-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Dodger την γέφυρα τη φτιάξατε μόνοι σας;; εύγε
Ευχαριστώ πολύ. Δε τη φτιάξαμε ολόκληρη εξ'αρχής, υπήρχε για 25 χρόνια, απλώς τη μεγαλώσαμε κατά ένα μέτρο πλάτος.
Θα σου πρότεινα τη φωτό με το γεφύρι να μη την έχεις φόρα παρτίδα...
4-5 μπετόβεργες για αυτό που βλέπω πάντως είναι λίγες.
Ο λόγος; Για τη φωτό εννοώ...
Όσον αφορά τις μπετόβεργες, δεν είπα ότι βάλαμε σε όλη τη γέφυρα, αλλά στο πρόθετο 1 μέτρο που τη μεγαλώσαμε. Περισσότερα εδώ: viewtopic.php?f=13&t=13278&p=2303020&hilit=+%CE%B3%CE%AD%CF%86%CF%85%CF%81%CE%B1#p2303020
Πάντως, αν εννοείς θέμα με πολεοδομία, μηχανικούς, κτλ, είναι όλα νόμιμα και τακτοποιημένα.
ΟΚ, νόμιζα οτι αναφερόσουν σε όλο το πλάτος. Απ τη στιγμή άλλωστε που υπήρχε μηχανικός, όλα οκ!
Ο λόγος που το ανέφερα για τη φωτό είναι προφανώς θέμα νομιμότητας. Αφού έχει βγει άδεια, καλώς. Απλά έχε το νου σου οτι αν αυτό θεωρείται ρέμα, δεν είναι τόσο απλό. Έχει διαδικασία.
Όπως και να χει, έχει ακολουθηθεί κάθε διαδικασία και δεν τίθεται θέμα!
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
http://www.ebay.de/itm/Bosch-Schlagbohrmaschine-PSB-650-RE-15-tlg-Zubehor-/270771448825?pt=DE_Haus_Garten_Heimwerker_Elektrowerkzeuge&hash=item3f0b3c6bf9Αυτό αγόρασα το βράδυ Κυριακής. Σήμερα το στείλανε στη δουλειά. Ούτε να τρέχεις σε καταστήματα, ούτε τίποτα... Το ΣΚ που είχα πάει σε ένα κατάστημα τύπου πράκτικερ εδώ για άλλο λόγο, το είχα βρει στα 89€ χωρίς τα έξτρας.
Η νέα σειρά της Bosch είναι απίστευτα εύκολη στο λοκάρισμα της μύτης του τρυπανιού. Ούτε να βιδώβεις ούτε τίποτα. Μεγάλη ευκολία ο νέος μηχανισμός. Θυμίζει ακόμη πιο παιχνίδι
Χθες παρελήφθη η παραγγελία από το ικέα. 1,4 τόνος εμπορεύματα
Ώρα να πάρει φωτιά το BoschΤο ικέα εδώ είχε μία προσφορά με Family Card. Με αγορές άνω των 150€ είχες δωροεπιταγή 10% έξτρα. Η δωροεπιταγή μου ήταν 500€ . Από την άλλη ο λογαριασμός ήταν το 10πλάσιο
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
ΟΚ, νόμιζα οτι αναφερόσουν σε όλο το πλάτος. Απ τη στιγμή άλλωστε που υπήρχε μηχανικός, όλα οκ!Ο λόγος που το ανέφερα για τη φωτό είναι προφανώς θέμα νομιμότητας. Αφού έχει βγει άδεια, καλώς. Απλά έχε το νου σου οτι αν αυτό θεωρείται ρέμα, δεν είναι τόσο απλό. Έχει διαδικασία.
Όπως και να χει, έχει ακολουθηθεί κάθε διαδικασία και δεν τίθεται θέμα!
To κατάλαβα ότι αυτό εννοούσες, γι'αυτό και έβαλα φωτό και μιλάω άνετα για το θέμα. Άσε, που επειδή θέλω να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια, δε μπορώ και δε θέλω να κάνω μαλακίες. Όλα πήραν τη νόμιμη οδό και . Απλώς η κατασκευή έγινε από εμάς.
-
τωρα κατι ηθελα να ρωτησω αλλα το ξέχασα...α!
Κολησα κατι τούβλα με κολλα πλακιδιων λευκη. Όμως λόγω κακης εφαρμογης φαίνεται άσχηματο λευκο αναμεσα στο κοκκινο. Επειδη δεν υπαρχει περιπτωση για σοβατισμα κλπ, σκεφτηκα να το βαψω ωστε να 'σπαει' το λευκό.Σκεφτηκα να βαψω το λευκο της κόλλας με ενα χρωμα παρομοιο του τούβλου. τι να παρω?Ώχρα κάνει ή θα φύγει με το καιρό και το νερό? λαδομπογιά ή πλαστικο? -
Έχει 'τρέξει' η κόλλα, ή είναι ομαλή?
Μια λύση θα ήταν να ξύσεις τα περισσεύματα κόλλας κ να στοκάρεις με στόκο πλακιδίων στο χρώμα της αρεσκείας σου.
Αλλιώς βάψε ολόκληρο τον τοίχο. -
ε ναι, να το βαψω, αλλα με τι ειδους χρώμα?
-
Λες 'κόλλησα κάτι τούβλα'. Τι είναι, τοίχος σπιτιού? αποθήκης? εξωτερικός? εσωτερικός? bbq? το σπίτι του σκύλου?
Ένα καλό ακρυλικό είναι μια χαρά λύση. Για τοίχο που δεν βρέχεται, κ το πλαστικό κάνει. Λαγομπογιά θα βάλεις αν θέλεις να γυαλίζει (κ να ξοδέψεις κάτι παραπάνω). Αν είναι κάπου έξω, βγάλε ό, τι χρώματα σου έχουν μείνει από παλιά κ αυτοσχεδίασε κομμάτι - κομμάτι. Μπορεί το αποτέλεσμα να βγει ενδιαφέρον. -
καπνοδοχος είναι... αυτα τα τούβλα με τη τρυπα στη μέση.
Μου ειχαν πει να βαλω κοκκινο χρωμα μεσα στη κολλα για να παρει χρωμα αλλα βιαστηκα και δεν το έκανα.
Τωρα σκεφοτμαι τη μαλακι@ εκανα και ψαχνω να βρω λύση. Νταξ δεν φαινεται πολύ στο μάτι και ούτε με ενοχλει αν ξεχωριζει λίγο αλλα το ασπρο στο κόκκινο κανει ΜΠΑΜ! -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
καπνοδοχος είναι... αυτα τα τούβλα με τη τρυπα στη μέση.
Μου ειχαν πει να βαλω κοκκινο χρωμα μεσα στη κολλα για να παρει χρωμα αλλα βιαστηκα και δεν το έκανα.
Τωρα σκεφοτμαι τη μαλακι@ εκανα και ψαχνω να βρω λύση. Νταξ δεν φαινεται πολύ στο μάτι και ούτε με ενοχλει αν ξεχωριζει λίγο αλλα το ασπρο στο κόκκινο κανει ΜΠΑΜ!Χρειάζεσαι μονωτικό ακρυλικό χρώμα, για να προστατεύσεις και την καπνοδόχο σου γενικότερα.
Καλό είναι το ακρυλικό Proof της Kraft.
http://www.kraftpaints.gr/kraft/gr/164/ ... oduct.html
ή
http://www.vitex.gr/external_surfaces_final_002.phpΓενικά προτίμησε ακρυλικά χρώματα στεγάνωσης. Είναι πιο ανθεκτικά. Πολλές εταιρείες έχουν αντίστοιχα προϊόντα, απλώς σου παραθέτω δυο λύσεις.
Το χτίσιμο με κόλλα πλακιδίων ποιός σου το πρότεινε;
-
Όπως τα λέει κ ο Θύμιος, ακρυλικό κ είσαι οκ.
Μπετόβεργες έβαλες στις γωνίες? -
Το σχετικα με τη κολλα δεν θυμαμαι, μαλλον απο κει που τα πηρα. μπετοβεργες εβαλα με δικη μου πρωτοβουλια πιστευοντας πως σε περιπτωση που ξεκολησει κατι να συγκρατηθουν απο αυτα. Αν κα ιτα τελευταια κομματια ειναι εκτος...
-
Ευχαριστώ όλους τους φίλους που μου απήντησαν.
Απο το απόγευμα θα αρχίσω να συγκεντρώνω τα στοιχεία, ώστε να τα έχω κάπου μαζεμένα...
Πάντως με μία ερώτηση στο φόρουμ μάζεψα περισσότερες και σίγουρα εγκυρότερες πληροφορίες, απο ότι είχα καταφέρει να μάθω ρωτώντας μάστορες και γείτονες -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
** Οχι οτι καταλαβα **:lol: αλλα η απορια μου ειναι ,τι χρονος απαιτειται κ ποιο ειναι το κοστος κατασκευης
Και εσύ τέκνον Βρούτε???
Βρε, την κατασκευή τη θέλει για μιά βδομάδα ή να κάνει τη δουλειά της για κάποια χρόνια ?
Το κόστος δεν περνάει τα 50 € (όλα μαζί τα υλικά/σίτες ) και ο χρόνος (αφού κόψει τα ξύλα-πηχάκια σε Praktiker, .. αλλού.., κλπ ... ) για τη συναρμολόγηση τις 2-3 ώρες.
Το καρφωτικό είναι μιά λύση, αλλά σε τυχόν κατά λάθος τράβηγμα της σίτας, θα ξηλωθεί πολύ πιό εύκολα.
Όσο για τις ενώσεις του ξύλινου πλαισίου με καρφωτικό .....Τέσπα, όλα εξαρτώνται απο το πόσο στιβαρή θέλεις την υπόψη κατασκευή, ή όχι !!!
τελικά χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω αλλά θα κάνω άλλου τύπου κατασκευή, όχι ότι αυτή που μου πρότεινες δεν κάνει, αλλά θα πρέπει να έχω χώρο να αποθηκεύω κοτζάμ ματζαφλάρι
πήρα λοιπόν 2 προφίλ αλουμινίου, 1 ατσαλένιο και μία βέργα ατσαλένια, του ενός μέτρου όλα. το 1 προφίλ αλουμινίου θα στερεωθεί στη μία μεριά του τοίχου και το ατσάλινο στην άλλη άκρη. Θα βιδώσω μόνιμα τη μια μεριά της σίτας που θα την κολλήσω με κάποιο τρόπο (βίδα; βενζινόκολλα ίσως;) στη μεριά του αλουμινίου με το αλουμινένιο ταίρι της και την άλλη άκρη θα την βάλω πάνω στην ατσάλινη βέργα (μάλλον με βενζινόκολλα φαντάζομαι αλλιώς της κάνω τρύπες) και θα 'κολλάει' πάνω στο ατσάλινο προφίλ πάνω στο οποίο θα έχω περάσει μαγνητική ταινία
ε καλό; -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Απο το απόγευμα θα αρχίσω να συγκεντρώνω τα στοιχεία, ώστε να τα έχω κάπου μαζεμένα...
Πάντως με μία ερώτηση στο φόρουμ μάζεψα περισσότερες και σίγουρα εγκυρότερες πληροφορίες, απο ότι είχα καταφέρει να μάθω ρωτώντας μάστορες και γείτονεςΜια ακόμα απορία:
Πόσα κ.ε. είναι ένα καρότσι?
Για να το κάνω πιο εύκολο...Πόσα καρότσια βγάζει ένα κυβικό? -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Πάντως με μία ερώτηση στο φόρουμ μάζεψα περισσότερες και σίγουρα εγκυρότερες πληροφορίες, απο ότι είχα καταφέρει να μάθω ρωτώντας μάστορες και γείτονεςΜια ακόμα απορία:
Πόσα κ.ε. είναι ένα καρότσι?
Για να το κάνω πιο εύκολο...Πόσα καρότσια βγάζει ένα κυβικό?1 καρότσι ~ 0,1 μ3 δλδ ~100 λίτρα. Περίπου, έτσι;
Κοινώς, 10 καρότσια μας κάνουν ένα κυβικό.
-
OK Ευχαριστώ...τώρα νοιώθω ότι έκλεισα σαν οικοδόμος...
Επιτέλους έχω μέτρα και σταθμά... -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Επιτέλους έχω μέτρα και σταθμά...Θεωρία, γιατί στην πράξη θα κάνεις μπράτσα
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Επιτέλους έχω μέτρα και σταθμά...Σιγά μην έκλεισες....Μόλις άνοιξες
Καλή επιτυχία στις εργασίες σου
-
Πλάκα-πλάκα, το φτυάρισμα είναι ολόκληρη τέχνη. Θυμάμαι όταν πρωτοέπιασα φτυάρι για τέτοια δουλειά.....σε δεκαπέντε φτυαριές είχα γίνει κομμάτια. Μετά μαθαίνεις να το πιάνεις πιο σωστά, να χρησιμοποιείς και τον κορμό σου σε κάθε φτυαριά, να φτυαρίζεις υλικό από το κατάλληλο μέρος του 'λόφου', και να σταματάς την κίνηση εκεί που πρέπει ώστε το υλικό να 'πετάξει' (λόγω αδράνειας) μέσα στη μπετονιέρα.
Επίσης, υπάρχουν φτυάρια και φτυάρια. Όπως λέει φίλος μου μάστορας, κάποια είναι 'ανάπηρα' και κάποια είναι 'αυτόματα', δηλ. πολύ πιο βολικά για τέτοια δουλειά
Ολόκληρη επιστήμη λέμε
-
Ρε παλικαρια, τα είπατε όλα αλλα ξεχάσατε να αναφέρετε τι κάνουμε στο τέλος , αφού δηλαδή καταφέρουμε να φτιάξουμε το μιγμα , να βάλουμε τα σίδερα και τελικά να το στρωσουμε...
Ειδικά αν ειναι πλάκα κάτω , μετα από 2-3 ώρες δεν το αφήνουμε να στεγνώσει τελείως αλλα περιστασιακά το βρέχουμε ώστε να μην σκάσει και κάνει ρωγμές.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]