-
The 20 Most Dangerous Drugs
http://topdocumentaryfilms.com/the-20-m ... ous-drugs/
για την κανναβη μιλαει στο 21'.
ολο το ντοκυμαντερ ειναι πολυ ενδιαφερονειναι τα αποτελεσματα ιατρικης μελετης.
και αυτη ειναι η λιστα, για το σχηματισμο της οποιας δεν επαιξε ρολο μονο τα προβληματα υγειας που προκαλουνται στον χρηστη.Heroin A
Cocaine A
Barbiturates (Sedatives) B
Methadone (Opioid) A
Alcohol Legal
Ketamine C
Benzodiazepines (Sedatives) C
Amphetamine (Speed) B
Tobacco legal
Buprenorphine (Opioid) C
Cannabis C
Solvents Legal
4-methylthioamphetamine (amphetamine derivative) A
LSD A
Methylphenidate(Ritalin) B
Anabolic steroids C
Gamma 4-hydroxybutyric acid (depressant, “date-rape drug”) C
Ecstasy A
Amyl Nitrate (nitrite inhalants, “poppers”) Legal
Khat (plant-derived stimulant) Legal (illegal in USA)http://www.listology.com/list/top-twent ... bc-horizon
επισης για οσους νομιζουν οτι δεν προκαλει εθισμο...
Cannabis: The Evil Weed?
http://topdocumentaryfilms.com/cannabis-evil-weed/ -
Σπύρο το ζητούμενο του νομοσχεδίου δεν είναι ότι θα σπρώξει πολύ κόσμο να καπνίσει χασίς αλλά ότι αν κάποιος πιάνεται δεν θα πηγαίνει αναγκαστικά για μεταπτυχιακές σπουδές στην πρέζα και την εμπορία αυτής στις φυλακές.
Πιστεύεις ότι σήμερα υπάρχει άτομο που θέλει να κάνει χασίς και δεν το κάνει επειδή φοβάται ότι θα τον πιάσουν;
Στην τελική και οι ηρωινομανείς (χρήστες-που μπορεί να διαπιστωθεί νομίζω) δεν θα πρεπε να μπαίνουν φυλακή αλλά αναγκαστικά εσώκλειστοι σε μονάδα απεξάρτησης. -
Κι εγώ δεν καταλαβαίνω τι υποστηρίζει ο Σπύρος.
Οι χρήστες τελικά πρέπει να μπαίνουν στη στενή η όχι, απλά πράγματα.
-
Εννοειται οτι οι χρηστες δε πρεπει να μπαινουν φυλακη. Αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι το χορταρακι δεν ειναι καθολου αθωο κατι που ισως πιστεψουν πολλοι λογω του νεου νομου.
-
Προφανως, όπως και πολλά αλλα πραγματα
-
Θεωρώ ότι η αποποινικοποίηση των προϊόντων κάνναβης θα έχει ως αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση των χρηστών τους. Ακόμα και άτομα που είναι εκ πεποιθήσεως αντίθετα στις ουσίες, θα δοκιμάσουν σε κάποια στιγμή, έστω και για την 'εμπειρία'. Το αν αυτό είναι κακό εφόσον γίνεται σε ένα πλαίσιο τύπου coffee shop (όπου μπαίνουν αυστηρά και μόνο ενήλικοι και απαγορεύεται διά ροπάλου η χρήση σκληρών κλπ) είναι άλλη υπόθεση.
ΥΓ. Δεν υπάρχει περίπτωση να πας οπουδήποτε στο Amsterdam χωρίς να μυρίσεις μαριχουάνα. Έχουν επίσης ενδιαφέρουσα ζαχαροπλαστική.
-
εγω θα ημουν υπερ μιας λυσης coffee shops (εσοδα για το κρατος, καλυτερη ποιοτητα, μειωση εγκληματικοτητας και απομυθοποιηση ) , ομως απο την αλλη αυτο θα φερει και το ναρκωτουρισμο
στην ολλανδια δηλαδη απο οσο εχω καταλαβει, πλεον δε θεωρειται κατι φοβερο να πιει καποιος μπαφο επειδη ειναι νομιμο και οι ολλανδοι ψιλοαδιαφορουν για το θεμα..
απο την αλλη τα coffee shops γεμιζουν με τα ορκ απο τις αλλες χωρες τα οποια πανε εκει μονο και μονο για αυτο
-
Vassilikos: Εγώ έχω μια πολύ απλή, απλοϊκή θα έλεγα σκέψη, γι' αυτό ρώτησα έναν άνθρωπο που είναι σε πολύ υπεύθυνη θέση σε σχέση με μένα. Ξέρω βέβαια ότι κάποιοι επωφελούνται από τα ναρκωτικά και γι' αυτό δεν σταματάνε, αν και δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορείς να το σταματήσεις. Αλλά πάλι σκέφτομαι: Εχω κάνει, για παράδειγμα, ανεύθυνα ή υπεύθυνα, την επιλογή να χρησιμοποιώ ναρκωτικά. Γιατί να μην έχω την ελευθερία να ζω με τον τρόπο αυτό, με την ηρωίνη, που θα μου παρέχεται από ιατρικά κέντρα καθαρή και αν είναι δυνατόν και δωρεάν; Κάτι τέτοιο δεν θα έβαζε πολύ λιγότερες ζωές σε κίνδυνο; Γιατί κάποιος που κάνει την επιλογή αυτή να μην μπορεί, όπως πάει στο μπαρ και παίρνει το ναρκωτικό που λέγεται αλκοόλ, να κάνει το ίδιο με τα υπόλοιπα ναρκωτικά; Γιατί πρέπει να τροφοδοτείς το βρώμικο κύκλωμα που βγάζει λεφτά ενώ θα μπορούσε να αποδυναμωθεί το κύκλωμα αυτό αν ήξερες ότι μπορεί να πας στο πλησιέστερο νοσοκομείο και να πεις: «Παρακαλώ, κάντε μου μια ένεση ηρωίνης. Πόσο κάνει; Δύο ευρώ; Ευχαριστώ». Απορία εκφράζω και θα ήθελα να μου πείτε τη δική σας σκέψη.
-
Μετά την απαγόρευση προς το ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί το τραγούδι του Μάνου Λοΐζου, η ηγεσία του κόμματος σκοπεύει να καθιερώσει νεο τραγούδι που θα εκφράζει με τον ίδιο πετυχημένο τρόπο τις αξίες του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές που προέρχονται από τον κύκλο του πρωθυπουργού ο κύριος Παπανδρέου έχει την πρόθεση να αντικαταστήσει τον ήλιο με το κάτωθι άσμα με αφορμή και το επικείμενο νομοσχέδιο του Μ. Παπαιωάννου
Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση με αφορμή τη συναυλία των Pulp στην οποία θα κάνουν δηλώσεις στο κλείσιμο μέλη της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Θεωρώ ότι η αποποινικοποίηση των προϊόντων κάνναβης θα έχει ως αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση των χρηστών τους. Ακόμα και άτομα που είναι εκ πεποιθήσεως αντίθετα στις ουσίες, θα δοκιμάσουν σε κάποια στιγμή, έστω και για την 'εμπειρία'. Το αν αυτό είναι κακό εφόσον γίνεται σε ένα πλαίσιο τύπου coffee shop (όπου μπαίνουν αυστηρά και μόνο ενήλικοι και απαγορεύεται διά ροπάλου η χρήση σκληρών κλπ) είναι άλλη υπόθεση.ΥΓ. Δεν υπάρχει περίπτωση να πας οπουδήποτε στο Amsterdam χωρίς να μυρίσεις μαριχουάνα. Έχουν επίσης ενδιαφέρουσα ζαχαροπλαστική.
Επειδή με την έκφραση αυτή αναφέρεσαι και σε κοντινό μου πρόσωπο, πιστεύω ότι κάνεις λάθος. Μερικά δεδομένα:
(i) Μέχρι να τελειώσει το σχολείο ούτε καν είχε δοκιμάσει τσιγάρο. Είχε μεγαλώσει σε μη-καπνιστικό περιβάλλον (οικογένεια) και είχε μάθει από μικρός να το αποφεύγει. Έτσι αντιστάθηκε πλήρως σε όλες τις πιέσεις συμμαθητών να δοκιμάσει.
(ii) Στο πανεπιστήμιο λόγω κάποιων παρεών υπήρχε άμεση πρόσβαση σε χασίς (κι όχι μόνο). Κάποια στιγμή, λοιπόν, δοκίμασε (ενώ ακόμα δεν είχε δοκιμάσει απλό τσιγάρο). Το έκανε για να το κάνει και δεν το ξαναέκανε, παρόλο που πολλάκις οι γύρω 'κάπνιζαν'.Παρόλη την τυπολατρία του ούτε που τον απασχόλησε ποτέ το γεγονός ότι απαγορευόταν. Δεν έκανε γιατί δεν ήθελε (δεν ήταν/είναι υγιές), δοκίμασε απλά για να το κάνει. Ενώ από τότε (+/- 20χρονών) είχε αρκετή εμμονή στους τύπους, στο να δοκιμάσει ή μη ΔΕ τον απασχόλησε καθόλου το ποινικά κολάσιμο της πράξης.
-
Σαν το άτομο που αναφέρεις υπάρχουν χιλιάδες. Και υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες που δεν θα το κάνουν γιατί δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στα προϊόντα κάνναβης, ακριβώς γιατί είναι παράνομα.
Ο γράφων δοκίμασε στην Ολλανδία ακριβώς γιατί ήταν νόμιμο και mainstream, κάτι που δεν θα ξανακάνει φυσικά και δεν θα έκανε ποτέ στην Ελλάδα.
-
Δεν είναι τόσο κακό ρε συ
Μήπως δε σου δώσανε απ το καλοΔεν ξέρω αν νομικά η αποποινικοποιηση ταυτίζεται με την νομιμοποίηση, πάντως είναι γεγονός ότι η λύση στα στενά πλαίσια ενός κράτους δεν βοηθάει.
Αυτή τη στιγμή η Ολλανδία τα προβλήματα πυ αντιμετωπίζει είναι ακριβώς απ τον ναρκωτουρισμο, απ τα καυλωμενα αγγλακια, ισπανακια κλπ που συρρέουν για να λιωσουν.Αυτο βέβαια θα έπρεπε να σας προβληματίζει σχετικά με το τι εχει καταφέρει να πετύχει η Ολλανδία σε σχέση με τους πολίτες της
Η απαγόρευση της Αγγλίας κλπ μάλλον δεν έχουν φέρει τόσο καλα αποτελέσματα ε?
Αν δείτε στατιστικά κατανάλωσης μπαφου, θα δείτε τους Ολλανδούς αρκετά χαμηλά.Και προσωπικά επιμένω ότι το χασις είναι πταισμα μπροστά στα προβλήματα που προκαλεί το αλκοόλ.
-
Και υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες που δεν θα το κάνουν γιατί δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στα προϊόντα κάνναβης, ακριβώς γιατί είναι παράνομα.ναι δεν ειναι καθολου ευκολη... για αυτο βρισκουν τοσα 15χρονα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Και υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες που δεν θα το κάνουν γιατί δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στα προϊόντα κάνναβης, ακριβώς γιατί είναι παράνομα.
ναι δεν ειναι καθολου ευκολη... για αυτο βρισκουν τοσα 15χρονα
Τα προϊόντα της κάνναβης είναι παράνομα γιατί υπάρχουν ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.
Όσο και να καπνίσεις δεν πρόκειται ποτέ να εθιστείς - δεν υπάρχει γιατρός που να βεβαιώνει το αντίθετο.Το αλκοόλ έπρεπε να είναι παράνομο (όχι η μπύρα και το κρασί) αλλά είναι νόμιμο γιατί επίσης υπάρχουν ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.
Αν μεθοκοπάς, μετά από μερικά χρόνια θα γίνεις αλκοολικός - δεν είναι αθώο το αλκοόλ όπως το χασίς.Δυστυχώς αυτά δεν μπορούν να αλλάξουν.
Αλλά μπορεί να επιτραπεί η χρήση χασίς στους τουριστικούς προορισμούς και να θησαυρίσουν όλοι (εκτός από τους εμπόρους που θα μείνουν άφραγκοι γιατί θα είναι νόμιμο). Θα πολλαπλασιασθεί η τουριστική κίνηση και δεν θα χρειάζεται να παρακαλάμε τους άφραγκους που έρχονται με τσάρτερ. -
Σαν το άτομο που αναφέρεις υπάρχουν χιλιάδες. Και υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες που δεν θα το κάνουν γιατί δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στα προϊόντα κάνναβης, ακριβώς γιατί είναι παράνομα.Ο γράφων δοκίμασε στην Ολλανδία ακριβώς γιατί ήταν νόμιμο και mainstream, κάτι που δεν θα ξανακάνει φυσικά και δεν θα έκανε ποτέ στην Ελλάδα.
Δε γνωρίζω σε τι περιοχές/παρέες έχεις κινηθεί στη ζωή σου, όμως, μετά από μερικά (περίπου 7) χρόνια φοιτητής στο Ηράκλειο έχω να πω το εξής: κατά την προσωπική μου άποψη νεαρός Ηρακλειώτης που δε δοκιμάζει χασίς επειδή είναι παράνομο και φοβάται τυχόν σύλληψη/κυρώσεις αποτελεί εξαίρεση της εξαίρεσης ω εξαίρεση και θα πρέπει να μπει σε μουσείο ως 'αντικείμενο' ιδιαίτερης αξίας!
-
Κι επειδή κάποιοι μεταξύ σοβαρού κι αστείου μιλούν για ναρκο-τουρισμό:
'Κάρτα κάνναβης' για τους Ολλανδούς
Η είσοδος στα κόφι σοπ του Μάαστριχτ θα επιτρέπεται από τον Οκτώβριο μόνο στους Ολλανδούς, τους Βέλγους και τους Γερμανούς υπηκόους. Ειδική κάρτα για τους ντόπιους εξετάζει η κυβέρνηση
12 σχόλια | ΣχολιάστεΔημοσιεύτηκε: Αύγουστος 05 2011 20:14 Ενημερώθηκε: Αύγουστος 05 2011 20:14
Η ολλανδική κυβέρνηση εξετάζει από την πλευρά της ένα νομοσχέδιο με το οποίο θα εισαχθεί η 'κάρτα κάνναβης' η οποία θα απευθύνεται μόνο στους κατοίκους της Ολλανδίας και θα είναι υποχρεωτικό να τη διαθέτει κανείς προκειμένου να επισκεφθεί ένα από τα 670 κόφι σοπ της χώρας.
Ο εν λόγω περιορισμός θα ισχύσει προκειμένου να περιοριστούν οι 'φασαρίες' που σχετίζονται με τον 'ναρκοτουρισμό'.
'Ο δήμος γνωστοποίησε ότι τα κόφι σοπ θα κλείσουν αν δεν μειωθούν οι φασαρίες', είπε ο Μαρκ Γιόσεμανς, ιδιοκτήτης του καταστήματος Easy Going και πρόεδρος των επίσημων κόφι σοπ του Μάαστριχτ (VOCM) που είχαν την πρωτοβουλία να απαγορεύσουν την πρόσβαση σε ορισμένους πελάτες.
Περίπου 1,4 εκατομμύρια τουρίστες, κυρίως Βέλγοι, Γερμανοί και Γάλλοι, επισκέπτονται κάθε χρόνο τα 14 κόφι σοπ της πόλης, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία. Τις νύχτες επικρατεί πανδαιμόνιο ενώ έχουν πολλαπλασιαστεί και οι έμποροι ναρκωτικών στους δρόμους.
'Σε μια έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι πελάτες που προέρχονται από όμορες χώρες χρησιμοποιούν συνήθως τα μέσα μαζικής μεταφοράς και, για παράδειγμα, δεν προκαλούν πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία', εξήγησε ο Γιόσεμανς.
Απαγορεύοντας την πρόσβαση σε Γάλλους, Λουξεμβούργιους, Ισπανούς και Ιταλούς τα κόφι σοπ του Μάαστριχτ ελπίζουν ότι θα μειώσουν τις 'οχλήσεις' κατά περίπου 20%. -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Δε γνωρίζω σε τι περιοχές/παρέες έχεις κινηθεί στη ζωή σου
εκει που μενει ο Λαππας πριν απο μερικα χρονια συνεβησαν αυτα..
το post #7 λεει (στο περιπου) τι συνεβηhttp://www.mybike.gr/topic/30439-π ... %8C%CF%82/
-
-
@λοκατζη
Συζητιειται εδω και καιρό, αλλα υπάρχει μεγάλη αντίδραση ακόμα και απο του ίδιους τους δήμους λόγω της επικείμενης απώλειας εσόδων.
-
Προβλέπω οτι σε λιγο καιρο το τοπικο κηπος-φυτα θα γνωρισει στιγμες δοξας !
Ναι ή Οχι στη νομιμοποίηση της Ινδικής Κάναβης;