-
Καλησπέρα σε όλους, μόλις σήμερα γράφτηκα στο forum!
Από τον τίτλο καταλάβατε ότι είμαι ποδηλάτισσα, το χρησιμοποιώ κάθε μέρα τα τελευταία χρόνια και είμαι έμπειρη σε αυτόν τον τομέα. Δυστυχώς όμως δεν έχω οδηγήσει ποτέ μηχανάκι και ο λόγος που σκέφτομαι να αλλάξω κατηγορία είναι η καθημερινή μου διαδρομή Κέντρο-Κηφισιά, οι απανωτές απεργίες (το βάζω στο τραίνο) που με σκοτώνουν συν ότι χρειάζομαι ένα μέσο για να εξυπηρετούμαι σε μακρινές διαδρομές χωρίς κόπο, ιδρώτα και τραβήγματα και να εξυπηρετώ και κανέναν δικό μου άνθρωπο σε ώρα ανάγκης.
1)Για να γλιτώσω χρόνο και χρήμα (μαθήματα σε σχολή, πορεία, αγορά) σκέφτηκα να πάρω ένα 50cc αλλά διαβάζω ότι ζορίζονται στις ανηφόρες. Στα νησιά έχω δει να σπρώχνουν σε ανηφόρες, τα περισσότερα είναι σαράβαλα βέβαια, αλλά ειδικά για τη διαδρομή που το θέλω κάθε μέρα δε θα με βγάζει; Λόγω έλλειψης εμπειρίας σε μηχανοκίνητα, φοβάμαι μεγαλύτερου κυβισμού μηχανάκια, τουλάχιστον για αρχή.
2)Έχω δίπλωμα αυτοκινήτου (αυτοκίνητο δεν έχω όμως) οπότε γλιτώνω σήματα αλλά μου είπαν ότι με συμφέρει να βγάλω για 125 αντί για 50 και δεν πολυκατάλαβα γιατί. Αυτό να το κοιτάξω σαν κριτήριο;
3)Τώρα στην απορία παπί, σκούτερ... Έχω συνηθίσει να χωράω παντού με το ποδήλατο, είμαι μικροκαμωμένη 1,60-50 κιλά οπότε θέλω κάτι ελαφρύ και γενικά κάτι οικονομικό σε βενζίνη, service γιατί λόγω περιοχής μάλλον θα χρειαστεί να πληρώνω και γκαράζ...συν το κράνος και στο μέλλον κανένα μπουφάν, δεν ξέρω αν χρειάζεται στα 50cc. Διάβασα ότι τα παπιά είναι πιο ασφαλή και το είχα ακούσει γενικά αλλά έχω ακούσει και το αντίθετο. Τι ισχύει;
Με το ποδήλατο δεν έχω χτυπήσει ποτέ και το λέω γιατί δεν οδηγώ πάντα συντηρητικά. Θα ξεχάσω πεζοδρόμια, σφήνες κλπ και φυσικά ξέρω ότι δεν είναι το ίδιο να οδηγείς μηχανάκι. Δε θα ήθελα να πάθω ατύχημα λοιπόν!!!!!!Ελπίζω σε απαντήσεις σας, ευχαριστώ!
-
Από τον τίτλο καταλάβατε ότι είμαι ποδηλάτισσα, το χρησιμοποιώ κάθε μέρα τα τελευταία χρόνια και είμαι έμπειρη σε αυτόν τον τομέα. Δυστυχώς όμως δεν έχω οδηγήσει ποτέ μηχανάκι και ο λόγος που σκέφτομαι να αλλάξω κατηγορία είναι η καθημερινή μου διαδρομή Κέντρο-Κηφισιά, οι απανωτές απεργίες (το βάζω στο τραίνο) που με σκοτώνουν συν ότι χρειάζομαι ένα μέσο για να εξυπηρετούμαι σε μακρινές διαδρομές χωρίς κόπο, ιδρώτα και τραβήγματα και να εξυπηρετώ και κανέναν δικό μου άνθρωπο σε ώρα ανάγκης.
1)Για να γλιτώσω χρόνο και χρήμα (μαθήματα σε σχολή, πορεία, αγορά) σκέφτηκα να πάρω ένα 50cc αλλά διαβάζω ότι ζορίζονται στις ανηφόρες. Στα νησιά έχω δει να σπρώχνουν σε ανηφόρες, τα περισσότερα είναι σαράβαλα βέβαια, αλλά ειδικά για τη διαδρομή που το θέλω κάθε μέρα δε θα με βγάζει; Λόγω έλλειψης εμπειρίας σε μηχανοκίνητα, φοβάμαι μεγαλύτερου κυβισμού μηχανάκια, τουλάχιστον για αρχή.
2)Έχω δίπλωμα αυτοκινήτου (αυτοκίνητο δεν έχω όμως) οπότε γλιτώνω σήματα αλλά μου είπαν ότι με συμφέρει να βγάλω για 125 αντί για 50 και δεν πολυκατάλαβα γιατί. Αυτό να το κοιτάξω σαν κριτήριο;
3)Τώρα στην απορία παπί, σκούτερ... Έχω συνηθίσει να χωράω παντού με το ποδήλατο, είμαι μικροκαμωμένη 1,60-50 κιλά οπότε θέλω κάτι ελαφρύ και γενικά κάτι οικονομικό σε βενζίνη, service γιατί λόγω περιοχής μάλλον θα χρειαστεί να πληρώνω και γκαράζ...συν το κράνος και στο μέλλον κανένα μπουφάν, δεν ξέρω αν χρειάζεται στα 50cc. Διάβασα ότι τα παπιά είναι πιο ασφαλή και το είχα ακούσει γενικά αλλά έχω ακούσει και το αντίθετο. Τι ισχύει;
Με το ποδήλατο δεν έχω χτυπήσει ποτέ και το λέω γιατί δεν οδηγώ πάντα συντηρητικά. Θα ξεχάσω πεζοδρόμια, σφήνες κλπ και φυσικά ξέρω ότι δεν είναι το ίδιο να οδηγείς μηχανάκι. Δε θα ήθελα να πάθω ατύχημα λοιπόν!!!!!!Ελπίζω σε απαντήσεις σας, ευχαριστώ!
-
-
Καλωσηρθες στο forum!
- ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ 50cc, και ειδικα για Αθηνα Κηφισια θελεις απο γρηγορο 125 και πανω.
- Οποτε βγαζεις διπλωμα για 125 τουλαχιστον.
- Το παπι αστο καλυτερα, ειχα και εγω για πολλα χρονια, αλλα τωρα 'η επιστημη εχει προχωρησει' και συνιστω σκουτερ. Δεν ξερω ποσα χρηματα διαθετεις, αλλα μια και εισαι σαν εμενα κατηγορια φτερου, θα προτεινω το Honda pcx 125 που εχει και χωρο κατω απο τη σελα, ειναι και μαζεμενο και ειναι το χαμηλοτερο σε καταναλωση σκουτερ αυτη τη στιγμη. Παραθετω link απο αντιπροσωπο που σου το δινει για testride:
http://www.baxevanismoto.com/index.php?sel=moto&idm=63
Αλλη φθηνοτερη και καλη επιλογη οπου και το προτιμουν πολλες κοπελλες ειναι το Piaggio Liberty 125:
http://www.gr.piaggio.com/el_GR/prodott ... berty_125/
-
Γεια σου Εύα και καλώς ήρθες.
Τα παπιά είναι εξαιρετική λύση και ακόμα και τα 50ρια μια χαρά θα κάνουν τη δουλειά σου αρκεί να μη λες ..ψέμματα (για το βάρος σου). 2ο άτομο αντέχουν κούτσα, κούτσα. Είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει από οικονομία, ευελιξία και αξιοπιστία.
Παρόλα τα παραπάνω, θα σου πρότεινα το Piaggio MP3 LT (http://www.gr.piaggio.com/el_GR/prodotti/mp3_lt/mp3_lt_300/default.aspx) μιας και σου δίνει έξτρα ασφάλεια στα πόδια, σιγουριά από νερά της βροχής το καλύτερο φρενάρισμα απ΄ όλα και είναι το πιο ασφαλές (ως 3-κυκλο) από όλα τα μηχανάκια. Κερασάκι, το ότι δε χρειάζεσαι δίπλωμα μηχανής. Οδηγείται με του αυτοκινήτου.
-
Εγώ αν θες κάτι οικονομικό θα προτείνω το ολοκαίνουριο Honda Vision 110 κυβικά , στα 1940ε, το οποίο μαζί με το pcx έιναι τα οικονομοκότερα σκούτερ αυτή τη στιγμή, στα 2 λίτρα/100χλμ.
Το liberty πανεμορφο, αλλά όταν στην ίδια τιμή παίρνεις το honda που καίει σίγουρα 1-1,5 λίτρο λιγότερο, μάλλον πας προς το honda.. Πάντως ρε γμτ τα honda τα βρίσκω άσχημα ενώ το Liberty πχ μ αρέσει πολύ σαν εμφάνισηhttp://www.skai.gr/news/auto/article/17 ... -ekplixi-/
-
Σας ευχαριστώ παιδιά. Γιατί να πω ψέμματα για το βάρος μου...; Τελικά βλέποντας και τις τιμές σε 50άρια και 125άρια δεν αξίζει το 50, δλδ θα πάω να γλιτώσω τα 200 λέμε από τα μαθήματα αλλά θα τρέξω για γιατρούς επικυρώσεις κλπ, θα τα σκάσω τζάμπα και θα κολλήσω σε ένα μικρό μηχανάκι. Το piaggio είναι λίγο πιο ψηλό από το honda και δεν είμαι και το πρώτο μπόι αλλά όταν θα πάω να αγοράσω, θα ανέβω πάνω σε μηχανάκια και θα δω ποιο είναι πιο άνετο. Το τρίκυκλο φαντάζομαι θα έχει ακριβότερη ασφάλεια και σήμα; Συν ότι είναι πανάκριβο για τα δεδομένα μου και ογκώδες, σε ευχαριστώ πάντως για την απάντηση. Αρχίζω και παίρνω μια ιδέα με βοηθήσατε αρκετά!
-
Ο χρήστης Eva84 έγραψε:
Γιατί να πω ψέμματα για το βάρος μου...;Εδώ μέσα υπάρχουν μερικές που λένε ψέμματα και για το φύλο τους, εντυπωση σου κάνει?
-
δεν αλλάζουν πολλά σε επικινδυνότητα απο το ποδήλατο.
εγώ θα σου έλεγα και πιο πολλά κυβικά εάν θες να πας.(να μπορείς να μπεις και Α.Ο κλπ λεωφόρους χωρίς φόβο)
πάντως να έχεις υπόψιν οτι μια πτώση(έστω και μικρή/χαζή) κοστίζει διότι είναι πολλά τα πλαστικά.επίσης να πας και να κάτσεις σε όλα τα υποψήφια, γιατί ορισμένα έχουν φαρδιά σέλα και δεν σε αφήνουν να πατήσεις εύκολα κάτω παρόλο που είναι σχετικά χαμηλά.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
επίσης να πας και να κάτσεις σε όλα τα υποψήφια, γιατί ορισμένα έχουν φαρδιά σέλα και δεν σε αφήνουν να πατήσεις εύκολα κάτω παρόλο που είναι σχετικά χαμηλά.+1
-
Μην πάρεις 50ρι κοπελιά!..Για Αθήνα δεν βολεύει.
Άποψή μου να παρεις καποιο σκούτερ με μεγαλους σχετικά τροχους .Η Piaggio και το liberty νομίζω ειναι καλή περίπτωση. -
Ναι το 50ρι το απέκλεισα πλέον!!!! Και οπωσδήποτε θα κοιτάξω το θέμα της σέλας. Ευχαριστώ
-
Γιατί το απέκλεισες; Πάρε 50άρι! Για τις μετακινήσεις σου μες στην κουζίνα θα είναι τέλειο, μη σου πω υπερβολή
Πλάκα κάνω μη πεταχτείτε όλες τώρα να με φάτε, μη παρεις 50άρι, αλλα μη πάρεις και πολλά κυβικά, ουδεμία σχέση έχει με ποδήλατο.
-
Το κατάλαβα το χιούμορ σου. Δεν παίρνω μεγαλύτερο γιατί δεν έχω λεφτά να το συντηρήσω!
-
Εva αν θέλεις τη προσωπική μου γνώμη καλύτερα να μην πάρεις μηχανάκι.
αφού έχεις το ποδήλατο σου καλύτερα να πάρεις αυτοκίνητο. με 3-4 χιλιάρικα βρίσκεις ένα καλό μικρό μτχ το οποίο θα μπορεί να σε εξυπηρετήσει σε πολύ περισσότερες καταστάσεις απο οτι το μηχανάκι.το μηχανάκι έχει πολύ μεγαλύτερη επικάλυψη χρήσης με το ποδήλατο απο οτι το αυτοκίνητο. επιπλέον έχει και αρκετά κρυφά έξοδα.(κράνος-μπουφάν-γάντια- και άλλα)
πάρε ένα αυτοκινητάκι να κάνεις τη δουλειά σου όταν βρέχει, όταν θες να κουβαλήσεις κάτι μεγάλο, όταν έχεις ανθρώπους να μεταφέρεις και τις άλλες φορές κινείσαι όπως και τώρα με ποδήλατο.
΄φιλικά και με αφορμή το τελευταίο σου σχόλιο περί κόστους συντήρησης.
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
... Piaggio MP3 LT (http://www.gr.piaggio.com/el_GR/prodotti/mp3_lt/mp3_lt_300/default.aspx) ...+1 ... και πλέον και αυτό: http://www.gr.piaggio.com/el_GR/prodott ... fault.aspx
-
Ο χρήστης Eva84 έγραψε:
...η καθημερινή μου διαδρομή Κέντρο-Κηφισιά, οι απανωτές απεργίες (το βάζω στο τραίνο) που με σκοτώνουν συν ότι χρειάζομαι ένα μέσο για να εξυπηρετούμαι σε μακρινές διαδρομές χωρίς κόπο, ιδρώτα και τραβήγματα και να εξυπηρετώ και κανέναν δικό μου άνθρωπο σε ώρα ανάγκης....Από το παραπάνω είναι φανερό ότι πρέπει να γίνει το παρακάτω:
Εva αν θέλεις τη προσωπική μου γνώμη καλύτερα να μην πάρεις μηχανάκι.
αφού έχεις το ποδήλατο σου καλύτερα να πάρεις αυτοκίνητο. με 3-4 χιλιάρικα βρίσκεις ένα καλό μικρό μτχ το οποίο θα μπορεί να σε εξυπηρετήσει σε πολύ περισσότερες καταστάσεις απο οτι το μηχανάκι... -
Τη λύση ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου τη σκέφτηκες;
-
Το αυτοκίνητο είναι πανάκριβο, δε βγαίνω ούτε τη βενζίνη να πληρώνω πόσο μάλλον ασφάλειες, εφορία κλπ. Ναι το σκέφτηκα αλλά το έβαλα στην άκρη. Προτιμώ το μηχανάκι. Κυρίως γιατί παίρνεις κι άλλον επάνω.
Από ποδήλατο σε μηχανάκι-τα φώτα σας plz