καθως μενω αναμεσα σε 2 σχολεια κ εχω δει κ τους 'καλους' κ τους 'κακους' γονεις:
α) αν ειναι δημοσιο σχολειο (=τα παιδια μενουν σε σχετικα κοντινη αποσταση), να τα πας με τα ποδια.
β) αν μενεις πιο μακρυα κ αυτο δεν ειναι εφικτο, να τα πας με το αυτοκινητο, να παρκαρεις 10 λεπτα πιο μακρυα που δεν θα γινεται χαμος, κ να τα πας με τα ποδια. (αυτο που εκαναν οι δικοι μου επι 6 χρονια).
γ) αν ειναι ιδιωτικο, να χρησιμοποιησεις τα σχολικα του.Το να μου λες 'δεν ειναι εφικτο να φτιαχτουν παρκινγκ που να χωρανε ολους τους γονεις οταν αυτοι σκανε μαζι για να αφησουν/παρουν τα παιδια τους', δειχνει την αστεια νοοτροπια σου. Απο που κι ως που θεωρεις ως αρμοζουσα αλλα μη εφικτη λυση την απο πανω? Αλλα βεβαια, στην Ελλαδα θελουμε να παρκαρουμε εξω απο εκει που εχουμε να παμε.
-
Το θεμα ομως ειναι οτι η μηχανη με ενα φυσημα εχει πεσει κατω.Αν ειναι αναγκασμενος να πλαγιασει και χτυπησει πανω σου θα βασιστεις στο ποιος φταιει?Με τη συνειδηση σου θα τα εχεις καλα?
Προσωπικα δεν κολλαω ποτε σε μηχανες στις στροφες και φροντιζω παντα να κραταω αποσταση ασφαλειας...Ωραιο το παιχνιδι με τις αλλεπαλληλες προσπερασεις αλλα καποιος απο τους 2 σας θα επρεπε να καταλαβει ποτε ξεπερνας το οριο.Και εφοσον ο μηχανοβιος δεν ειχε αισθημα αυτοσυντηρησης για να μην σε ξαναπερασει στην ευθεια θα επρεπε εσυ οταν ειδες την εξελιξη του πραγματος να τον αφησεις να φυγει και να μην τον ξαναπαρεις στα φρενα.Μια φορα στα 20 προσπερασα εκνευριστικο μηχανοβιο στη κηφισιας που πηγαινε σε αδειο δρομο με 50 αριστερα περνωντας στους 20 ποντους απο το χερουλι του και στους 10 απο το στηθαιο,βριστηκαμε στο φαναρι και οταν αργοτερα ηρεμησα και σκεφτηκα τι θα συνεβαινε αν τον πεταγα κατω τα εβαλα με τον εαυτο μου.Απο τοτε ειμαι κυριος!
-
Εδώ είσαι λάθος......
Υπάρχει διφορά το κάθομαι 30 δευτερα για να αφήσω το παιδί και άλλο 3-5 λεπτά γιατί βρίσκω ευκαιρία να 'τσατάρω ' με την δασκάλα ή να πιάσω κουβέντα με το παιδί στην πόρτα ή να χαζεψουμε κάνα ξέκωλο. Σταματαμε , βεββαιωνομαστε οτι το παιδί μπήκε μεσα και την κάνουμε..... Αναγκαίο κακό αλλα ζουμε σε δυσκολους καιρους. Κάτι αντιστοιχο εμ τα σκουπιδιάρικα.. Και μην πειτε για ξημερώματα , δεν ειναι παντου εφικτό αλλα πρέπει να γίνει.
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Απόσταση και ο καθένας στη λωρίδα του... λίγη υπομονή δεν βλάπτει.α) αν ειναι δημοσιο σχολειο (=τα παιδια μενουν σε σχετικα κοντινη αποσταση), να τα πας με τα ποδια.
β) αν μενεις πιο μακρυα κ αυτο δεν ειναι εφικτο, να τα πας με το αυτοκινητο, να παρκαρεις 10 λεπτα πιο μακρυα που δεν θα γινεται χαμος, κ να τα πας με τα ποδια. (αυτο που εκαναν οι δικοι μου επι 6 χρονια).Πού έχουμε φτάσει, να γράφουμε τα αυτονόητα.
-
Για το σχολείο, κάπου έχω μπερδευτεί.
Αν κάποιος αποβιβάζει κόσμο, ταξί ή ΙΧ, σταματάει για πολύ λίγο. Με τους ταρίφες δεν μας πειράζει, με τα ΙΧ μας πειράζει; Το μόνο που μου τη σπάει, είναι οι γονείς που περιμέεεενουν να δουν το καμάρι τους να μπαίνει μέσα, αφού του δίνουν φιλάκι, καραμελίτσα, την ευχή τους, συμβουλές για το σεξ και το δωδεκάλογο του γύφτου χωρίς να νοιάζονται για τους πίσω. -
Στο θέμα με τα σχολεία συμφωνώ με Kacey. Όλοι έχουν δικαιολογία να σταματήσουν γιά 30'... Το χειρότερο όλων κατά την γνώμη μου είναι το παράδειγμα που δίνεται στα παιδιά τα οποία και αυτά θα θεωρούν φυσιολογικότατη τη γείωση του ΚΟΚ και το πρόβλημα οδικής παιδείας στη Ελλάδα διαιωνίζεται...
@ manosk - η διαφόρά είναι πως οι άλλες επιβιβάσεις/αποβιβάσεις δεν γίνονται καθημερινά/μαζικά
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]