Navigation

    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)
    • 1
    • 2
    • 168
    • 169
    • 170
    • 171
    • 172
    • 240
    • 241
    • 170 / 241
    Αντίλογος
    11
    4801
    21886
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • D
      dbekos last edited by

      Ο χρήστης wannabe έγραψε:
      το κόψιμο φταίει.
      θέλεις πιο ψιλό.

      +1

      1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • T
        tarantules last edited by

        Ο χρήστης wannabe έγραψε:
        το κόψιμο φταίει.
        θέλεις πιο ψιλό.

        πως είσαι ευχαριστημένος με την ποιότητα όταν παίρνεις υποκεχυλισμένο αποτέλεσμα? πάρε πρώτα το βέλτιστο αποτέλεσμα και μετά μπαίνεις στη διαδικασία των κρίσεων.

        Συγκρίνω με τους καφέδες που έπινα τόσο καιρό έξω στα μαγαζιά...

        1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • M
          manosk last edited by

          Κι εμένα στο TAF μου είχαν κόψει χοντρό τον καφέ. Από την πλευρά τους καλά κάνουν, γιατί ένας καφές πολύ ψιλοκομμένος θα μπουκώσει μια μηχανή και στα χέρια ενός αρχάριου μπορεί να έχουμε δυστυχήματα (καμένη αντλία ας πούμε). Αλλά αν τον έκοψαν στο 3,8 ας πούμε, θέλει 0,5 πιο κάτω.

          1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • D
            dbekos last edited by

            Ο manosk είχε δώσει μιά 'παραστατική' περιγραφή για το κόψιμο και πως επηρεάζει τη διέλευση του νερού για να φτάσει στο φλυτζάνι !

            1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • T
              tarantules last edited by

              Ο χρήστης manosk έγραψε:
              Κι εμένα στο TAF μου είχαν κόψει χοντρό τον καφέ. Από την πλευρά τους καλά κάνουν, γιατί ένας καφές πολύ ψιλοκομμένος θα μπουκώσει μια μηχανή και στα χέρια ενός αρχάριου μπορεί να έχουμε δυστυχήματα (καμένη αντλία ας πούμε). Αλλά αν τον έκοψαν στο 3,8 ας πούμε, θέλει 0,5 πιο κάτω.

              Τι μου προτείνεις (εκτός από το προφανές να αγοράσω μηχανή αλέσματος);
              Να βάζω περισσότερη ποσσότητα καφέ στο καλαθάκι; Η να τους πω να τον κόβουν πιο ψιλό;Το κάνουν αυτό στο TAF ή όχι;

              1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • M
                manosk last edited by

                Nα βάζεις λίγο περισσότερο καφέ (όχι όμως τόσο που να μη σφίγγει εύκολα το portafilter), να πατάς όσο πιο δυνατά μπορείς τον καφέ με το tamper και ΦΥΣΙΚΑ να τους πεις να τον κόψουν πιο λεπτό όταν ξαναγοράσεις (οι 2 πρώτες λύσεις είναι για να βγει κάπως καλύτερος ο καφές που ήδη έχεις).

                Παθών κακού κοψίματος κι εγώ εχθές, αφού είτε από λάθος του πωλητή, είτε από απορρυθμισμένη μηχανή, ο καφές κόπηκε σαν γαλλικός. Έτσι...πίνω γαλλικό. Θα τον πάρω στο γραφείο για το μπρίκι, εκεί θα είναι σχετικά ΟΚ.

                1 Reply Last reply Reply Quote 0
                • T
                  tarantules last edited by

                  Ευχαριστώ.Θα το δοκιμάσω.

                  1 Reply Last reply Reply Quote 0
                  • L
                    leftgalan last edited by

                    οι speciality καφέδεσ θέλουν περισσότερα γραμμάρια από τους γνωστούς ιταλικούς . δοκίμασε 19.5 γραμμάρια στο καλάθακι (δεν το λεω εγώ το λέει ο ταλουμης ) και θα δεις καλύτερο αποτέλεσμα .

                    1 Reply Last reply Reply Quote 0
                    • G
                      giorgos123 last edited by

                      Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
                      οι speciality καφέδεσ θέλουν περισσότερα γραμμάρια από τους γνωστούς ιταλικούς . δοκίμασε 19.5 γραμμάρια στο καλάθακι (δεν το λεω εγώ το λέει ο ταλουμης ) και θα δεις καλύτερο αποτέλεσμα .

                      2Ogr για μονο εσπρεσσο με 14 gr βγαζω 2 εσπρεσσο (σφηνακι) που πολλοι απο σας δεν θα μπορουσαν ουτε να το δοκιμασουν
                      Δυστυχως μου εχει κολησει το λαπ τοπ κ δεν μπορω να ανεβασω φωτο .

                      1 Reply Last reply Reply Quote 0
                      • W
                        wannabe last edited by

                        συμφωνώ με ΓΙΩΡΓΟΣ (όχι ΓΑΠ) οτι 14-15 είναι αρκετά για διπλό.

                        1 Reply Last reply Reply Quote 0
                        • G
                          giorgos123 last edited by

                          Αρχιζεις να μου γινεσαι συμπαθης

                          Το παν ειναι η καλη ποικιλια κ το σωστο καβουρδισμα

                          1 Reply Last reply Reply Quote 0
                          • D
                            dmitspan last edited by

                            είπαμε το σωστό είναι καθαρά υποκειμενικό για μερικούς. αν κάποιοι έχουν παρωπίδες και δε θέλουν να δουν παραπέρα πρόβλημά τους.

                            1 Reply Last reply Reply Quote 0
                            • Y
                              y-v last edited by

                              Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
                              Αρχιζεις να μου γινεσαι συμπαθης

                              Το παν ειναι η καλη ποικιλια κ το σωστο καβουρδισμα

                              Αυτό το δείχνεις για σωστό καβούρδισμα;
                              Ολα τα έλαια του καφέ έχουν βγεί έξω από τον κόκκο.
                              Το σκουρο καβούρδισμα γίνεται για να κρύψουν γευστικά την χαμηλή ποιότητα κόκκου.

                              Η ποσότητα καφέ εξαρτάται από την ποικιλία και τον βαθμό καβουρδίσματος
                              Για τον καφέ που δείχνεις σαφώς και τα 14 gr είναι ικανοποιητικά.
                              Αλλά ενας υψηλης ποιότητας καφές, με σωστό καβούρδισμα ώστε να διατηρηθουν μέσα τα έλαιά του και να μην οξειδωθούν χρειάζεται από 19- 25 gr (για διπλό μιλάμε πάντα)

                              1 Reply Last reply Reply Quote 0
                              • L
                                leftgalan last edited by

                                Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:

                                οι speciality καφέδεσ θέλουν περισσότερα γραμμάρια από τους γνωστούς ιταλικούς . δοκίμασε 19.5 γραμμάρια στο καλάθακι (δεν το λεω εγώ το λέει ο ταλουμης ) και θα δεις καλύτερο αποτέλεσμα .

                                2Ogr για μονο εσπρεσσο με 14 gr βγαζω 2 εσπρεσσο (σφηνακι) που πολλοι απο σας δεν θα μπορουσαν ουτε να το δοκιμασουν
                                Δυστυχως μου εχει κολησει το λαπ τοπ κ δεν μπορω να ανεβασω φωτο .

                                20 gr ΓΙΑ ΔΙΠΛΟ ΕΣΠΡΕΣΣΟ ΕΝΟΩ ! ΕΛΕΟΣ

                                1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                • F
                                  frankzer0 last edited by

                                  Ο χρήστης y.v έγραψε:

                                  Αρχιζεις να μου γινεσαι συμπαθης

                                  Το παν ειναι η καλη ποικιλια κ το σωστο καβουρδισμα

                                  Αυτό το δείχνεις για σωστό καβούρδισμα;
                                  Ολα τα έλαια του καφέ έχουν βγεί έξω από τον κόκκο.
                                  Το σκουρο καβούρδισμα γίνεται για να κρύψουν γευστικά την χαμηλή ποιότητα κόκκου.

                                  Η ποσότητα καφέ εξαρτάται από την ποικιλία και τον βαθμό καβουρδίσματος
                                  Για τον καφέ που δείχνεις σαφώς και τα 14 gr είναι ικανοποιητικά.
                                  Αλλά ενας υψηλης ποιότητας καφές, με σωστό καβούρδισμα ώστε να διατηρηθουν μέσα τα έλαιά του και να μην οξειδωθούν χρειάζεται από 19- 25 gr (για διπλό μιλάμε πάντα)

                                  Δάσκαλε θα ανεβασω και γω φωτος
                                  να μου πεις τον καφέ 🙂


                                  Και μην πεις
                                  'βλέπω δρόμο , λεφτά θα πάρεις ':-)

                                  Sent from the Dark Side using the Force

                                  1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                  • D
                                    dmitspan last edited by

                                    λεφτά θα δώσεις

                                    1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                    • D
                                      dbekos last edited by

                                      Ο χρήστης frankzer0 έγραψε:

                                      Δάσκαλε ....να μου πεις τον καφέ 🙂

                                      Και μην πεις
                                      'βλέπω δρόμο , λεφτά θα πάρεις ':-)

                                      λεφτά θα δώσεις , ψωνίζοντας ώσπου να μάθεις

                                      Ωραίοι και οι δύο. Λίγο γέλιο τό 'χουμε ανάγκη !!!

                                      1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                      • F
                                        frankzer0 last edited by

                                        Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
                                        λεφτά θα δώσεις

                                        Χαχαχαχα άμα πάρω μύλο σίγουρα !! :-):-)

                                        @dbekos Σε τέτοια φάση φίλε
                                        και που γελάμε ήμαστε ήρωες !
                                        Τεσπα.

                                        Οι σημερινοί καφέδες οι οποίοι ήταν σε χρόνο και ml καλύτερα απο όλες τις προηγούμενες .

                                        Μην κοιτάτε την τελευταία φωτο ρε !!! :-):-)

                                        Sent from the Dark Side using the Force

                                        1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                        • M
                                          manosk last edited by

                                          Το πιτσίλισμα δείχνει είτε ότι έτρεχε πολύ γρήγορα (όχι καλό), είτε ότι έπεφτε από ψηλά.
                                          Βάζε κάτι κάτω από το φλυτζάνι, εγώ βάζω το μονό φίλτρο, άλλοι τασάκι .
                                          Και φρόντιζε να πέφτει ο καφές στο κοίλο τοίχωμα του φλυτζανιού, όχι ντουγρού στον πάτο.

                                          1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                          • F
                                            frankzer0 last edited by

                                            Thnx Μανο.
                                            Είναι χαμηλά όντως
                                            και το φλιτζάνι
                                            έχει μεγάλη διάμετρο
                                            Στη μεζουρα πεφτει όπως το περιεγραψες .

                                            Sent from the Dark Side using the Force

                                            1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                            • First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 168
                                            • 169
                                            • 170
                                            • 171
                                            • 172
                                            • 240
                                            • 241
                                            • 170 / 241
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                              • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
                                              • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
                                            • ΔΟΚΙΜΕΣ
                                              • TEST
                                              • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                              • ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ
                                              • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ
                                              • ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
                                              • ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
                                              • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
                                            • VIDEO
                                              • 4TTV
                                              • ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
                                              • ΑΓΩΝΕΣ
                                              • CANDID CAMERA
                                            • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
                                              • ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                              • ΛΕΞΙΚΟ
                                            • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
                                              • ΔΟΚΙΜΕΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                              • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
                                            • ΑΓΩΝΕΣ
                                              • FORMULA 1
                                              • WRC
                                              • ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ
                                              • ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
                                            • ΤΙΜΕΣ
                                            • 4T CLASSIC
                                              • ΜΟΝΤΕΛΑ
                                              • ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
                                              • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
                                              • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
                                              • ΑΓΩΝΕΣ/ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
                                            • ΑΓΟΡΑ
                                              • ΠΩΛΗΣΕΙΣ
                                              • ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
                                              • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ
                                            • 2ΤΡΟΧΟΙ
                                              • ΟΔΗΓΟΥΜΕ
                                              • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΑΓΩΝΕΣ
                                              • CLASSIC
                                            • ΑΡΧΕΙΟ ΤΕΥΧΩΝ
                                            • MENU
                                            • ΤΙΜΕΣ
                                            • 4ΤΡΟΧΟΙ
                                            • ΣΥΓΚΡΙΣΗ
                                            • ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
                                            • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
                                            • ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
                                            • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
                                            • ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
                                            • ΚΟΚ

                                            logo footer

                                            coty











                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                            • ΑΓΩΝΕΣ
                                            • ΔΟΚΙΜΕΣ
                                            • CLASSIC
                                            • ΤΙΜΕΣ
                                            • VIDEO
                                            • FORUM
                                            4T FORUM
                                            4T LIBRARY
                                            • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
                                            • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ FORUM
                                            • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
                                            • ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ 4TROXOI.GR
                                            Powered by nxcode.gr