-
Δεν είναι το μπουρί το πρόβλημα. Αλλά η άρνηση της μάνας μου να δεχθεί ξυλόσομπα ρε συ! Με τίποτα λέμε!
-
Τα ίδια χάλια και ο πατέρας μου. Του έλεγα να βάλουμε ενεργειακό τζάκι στο εξοχικό (για 4-5 ΣΚ τον χειμώνα θα ήτανε) και πήγε και μου έβαλε εγκατάσταση ατομικής μονάδας πετρελαίου. Και στο σπίτι μου που έβαλα δύο ενεργειακά, μου έφαγε τα συκώτια ότι θα γανιάσω να κουβαλάω ξύλα. Των γειτόνων οι πατεράδες επίσης. Κάνα δυό φίλων που αναγκάστηκαν να πάνε σε ξυλολέβητες το ίδιο...
Ξεροκέφαλη μεταπολεμική γενιά. Επειδή τους έστελναν οι μανάδες τους το 1950 στο βουνό για ξύλα, τώρα δεν θέλουν ούτε να τα δουν...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Δεν είναι το μπουρί το πρόβλημα. Αλλά η άρνηση της μάνας μου να δεχθεί ξυλόσομπα ρε συ! Με τίποτα λέμε!Believer και κείνη ε; Χωρίς πλάκα, ιδανική λύση είναι η ξυλόσμπα, μακάρι να της άλλαζες γνώμη.
-
Εχουν και ξυλόσομπες με φούρνο ενσωματωμένο δίπλα. Κάνουν κάτι φαγιά, το κάτι άλλο. Έχει μια η θειά μου στο χωριό, και από πάνω κρεμάει και λουκάνικα για να καπνιστούν. Φαί της κολάσεως.
-
παιδια οι σομπες pellet θελουν κι αυτες μπουρι εξω?
sorry αλλα ειμαι τελειως ασχετος. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Κούκ, άσε τα 'δεν μπορώ' κ βγάλε μπουρί ξυλόσομπας.
Άμα σου κάνουν παρατήρηση τους λες 'του χρόνου θα την βγάλω', εν τω μεταξύ ζεσταίνεσαι κ του χρόνου ... μάλλον θα βγάλουν μπουριά ξυλόσομπας κ οι άλλοι.Περιμενε πρωτα να δεις που θα φθασει η τιμη του ξυλου
Για να δεις ποσο μακρια βλεπω ,τις ελιες τις περιποιουμαι μονο για τα ξυλα τους περισυ εκαψα απο τους 10 τονους τους οκτω (ηπιος χειμωνας ) φετος θα κοψω στον σταυρο αλλες 100 χ40κιλα βγαινω ελλειματικος πρεπει να κοψω κ του γειτονα
Καμιναδα τζακιου να καπνιζει θα βλεπεις μονο στα χωρια κ κανενος βαθυπλουτου ,σε λιγο με μοναδικο κριτηριο αυτο θα ανηκω στους λεφταδες -
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Δεν είναι το μπουρί το πρόβλημα. Αλλά η άρνηση της μάνας μου να δεχθεί ξυλόσομπα ρε συ! Με τίποτα λέμε!
Believer και κείνη ε; Χωρίς πλάκα, ιδανική λύση είναι η ξυλόσμπα, μακάρι να της άλλαζες γνώμη.
Εκεί να δεις!
Δεν αλλάζει γνώμη. Μόνο που της το λέω αλλάζει δέκα χρώματα! Αστα!
Και την υγραερίου την δέχθηκε κακήν κακώς!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Δεν είναι το μπουρί το πρόβλημα. Αλλά η άρνηση της μάνας μου να δεχθεί ξυλόσομπα ρε συ! Με τίποτα λέμε!Λογικό είναι, ξύλα μέσα στο σπίτι είναι σκουπίδια και βρωμιά.
Πέρσι κάτι ξύλα που πήρε η αδερφή μου για το τζάκι της είχαν μέσα έντομα και όταν καθόντουσαν στο σαλόνι κρατούσαν σαγιονάρες για να χτυπάνε στο πάτωμα αυτά που έβγαιναν από τα ξύλα.
Να έχεις κανένα ακριβό έπιπλο αντίκα ή πιάνο και να πάει σαράκι από τα ξύλα για το τζάκι.
Ξύλα μόνο στο λεβητοστάσιο κι αυτό σε μεγάλη ανάγκη που δεν θα έχω λεφτά για πετρέλαιο.
Μόνωση και πάλι μόνωση για οικονομία. -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Κούκ, άσε τα 'δεν μπορώ' κ βγάλε μπουρί ξυλόσομπας.
Άμα σου κάνουν παρατήρηση τους λες 'του χρόνου θα την βγάλω', εν τω μεταξύ ζεσταίνεσαι κ του χρόνου ... μάλλον θα βγάλουν μπουριά ξυλόσομπας κ οι άλλοι.Περιμενε πρωτα να δεις που θα φθασει η τιμη του ξυλου
Για να δεις ποσο μακρια βλεπω ,τις ελιες τις περιποιουμαι μονο για τα ξυλα τους περισυ εκαψα απο τους 10 τονους τους οκτω (ηπιος χειμωνας ) φετος θα κοψω στον σταυρο αλλες 100 χ40κιλα βγαινω ελλειματικος πρεπει να κοψω κ του γειτονα
Καμιναδα τζακιου να καπνιζει θα βλεπεις μονο στα χωρια κ κανενος βαθυπλουτου ,σε λιγο με μοναδικο κριτηριο αυτο θα ανηκω στους λεφταδεςΤο ξύλο έχει στάνταρ τιμή κ ακόμα κ αν διπλασιαστεί (που δεν...) πάλι φτηνότερο από οτδπτ άλλο θα είναι.
Αν σταματήσετε μερικοί μερικοί να καίτε σε ανοιχτά τζάκια 10δες τόννους ξύλα, μ' αυτά που θα σας περισσεύουν θα έχετε ένα εξτρα εισοδηματάκι κ 2 άλλα σπίτια θα ζεσταίνονται οικονομικά. -
Ο χρήστης spyros έγραψε:
παιδια οι σομπες pellet θελουν κι αυτες μπουρι εξω?
sorry αλλα ειμαι τελειως ασχετος.Σύστημα θέρμανσης με απόδοση πάνω από 1,8 kw θέλει καμινάδα.
Αλλά κ παραπέρα, το πέλετ είναι συμπιεσμένο ξύλο. Θέλει καμινάδα.- -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Λογικό είναι, ξύλα μέσα στο σπίτι είναι σκουπίδια και βρωμιά. -
Βρε, άσε τις άσχετες απαντήσεις και βρες μου μια ντιζαϊνάτη σόμπα υγραερίουυυυ, λέμεεεεεεεεεε!!!
Πυργιώτη! Α, Πυργιώτη!!!
-
Δεν υπάρχει, συγνώμη. Το είπα: >Ο χρήστης ililias έγραψε:
Σύστημα θέρμανσης με απόδοση πάνω από 1,8 kw θέλει καμινάδα.
Εγώ, πάντως, υγραέριο να καίει το οξυγόνο του σπιτιού μου κ να με βάζει ν' αναπνέω τα καυσαέριά του, δεν έβαζα σπίτι μου.
Τώρα που το σκέπτομαι, όμως, αν έβαζες μια σόμπα υγραερίου εξωτερικού χώρου κ καθόσουν από κάτω της με τις πόρτες ανοιχτές δεν θα είχες πρόβλημα.
Για έναν χρόνο, άλλωστε, θα είναι. Μετά (αφού πουλήσεις το σπίτι για να πληρώσεις το χρέος που θα 'χεις βάλει για να πληρώνεις το αέριο) θα πας να νοικιάσεις ένα σπίτι με θέρμανση κ όλα θα είναι τέλια. -
Κατάλαβα
-
Ηλία, ξέρω πως το πιο οικονομικό θα ήταν η ξυλόσομπα. Αλλά δεν είναι επιλογή. Ξέρω πως θα έπρεπε να κοιτάξω την μόνωση, αλλά δεν γίνεται να το κάνω τώρα. Ξέρω πως καλοριφέρ δεν θα μπορώ να βάλω λόγω της τιμής του πετρελαίου. Και, τέλος, ξέρω πως με τις ηλεκτρικές σόμπες θα μου έρθει, ξανά, ταμπλάς από τον λογαριασμό της ΔΕΗ.
Γι' αυτό ψάχνω να βρω μια οικονομική λύση που να μπορώ να εφαρμόσω τώρα! Αν το υγραέριο μου έρθει ακριβό (17€ η φιάλη δεν έχει? Υπολόγιζα δύο φιαλες τον μήνα) τότε κι αυτή η λύση αποκλείεται. Αλλά λόγω των καυσαερίων δεν αποκλείεται. Είναι κάτι που θα ήμουν υποχρεωμένος να αντιμετωπίσω....
-
απο τη γιαγιά μου που ήταν κρυουλιάρα, και παρά το καλοριφέρ έκαιγε και μια σόμπα υγραερίου, θυμάμαι 1 φιάλη την εβδομάδα. με φώναζε και την άλλαζα γιαυτό το θυμάμαι. νομίζω η κατανάλωση που υποθέτεις είναι πολύ αισιόδοξη.
-
Δεν μιλάω για να είναι αναμμένη όλη μέρα. Και, κυρίως, κάθε μέρα. Στις πολύ ψυχρές μέρες και τα βράδια. Για να σπάει το κρύο και η υγρασία, Γιώργο.
Έστω και μια φιάλη ανά 10ήμερο. Πάμε στα 50€ τον μήνα. Με τις ηλεκτρικές μου ήρθε ο λογαριασμός της ΔΕΗ στα 270€!!!! Οπότε σαφώς είναι λιγότερα! -
Αυτό που μπορώ αν θέλεις να δω, είναι οι θερμοπομποί (έχω άκρη, αλλά δεν ρώτησα τιμές).
Σόμπα υγραεριου δεν θα έβαζα ποτέ, δεν την αντέχω, στο 10λεπτο μου μυρίζει, κλαίνε τα μάτια μου κ πιάνεται η αναπνοή μου. Πες με ιδιότροπο, θα το δεχτώ.
Σου ξαναπροτείνω πετρελαίου, έχω σου ειπα κ πέρυσι 2 μεταχειρισμένες αλλά καλές. Με λιγότερο από 1 λίτρο την ημέρα, το κρύο κ η υγρασία θα σπάει. -
Ηλία, διαστάσεις? Τοποθέτηση μπουριού?
-
καλησπέρα.....
όλο το απόγευμα διάβαζα το συγκεκριμένο θέμα και επειδή ενδιαφέρομαι ή για ενεργειακή σόμπα ή για ενεργειακό τζάκι θα ήθελα λίγη βοήθεια. το σπίτι είναι γύρω στα 140τμ μονοκατοικία σε παραθαλάσσια επαρχεία της θεσσαλονίκης. τι με συμφέρει περισσοτερό? σόμπα ή τζάκι? και το κόστος να μην είναι υπερβολικό (γιατί μόλις έμαθα απ'τον γείτονα οτι του κόστισε γυρω στα 6-7) ένα ελαφρύ δεξιά το έπαθα.....νιώθω το μούδιασμα)
Ξυλόσομπα