-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
το κόψιμο φταίει.
θέλεις πιο ψιλό.+1
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
το κόψιμο φταίει.
θέλεις πιο ψιλό.πως είσαι ευχαριστημένος με την ποιότητα όταν παίρνεις υποκεχυλισμένο αποτέλεσμα? πάρε πρώτα το βέλτιστο αποτέλεσμα και μετά μπαίνεις στη διαδικασία των κρίσεων.
Συγκρίνω με τους καφέδες που έπινα τόσο καιρό έξω στα μαγαζιά...
-
Κι εμένα στο TAF μου είχαν κόψει χοντρό τον καφέ. Από την πλευρά τους καλά κάνουν, γιατί ένας καφές πολύ ψιλοκομμένος θα μπουκώσει μια μηχανή και στα χέρια ενός αρχάριου μπορεί να έχουμε δυστυχήματα (καμένη αντλία ας πούμε). Αλλά αν τον έκοψαν στο 3,8 ας πούμε, θέλει 0,5 πιο κάτω.
-
Ο manosk είχε δώσει μιά 'παραστατική' περιγραφή για το κόψιμο και πως επηρεάζει τη διέλευση του νερού για να φτάσει στο φλυτζάνι !
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κι εμένα στο TAF μου είχαν κόψει χοντρό τον καφέ. Από την πλευρά τους καλά κάνουν, γιατί ένας καφές πολύ ψιλοκομμένος θα μπουκώσει μια μηχανή και στα χέρια ενός αρχάριου μπορεί να έχουμε δυστυχήματα (καμένη αντλία ας πούμε). Αλλά αν τον έκοψαν στο 3,8 ας πούμε, θέλει 0,5 πιο κάτω.Τι μου προτείνεις (εκτός από το προφανές να αγοράσω μηχανή αλέσματος);
Να βάζω περισσότερη ποσσότητα καφέ στο καλαθάκι; Η να τους πω να τον κόβουν πιο ψιλό;Το κάνουν αυτό στο TAF ή όχι; -
Nα βάζεις λίγο περισσότερο καφέ (όχι όμως τόσο που να μη σφίγγει εύκολα το portafilter), να πατάς όσο πιο δυνατά μπορείς τον καφέ με το tamper και ΦΥΣΙΚΑ να τους πεις να τον κόψουν πιο λεπτό όταν ξαναγοράσεις (οι 2 πρώτες λύσεις είναι για να βγει κάπως καλύτερος ο καφές που ήδη έχεις).
Παθών κακού κοψίματος κι εγώ εχθές, αφού είτε από λάθος του πωλητή, είτε από απορρυθμισμένη μηχανή, ο καφές κόπηκε σαν γαλλικός. Έτσι...πίνω γαλλικό. Θα τον πάρω στο γραφείο για το μπρίκι, εκεί θα είναι σχετικά ΟΚ.
-
Ευχαριστώ.Θα το δοκιμάσω.
-
οι speciality καφέδεσ θέλουν περισσότερα γραμμάρια από τους γνωστούς ιταλικούς . δοκίμασε 19.5 γραμμάρια στο καλάθακι (δεν το λεω εγώ το λέει ο ταλουμης ) και θα δεις καλύτερο αποτέλεσμα .
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
οι speciality καφέδεσ θέλουν περισσότερα γραμμάρια από τους γνωστούς ιταλικούς . δοκίμασε 19.5 γραμμάρια στο καλάθακι (δεν το λεω εγώ το λέει ο ταλουμης ) και θα δεις καλύτερο αποτέλεσμα .2Ogr για μονο εσπρεσσο με 14 gr βγαζω 2 εσπρεσσο (σφηνακι) που πολλοι απο σας δεν θα μπορουσαν ουτε να το δοκιμασουν
Δυστυχως μου εχει κολησει το λαπ τοπ κ δεν μπορω να ανεβασω φωτο . -
συμφωνώ με ΓΙΩΡΓΟΣ (όχι ΓΑΠ) οτι 14-15 είναι αρκετά για διπλό.
-
-
είπαμε το σωστό είναι καθαρά υποκειμενικό για μερικούς. αν κάποιοι έχουν παρωπίδες και δε θέλουν να δουν παραπέρα πρόβλημά τους.
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Αρχιζεις να μου γινεσαι συμπαθηςΤο παν ειναι η καλη ποικιλια κ το σωστο καβουρδισμα
Αυτό το δείχνεις για σωστό καβούρδισμα;
Ολα τα έλαια του καφέ έχουν βγεί έξω από τον κόκκο.
Το σκουρο καβούρδισμα γίνεται για να κρύψουν γευστικά την χαμηλή ποιότητα κόκκου.Η ποσότητα καφέ εξαρτάται από την ποικιλία και τον βαθμό καβουρδίσματος
Για τον καφέ που δείχνεις σαφώς και τα 14 gr είναι ικανοποιητικά.
Αλλά ενας υψηλης ποιότητας καφές, με σωστό καβούρδισμα ώστε να διατηρηθουν μέσα τα έλαιά του και να μην οξειδωθούν χρειάζεται από 19- 25 gr (για διπλό μιλάμε πάντα) -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
οι speciality καφέδεσ θέλουν περισσότερα γραμμάρια από τους γνωστούς ιταλικούς . δοκίμασε 19.5 γραμμάρια στο καλάθακι (δεν το λεω εγώ το λέει ο ταλουμης ) και θα δεις καλύτερο αποτέλεσμα .
2Ogr για μονο εσπρεσσο με 14 gr βγαζω 2 εσπρεσσο (σφηνακι) που πολλοι απο σας δεν θα μπορουσαν ουτε να το δοκιμασουν
Δυστυχως μου εχει κολησει το λαπ τοπ κ δεν μπορω να ανεβασω φωτο .20 gr ΓΙΑ ΔΙΠΛΟ ΕΣΠΡΕΣΣΟ ΕΝΟΩ ! ΕΛΕΟΣ
-
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Αρχιζεις να μου γινεσαι συμπαθης
Το παν ειναι η καλη ποικιλια κ το σωστο καβουρδισμα
Αυτό το δείχνεις για σωστό καβούρδισμα;
Ολα τα έλαια του καφέ έχουν βγεί έξω από τον κόκκο.
Το σκουρο καβούρδισμα γίνεται για να κρύψουν γευστικά την χαμηλή ποιότητα κόκκου.Η ποσότητα καφέ εξαρτάται από την ποικιλία και τον βαθμό καβουρδίσματος
Για τον καφέ που δείχνεις σαφώς και τα 14 gr είναι ικανοποιητικά.
Αλλά ενας υψηλης ποιότητας καφές, με σωστό καβούρδισμα ώστε να διατηρηθουν μέσα τα έλαιά του και να μην οξειδωθούν χρειάζεται από 19- 25 gr (για διπλό μιλάμε πάντα)Δάσκαλε θα ανεβασω και γω φωτος
να μου πεις τον καφέ
Και μην πεις
'βλέπω δρόμο , λεφτά θα πάρεις ':-)Sent from the Dark Side using the Force
-
λεφτά θα δώσεις
-
Ο χρήστης frankzer0 έγραψε:
Δάσκαλε ....να μου πεις τον καφέ
Και μην πεις
'βλέπω δρόμο , λεφτά θα πάρεις ':-)λεφτά θα δώσεις , ψωνίζοντας ώσπου να μάθεις
Ωραίοι και οι δύο. Λίγο γέλιο τό 'χουμε ανάγκη !!!
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
λεφτά θα δώσειςΧαχαχαχα άμα πάρω μύλο σίγουρα !! :-):-)
@dbekos Σε τέτοια φάση φίλε
και που γελάμε ήμαστε ήρωες !
Τεσπα.Οι σημερινοί καφέδες οι οποίοι ήταν σε χρόνο και ml καλύτερα απο όλες τις προηγούμενες .
Μην κοιτάτε την τελευταία φωτο ρε !!! :-):-)
Sent from the Dark Side using the Force
-
Το πιτσίλισμα δείχνει είτε ότι έτρεχε πολύ γρήγορα (όχι καλό), είτε ότι έπεφτε από ψηλά.
Βάζε κάτι κάτω από το φλυτζάνι, εγώ βάζω το μονό φίλτρο, άλλοι τασάκι .
Και φρόντιζε να πέφτει ο καφές στο κοίλο τοίχωμα του φλυτζανιού, όχι ντουγρού στον πάτο. -
Thnx Μανο.
Είναι χαμηλά όντως
και το φλιτζάνι
έχει μεγάλη διάμετρο
Στη μεζουρα πεφτει όπως το περιεγραψες .Sent from the Dark Side using the Force
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)