-
Σήμερα μου ήρθε το 'Εκκαθαριστικό Σημείωμα Εισφορών και Τέλους Επιτηδεύματος ν.3986/2011' το οποίο με καλεί να πληρώσω ως τις 30 του μηνός 179.55 ευρώ (=189 ευρώ μείον 9,45 γεναιόδωρη έκπτωση ) ως 'εκτακτη εισφορά σε αντικειμενικές δαπάνες' με βάση τα 1997 κυβικά εκατοστά του κινητήρα του συμβόλου πολυτελούς διαβίωσης που ακούει στο όνομα 'Peugeot 206RC' και την ηλικία του (άνω των 5, κάτω των 10 ετών, άρα 30% μείωση).
Να πω 'γιούπι' που είναι 'μόνο' τόσα κι όχι 270 ή ακόμα παραπάνω, όσο θα πάει με τα ΝΕΑ τεκμήρια (που ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχουν με την πραγματικότητα)?
Κι άλλα 660 που θα έρθουν σε 2-3 μήνες για το 'σήμα' του 2012, αφού μας έχουν υπνωτίσει και τους έχουμε αφήσει να τα φτάσουν εκεί, πάμε στα ~840 (αν δεν καταθέσω πινακίδες).... Για να μην ξεχνιόμαστε, μιλάμε για **285.000 **σε δραχμές (μια που έχουμε χάσει το μπούσουλα με το Ευρώ)....
Ντάξει, τι να τα κάνεις 'τέλη', τι να τα κάνεις ένα νέο σετ ελαστικών για την ασφάλειά σου, και να σου μείνουν και χρήματα για τακάκια, λάδια, κλπ....
-
Τι θα κάνεις, θα τα πληρώσεις;
-
δε μπορείς να διαλέξεις τι θα πληρώσεις. Μόνο στις δόσεις μπορείς να ελπίζεις
-
Εγω παντως γυριζοντας απο τις δικοπες κατεθεσα πινακιδες.
Το επλυνα, το γυαλισα μεσα εξω, του εβαλα και πετρελαιο (να βρισκεται) και το αραξα στο υπογειο.
Αυριο θα παρω και μια κουκουλα να μη σκονιζεταιΕπίσξς διεκοψα και την ασφαλεια
-
το σουμπαρου?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
το σουμπαρου?ναι
τι να κανω;
κι ο εφορας εκει οτανν ειδε την αδεια μου ελεγε διαφορα, αλλα τα εχω παρει χοντρα τωρα -
Φίλε κουράγιο. Υπομονή σε όλους μας μέχρι να φύγει η συμμορία...
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
το σουμπαρου?
ναι
τι να κανω;
κι ο εφορας εκει οτανν ειδε την αδεια μου ελεγε διαφορα, αλλα τα εχω παρει χοντρα τωρασυγνωμη ρε φίλε. αυτό ειναι καινουργιο αυτοκίνητο, Τι φτηνότερο θα πάρεις? για +-2000 ευρω το κλειδώνεις?
-
προσωρινα, να δω τι θα γινει.
πως θα τη βγαλουμε, αν αντεχω...
Τα λεφτα ετσι κι αλλιως τα χασαμε
Αν, ΑΝ λεω εβρισκα να το πουλησω θα επαιρνα κατι αλλο, αλλα φοβαμαι μηπως το μετανοιωσω κι ετσι που πανε τα πραμματα τετοιο αυτοκινητο δεν προκειται να ξαναδω...
-
ναι αλλα καταθέτοντας πινακίδες γλυτωσες 100 ευρω και εχασες τα πληρωμένα τέλη σου για το 2011
-
ναι, θα γλυτωσω με εναν μηνα (14/9-17/10) δυο μηνες τεκμηριο για του χρονου.
- την ασφαλεια.
Ουσιαστικα οταν το ξαναπαρω θα την ενεργοποιησω με τα χρηματα που θα μου επιστρεψουν.
Δεν ειναι για τα λεφτα, ειναι το 'γαμωτο'
θα δειξει...
- την ασφαλεια.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
το σουμπαρου?
ναι
τι να κανω;
κι ο εφορας εκει οτανν ειδε την αδεια μου ελεγε διαφορα, αλλα τα εχω παρει χοντρα τωραΤι σου έλεγε δηλαδή? 'Ξέχνα την κατάθεση πινακίδων και στάξε το παραδάκι στο κράτος γιατί μαζί τα φάγαμε?'
Φίλε κουράγιο. Υπομονή σε όλους μας μέχρι να φύγει η συμμορία...Το κακό είναι ότι το μόνο που θα έχει μείνει μετά θα 'ναι καμμένη γη, χώρια που θα έχουν γίνει και οι άλλοι μισοί Έλληνες απατεώνες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έχοντας βαρεθεί να τους πιάνει το κράτος μια ζωή κορόιδα και να μην τιμωρεί αυτούς που τα έφαγαν....
δε μπορείς να διαλέξεις τι θα πληρώσεις. Μόνο στις δόσεις μπορείς να ελπίζεις
Η μικρότερη δόση είναι 300 ευρώ, οπότε αυτός που του ζητούν 'εκτακτη εισφορά' επειδή για να έχει 2λιτρο κινητήρα μέσα στο αμάξι του προφανώς του περισσεύουν ακόμα περισσότερα χρήματα από τα τέλη 'κυκλοφορίας' που θα τον βάλου να πληρώσει σε λίγους μήνες, δεν έχει δόσεις!
Σήμερα μου ήρθε το 'Εκκαθαριστικό Σημείωμα Εισφορών και Τέλους Επιτηδεύματος ν.3986/2011' το οποίο με καλεί να πληρώσω ως τις 30 του μηνός 179.55 ευρώ (=189 ευρώ μείον 9,45 γεναιόδωρη έκπτωση ) ως 'εκτακτη εισφορά σε αντικειμενικές δαπάνες' με βάση τα 1997 κυβικά εκατοστά του κινητήρα του συμβόλου πολυτελούς διαβίωσης που ακούει στο όνομα 'Peugeot 206RC' και την ηλικία του (άνω των 5, κάτω των 10 ετών, άρα 30% μείωση).
Να πω 'γιούπι' που είναι 'μόνο' τόσα κι όχι 270 ή ακόμα παραπάνω, όσο θα πάει με τα ΝΕΑ τεκμήρια (που ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχουν με την πραγματικότητα)?
Κι άλλα 660 που θα έρθουν σε 2-3 μήνες για το 'σήμα' του 2012, αφού μας έχουν υπνωτίσει και τους έχουμε αφήσει να τα φτάσουν εκεί, πάμε στα ~840 (αν δεν καταθέσω πινακίδες).... Για να μην ξεχνιόμαστε, μιλάμε για **285.000 **σε δραχμές (μια που έχουμε χάσει το μπούσουλα με το Ευρώ)....
Τι θα κάνεις, θα τα πληρώσεις;
Για τα 660 δεν ξέρω ακόμα. Θα το σκεφτώ πάααρα πολύ να τους τα χαρίσω (παρότι γλιτώνω πάνω από 500 ευρώ το χρόνο που πλην ελάχιστων εξαιρέσεων δεν πάω πια με το αμάξι στη δουλειά ).
Την 'έκτακτη εισφορά' (~180) μπορώ να μην τα πληρώσω?
ΔΕ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ, Η ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2010, ΑΦΟΥ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΦΕΤΟΣ, ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ!!!
(άλλος ένας λόγος για τον οποίο πιστεύω ότι είναι 100% ληστεία και καταπάτηση των δικαιωμάτων του πολίτη, πέρα από το ότι ο 'έξυπνος' ο νομοθέτης προεξοφλεί τη φοροαποδοτική ικανότητα κάποιου όχι με βάση την ΑΞΙΑ ενός περιουσιακού του στοιχείου όπως το ΙΧ αλλά με βάση ένα τεχνικό χαρακτηριστικό του, που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε για πλάκα για να προσδιορίσει την αξία του και κατ' επέκταση ούτε και την οικονομική κατάσταση του ιδιοκτήτη του - από μόνα τους αυτά θα έπρεπε να είναι αρκετά για να 'πέσει' αυτός ο 'νόμος').Φαντάζομαι θα μπορούμε να την πληρώσουμε 'με πάσα επιφύλαξη' κλπ κλπ και να προσφύγουμε σε κανένα ΣτΠ ή ΣτΕ (πόσοι 'αισιόδοξοι' θα το κάνουμε και πόσοι θα κοιτάξουν να κλέψουν το κράτος απ' όπου μπορούν για να 'πατσίσουν' είναι άλλο θέμα).
-
Πάντως πρίν λίγες μέρες ήρθε η έκτακτη εισφορά στο κολλητό μου με type-r του 2009. 270ευρώ. Άραγε θα ισχυει η μειωμένη κατα 30% εκτ.εισφορά για τα αυτοκίνητα άνω 5ετίας ή θα είναι για όλους τους 2λιτρους 270ε; Νομίζω πάντως Νίκο την έκτακτη εισφορά δε γίνεται να την γλυτώσουμε
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Πάντως πρίν λίγες μέρες ήρθε η έκτακτη εισφορά στο κολλητό μου με type-r του 2009. 270ευρώ. Άραγε θα ισχυει η μειωμένη κατα 30% εκτ.εισφορά για τα αυτοκίνητα άνω 5ετίας ή θα είναι για όλους τους 2λιτρους 270ε; Νομίζω πάντως Νίκο την έκτακτη εισφορά δε γίνεται να την γλυτώσουμεΔημήτρη, σαφώς και ισχύει το -30% για αμάξια άνω των 5 ετών στον υπολογισμό του τεκμηρίου, και άρα και στο χαράτσι.
Τα ποσό που μου ήρθε εμένα είναι με βάση αυτό το -30% (δηλαδή, από 5400 που ήταν το τεκμήριο πήγε 3780, του οποίου το 5% που είναι η 'έκτακτη εισφορά' βγαίνει 189, μείον ένα 5% έκπτωση για την εφ' άπαξ καταβολή, ίσον 179,55).[ΕDIΤ]
Του χρόνου να δούμε τι ωραία οι 2λιτροι... Που το τεκμήριο το βάζουν με το 'έτσι γουστάρω' 8800 και άρα η έκτακτη εισφορά για όσα είχαν πινακίδες το 2011 και δεν είναι άνω των 5 ετών πάει 440 ευρώ.Μαζί με τα τέλη για την επόμενη χρονιά, τα οποία έστω ότι δεν ανεβαίνουν ξανά (λέμε τώρα ) θα πρέπει να βρούμε να τους δώσουμε μίνιμουμ 1100 ευρώ.
Well done, boys!!!
-
@Nidosan
Την έκτακτη εισφορά έχουν ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ απαγορεύσει να αρνηθείς να την πληρώσεις (δες παρακάτω), αλλά δεν σε εμποδίζει τίποτα να καταθέσεις και την παρακάτω δήλωση για μελλοντική χρήση.Επίσης δες εδώ http://www.forologoumenos.gr/ για τη διαδικασία προσφυγής κατά του τέλους επιτηδεύματος.
ΔΗΛΩΣΗ ΡΗΤΗΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑ ΛΕΦΤΟΥΔΑΚΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ.
ΔΗΛΩΣΗ ΡΗΤΗΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ
Επί της έκτακτης εφάπαξ εισφοράς αρ. 29. Ν.3986/2011
Του κατοίκου……………με ΑΦΜ………….
ΠΡΟΣ Την Δ.Ο.Υ
Για τη διεκδίκηση της επιστροφής της καταβληθείσας έκτακτης εισφοράς
ποσού ευρώ
Δηλώνω και με την παρούσα ότι η επιβληθείσα, δυνάμει της υπ' αρ.... ειδοποίησης, σε βάρος μου έκτακτης εισφοράς αρ. 29 Ν.3986/2011 ποσού ευρώ
(υπ' αρ. χρημ. καταλ ) ΔΕΝ είναι σύννομη, διότι η διάταξη αυτή δεν
είναι δυνατό να εφαρμοσθεί, αντιβαίνουσα σε ρητές συνταγματικές διατάξεις.
Ειδικότερα:
Α. Η υπό της άνω διατάξεως επιβολή αναδρομικής φορολογικής επιβάρυνσης
Δια της εν λόγω διατάξεως αρ. 29 Ν.3986/2011 επιβάλλεται έκτακτη εισφορά στο συνολικό καθαρό εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο των φυσικών προσώπων ή της σχολάζουσας κληρονομιάς των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2011 (διαχειριστικής χρήσης 2010) εφόσον αυτό υπερβαίνει τις 12.000,00 €.
Δηλαδή διώκεται εν έτει 2011 η επιβολή φορολογικής επιβάρυνσης για ήδη φορολογηθέντα εισοδήματα του έτους 2010.
Συνεπώς η επιβληθείσα εισφορά αντίκειται στην διάταξη της παρ. 2 αρ. 78 του Συντάγματος, η οποία ρητώς απαγορεύει την επιβολή με νόμο αναδρομικής ισχύος που εκτείνεται πέρα από τις προθεσμίες του οικονομικού έτος κατά το οποίο επιβλήθηκε.
Β. Η υπό του αρ. 29 Ν.3986/2011 παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας.
Στην παρ. 2 του ιδίου αρ. 29 Ν.3986/2011 καθορίζεται ο τρόπος κλιμακώσεως της εκτάκτου εισφοράς, εκκινώντας από το ποσό των 120 € για ετήσιο συνολικό εισόδημα 12.001,00 € και άνω.
Εντούτοις, η καθιερούμενη στην άνω διάταξη κλίμακα προσκρούει στην κατοχυρωθείσα δια της παρ. 5 αρ. 4 του Συντάγματος αρχής της αναλογικότητας κατά την οποία « οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους».
Και τούτο διότι δια της άνω κλίμακας ο φορολογούμενος που δήλωσε καθαρό εισόδημα 12.000,00 € δεν επιβαρύνεται με την εν λόγω εισφορά, ενώ ο δηλώσας εισόδημα κατά 1 μόλις ευρώ μεγαλύτερο (12.001,00 €) υπόκειται σε εισφορά .
Σημειωτέον ότι αντίστοιχη παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας παρατηρείται σε όλα τα κλιμάκια εισοδήματος, βάσει των οποίων υπολογίζεται η έκτακτη εισφορά, δηλαδή για διαφορές 1 μόνο ευρώ ο φορολογούμενος υπόκειται σε πολλαπλάσια επιβάρυνση.
Γ. Η υπό της ίδιας διατάξεως παραβίαση, πολλαπλή μάλιστα, της αρχής της ίσης μεταχειρίσεως .
Γ1.Η εν λόγω εισφορά καταλαμβάνει και έσοδα απαλλασσόμενα της φορολογίας επ' ονόματι των φυσικών προσώπων ή αυτοτελώς φορολογηθέντα με εξάντληση της φορολογικής υποχρέωσης (π.χ. μερίσματα, τόκοι κλπ), τα οποία εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια εκάστου φορολογουμένου εάν θα περιληφθούν στην υποβαλλόμενη υπ' αυτού δήλωση φορολογίας εισοδήματος του αντίστοιχου έτους.
Ωστόσο, ο υπολογισμός της έκτακτης εισφοράς και επί των άνω εσόδων συνιστά παραβίαση της θεσπισθείσας δια της παρ.2 αρ. 4 του Συντάγματος αρχής της ίσης μεταχείρισης κατά την οποία « οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις».
Και τούτο διότι ο συνυπολογισμός των εν λόγω εσόδων άγει σε προφανή άνιση μεταχείριση τον φορολογούμενο που περιέλαβε αυτά στη δήλωση του και αυτόν που εξίσου νομίμως (δεδομένου ότι δε θεσπίζεται σχετική υποχρέωση δηλώσεως αυτών) δεν τα δήλωσε καθόλου.
Γ2. Ετέρα παραβίαση της συνταγματικής αρχής της ισότητας αποτελεί ασφαλώς και η υπό της άνω διατάξεως επιβολή της εισφοράς μόνο σε φυσικά πρόσωπα, ενώ τα νομικά πρόσωπα, τα οποία κατά τεκμήριο έχουν ασυγκρίτως μεγαλύτερα φοροδοτική ικανότητα, δεν υπάγονται στην άνω εισφορά, εξαιρούμενα οιασδήποτε συμμετοχής στο εκτάκτως επιβαλλόμενο φορολογικό βάρος.
Δ. Η δια της περ. 5 παρ.5 αρ. 29 Ν.3986/2011 παραβίαση του αρ. 20 παρ. 1 του Συντάγματος περί παροχής έννομης προστασίας.
Στην εν λόγω περ. 5 παρ. 5 του άνω αρ. 29 Ν. 3986/2011 προβλέπεται ρητώς ότι η προθεσμία άσκησης της προσφυγής ή υποβολής αίτησης για διοικητική επίλυση της διαφοράς καθώς και η άσκηση της προσφυγής ενώπιον του αρμοδίου Διοικητικού Πρωτοδικείου, δεν αναστέλλει τη βεβαίωση και την είσπραξη της οφειλής που βεβαιώνεται κατά τις διατάξεις της παρ. 5 αυτού.
Εντούτοις, η εν λόγω πρόβλεψη αντίκειται ευθέως στην διάταξη της παρ. 1 αρ. 20 του Συντάγματος περί παροχής έννομης προστασίας, η οποία καταλαμβάνει και την προσωρινή προστασία, καθιερούμενη από την διάταξη του αρ. 2 Ν.820/1978, η οποία, ως γενική διάταξη περί αναστολής εισπράξεως αμφισβητούμενου με προσφυγή φόρου, έχει εφαρμογή σε όλες τις περιπτώσεις.
Για τους παραπάνω λόγους η ως άνω διάταξη αρ. 29 Ν.3986/2011 περί επιβολής έκτακτης εισφοράς, δεν μπορεί να εφαρμοσθεί ως αντικείμενη στις προαναφερθείσες Συνταγματικές διατάξεις, δεδομένου ότι σε ευνομούμενη Πολιτεία δεν νοείται ανατροπή της κατάστασης που διαμορφώθηκε κατ' εφαρμογή των νόμων αυτής, άγουσα κατ' ουσία σε κατάλυση αυτών.
Κατόπιν τούτου, υπείκων στην αδήριτη ανάγκη αποφυγής δυσμενών συνεπειών, προβαίνω σήμερα στην καταβολή του ποσού των
ευρώ ……. ..αφορώντος (την πρώτη εκ των προβλεπομένων του άνω αρ. 29
Ν.3986/2011 ……………. Δόσεων) ή (το σύνολο) της επιβληθείσας σε βάρος μου εισφοράς συνολικού ποσού ……………. με την ρητή επιφύλαξη της αναζητήσεως του ποσού τούτου ως και των λοιπών καταβληθησομένων δόσεων της άνω εισφοράς δια παντός νομίμου μέσου ή διαδικασίας και δυνάμει αποφάσεως οιασδήποτε διοικητικής Αρχής ή Δικαστηρίου.
Με την προσήκουσα τιμή
Ο καταβάλλων με επιφύλαξη
φορολογούμενος
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
**Δεν ειναι για τα λεφτα, ειναι το 'γαμωτο'
**θα δειξει...Έτσι ακριβώς κι εγώ τέλη Νοεμβρίου που λήγει η ασφάλεια κλειδώνω το Α4 μήπως και τσούξει λίγο
το -(660 + το ποσοστό φόρου από τα 400 ασφάλεια) στα έσοδα του χοντρού.
Αν είμαστε αρκετοί ίσως καταλάβουν τι μαλακία κάνουν, αν και νομίζω έχει χαθεί κάθε ελπίδα πια...
Με τα χθεσινα έπεσαν και οι τελευταίες μάσκες της συμμορίας.Την επόμενη φορά να προσέχω τι λέει στο μετρο (Mind the Gap).
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Φίλε κουράγιο. Υπομονή σε όλους μας μέχρι να φύγει η συμμορία...για να ερθουν οι σωτηρες;;
-
Μόνο όταν έρθει ο Καρατζαφέρης στα πράματα θα σωθούμε.
-
Το να μην πιστεύεις ότι υπάρχει ελπίδα εκτός από επικίνδυνο (αφού αν αποφασίσεις να σηκωθείς από τον καναπέ δεν έχεις τίποτα να χάσεις), είναι ακριβώς αυτό που θέλουν κι αυτοί.
Δεν είναι τόσο θέμα προσώπων όσο θέμα πολιτικής που ακολουθούν αυτά.
Θυμίζω ότι πριν από μερικούς μήνες είχε γίνει μια προσπάθεια που για μερικές ώρες είχε δώσει ελπίδα σε αρκετούς που καταλαβαίνουν τι συμβαίνει.
Δυστυχώς όμως οι απειλές έπιασαν τόπο. Τώρα πάλι εξαρτάται από εμάς... -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Δυστυχώς όμως οι απειλές έπιασαν τόπο. Τώρα πάλι εξαρτάται από εμάς...
Στις ΗΠΑ ανεβαίνει το γάλα 10 σεντς, κάνουν όλοι μαζί ένα μποϋκοταζ και πέφτει αέρα πατέρα [για να μην πετάξουν κι αυτά που λήγουν] μισό δολάριο. Εδώ δε μπορούμε να συνδυαστούμε ούτε για τα πλέον απλά, για τα οποία ΟΛΟΙ συμφωνούμε ότι είναι άδικα. Οι περισσότεροι σκέφτονται μόνο την πάρτη τους και αφήνουν τις θυσίες στους άλλους, οπότε 'δύναμη' δεν έχουμε ούτε ως καταναλωτές ούτε ως πολίτες.
Κάνω λάθος?
Τέλη κυκλοφορίας