-
Εδω και πολύν καιρό ψάχνω να βρώ λάστιχα,όχι και τόσο εμπορικής διάστασης,για το αυτοκίνητό μου και κατέληξα στα PZero rosso asymetrico.Tα πίσω απο τα εμπρός έχουν διαφορετικές διαστάσεις οπότε τίθεται και τέτοιος περιορισμός στην ανεύρεση ελαστικού.Για να μην τα πολυλογώ βρήκα ένα ζευγάρι για τα πίσω με DOT 2011 (ελληνικής αντιπροσωπίας),αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν φρέσκα και για μπροστά,αλλά του 2008.Η αντιπροσωπία δεν γνωρίζει επακριβώς πότε θα μπούν σε παραγωγή τα εμπρός και μας πάει απο μηνα σε μήνα,ενω διαβεβαιώνει οτι τα ΜΥ2008 δεν θα έχουν το παραμικρό πρόβλημα.Επιπρόσθετα τα δίνει και με κάποια έκπτωση (μικρή).
Τι να κάνω;Να τα πάρω ή να περιμένω όσο ειμαστε ακόμα στο καλοκαίρι;
Αν υποθέσουμε οτι τα λάστιχα είναι αποθηκευμένα κάτω απο σωστές συνθήκες,αποδίδουν όσο αυτά που είναι φρέσκα; -
Εδω και πολύν καιρό ψάχνω να βρώ λάστιχα,όχι και τόσο εμπορικής διάστασης,για το αυτοκίνητό μου και κατέληξα στα PZero rosso asymetrico.Tα πίσω απο τα εμπρός έχουν διαφορετικές διαστάσεις οπότε τίθεται και τέτοιος περιορισμός στην ανεύρεση ελαστικού.Για να μην τα πολυλογώ βρήκα ένα ζευγάρι για τα πίσω με DOT 2011 (ελληνικής αντιπροσωπίας),αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν φρέσκα και για μπροστά,αλλά του 2008.Η αντιπροσωπία δεν γνωρίζει επακριβώς πότε θα μπούν σε παραγωγή τα εμπρός και μας πάει απο μηνα σε μήνα,ενω διαβεβαιώνει οτι τα ΜΥ2008 δεν θα έχουν το παραμικρό πρόβλημα.Επιπρόσθετα τα δίνει και με κάποια έκπτωση (μικρή).
Αν υποθέσουμε οτι τα λάστιχα είναι αποθηκευμένα κάτω απο σωστές συνθήκες,αποδίδουν όσο αυτά που είναι φρέσκα; -
να μην τα παρεις
-
πάνε να το ξεφορτωθούν... είναι πολύ παλία λάστιχα... με γενναία έκπτωση (μιλάμε για ηρωική όχι απλά γενναία) ίσως το σκεφτόμουν με δεδομένο οτι δεν βρίσκεις τπτ άλλο....
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
πάνε να το ξεφορτωθούν... είναι πολύ παλία λάστιχα... με γενναία έκπτωση (μιλάμε για ηρωική όχι απλά γενναία) ίσως το σκεφτόμουν με δεδομένο οτι δεν βρίσκεις τπτ άλλο....+1
- βεβαια οτι θα τα 'τεσταριζα' να βρω τα ορια τους. Λογικά θα γλυστρανε λιγο πιο πολυ.
και βεβαιως θα ειχα ηδη παραγγειλει φρεσκα κι οποτε ερθουν
-
δεν ειναι και πολυ καλη η ιδεα να τα παρεις,
θα το σκευτομουνα ισως να τα παρω μονο εαν ως σωστος επαγκελματιας θα μου ελεγε τα εξης : φιλαρακο το λαστιχο ειναι μυστηρια η διασταση του και δεν πολυ προχοραει μου εμηνε ενα ζευγαρι του 2008 εχει περιπου 2 χρονια ζωης ακομη αμα θες με τιμη σχεδων του κοστους ( να βγαλει το μαγαζι 5-6% ), τα περναμε ;;;να μην μηνουνε στο μαγαζιΗ τιμη κοστους πρεπει να ειναι μαλων περιπου το 60% της τιμης καταλογου
-
Αν κάνεις 50,000 χλμ τα επόμενα 2 χρόνια, πάρτα.
-
Πάρ' τα
-
Παρτα.
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Αν υποθέσουμε οτι τα λάστιχα είναι αποθηκευμένα κάτω απο σωστές συνθήκες,αποδίδουν όσο αυτά που είναι φρέσκα;φιλε κι εγω εχω ακριβως το ιδιο προβλημα, δεν βρισκω διαστασεις για τα πισω λαστιχα (michelin PE2) παρα μονο στοκ του 2009. Η εκπτωση ομως που μου κανει την θεωρω πολυ μικρη (15%) και δε νομιζω να το προχωρησω.
-
αρχες του 2008 (4 χρονια παλια) ή τελος του 2008 (3 χρονια) ?
υπολογισε οτι τα ελαστικα εχουν 'σιγουρα' 6-7 χρονια ζωης, υπο την προυποθεση της καλης αποθηκευσης βεβαια.
οποτε τους μενουν χοντρικα 3 χρονια ζωης,
μπορει και να κρατησουν και 10 χρονια συνολο χωρις να παθεις κατι αλλα ειναι ρισκο.Γι'αυτο σου ειπε και ο φιλος πιο πανω, αν κανεις πολλα χλμ το χρονο και σε 2-3 χρονια τα αλλαξεις λογω χλμ, τοτε παρτα,
αν ομως κανεις λιγα χλμ, τοτε δεν συμφερει. -
Κατ'αρχήν σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Το αυτοκίνητο τώρα φορά λάστιχα 3 ετίας με DOT 2008 με 19000 χλμ στο δρόμο,αλλά έχουν ξεραθεί και δεν βγάζουν χειμώνα,αφήστε που έχουν φύγει κομμάτια απο το μπροστά αριστερό λόγω της καταπόνησης (Φορά Dunlop sport maxx gt).Η έκπτωση για τα δυό μπροστινά πιρέλι (με το παλιό DOT) είναι της τάξης του 15% δηλαδή 50 ευρώ ανα κομμάτι και μου φαίνεται αστεία.
Τα λάστιχα αυτά δεν βρίσκονται στον λαστιχά μου αλλά στις αποθήκες της Πιρέλι Ελλάδος.Αν τέλος πάντων δεν βρεθούν καινούρια,σκέφτομαι να βάλω άλλη μάρκα εμπρός π.χ. Constisport Contact 3...Τι λέτε γι'αυτό;Δυστυχώς καμμιά μάρκα εντός Ελλάδος δεν βγάζει λάστιχο που να καλύπτει τις διαστάσεις των εμπρός και των πίσω...
π.χ.η Continental βγάζει μόνο το Sportcontact2 για πίσω και μόνο το sportcontact3 για μπροστά.
Μόνο η Pirelli βγάζει 4δα,αλλά με διαφορετικά DOT όπως έχω πει... -
Να υποθέσω οτι είναι για την πειραγμένη laguna και οτι τα μπροστά ειναι πιο φαρδιά?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Να υποθέσω οτι είναι για την πειραγμένη laguna και οτι τα μπροστά ειναι πιο φαρδιά?Δεν είναι για την 'πειραγμένη' Laguna...
-
Έχει η Χ3 διαφορετικές διαστάσεις μπρος-πίσω?
-
οσο καλα και αν φαινονται δεν θα σου βγαλουν ουτε χρονο στο δρομο,θα ξεραθουν συντομα.....
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
οσο καλα και αν φαινονται δεν θα σου βγαλουν ουτε χρονο στο δρομο,θα ξεραθουν συντομα.....Οπότε με τα δεδομένα αυτά,ας βάλω Contisport Contact 3 εμπρός και Pirelli PZERO ROSSO Asymetrico ,ή Contisportcontact 2 πίσω...αρκεί να είναι φρέσκα.
-
Βαλε τα Rosso ειναι καλυτερα στα πλαινα και μη σκας για τις ημερομηνιες και τοσο.Αποθηκευμενα λαστιχα ειναι.Δεν κανανε ηλιοθεραπεια τα καημενουλια,χεχε.
-
Κατ' εμέ μη μπλέξεις διαφορετικά ελαστικά εμπρός-πίσω.
Λάστιχα με DOT του 2008,να τα πάρω;