-
Ξεκαθαρίζω ότι το έξω παίζει για όλους, όχι μόνο για PHD.
Χτίστες, μπογιατζήδες, μάγειρες, τα πάντα. -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ευχαριστούμε για τα λινξ, θα ψάξουμε και σε αυτά μήπως και...Πάντως, η υπομονή έχει αρχίσει να στερεύει...μας βλέπω να ανοίγουμε καμιά Ιντρακόμ μόνοι μας και να κάνουμε όλα τα γνωστά, λίγο εμπόριο όπλων, λίγο ναρκωτικά...
@τρυφων
Από πολύ πριν την κρίση υπήρχε σαν στάση ζωής το να κάνουμε μια αναζήτηση στα εξωτερικά (τα έχουμε δει και φιλοσοφήσει και γενικά μας άρεσαν), αλλά δυστυχώς πέσαμε στη καντεμιά να φάμε την κρίση ακριβώς μετά από πτυχίο και στρατό, δηλαδή πριν προλάβουμε να ψιλοπιαστούμε. Προς το παρόν είμαστε στους 8-9 μήνες που δεν προχωράει ούτε του εξωτερικού.Στην ιδια κατασταση ειμαι και εγω, σ αυτην που περιγραφεις σ αυτο το ποστ σου και στο προηγουμενο...
Καταληγω οτι ειναι τεραστιο ατου να εχεις χαρτι πανεπιστημιου της χωρας που θες να πας αλλιως μαλλον πρεπει να εισαι σουπερ ειδικος σε κατι. Για εμας που ειμαστε μικροι και ξεκιναμε τωρα τη καριερα μας, αρχιζω και αποδεχομαι το γεγονος οτι ειναι αρκετα απιθανο να με θελει καποιος στο εξωτερικο, γι αυτο το λογο εχω stand by ενα μεταπτυχιακο για του χρονου το Σεπτεμβρη αν δεν εχει προκυψει κατι καλυτερο.
-
Όρεξη για δουλειά να υπαρχή και όλα γίνονται....
-
εδώ παρουσιάζουν έτσι την κατάσταση για την Ολλανδία, στην αυστραλία που μιλάνε αγγλικά θα κολώσουν
Στην παρέα μου έχω ακούσει για την Ολλανδία τον τελευταίο χρόνο, μια ιδανική κατάσταση του στυλ 'ο τοπικός ΟΑΕΔ σου παίρνει για να πας, σου πληρώνει τα αεροπορικά και έχει στόχο της ζωής του σου βρει δουλειά (>4Κ), σπίτι και γκόμενα', αλλά μερικοί που πήγαν και ήρθαν σε περίπου μήνα δεν τα συνάντησαν έτσι. Μόνο μια κοπέλα έφυγε και προς το παρόν μένει και αυτή είχε Ολλανδό γκόμενο.
Οι περισσότεροι από την παρέα ψαχνόμαστε για έξω μήνες τώρα και ακόμα δεν έχουμε βρει κάτι. Ούτε Αραβικά Εμιράτα ούτε δυτική Ε.Ε. (Αγγλία-Γαλλία-Μπενελουξ-Ελβετία-Γερμανία) σε τομείς Οικονομικών και Πληροφορικής κυρίως. Οπότε, σπρώξτε αγγελίες αν ξέρετε κάτι για τις δουλειές έξω που 'υπάρχουν'.
Δεν σχολιάζω το πόσο θλιβερό είναι μια σχετικά μεγάλη παρέα να έχει το μέλλον της στραμμένο εκτός συνόρων. Όχι κατακριτέο, αφού δεν ανεβαίνουμε σε κανενός την κασίδα...αλλά θλιβερό more-whatsoever-in-as-much όπως θα έλεγε και o drdino.
Σήμερα είχαμε ένα περίεργο μάθημα με τίτλο 'Professional Practice'. Μύριζε βαρεμάρα από μακριά, ήταν και πρωί πρωί, μουνταμάρα κλπ. Μπαίνει η καθηγήτρια στο αμφιθέατρο (γύρω στα 300 άτομα μέσα, κατά βάση ξιφομαχίες): 40αρα milf με κοντό φόρεμα εφοδιασμένο ντεκολτέ, γόβες κλπ.
Σιωπή στο αμφιθέατρο.
'Σηκωθείτε όρθιοι', μας λέει, σηκωνόμαστε εμείς (Τσαπανίδου style).
'Θέλω να φωνάξετε όλοι μαζί όσο πιο δυνατά μπορείτε
-
Σαν ταινία του hollywood ακούγεται ρε συ
-
@funkyreverend και όποιος άλλος ενδιαφέρεται για χρηματοοικονομικά:
http://www.efinancialcareers.co.uk/
http://financeasia.efinancialcareers.com/ -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Σαν ταινία του hollywood ακούγεται ρε συΣαν Ελληνικό πανεπιστήμιο.
( )
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Σαν intro από τσόντα ακούγεται ρε συfixed.
Dr, για πες αίθουσα και ώρες...
-
Σε rota είναι, θα ενημερώσω.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Σαν intro από τσόντα ακούγεται ρε συ
fixed.
Dr, για πες αίθουσα και ώρες...
με έκανες και γέλασα ρε ζορζ να σαι καλά
-
... Οι περισσότεροι από την παρέα ψαχνόμαστε για έξω μήνες τώρα και ακόμα δεν έχουμε βρει κάτι...Παρακαλώ μόνο να επισυνάπτετε αποδεικτική φωτογραφία με χαρακτηριστικό του τόπου στο πίσω πλάνο διότι ... και η Ορεστιάδα, το Αμύνταιο αλλα και η Καλαμάτα ... έξω είναι!!!
Το ίδιο να ακολουθήσουν και οι ήδη ... 'εκπατριζόμενοι'!!!
Ασχετο! Στο Διδυμότοιχο σήμερα ... βοεριοευρωπαικό καιρό είχε!!!Αν στο 'εξω' μετράει μόνο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσ/νίκης ... και εγω ... στα Μουδανιά ήθελα να φτάσω!
-
μπορει καποιος να γραψει με πόσο επιπλεον αμοιβεται:
- η νυχτερινη εργασια
- η εργασια την Κυριακη
- η βραδυνη εργασια Σαββατου προς Κυριακη
-
Είναι πολύπλοκο, γιατί υπάρχουν ένα κάρο ειδικές διατάξεις ανά κλάδο εργαζομένων.
Για σιγουριά, πάρε τλφ στο ΣΕΠΕ. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σήμερα είχαμε ένα περίεργο μάθημα με τίτλο 'Professional Practice'. Μύριζε βαρεμάρα από μακριά, ήταν και πρωί πρωί, μουνταμάρα κλπ. Μπαίνει η καθηγήτρια στο αμφιθέατρο (γύρω στα 300 άτομα μέσα, κατά βάση ξιφομαχίες): 40αρα milf με κοντό φόρεμα εφοδιασμένο ντεκολτέ, γόβες κλπ.
Σιωπή στο αμφιθέατρο.
'Σηκωθείτε όρθιοι', μας λέει, σηκωνόμαστε εμείς (Τσαπανίδου style).
'Θέλω να φωνάξετε όλοι μαζί όσο πιο δυνατά μπορείτε
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μπορει καποιος να γραψει με πόσο επιπλεον αμοιβεται:- η νυχτερινη εργασια
- η εργασια την Κυριακη
ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
Όταν οι εργαζόμενοι εργαστούν την νύκτα και συγκεκριμένα μετά τις 10ης μ.μ το βράδυ μέχρι 6ης π.μ. το πρωί, τότε για τις ώρες που θα εργαστούν στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα οι αποδοχές τους των ωρών αυτών θα πληρώνονται με προσαύξηση 25% (σχετ.έγγραφ.,1331/83 Υπουργ. Εργασίας).
1.Στις περιπτώσεις που η νυκτερινή απασχόληση συμπέσει με Κυριακή ή εξαιρέσιμη γιορτή τότε καταβάλλεται και προσαύξηση 75% .
- Ενώ όταν οι νυκτερινές ώρες που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι είναι ταυτόχρονα και ώρες υπερωριών και εορτή ή Κυριακή τότε θα καταβληθούν:
α.) 25% της προσαύξησης των νυκτερινών
β.) 75% της προσαύξησης των Κυριακής ή αργίας.
γ.) 25% ή 50% προσαύξηση της υπερωρίας οι οποίες υπολογίζονται στα προσαυξημένα ποσά, δηλαδή με τα νυκτερινά 25% και 75% τις αργίας ή Κυριακής.( Πρέπει να γίνεται κοινοπ. Στην Επιθεωρ.Εργασίας).
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
μπορει καποιος να γραψει με πόσο επιπλεον αμοιβεται:
- η νυχτερινη εργασια
- η εργασια την Κυριακη
ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
Όταν οι εργαζόμενοι εργαστούν την νύκτα και συγκεκριμένα μετά τις 10ης μ.μ το βράδυ μέχρι 6ης π.μ. το πρωί, τότε για τις ώρες που θα εργαστούν στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα οι αποδοχές τους των ωρών αυτών θα πληρώνονται με προσαύξηση 25% (σχετ.έγγραφ.,1331/83 Υπουργ. Εργασίας).
1.Στις περιπτώσεις που η νυκτερινή απασχόληση συμπέσει με Κυριακή ή εξαιρέσιμη γιορτή τότε καταβάλλεται και προσαύξηση 75% .
- Ενώ όταν οι νυκτερινές ώρες που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι είναι ταυτόχρονα και ώρες υπερωριών και εορτή ή Κυριακή τότε θα καταβληθούν:
α.) 25% της προσαύξησης των νυκτερινών
β.) 75% της προσαύξησης των Κυριακής ή αργίας.
γ.) 25% ή 50% προσαύξηση της υπερωρίας οι οποίες υπολογίζονται στα προσαυξημένα ποσά, δηλαδή με τα νυκτερινά 25% και 75% τις αργίας ή Κυριακής.( Πρέπει να γίνεται κοινοπ. Στην Επιθεωρ.Εργασίας).
ευχαριστω.
ξερεις αν ισχυουν για ολους ή υπαρχουν εξαιρεσεις που αναφερει ο manosk?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είναι πολύπλοκο, γιατί υπάρχουν ένα κάρο ειδικές διατάξεις ανά κλάδο εργαζομένων.
Για σιγουριά, πάρε τλφ στο ΣΕΠΕ.Νομίζω πως πλέον ακολουθούνται ότι αναφερουν οι συλλογικές συμβάσεις κάθε κλάδου!
-
Αν ζητησεις παραπανω απλα απολυεσεαι χοχοχο
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Αν ζητησεις παραπανω απλα απολυεσεαι χοχοχοΧαρη βασικά ακολουθείς τις ... 'εργοδοτικές' συμβάσεις.
Δεχεσαι ότι σου δίνουν και για όσες ώρες και μέρες 'επιθυμεί' η εργοδοσία! -
Καλως η κακως λογω της ιδιομορφης περιοδου τα δεχομαστε αλλα δεν ειναι σωστο αυτο. Ουτε ειναι σωστο οταν συμφωνεις για δουλεια 8-9 ωρες την ημερα να προκυπτει εργασια 10-12 ωρες...
Εγω σημερα πχ εκλεισα 14ωρο, εννοειτε οτι δεν προκειτε να παρω παραπανω και εννοειτε οτι αν ενοιωθα μεγαλυτερη σιγουρια για το μελλον δεν θα το ανεχομουν αυτο. Φανταζομαι οτι το ιδιο ισχυει για τους περισσοτερους πλεον...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....