-
Σαν ζυγαριά είναι και μετράει σε πολλά σημεία την πίεση που ασκείς. Αν είναι μεγάλη θέλεις πιο σκληρό στρώμα σε εκείνο το σημείο. Το όλο πράμα έχει λόγο ύπαρξης αν μπορείς να επιλέγεις διαφορετική σκληρότητα για κάθε ζώνη.
Αδύνατο σημείο είναι ότι έχει σημασία και αν αλλάζεις στάση.... γιατί άλλο ανάσκελα άλλο στο πλάι... Και ενώ στο πλάι ασκείς μεγαλύτερη πίεση ανά μονάδα επιφάνειας θέλεις και να υποχωρεί λίγο για να βουλιάζει ο ώμος. Τελικά όμως ο καθένας κοιμάται αλλιώς και έχει άλλα γούστα οπότε ό,τι και να σου πούνε.... -
-
Γενικά δεν είναι τπτ τρομερό ποιοτικά, απλά τίμια επιλογή. Δεν είναι βέβαια 'εντός' που μετά από 6 μήνες είναι για 'εκτός'.
-
700 ευρω είναι τελική τιμή; Δηλαδή κρεβάτι, στρώμα, υπόστρωμα και όλα τα συναφή;
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Έχει κάποιος εμπειρία από κρεβάτια media strom?
Μου άρεσε το παρακάτω με δερματίνη αφαιρούμενη. Σαν κατασκευή φάνηκε στιβαρή, του έδωσα μερικές μπάτσες
Τιμή 700 ευρώ.έχω εγώ ένα με στρώμα κ υπόστρωμα όπως το λένε... όλο μαζί κόστισε νομίζω 1.200€ το 2003... Ήταν μεταξύ των άλλων ένα από τα δώρα για το πανεπιστήμιο
Καλό είναι δεν έχω παράπονο, είναι όπως θα το ήθελα. Αν κ σε ένα απλό κρεβάτι με απλό στρώμα media strom που έχουμε σε άλλο δωμάτιο κοιμάμαι εξίσου άνετα.
Το καλό είναι πως όταν δεν κοιμάμαι δεν τρίζει λες κ φυσάνε 500 ανέμοι -
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
700 ευρω είναι τελική τιμή; Δηλαδή κρεβάτι, στρώμα, υπόστρωμα και όλα τα συναφή;Όχι 700 είναι μόνο το έπιπλο. Με στρώμα βγαίνει πρπ 1000 ευρώ. Από την έρευνα που έκανα σε επιπλάδικα το συγκεκριμένο μου φαίνεται ως value for money επιλογή. Γενικά ζητάνε τρελά ποσά έβλεπα κάτι 2000 - 3000 ευρώ
Καλό είναι δεν έχω παράπονο, είναι όπως θα το ήθελα.
Καλό αυτό
Το καλό είναι πως όταν δεν κοιμάμαι δεν τρίζει λες κ φυσάνε 500 ανέμοι
και αυτό εξίσου σημαντικό
-
Μια ερωτηση προς τους στρωματαδες του φορουμ ,μαλλον δυο Εχουν τα στρωματα ημερομηνια ληξης ,γιατι καποιοι επιμενουν οτι μετα την πενταετια πρεπει να τα αλλαζουμε κ μαλιστα επικαλουνται κ λογους υγειας .
Εχει εμπειρια καποιος απο coco mat ??κ κατα ποσο αξιζουν τα λεφτα τους -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Μια ερωτηση προς τους στρωματαδες του φορουμ ,μαλλον δυο Εχουν τα στρωματα ημερομηνια ληξης ,γιατι καποιοι επιμενουν οτι μετα την πενταετια πρεπει να τα αλλαζουμε κ μαλιστα επικαλουνται κ λογους υγειας .
Εχει εμπειρια καποιος απο coco mat ??κ κατα ποσο αξιζουν τα λεφτα τουςοι στρωματάδες θα πουν ότι πρέπει να τα αλλάζουμε
τώρα πρέπει να πούμε εμείς που θα βρούμε τα λεφτά να το κάνουμε πράξη
καλό είναι κάθε 3μηνο να αλλάζεις πλευρά στο στρώμα, να το ξεσκονίζεις κάθε μήνα κτλ... -
Καλό θα είναι στην πενταετία να ελέγχεις την κατάσταση της μέσης, της πλάτης σου και του ύπνου σου. Υπάρχει φθορά στην στήριξη, αλλά δεν είναι ίδια ούτε για όλα τα σώματα ούτε για όλα τα στρώματα. Βαρύ σώμα ζητάει σκληρό στρώμα, το μαλακό θα το ξεφτιλίσει στην 5ετία. Γύρισμα πάνω-κάτω και γύρω-γύρω ανά μήνα αν είναι δυνατόν (ξέρω από πρώτο χέρι πόσο άκυρα είναι τα διπλά στρώματα στο γύρισμα).
Από θέμα υγιεινής, καλό τίναγμα κάθε μήνα επίσης για σκόνη. Γλιτώνεις πολλή σκόνη αν έχεις ξεχωριστό κάλυμμα που πλένεται.
Κόκοματ δυστυχώς δεν έχω καμιά εμπειρία, από τη media ξέρω όσα γράφω.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Καλό θα είναι στην πενταετία να ελέγχεις την κατάσταση της μέσης, της πλάτης σου και του ύπνου σου. Υπάρχει φθορά στην στήριξη, αλλά δεν είναι ίδια ούτε για όλα τα σώματα ούτε για όλα τα στρώματα. Βαρύ σώμα ζητάει σκληρό στρώμα, το μαλακό θα το ξεφτιλίσει στην 5ετία. Γύρισμα πάνω-κάτω και γύρω-γύρω ανά μήνα αν είναι δυνατόν (ξέρω από πρώτο χέρι πόσο άκυρα είναι τα διπλά στρώματα στο γύρισμα).Από θέμα υγιεινής, καλό τίναγμα κάθε μήνα επίσης για σκόνη. Γλιτώνεις πολλή σκόνη αν έχεις ξεχωριστό κάλυμμα που πλένεται.
Κόκοματ δυστυχώς δεν έχω καμιά εμπειρία, από τη media ξέρω όσα γράφω.
Περί κατάστασης και φθοράς σε γενικές γραμμές συμφωνώ. Βέβαια, στρώμα από στρώμα έχει διαφορά σε όλους τους τομείς.
Τα σύγχρονα στρώματα, γύρισμα θέλουν όποτε δείχνουν να έχουν πάρει τη φόρμα του σώματος (σαν να έχουν γουβιάσει). Βέβαια και ανα μήνα να τα γυρίζεις δεν είναι κακό, απλά στην πράξη δύσκολα το τηρείς σε τέτοια συχνότητα.
Το τίναγμα στον ήλιο είναι σωστό, αλλά αποδοτικότερο είναι καθάρισμα ανά έτος με πιο σύγχρονες μεθόδους και ειδικές σκούπες για τα ακάρεα (ειδικά όταν υπάρχει παιδί ή άτομο με ευαισθησία στη σκόνη είναι απαραίτητο). Μια φορά να το καθαρίσετε με σκούπα δεν θα πιστεύετε όταν δείτε το δείγμα από τι σκόνη έχει μαζέψει μέσα το στρώμα.
-
Επαναφέρω το θέμα γιατί βρισκόμαστε σε αναζήτηση κρεβατιού και φυσικά στρώματος. Τι γνώμη έχετε για την ποιότητα κατασκευής της Neoset; Τα στρώματα της θεωρειτε οτι αξίζουν;
Δοκιμάσαμε ένα ορθοπεδικό (σκληρό, όπως προτιμάμε) και φάνηκε αρκετά καλό.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Επαναφέρω το θέμα γιατί βρισκόμαστε σε αναζήτηση κρεβατιού και φυσικά στρώματος. Τι γνώμη έχετε για την ποιότητα κατασκευής της Neoset; Τα στρώματα της θεωρειτε οτι αξίζουν;Δοκιμάσαμε ένα ορθοπεδικό (σκληρό, όπως προτιμάμε) και φάνηκε αρκετά καλό.
2 στρώματα neoset που πήρα στα παιδιά μια χαρά βγήκαν (και τα κρεβάτια)
Το ένα το έχω 7 χρόνια το άλλο 5 και ήταν και από τα πιο φτηνά. Αλλά ήταν τα κλασικά με ελατήρια bonnel ( ) εμείς που πήραμε media strom με ανεξάρτητα ελατήρια και σουπερ ντούπερ φοαμ οδύσσεια 2001 κ.α. διαστημικά, στην αρχή ήθελα να τους το χώσω στην μούρη και ζητούσα ευκαιρία να κοιμηθώ στων παιδιών, στην συνέχεια το συνήθισα και τώρα το προτιμώ από τα άλλα
Απλώς μερικές φορές που ξαπλώνω στον καναπέ δεν βρίσκω και σοβαρή διαφορά στην αίσθηση (μόνο στην τιμή του στρώματος που είναι 10 πλάσια ).
Δεν έχω δοκιμάσει και πολλά με ανεξάρτητα ελατήρια αλλά αν μου έλεγες τώρα να επιλέξω στρώμα θα διάλεγα ένα κλασικό ημίσκληρο με ελατήρια bonnel και θα έβαζα από πάνω ένα ανόστρωμα memory ή latex και θα μου έβγαινε και φτηνότερα η όλη ιστορία
Αν έχεις θέμα με την μέση να ξέρεις ότι αυτά τα σούπερ ντούπερ μέμορυ φόαμ ανεξάρτητα λατεξ κ.λ.π. δεν σου στρώνουν την μέση στην καλύτερη περίπτωση όπως πέφτεις έτσι σηκώνεσαι (σαν να αιωρείσαι ένα πράμα ) θα σου λείπει η αίσθηση να αισθάνεσαι την σπονδυλική σου στήλη να 'ισιώνει' πάνω σε ένα σκληρό στρώμα αλλά θα σου λείπει και η αίσθηση να σε πιέζει το στρώμα εδώ και εκεί... διαλέγεις και παίρνεις. -
Ειναι ακριβως οπως τα γραφεις. Εδωσα περυσι περιπου ενα 1000ρικο για Media Strom και οφειλω να ομολογησω οτι ειναι μια απο τις πιο αποτυχημενες αγορες που εκανα για το σπιτι. Καμια φορα ξαπλωνω στο παλιο, ταπεινο, παμφτηνο, σκληρο Κλινοστρωμ (ή καπως ετσι) που υπαρχει ακομα στο παιδικο δωματιο και αναπολω τις στιγμες που ζουσα στην αγκαλια του
-
Η μέχρι τώρα εμπειρία μου συγκλίνει με τα παραπάνω που λέτε, και σας ευχαριστώ για τη βοήθεια.
Μάλλον μας βλέπω να πηγαίνουμε για albatross η pleasure της νεοσέτ
-
Προσωπικά, δε θα έδινα πολλά λεφτά για 'επώνυμο' στρώμα. Πιο πολύ πληρώνουμε τη διαφήμιση που του γίνετε, παρά το ίδιο το προϊόν. Και με λιγότερα χρήματα, μπορείς να βρεις αξιόλογες εταιρίες στον χώρο.
-
Αγόρασα στρώμα memory foam και την πάτησα.Έχω εξοργιστεί με τους καραγιόζιδες απιστευτα.Όχι για τα λευτά που έχασα αλλα γιατι παιζουν με την υγεία μου.Δείτε τα link από αγγλικά site (εδώ στην Ελλάδα ήμαστε τελείως ζώα) και θα καταλάβετε:
http://news.softpedia.com/news/Can-Your-Mattress-Kill-You-76887.shtml
http://www.myhealthiestlife2.com/2009/02/memory-foam-mattresses-how-toxic-are.html
http://www.momlogic.com/2009/03/memory_foam_mattress_dangers_cara_natterson.php
Εγώ επιβεβαιώνω την απαίσια μυρωδιά τους (μιλάμε για χημεία)που έχει ποτίσει όλο το δωμάτιο και που μετά από έξι μήνες εξακολουθεί να υπάρχει , σιγουρα όχι τόσο έντονη όσο στην αρχή. Επειδή γυμνάζομαι αρκετά εχω παρατηρήσει ότι αφότου πηρα το στρώμα δεν μπορώ να ανασάνω καλα και φτύνω όλο φλέματα.
Πηρα το στρώμα απο μια ιταλική εταιρία που ΄ρχρι αρκετα μαγαζια στην Αθήνα και όταν τους είπα οτι το στρώμα με ενοχλεί το αρχ..δι που μίλαγα έιπε να του παώ χαρτί από γιατρό ότι με πειράζει το στρώμα και θα μου το αλλάξει.Τέτοιοι σπουδαίοι ανθρωποι και επαγγελματιές δραστηριοποιούνται στο χώρο των στρωμάτων.Αλήτες.. -
Δε γνωρίζω ποιό έχεις αγοράσει και τι προβλήματα σου δημιουργεί, αλλά αυτά που πουλούσα όταν είχα κατάστημα και αυτά που έχω σπίτι μου, δε μου έχουν δημιουργησει κάποιο πρόβλημα. Και είμαι πολύ ευαίσθητος με το αναπνευστικό μου.. Μάλλον έπεσες σε περίπτωση εταιρίας ή παρτίδας.
-
Δηλαδή τόσα άτομα που περιγράφουν το πρόβλημά τους στο link της softpedia που έδωσα πιο πάνω το ίδιο στρώμα με μένα πήρανε ή μήπως ήταν από την ίδια παρτίδα; Προφανώς και όχι. Γενικά τα στρώματα αυτά φαίνεται να δημιουργούν πρόβλημα και το αναφέρουν τόσοι και τόσοι χρήστες(στο εξωτερικό πάντα). Ψάξτε λίγο να δείτε τι είναι τα VOCs (Volatile Organic Compounds) πχ εδώ http://toxics.usgs.gov/definitions/vocs.html και πως επηρεάζουν την υγεία.
Φιλικά. -
Δε πρόκειται να ανοίξω κανένα λινκ, γιατί εγω σου λέω τι μου έχει συμβεί εμένα και σαν χρήστη τέτοιον στρωμάτων / μαξιλαριών και σαν πρώην πωλητή. Ο καθείς με τις εμπειρίες του...
Αλήθεια, εσύ έκανες σήμερα εγγραφή σε αυτοκινητιστικό φόρουμ για να γράψεις για τα foam στρώματα;
-
Καταρχήν για αυτό το 'πρώην πωλητή' ασε με να έχω τις επιφυλάξεις μου.. Κατά δεύτερον έκανα εγγραφή στο forum για να παραθέσω αυτά που βρήκα στο internet, μετά την άσχημη εμπειρία που είχα από το συγκεκριμένο είδος στρωμάτων. Και τα link δεν τα παρέθεσα μόνο για σένα, αλλά και για όσους είχαν σαν προοπτική να αγοράσουν τέτοιο στρώμα.. να ενημερωθούν και από μόνοι τους να κρίνουν..
ΑΝΑΤΟΜΙΚΑ-ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ & ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΥΠΝΟΥ