-
Νομίζω ότι το καλύτερο είναι το τωρινό golf,αλλά ψήφισα τη δεύτερη γενιά,γιατί το golf που συμπαθώ είναι το gti II.Σιχαίνομαι το III και το IV!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Νομίζω ότι το καλύτερο είναι το τωρινό golf,αλλά ψήφισα τη δεύτερη γενιά,γιατί το golf που συμπαθώ είναι το gti II.Σιχαίνομαι το III και το IV!Ομοίως και εγώ!
Νομίζω ότι το ΙΙ 1.8 16V προ-καταλύτη,ήταν εξαιρετικό και απόλυτα μέσα στο πνεύμα του πρώτου GTI... -
Το 16βάλβιδο ΙΙ προ καταλύτη γιατί κάλλιστα θα μπορούσε κάποιος να το έχει σήμερα, να πηγαίνει σφαίρα και να μην κάνει 'τσικ'.
-
Άποψή μου: Το II.
Βέβαια, δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός κριτής, μιας και το μόνο Golf που έχω οδηγήσει είναι ένα 1600άρι IV. Απ’ ότι έχω ακούσει πάντως, το δυάρι, έχτισε πάνω στα θετικά σημεία του πρώτου και βελτίωσε θεαματικά τα αρνητικά του.Εννοείται πως αν κοιτάξουμε αντικειμενικά τα πράγματα (ασφάλεια, κόστος, επιδόσεις, απόλυτο κράτημα, εξοπλισμός, αξιοπιστία – χμ… καλά αυτό είναι υπό συζήτηση μην με φάτε... ) το πεντάρι θα ξεσκίσει, αλλά, προσωπικά τουλάχιστον, μιλάω από συναίσθημα!
-
Μα καλά, τα ΙΙΙ και IV κανένας δεν βρέθηκε να τα ψηφίσει μέχρι τώρα;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Μα καλά, τα ΙΙΙ και IV κανένας δεν βρέθηκε να τα ψηφίσει μέχρι τώρα;Το ΙΙΙ τρώγεται, το IV δε νομίζω ότι έχει καμία σχέση με τον πρόγονό του και το σκοπό του.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Μα καλά, τα ΙΙΙ και IV κανένας δεν βρέθηκε να τα ψηφίσει μέχρι τώρα;
Το ΙΙΙ τρώγεται, το IV δε νομίζω ότι έχει καμία σχέση με τον πρόγονό του και το σκοπό του.
To ΙV θέλει πολλές αλλαγές για να γίνει Gti.
To III όμως ήταν μια χαρά... -
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Το 16βάλβιδο ΙΙ προ καταλύτη γιατί κάλλιστα θα μπορούσε κάποιος να το έχει σήμερα, να πηγαίνει σφαίρα και να μην κάνει 'τσικ'.O παππους μου ειναι ενας.
-
Να το ψηφίσω εγώ ρε παίδες..... το IV που το οδηγώ κιόλας εδω και πέντε χρονάκια.....
Το έχετε καταθάψει το κακόμοιρο... δεν μπορώ να ψιλιαστώ ή δεν έχει τύχει.... να ξέρω τι πραγματικά ζητάει κάποιος από τα τρία γραμματάκια 'GTI' Λέμε δεν είναι πραγματικά 'GTI'..... δηλαδή τι θα έπρεπε να κάνει? (Ρωτάω γιατί δεν έιμαι και τόσο ψαγμένος τελικά)
Ξέρω πολύ καλά πάντως ότι μπορεί και κάνει ασφαλέστατα και γρήγορα ταξίδια.....
Δεν είναι σίγουρα Evo αλλά αν οδηγηθεί με κάποια σχετική σύνεση στις στροφές και όσο γρήγορα θέλεις στις ευθείες εκμεταλευόμενος και τα πάρα πολύ καλά του φρένα σε συνδυασμό με τα ρεπριζ του κινητήρα είναι από τους πιο ξεκούραστους χιλιομετροφάγους.Πάντως πουλάει.....
Σε ότι αφορα το V δεν θα το πάρω γιατί θεωρώ ότι πάνω από 150hp θέλεις τετρακίνηση..... Θα δοκιμάσω το Audi από το 2005 και πέρα....
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Να το ψηφίσω εγώ ρε παίδες..... το IV που το οδηγώ κιόλας εδω και πέντε χρονάκια.....
Το έχετε καταθάψει το κακόμοιρο... δεν μπορώ να ψιλιαστώ ή δεν έχει τύχει.... να ξέρω τι πραγματικά ζητάει κάποιος από τα τρία γραμματάκια 'GTI' Λέμε δεν είναι πραγματικά 'GTI'..... δηλαδή τι θα έπρεπε να κάνει? (Ρωτάω γιατί δεν έιμαι και τόσο ψαγμένος τελικά)
Ξέρω πολύ καλά πάντως ότι μπορεί και κάνει ασφαλέστατα και γρήγορα ταξίδια.....
Δεν είναι σίγουρα Evo αλλά αν οδηγηθεί με κάποια σχετική σύνεση στις στροφές και όσο γρήγορα θέλεις στις ευθείες εκμεταλευόμενος και τα πάρα πολύ καλά του φρένα σε συνδυασμό με τα ρεπριζ του κινητήρα είναι από τους πιο ξεκούραστους χιλιομετροφάγους.Πάντως πουλάει.....
Σε ότι αφορα το V δεν θα το πάρω γιατί θεωρώ ότι πάνω από 150hp θέλεις τετρακίνηση..... Θα δοκιμάσω το Audi από το 2005 και πέρα....
Αυτό που περιγράφεις είναι GT χωρίς το i Ένα γραμματάκι κάνει τη διαφορά; για τους περισσότερους φαίνεται ναι. Δεν είπε κανείς ότι είναι αργό το IV, είτε με 150 ή 180, αλλά fun to drive στις στροφές σε καμία περίπτωση
Τίποτα δεν είναι απόλυτο, ούτε ότι τα 200 χρειάζονται τετρακίνηση. Άλλωστε και στο Α3 μπροστά είναι τα 200, Haldex έχει.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αυτό που περιγράφεις είναι GT χωρίς το i Ένα γραμματάκι κάνει τη διαφορά; για τους περισσότερους φαίνεται ναι. Δεν είπε κανείς ότι είναι αργό το IV, είτε με 150 ή 180, αλλά fun to drive στις στροφές σε καμία περίπτωση
Τίποτα δεν είναι απόλυτο, ούτε ότι τα 200 χρειάζονται τετρακίνηση. Άλλωστε και στο Α3 μπροστά είναι τα 200, Haldex έχει.
Αυτο που ίσως δεν μπορώ να καταλάβω είναι τελικά τι κάνει αυτό το i σε ένα αμάξι και το κάνει όπως λενε πολλοί fun to drive στις στροφές.....
Τι είναι fun to drive στις στροφες ρε παιδιά πείτε μου και το λέω για να μάθω τι συμβαίνει τελικά?
Fun to drive είναι να γκαζώνεις στο πάτωμα μέσα ή πριν την στροφή και να είσαι βιδωμένος κάτω? Αν είναι αυτό το golf IV δεν το κάνει.....
Αλλά αυτό που εγώ κάνω και μου αρέσει φρενάρω οσό πρέπει και νομίζω πιο δυνατά και με μεγάλη σιγουριά σε σχέση με άλλα αυτοκίνητα που έχω ή έχω οδηγήσει βγάζω πάντα εύκολα την στροφή και μόλις ισιώσεις (ίσως λίγο πιο αργά μετά την κορυφή της στροφής οπώς λένε αρκετοί γκαζώνεις και πραγματικά φεύγεις γρήγορα ... για την επόμενη
Πάντως επειδή έχουμε κάνει μαζί με φίλο με 156 2.0 μαζί κα με τα δυο
ένα ταξίδι Λάρισα Αθήνα και ένα Λαγκάδια Μεγαλόπολη Λαγκάδια σε πολύ καλούς ρυθμούς σε κοινή ομολογία και των δυο το IV έδειχνε συνολικά πιο άνετο και πιο γρήγορο με πολύ μεγάλη διαφορα στις ευθείες και μικρότερη στις στροφές (σε ανηφορικά κομμάτια ξέφευγα πολύ ευκολότερα)
Επίσης θεωρώ πολύ σημαντικό ότι αν πχ δεν έχεις τα λάστιχα και τα αμορτισερ σε τέλεια κατάσταση είναι σαν να οδηγείς ένα αυτοκίνητο μια κατηγορία πιο κάτω
τέλος αυτό που λέω για 200 θες τετρακίνηση ίσως να επηρεάζει και το γεγονός ότι δεν έχω οδηγήσει ποτέ αυτοκίνητο με ESP ......Το IV Gti θεωρώ ότι πολύ δύσκολα θα πετάξει μούτρα ... αν φοβηθείς μέσα στην στροφή και σηκώσεις το πόδι από το γκάζι απότομα και στρίψεις λίγο προς το εσωτερικό της στροφής το αυτοκίνητο πετάει το πίσω του μέρος εκεί νομίζω ότι χρειάζεσαι τετρακίνηση για να αποφύγεις αυτό το πέταγμα του πίσω μέρους
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Το IV Gti θεωρώ ότι πολύ δύσκολα θα πετάξει μούτρα ... αν φοβηθείς μέσα στην στροφή και σηκώσεις το πόδι από το γκάζι απότομα και στρίψεις λίγο προς το εσωτερικό της στροφής το αυτοκίνητο πετάει το πίσω του μέρος εκεί νομίζω ότι χρειάζεσαι τετρακίνηση για να αποφύγεις αυτό το πέταγμα του πίσω μέρους
Το Golf IV πετάει μούτρα αλλά μόνο σε πολύ κλειστές στροφές και με πλήρη επιτάχυνση. Σε αυτή την περίπτωση θα βοηθούσε πολύ καλύτερα ένα μπλοκέ διαφορικό μπροστά σε σχέση με τη τετρακίνηση και μάλιστα τύπου haldex. Άλλωστε η χρησιμότητα του haldex για καθημερινή χρήση, εξαντλείται σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης, ξεκίνημα σε γλυστερή ανηφόρα, οδήγηση στο χιόνι κ.λ.π.
Σε συνθήκες 'σπορ' οδήγησης μας δίνει τη δυνατότητα, στην έξοδο της στροφής και όταν πλέον έχει ισιώσει το αυτοκίνητο να επιταχύνουμε όσο θέλουμε, αποφεύγοντας χαζοσπινιαρίσματα. Για αυτούς τους δύο λόγους είναι κυρίως η χρησιμότητα του haldex. Όποιος έχει την εντύπωση ότι θα στρίβει με τα τέσσερα σαν WRX ή EVΟ να το ξεχάσει.
Τέλος αν σηκώσεις το πόδι από το γκάζι και 'πετάξει το πίσω μέρος' η τετρακίνηση τύπου haldex δεν θα στείλει καθόλου ροπή στον πίσω άξονα.
Το γιατί είναι εύκολο να απαντηθεί.
Μα αφού δεν πατάς πλέον το γκάζι. Πού να βρεθεί η ροπή??
Επανέρχομαι στο Golf IV και συμπληρώνω: Στις ανοιχτές καμπές είναι όντως βιδωμένο κάτω. Μάλιστα σου δίνει τη δυνατότητα σηκώνοντας το πόδι από το γκάζι να διασκεδάσεις, σε πείσμα αυτών, που χαρακτηρίζουν το Golf βαρετό αυτοκίνητο. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Το IV Gti θεωρώ ότι πολύ δύσκολα θα πετάξει μούτρα ... αν φοβηθείς μέσα στην στροφή και σηκώσεις το πόδι από το γκάζι απότομα και στρίψεις λίγο προς το εσωτερικό της στροφής το αυτοκίνητο πετάει το πίσω του μέρος εκεί νομίζω ότι χρειάζεσαι τετρακίνηση για να αποφύγεις αυτό το πέταγμα του πίσω μέρους
Το Golf IV πετάει μούτρα αλλά μόνο σε πολύ κλειστές στροφές και με πλήρη επιτάχυνση. Σε αυτή την περίπτωση θα βοηθούσε πολύ καλύτερα ένα μπλοκέ διαφορικό μπροστά σε σχέση με τη τετρακίνηση και μάλιστα τύπου haldex. Άλλωστε η χρησιμότητα του haldex για καθημερινή χρήση, εξαντλείται σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης, ξεκίνημα σε γλυστερή ανηφόρα, οδήγηση στο χιόνι κ.λ.π.
Συμφωνώ αλλά φίλε meco σκέψου και το άλλο με το Gti να μπεις γκαζάτος σε κλειστή στροφή........ δηλαδή να μπείς με δευτέρα επιταχύνοντας ή με τρίτη επιταχύνοντας? Δηλαδή πάνω από τις 2,000 στροφές δουλεύει το turbo και φορτώνει συνέχεια αυτό δεν μπορείς να το κάνεις γιατί θα φύγεις όντως... είναι πολύ η δύναμη... Το αυτοκινήτο θέλει φρένο και όσο σηκώνει γκαζώνεις γιατί γιατί ο κινήτηρας έχει συνέχεια δύναμη και ροπή με όσες στροδές και να είσαι πάνω από τις 2,000 και την δίνει πανεύκολα... Εγώ έχω παρατηρήσει ότι σε ορεινούς δρόμους κινούμενος μεταξύ 2,500 και λίγο κάτω από 4,000 στροφές κα ισυνήθως με τρίτη κινείσαι ταχύτατα....
Αν γυρίσει το πίσω μέρος τελικά κάνεις ανάποδο με προσθιοκίνητο αυτοκίνητο και πατώντας το γκάζι πρέπει να έχεις πολύ καλά λάστιχα μπροστά για να σε γατζώσουν και να το φέρεις στα ίσα του.... εκεί η τετρακίνηση φαντάζομαι θα σε κράταγε και δεν εννοώ Haldex γιατί για μένα δεν μετρά, εννοώ torsen δηλαδη Α4 και πάνω....
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Συμφωνώ αλλά φίλε meco σκέψου και το άλλο με το Gti να μπεις γκαζάτος σε κλειστή στροφή........ δηλαδή να μπείς με δευτέρα επιταχύνοντας ή με τρίτη επιταχύνοντας? Δηλαδή πάνω από τις 2,000 στροφές δουλεύει το turbo και φορτώνει συνέχεια αυτό δεν μπορείς να το κάνεις γιατί θα φύγεις όντως... είναι πολύ η δύναμη... Το αυτοκινήτο θέλει φρένο και όσο σηκώνει γκαζώνεις γιατί γιατί ο κινήτηρας έχει συνέχεια δύναμη και ροπή με όσες στροδές και να είσαι πάνω από τις 2,000 και την δίνει πανεύκολα... Εγώ έχω παρατηρήσει ότι σε ορεινούς δρόμους κινούμενος μεταξύ 2,500 και λίγο κάτω από 4,000 στροφές κα ισυνήθως με τρίτη κινείσαι ταχύτατα....
Αν γυρίσει το πίσω μέρος τελικά κάνεις ανάποδο με προσθιοκίνητο αυτοκίνητο και πατώντας το γκάζι πρέπει να έχεις πολύ καλά λάστιχα μπροστά για να σε γατζώσουν και να το φέρεις στα ίσα του.... εκεί η τετρακίνηση φαντάζομαι θα σε κράταγε και δεν εννοώ Haldex γιατί για μένα δεν μετρά, εννοώ torsen δηλαδη Α4 και πάνω....
Στο πρώτο σκέλος συμφωνώ απόλυτα.
Στο δεύτερο όπως το περιγράφεις η τετρακίνηση θα βοηθήσει ακόμα και αν είναι τύπου haldex. Βέβαια σε τέτοιες περιπτώσεις οι παράγοντες που επηρρεάζουν την τελική κατάληξη είναι πάρα πολλοί, οπότε είναι δύσκολο να είμαστε απόλυτοι. -
To V θα είναι καλύτερο πιστεύω ..... πιο γρήγορο και λόγω πλαισίου θα έχει υψηλότερα περιθώρια στις στροφές....
Δεν θα αλλάξει κάτι άλλο τραγικά πιστέυω και να δείτε ότι πάλι στα περιοδικά θα λένε για το 1ης γενιάς.... τελικά και αυτό θα είναι κυριλε και τέτοια και όχι και τόσο συμμετοχικό αλλά αμά αποδεχθεί τον τρόπο που πρέπει να το οδηγείς θα σου χαρίζει ευχάριστες στιγμές κατί του στύλ πούλα στις στροφές γιατι θα μαζέψεις τις ευθείες....Άμεσος ανταγωνιστής κατ εμέ το Α3 Sportback 2.0TFSI Quattro και το Megane 225
Σε σχέση με το Audi νομίζω τελικά το Α3 θα είναι ένα κλικ πάνω λόγω Quattro
ΥΓ Πάντως νομίζω ότι 9 στις 10 φορές μέσα σε μια στροφή λόγω φόβου το πρώτο που κάνεις είναι να αφήσεις γκάζι
-
Φίλε cpp, ένας από τους βασικότερους παράγοντες που κάνει ένα Gt, Gti είναι η επικοινωνία με τον οδηγό και η αίσθηση που του δίνει
Εκεί είναι η ένσταση πολλών πιστεύω (τουλάχιστον η δική μου), μιας και η τέταρτη γενιά του Golf υστερεί. (δεν έχω οδηγήσει το IV Gti, αλλά κρίνοντας από το απλό 1,6, θα πρέπει να έχουν κάνει θαύματα για να φτάνει το απλώς ικανοποιητικό 206 μου... ). Κανείς δεν είπε ότι δεν είναι καλό αμάξι, απλά όχι και τόσο επικοινωνιακό!
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Φίλε cpp, ένας από τους βασικότερους παράγοντες που κάνει ένα Gt, Gti είναι η επικοινωνία με τον οδηγό και η αίσθηση που του δίνειΕκεί είναι η ένσταση πολλών πιστεύω (τουλάχιστον η δική μου), μιας και η τέταρτη γενιά του Golf υστερεί. (δεν έχω οδηγήσει το IV Gti, αλλά κρίνοντας από το απλό 1,6, θα πρέπει να έχουν κάνει θαύματα για να φτάνει το απλώς ικανοποιητικό 206 μου... ). Κανείς δεν είπε ότι δεν είναι καλό αμάξι, απλά όχι και τόσο επικοινωνιακό!
Τι εστί επικοινωνία?
Να πω για το τιμόνι ναι θα ήθελα να είναι σκληρότερο όσο ανεβαίνουν τα χλμ ...... μικρό lag υπάρχει...
Την επιτάχυνση την νιώθεις, τα φρένα τα νιώθεις, κλίσεις δεν παίρνει, σε Recaro αναπαυτικότατο κάθεσαι... σίγουρος νιώθεις και κατ εμέ στις περισσότερες των περιπτώσεων είσαι....
Μήπως πρεπει να στρίβει πιο γρήγορα, να κάνει θόρυβο η εξάτμιση?Επίσης το να οδηγήσεις ένα αυτοκίνητο για μισή ώρα δεν λέει κάτι νομίζω για να σχηματίσεις γνώμη.... νομίζω για να μάθεις ένα αμάξι θέλει πολλά χλμ.... και το σε τι κατάσταση βρίσονται λάστιχα φρένα αναρτήσεις είναι το μισό αμάξι στην συνολική συμπεριφορά του.
-
για μένα το ΙΙ ήταν είναι κ θα είναι το πιο καθαρόαιμο GTi της σειράς και μακράν το πιο όμορφο!
για μένα...
-
Ψήφισα τό Ι,μόνο καί μόνο επειδή ήταν ο πρώτος διδάξαντας τής κατηγορίας.
Δέν πιστεύω δηλαδή,ότι επί τής ουσιάς θά είναι καλύτερο από τό 5,αλλά όλα αυτά,απλά διότι...έτσι νομίζω.
Ισως,άν τά οδηγήσω,νά βγάλω άλλο συμπέρασμα. -
Πάνω από 150 άλογα θέλουν τετρακίνηση; Ρε Type-R τι λένε αυτοί;
Ψήφισα το Ι αν και δεν έχω οδηγήσει κανένα Απλά πιστεύω ότι ήταν(και είναι,ίσως,όσα έμειναν) άμεσο αυτοκίνητο που θέλει συμμετοχή απ'τον οδηγό, σε αντίθεση με τα περισσότερα (όλα είπατε;) σημερινά μοντέλα της VW...
VW GOLF GTI: I, II, III, IV, V.....