-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=8155&highlight=elf+10w40fps,όταν η φιατ προτείνει αλλαγή κάθε 20.000 χλμ θα πρέπει να ενημερώνει τους πελάτες της οτι είναι απαραίτητο να συμπληρώνουν ενδιάμεσα και με την προυπόθεση οτι ο οδηγός θα κάνει αυτά τα χιλιόμετρα οδηγώντας σα παναγίτσα.
Η Fiat και όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες, μαζί με κάθε αυτοκίνητο δίνουν κι ένα manual το οποίο θα πρέπει να διαβάζουμε. Στο συγκεκριμένο λοιπόν manual όλοι αναφέρουν ότι θα πρέπει να ελέγχουμε συχνά την στάθμη των λαδιών...
Μην ρωτάμε τι μπορεί να κάνει η αντιπροσωπεία για το αυτοκίνητο μας χωρίς πρώτα να έχουμε ρωτήσει τι μπορούμε να κάνουμε εμείς γι'αυτό. Ο έλεγχος της στάθμης των λαδιών παίρνει κατα μέσο όρο λιγότερο από ένα λεπτό και είναι πολύ σημαντικός για την μακροζωία του κινητήρα μας...Sorry για το κήρυγμα
-
[quote='droemmen
GEORGE Τα racing είναι πολύ καλά, αν θέλεις κάτι καλύτερο μάλλον σε castrol παρόμοιας πυκνότητας θα πρέπει να κοιτάξεις...Αλλά πιστεύω πως τα Selenia racing είναι πολύ καλή επιλογή...[/quote]Droemmen,
Τελικά θα καταλήξω στα racing.
Συμφωνώ απόλυτα με το 'κήρυγμα' σου.
-
εμένα η 147 μία καίει, μία δεν καιει. Έως τώρα έκαψε και στις 3 αλλαγές λαδιών που έχω κάνει [τώρα με 5500χλμ στο κοντέρ όμως δεν έχει κάψει και τα αλλάζω κάθε 7-8000χλμ] αλλά σε άσχετες στιγμές. Πχ περίοδο που το έσκιζα δεν έκαιγε, μόνο έβλεπες το χρώμα των λαδιών βαθύτερο [βρώμικα]. Πάλι, σε περιόδο μεγάλης ακινησίας [μετά τα 10000χλμ], σε δύο 550χλμ ταξίδια έκαψε πάρα, πάρα πολύ, τόσο ώστε συμπλήρωσα 1 λίτρο ενδιάμεσα... βέβαια είχε πιει ήδη 1/4 του λίτρου προτού το πρώτο ταξίδι, αλλά όχι κι έτσι....
τέλος πάντων, ίσως βάλω τα selenia racing τον άλλο μήνα. Πιστεύετε είναι καλά για χειμώνα ή να μείνω με τα απλά; σημειωτέον θα κάνει 5-10 ταξίδια σε χιονοδρομικό το αυτοκίνητο, άρα θα δει κρύο...
-
Τα 10W60 πιστεύω οτι είναι υπερβολικά βαρύ λάδι για Alfa και οποιoδήποτε νορμάλ αυτοκίνητο εκτός ίσως από τη GTA.
Η porsche turbo βγαίνει από το εργοστάσιο με mobil 1 , 0W40 και με αυτό το λάδι πάει στους πετρελαιάδες της Αραβίας...
Ένα 5W40 ,10W40 ή έστω ένα 10W50 είναι η ιδανική λύση.
Αν 10W40 ημισυνθετικό τότε αλλαγή το πολύ έως 7.500 ,αν τα άλλα δύο τότε 10.000χλμ. -
Τα λαδακια μου τα αλλαζω καθε 5-7000 χλμ.
Μετα απο αυτα τα χιλιομετρα παρατηρω πολυ μεγαλη καταναλωση.
Τα λαδια που χρησιμοποιω ειναι συνθετικα και 10-60. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Τα 10W60 πιστεύω οτι είναι υπερβολικά βαρύ λάδι για Alfa και οποιoδήποτε νορμάλ αυτοκίνητο εκτός ίσως από τη GTA.Από την στιγμή που τα προτείνει η ίδια η Alfa Romeo για τους κινητήρες της 'για σπορ οδήγηση και για δύσκολες συνθήκες' δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα πρόβλημα, τόσο το καλύτερο...
-
Καλημέρα σε όλους.
Πριν δύο εβδομάδες παρέλαβα και εγώ την ολόδικιά μου 147TI. Η ατμόσφαιρα κατά την παραλαβή ήταν μαγευτική καθώς ο υπάλληλος ξεκούλωνε την κατακόκκινη κουκούλα που την περιέβαλλε (τι είπα πάλι ο άτιμος ). Τέλος πάντων καταλαβαίνετε ότι είμαι ερωτευμένος!!!
Όλα ωραία και καλά, ώσπου....
Μία ημέρα που βόλταρα με την παρέα, διαπίστωσα ότι το αυτοκίνητο έχει 6 ηχεία και όχι 8 (λείπουν 2 tweeter πίσω) όπως δηλώνεται σε όλα τα φυλλάδια, προσφορά, εγχειρίδια, μπλα, μπλα, .... Τηλεφώνησα στην αντιπροσωπεία όπου κανονίστηκε ραντεβού για την τοποθέτησή τους. Όταν έφτασα εκεί ο υπάλληλος είπε ότι όλα τα 147 που είχε φορούσαν 6 ηχεία και ότι δεν υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας ούτε στην Ελλάδα άλλα ούτε και στην Ιταλία. Για να μη γίνομαι κουραστικός, περιμένω απάντηση από κάποιο προϊστάμενο της εταιρείας...Έχει τύχει κάτι παρόμοιο σε κάποιον άλλο;;;
-
Σ'εμένα δεν έγινε κάτι τέτοιο και ούτε σε όσους γνωρίζω εκτός και αν δεν το πρόσεξαν.
Υγ. Την δικιά μου την έχω από το 2001
-
Kι εμενα 6 εχει.
Τα 2 tweeter μπροστα πανω στο ταμπλο. -
Ο χρήστης felleas έγραψε:
Kι εμενα 6 εχει.
Τα 2 tweeter μπροστα πανω στο ταμπλο.Ποιό έτος την αγόρασες?
-
Νομίζω η πρώτη γενιά φορούσε 6 ηχεία, άρα ψάχνουμε μετά το 2002;;
Ξεκάρφωτο, το σηματάκι της ασφάλειας που το έχετε κολήσει;; Δε μου κάνει καρδιά να το κολήσω στο εμπρός τζάμι και το πίσω δεξιά έχει ελλειπτικό σχήμα (νομίζω θα το χαλάει εμφανισιακά )...
-
Ο χρήστης xaris78 έγραψε:
Νομίζω η πρώτη γενιά φορούσε 6 ηχεία, άρα ψάχνουμε μετά το 2002;;Ξεκάρφωτο, το σηματάκι της ασφάλειας που το έχετε κολήσει;; Δε μου κάνει καρδιά να το κολήσω στο εμπρός τζάμι και το πίσω δεξιά έχει ελλειπτικό σχήμα (νομίζω θα το χαλάει εμφανισιακά )...
Πισω αριστερα/δεξια μια χαρα ειναι, τοσο πολυ μου αρεσει που εχω να το αλλαξω δυο χρονια
-
Κι εμένα 6 έχει, όπως και όλα απ' ότι θυμάμαι εκείνης της περιόδου. Τα 2 επιπλέον που υποτίθεται ότι τοποθετούνται πλέον;
Ξεκάρφωτο, το σηματάκι της ασφάλειας που το έχετε κολήσει;; Δε μου κάνει καρδιά να το κολήσω στο εμπρός τζάμι και το πίσω δεξιά έχει ελλειπτικό σχήμα (νομίζω θα το χαλάει εμφανισιακά )...Πουθενά!
-
Παιδιά καλημέρα καινούργιος χρήστης στο πολύ γνωστό forum γνωρίζω λίγα άτομα απο εδώ αλλά και σε άλλα site.
Ονομάζομαι Χρήστος και έχω μια 147 1.6 T.S. 120, καλώς σας βρήκα λοιπόν. -
Καλώς ήρθες Χρήστο!
-
Welcome Chris...
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Κι εμένα 6 έχει, όπως και όλα απ' ότι θυμάμαι εκείνης της περιόδου. Τα 2 επιπλέον που υποτίθεται ότι τοποθετούνται πλέον;Ακριβώς όπως έχει δύο υποδοχές στις μπροστά πόρτες έτσι έχει και στις πίσω. Επάνω τοποθετείται το tweeter και κάτω το μεγάλο.
Ξεκάρφωτο, το σηματάκι της ασφάλειας που το έχετε κολήσει;; Δε μου κάνει καρδιά να το κολήσω στο εμπρός τζάμι και το πίσω δεξιά έχει ελλειπτικό σχήμα (νομίζω θα το χαλάει εμφανισιακά )...
Πουθενά!
Σωστός...
-
Κι εμένα 6 έχει, όπως και όλα απ' ότι θυμάμαι εκείνης της περιόδου. Τα 2 επιπλέον που υποτίθεται ότι τοποθετούνται πλέον;
Ακριβώς όπως έχει δύο υποδοχές στις μπροστά πόρτες έτσι έχει και στις πίσω. Επάνω τοποθετείται το tweeter και κάτω το μεγάλο.
Πουθενά!
Σωστός...
Μάλλον δεν γνωρίζετε ότι δεν είναι υποχρεωτικό να καλάτε την ασφάλεια στο τζάμι?
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Μάλλον δεν γνωρίζετε ότι δεν είναι υποχρεωτικό να καλάτε την ασφάλεια στο τζάμι?Όντως, είχα την εντύπωση ότι είναι υποχρεωτικό. Είσαι σίγουρος ότι δεν είναι;
-
Μάλλον δεν γνωρίζετε ότι δεν είναι υποχρεωτικό να καλάτε την ασφάλεια στο τζάμι?
Όντως, είχα την εντύπωση ότι είναι υποχρεωτικό. Είσαι σίγουρος ότι δεν είναι;
1000%
Alfa 147 forum