-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
...
για διάβασε απο πάνου... απλά καμία σχέση με το μέσο όρο των εταιριών οι δικοί σου...
ίσως...
Αν και στις 2 περιπτώσεις όπου ήμουν σε φάση leasing, και στις 2 περιπτώσεις ίσχυε και ισχύει αυτό που έγραψα πιο πάνω.
Δε λέω...μπορεί και στις 2 περιπτώσεις να ήμουν εγώ η εξαίρεση.Αν και το σκίζουμε το θέμα, να πω ότι η hertz όπως και η sixt είχαν σύμβαση με αντιπροσωπείες για τα service του στόλου τους, οπότε μάλλον κάτι έχασα τελευταία.
ΥΓ:σίγουρα δε θα προσέξουν το όχημα το leasing όπως το όχημα κάποιου ιδιώτη, γιατί ο ιδιώτης θα ανακαλύψει το πρόβλημα άμεσα, ενώ η ενοικιάστρια εταιρία πολύ αργότερα και αν...
άλλαξαν, για μείωση κόστους τα έφεραν οι πιο πολλοί μέσα στα δικά τους λυμέρια... με καταστροφικά αποτελέσματα στο εκάστοτε αυτοκίνητο. Μιλάμε.
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
φωτων ...
εμένα με έχει κατενθουσιάσει το αυτόματο σύστημα λειτουργίας των μεγάλων φώτων, των προβολέων, την νύκτα, όπου και αναβοσβήνουν άψογα...
Φωτα σε αυτους που κινουντε αργα και αριστερα κανει?
Ακούγεται αστείο αλλά είναι πραγματικά πολύ βολικό και ειδικά σε διαδρομές όπου έρχονται συνεχώς απέναντι σου κάποιοι, όπως επίσης ότι δεν χρειάζεται να παίζεις με το λεβιέ των φώτων πάνω σε στροφές για να μην τυφλώσεις τον απέναντι.
ΥΓ:φυσικά είναι άλλο ένα gadget που απλώς κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη, αλλά...γι'αυτό δε ζούμε άλλωστε?
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
φωτων ...
εμένα με έχει κατενθουσιάσει το αυτόματο σύστημα λειτουργίας των μεγάλων φώτων, των προβολέων, την νύκτα, όπου και αναβοσβήνουν άψογα...
Φωτα σε αυτους που κινουντε αργα και αριστερα κανει?
μπαααα... αφού με το που δει αυτοκινητο κινούμενο αντίθετα ή στην ίδια κατεύθυνση τα σβηνει...
για έλα να σου κάνω μια επιδειξούλα να δεις την γλύκα όμως.... ειδικά όταν σκίζεις στροφοδιαδρομή που πια δεν έχεις κανένα άγχος με τα φώτα...
άρα είναι και πιο.... συμμετοχικό!
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Συμφωνώ απόλυτα με το μπλε, διαφωνώ απόλυτα με το κόκκινο.
Εκτός του ότι σε 'κυνηγάνε' οι ίδιες οι ενοικιάστριες εταιρίες για το σερβις τους κτλ, όταν το επιστρέφεις, ελέγχεται το βιβλιαράκι του service.(τουλάχιστον αυτό ισχύει στα 'δικά μας' leasing).
Κατά τα άλλα όντως στενοχωριέμαι να βλέπω ότι οι συνάδελφοι δεν σέβονται την περιουσία του άλλου γιατί απλώς δεν γράφει η 'ταμπέλα' πάνω 'δικό μου'...Δυστυχώς δεν είναι καθόλου έτσι. Όπως σωστά είπε ο Νίκος οι 2 μεγάλες εταιρίες που ανέφερε συντηρούν τα πάντα ΚΑΙ σε δικές τους εγκαταστάσεις οι οποίες μην φανταστείς ότι διαφέρουν και πολύ από το συνεργείο του μπαρμπα-Μήτσου στη γειτονιά σου. Δυστυχώς ούτε αυτές σέβονται το περιουσιακό τους στοιχείο, χάριν οικονομίας, πράγμα που φυσικά θα επωμιστεί ο επόμενος άτυχος που θα δει το μεταχειρισμένο με εγγύηση Avis-Hertz, 3ετίας με 20.000χλμ κτλ και θα πέσει στην παγίδα. Πχ εμένα η Avis δεν μου είχε δώσει ποτέ βιβλιαράκι service σε κανένα από τα 4 εταιρικά που είχα από αυτούς. Μάλιστα δεν μου το έδωσε ούτε όταν αγόρασα το ένα από αυτά μετά το πέρας της 3ετίας. Βέβαια εγώ τους έκανα άλλα κόλπα και τους πήγαινα πάντα τα αμάξια τους στην αντιπροσωπεία και άλλαζα τα πάντα προληπτικά σε συνεννόηση με το μάστορα. Στα 60.000χλμ και λίγο πριν την 3ετια είχα αλλάξει 2 φορές τακάκια μπρος-πίσω, 2 φορές λάστιχα, δίσκους μπροστά, δίσκο και τρομπάκια και φυσικά είχα εξοικονομήσει πολύ χρήμα.
ΥΓ: αν δεις κάνα μπεζ Q5 στο Μαρμάρι καμιά μέρα παίξε φώτα.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
...συντηρούν τα πάντα ΚΑΙ σε δικές τους εγκαταστάσεις...το ΚΑΙ άφησέ το, πια η AVIS μόνο... κι όταν δεν μπορεί αν βρει λύση τότε το πάει με εξωτερική χρέωση, σαν να το πήγαινες εσύ, ο εκάστοτε ιδιοκτήτης, σε επίσημο συνεργείο...
-
Αν το αμάξι είναι με προσυμφωνημένη αγορά μετά το πέρας 3-4ετιας, τότε είναι στη διακριτική ευχέρεια του χρήστη η επιλογή της συντήρησης. Τουλάχιστον έτσι ήταν για την Avis και τη Sixt μέχρι πριν 2 χρόνια που ήμουν στο HR μιας εταιρίας και ήμουν και υπεύθυνος για τα leasing αυτοκίνητά της. Εννοείται βέβαια πως με κάθε ευκαιρία θα προσπαθήσουν να σε κάνουν να το πας σε αυτούς, στέλνοντας οδηγό να έρθει να το πάρει, να προσφέρουν αυτοκίνητο αντικατάστασης έστω και για μία μέρα κτλ.
-
Αν το αμάξι είναι με προσυμφωνημένη αγορά μετά το πέρας 3-4ετιας, τότε είναι στη διακριτική ευχέρεια του χρήστη η επιλογή της συντήρησης. Τουλάχιστον έτσι ήταν για την Avis και τη Sixt μέχρι πριν 2 χρόνια που ήμουν στο HR μιας εταιρίας και ήμουν και υπεύθυνος για τα leasing αυτοκίνητά της. Εννοείται βέβαια πως με κάθε ευκαιρία θα προσπαθήσουν να σε κάνουν να το πας σε αυτούς, στέλνοντας οδηγό να έρθει να το πάρει, να προσφέρουν αυτοκίνητο αντικατάστασης έστω και για μία μέρα κτλ.ήταν... δεν είναι στην διακριτική ευχέρεια κανενός πια... όσον αφορά στην AVIS.
Τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι όλα αυτά εμένα μου θυμίζουν την μπακαλοκατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας σε κάθε θέμα άγνωστου τεχνικού αντικειμένου. Αντί να μαθαίνουν και να παραδειγματίζονται από άλλες εφαρμογές σε άλλες, πιο προηγμένες χώρες, βρίσκουν τον... μπακάλη την γειτονιάς και τον κάνουν πανεπιστημονα.
Λυπάμαι...
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Mάλλον δεν έχεις δει εταιρικό Φόκους να χρησιμοποιείται για αναγνωρίσεις σε ράλλυ...
Επίσης τα εταιρικά συντηρούνται απο τις εταιρίες ενοικιάσεως. Πχ η hertz τα κάνει service στη Παιανία σε δικές τις εγκαταστάσεις, το ίδιο και η Avis.
Sent from my iPad 2 using Tapatalk
ακριβώς...
και το επιπεδο αυτής της συντήρησης άθλιο, με στελέχη μαζεμένα αποδώ κι αποκεί και με καμία επίσημη, συμβολαιογραφημένη σχέση με την κεντρική αντιπροσωπεία ή εταιρία εισαγωγής. Δεν έχουν καν καλύψει στις εγκαταστάσεις αυτές τα τυπικά που πρέπει να καλύπτει όποιοσδήποτε έχει δικαίωμα επίσημου επισκευαστή/ συντηρητή αυτοκινήτων μάρκας τάδε κλπ
Καταρχας Νικο η Χερτζ κανει σερβις στην Κατω Κηφισια απο οσο ξερω.
Και επειδη εχω δει απο κοντα πως γινεται το σερβις... συμφωνώ 101% με οτι λεει ο Βελερεφοντης. Το τι ορυκτέλαιο σου βαζουν (αν σου αλλαζουν) δεν το ξερουν ουτε στην κινα.
το έχω διαπιστώσει **νομικά **και είμαι πολύ σκεπτικός σε αυτό που πιστεύει ο φίλτατος καβουρας, αφού έχω δει το πως 'ξεπετιωνται' τα αυτοκίνητα leasing σε επίσημα συνεργεία...
Τι εννοείς;
-
Αν και έχουμε βγει off, αλλά είναι μια ενδιαφέρουσα κουβέντα για κάποιον ο οποίος ψάχνει αυτοκίνητο να ξέρει τι να κοιτάξει.
Εταιρικό αυτοκίνητο έχω τα τελευταία 5 χρόνια σε διάφορες εταιρίες. Έχω περάσει από Avis, Hertz, Leaseplan και Masterlease. Οι τελευταίες όμως έχουν απορροφηθεί από άλλες αλλά ήταν οι μόνες που σε άφηναν να κάνεις το αυτοκίνητό σου service στον κατασκευαστή και όχι σε αυτούς γιατί δεν έχουν ιδιόκτητα συνεργεία.
Σε Avis και Hertz το πας στις δικές τους εγκαταστάσεις που είναι όπως τα λέει ο βελ. Μάλιστα, δεν βάζουν καν τα γνήσια αναλώσιμα του κατασκευαστή (πχ τακάκια της BMW, VW κλπ), αλλά δικά τους, no name τα οποία προφανώς τους αφήνουν τεράστιο περιθώριο κέρδους.
Πρόσφατα μάλιστα πήγα το εταιρικό μου panda για service στη Παιανία στη Hertz και ήταν τραγικοί, απλά.
-
K φυσικά μετα το τελος του lease τα (μικρα) αμαξια πανε... στα νησια για (τι αλλο;) ενοικιαζόμενοι τάφοι!
Είναι τραγικές και η Avis και η Hertz. Εμεις πηγαμε leaseplan και.. κλειδώσαμε εκεί. Σωστή επιχείρηση και αντιμετώπιση, οχι Χερτζ-Βασιλάκης τα σφάζω όλα στο γόνατο!
Οφφ τελος (αλλα νομιζω ηταν χρησιμη παρενθεση)
-
Μήπως να αποφέυγαμε την δημοσιοποίηση ονομάτων εταιριών μην έχουμε τίποτα ντράβαλα? Ελευθερία λόγου μεν, αλλά μην βρεθεί κάνας πικραμένος που δουλεύει εκεί και μας πλακώσει στις μηνύσεις ωσάν άλλος Κίκιζας. Επειδή έχω δουλέψει στην Avis και παραλίγο πριν μερικούς μήνες να δουλέψω και στην Hertz έχω άπειρες ιστορίες να σας πω...πρώτα απ' όλα για το δικό μου leasing που ενώ το είχα δώσει για επισκευή μετά από τρακάρισμα, το πέτυχα να το βολτάρει ο αρχιμηχανικός τους φτιαγμένο, έτοιμο, στην παραλιακή και να κάνει το κομμάτι του στην γκόμενα! Και φυσικά να μην αναφέρω την επισκευή με μεταχειρισμένα ανταλλακτικά (γέφυρα από 156 σε 147 παρακαλώ ) που ήταν και ο λόγος για τον οποίο ξεφορτώθηκα τελικά το αμάξι...
-
πρώτα απ' όλα για το δικό μου leasing που ενώ το είχα δώσει για επισκευή μετά από τρακάρισμα, το πέτυχα να το βολτάρει ο αρχιμηχανικός τους φτιαγμένο, έτοιμο, στην παραλιακή και να κάνει το κομμάτι του στην γκόμενα!Θεός!
-
Ο χρήστης zx lover έγραψε:
Tελικα ακυρος ο ελεγχος για σημερα... Πηγαμε εκει, μας δινει τα κλειδια κι ενα 20€ για βενζινη αλλα την ωρα που εχουμε βαλει μπροστα και παμε να φυγουμε τον ρωταει ο ξαδεφος μου :
' Τα χαρτια, αδεια, ασφαλεια και τα λοιπα ειναι μεσα ετσι?'
'H αδεια ειναι μεσα, ασφαλεια δεν εχει ομως οποτε προσοχη...'
Και καπου εκει κωλωσε ο δικος μου. Εκανε ενα τηλεφωνο στον ασφαλιστη και Δευτερα πρωι θα του κανει μια προσωρινη και θα το παμε.
Η χαρτουρα ειναι ετοιμη, εχουν εκτιμησει και το δικο του που θα ανταλλαξει και γενικως μονο ο ελεγχος του μενει, περισσοτερα νεα απο Δευτερα λοιπον!σοβαρά τωρα, θελεις να συνεργαστείς με καποιον που σε έχει κυριολεκτικά χεσμένο;
εγώ μοναχα ετσι μπορώ να το εκλάβω τουλάχιστον... (χέσιμο κανονικότατο).
μην πάτε ούτε για αστειο.
ακομα και τέλειο να ειναι το όχημα (...), δεν αξίζει να του δώσετε ούτε σεντ. αφήστε το έτσι φλου κι αν σας τρελάνει στα τηλ, τότε εχετε 100% την απάντησή σας.
-
Δεν ειχα μπει ποτε μου σε Scirroco και σημερα μπηκα στο R του Vellerefonti...
Πολυ ωραιο αυτοκινητο
Μου αρεσαν πολυ η οθονη στο ταμπλο, το μπλε χρωμα, τα xenon, τα led, ο ασπρος μπλε χρωματισμος του καντραν, τα καθισματα, ο εξωτερικος σχεδιασμος και αλλα...Ο δε κινητηρας σε συνδυασμο με το Dsg, αν κρινω απο το γεγονος οτι το αυτοκινητο γεμιζε συνεχεια τον καθρευτη μου , πιστευω θα ειναι τρομερος...
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Πολυ ωραιο αυτοκινητο
Μου αρεσαν πολυ η οθονη στο ταμπλο, το μπλε χρωμα, τα xenon, τα led, ο ασπρος μπλε χρωματισμος του καντραν, τα καθισματα, ο εξωτερικος σχεδιασμος και αλλα...Ο δε κινητηρας σε συνδυασμο με το Dsg, αν κρινω απο το γεγονος οτι το αυτοκινητο γεμιζε συνεχεια τον καθρευτη μου , πιστευω θα ειναι τρομερος...
Εξαιρετικο ειναι το ατιμο
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
Tελικα ακυρος ο ελεγχος για σημερα... Πηγαμε εκει, μας δινει τα κλειδια κι ενα 20€ για βενζινη αλλα την ωρα που εχουμε βαλει μπροστα και παμε να φυγουμε τον ρωταει ο ξαδεφος μου :
' Τα χαρτια, αδεια, ασφαλεια και τα λοιπα ειναι μεσα ετσι?'
'H αδεια ειναι μεσα, ασφαλεια δεν εχει ομως οποτε προσοχη...'
Και καπου εκει κωλωσε ο δικος μου. Εκανε ενα τηλεφωνο στον ασφαλιστη και Δευτερα πρωι θα του κανει μια προσωρινη και θα το παμε.
Η χαρτουρα ειναι ετοιμη, εχουν εκτιμησει και το δικο του που θα ανταλλαξει και γενικως μονο ο ελεγχος του μενει, περισσοτερα νεα απο Δευτερα λοιπον!σοβαρά τωρα, θελεις να συνεργαστείς με καποιον που σε έχει κυριολεκτικά χεσμένο;
εγώ μοναχα ετσι μπορώ να το εκλάβω τουλάχιστον... (χέσιμο κανονικότατο).
μην πάτε ούτε για αστειο.
ακομα και τέλειο να ειναι το όχημα (...), δεν αξίζει να του δώσετε ούτε σεντ. αφήστε το έτσι φλου κι αν σας τρελάνει στα τηλ, τότε εχετε 100% την απάντησή σας.
Xεσμενους γιατι? Ισα ισα που ο ανθρωπος ετρεξε την χαρτουρα σε χρονο dt,κανονισε για το δανειο (γιατι το μισο περιπου ποσο θα ειναι δοσεις) ηταν εξυπηρετικοτατος και μαλιστα ειχε πει να τον ειδοποιησουμε αν θελουμε κανα 20λεπτο πρωτου παμε για να το εχει βγαλει εκτος μαντρας και να μην περιμενουμε. Τωρα το γεγονος οτι δεν εχει ασφαλεια πιστευω ηταν αυτονοητο, ποιος μαντρας εχει ασφαλισμενα οχηματα? Αλλα ακομα και γι αυτο ειπε ο ανθρωπος οτι Δευτερα πρωι κανει ενα προσωρινο ασφαλιστηριο για να μας το δωσει για ελεγχο και μαλιστα ασυνοδευτο. Ισως ειμαι πολυ μαλθακος αλλα δεν βρισκω κατι το μεμπτο στην ολη ιστορια...
-
έτοιμοι να φύγετε δεν ησασταν;
κι αν δε ρωτούσε ο εξάδελφος θα είχατε ήδη φύγει χωρίς να ειδοποιηθείτε;
λαθος κατάλαβα ή άλλο εννοούσες;
καλές αγορες...
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
έτοιμοι να φύγετε δεν ησασταν;κι αν δε ρωτούσε ο εξάδελφος θα είχατε ήδη φύγει χωρίς να ειδοποιηθείτε;
λαθος κατάλαβα ή άλλο εννοούσες;
καλές αγορες...
περιμένεις ο κάθε μαντράς να κάνει 1 μέρα ασφάλιση για κάθε αμάξι που ο κάθε τύπος θα μπαίνει μέσα και θα λέει ότι θέλει test drive?
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Πολυ ωραιο αυτοκινητο
Μου αρεσαν πολυ η οθονη στο ταμπλο, το μπλε χρωμα, τα xenon, τα led, ο ασπρος μπλε χρωματισμος του καντραν, τα καθισματα, ο εξωτερικος σχεδιασμος και αλλα...Ο δε κινητηρας σε συνδυασμο με το Dsg,** αν κρινω απο το γεγονος οτι το αυτοκινητο γεμιζε συνεχεια τον καθρευτη μου **:superman: , πιστευω θα ειναι τρομερος...
γκάζι πάτησες?
ΥΓ:πλάκα κάνω προφανώς.
-
Νέα από το μέτωπο...
Το αμάξι σήμερα σηκώθηκε και επιθεωρήθηκε διεξοδικά. Η εκτίμηση έδειξε ότι είναι πραγματικά καινούργιο και έπεσαν οι υπογραφές, αύριο βγαίνει και η κανονική ασφάλεια και το παραλαμβάνει. Αν και δεν το στροφάραμε καθόλου δείχνει να έχει πολύ δύναμη. Στρώσιμο και επανέρχομαι με περισσότερες εντυπώσεις!
Υ.Γ. Τα φρένα είναι άγκυρες!
[img=http://img194.imageshack.us/img194/7299/dsc01030qg.jpg]send from a galaxy far far away
GOLF R - SCIROCCO R