-
Ιάπωνας made in Hungary αν μιλάμε για Ignis mk2
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Ιάπωνας made in Hungary αν μιλάμε για Ignis mk2το HT51S ειναι Ιαπωνικο το HR51S ειναι Μαγιαρικο
-
Ο χρήστης swiftakias_ έγραψε:
Τουλάχιστον το Ignis λόγω ανάρτησης και διαστάσεων θα πρέπει να είναι καλύτερο εκτός δρόμου (τρίχες βέβαια). Θα του βγει και φθηνότερα.
To ignis HT51S πασχει απο αναρτησεις. Οποτε αν τυχον το παρει, αυτο ειναι και το πρωτο που πρεπει κοιταξει με ενα νεο σετ της KYB θα ειναι καπως καλυτερα. Αλλιως κατα τα αλλα ειναι ειναι οικονομικοτατο 100% Ιαπωνας δεν σπαει δεν χαλαει (εχει και καδενα αντι για ιμαντα) και τριζει ολο μεσα
Μιλάς με γρίφους γέροντα... ( )
Το HT51S είναι το πρώτο ή το δεύτερο;;;
Επίσης ποιο ακριβώς σετ της ΚΥΒ;;;
-
HT51S πρώτο
HR51S δεύτερο -
Ευχαριστώ!
Λογικά πάντως μιλάμε για το δεύτερο, καθώς κυκλοφορούν κάποια (σε φαινομενικά καλή κατάσταση) στα άνω όρια του budget...
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
HT51S πρώτο
HR51S δεύτεροYes
Ειχα βρει μια προσφορά απο ενα μαγαζί που με 160γιουργια εδινε αυτο το 'σετ' της ΚΥΒ, ομως δε την βρισκω τωρα
Parts for the front axle
Part No Part
333347 Excel-G
Parts for the rear axle
Part No Part
342027 Excel-GΕπισης οι πισω αναρτήσεις της ΚΥΒ εχουν αλλο κωδικό για το 4χ4 και αλλο για 2χ4. Ειναι ολοιδια εμφανισιακά, ομως για να το εχουν με αλλο κωδικο κατι θα αλλαζει...
-
160 ευρώ και για τα 4 αμορτισέρ σε ignis 1 ; Βελτιώνεται καθόλου η κατάσταση σε σχέση με τα μαμά; Έχεις εντυπώσεις; Με τα μαμά ειναι τραγικό, και αν είναι να βελτιωθεί με τόσα χρήματα, δε θα πω όχι...
-
Αν και βγαίνουμε off topc να σου πω εν συντομια πως γίνεται καπως πιο ανθρώπινο χωρις να κοπανάει και χωρις να τρομάζεις οταν είναι να πάρεις μια κλειστή στροφή.
-
Παιδια συγνωμη αλλα το ignis οσο και να μου αρεσει εξωτερικα, ετυχε και ειδα ενα σηκωμενο σε συνεργειο και δεν πιστευα το ποσο χαλια μπορει να ειναι ενα αυτοκινητο.. Τα ψαλιδια του μπροστα ειναι ουσιαστικα μια ραβδος στην οποια παει και δενει η αντιστρεπτικη και ως εκει. Πισω ακαμπτος με δεσιμο στο σασι απο καποιον αλλο αιωνα. Το διαφορικο ειναι για τηλεκατευθυνομενο ειναι απλα κουτσικο. Πραγματικα κριμα.
Εννοειται μακρια απο πινιν γιατι αμα θες κατι απο λαμαρινοδουλεια ο Σ δεν εχει δεν θα εχει και δεν θα φταει κ ολας.
και οχι δεν προτεινω κατι.. ισως ιμπρεζα.. με 4 αμορτισερ-ελατηρια κ 4 χωματινα -
Ο χρήστης swiftakias_ έγραψε:
Αν και βγαίνουμε off topc να σου πω εν συντομια πως γίνεται καπως πιο ανθρώπινο χωρις να κοπανάει και χωρις να τρομάζεις οταν είναι να πάρεις μια κλειστή στροφή.Καθόλου off topic!
'μολόγα!
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Για το Terios
Το HRV το ξεχνάς, (σε σύγκριση με το Τέριος) δεν έχει τετρακίνηση και σχέση με το χώμα παρά μόνο όσο και το C3. Στην 1η λακούβα θα μείνεις μετέωρος και θα κατέβεις να σπρώχνεις.
Mια χαρα τετρακινιση εχει το Hr-v απλα δεν ειναι μονιμη,εμπλεκεται οταν χρειαστει,και με την προυποθεση οτι το αυτοκινητο θα κινειται κυριως ασφαλτο γιατι να εχει να δουλευουν 3 διαφορικα αφου δεν τα χρειαζεται(τεριοσ)και στην τελικη αντε να παει καμια παραλια η κανα χωματοδρομο με λασπη ο φιλος μας απ'οτι καταλαβαινω.Ετσι κι αλλιως και το τεριος δεν ειναι για πολλα πολλα στο χωμα ουτε και τοσο καλο στο δρομο οσο το hr-v
Γιώργο, έχει κι ένα επιχείρημα εκεί που αποδεικνύει την τετρακίνηση του HRV, δεν ισχύει έτσι όπως το έγραψα; Παραλία; Χωματόδρομο με λάσπη; Ξανασκέψου το με το HRV, ειδικά αν έχει άμμο στην παραλία.
http://www.youtube.com/watch?v=H9aGcpjatm8
Στο 0:17 το χόντα θα ΄μενε στον αέραΌσον αφορά για την τετρακίνηση του Terios, πας και διαβάζεις τι σημαίνει 3 διαφορικά - γιατί δεν προλαβαίνω να σου εξηγήσω - και μετά ..ανακαλείς αυτό που έγραψες.
Φιλικά πάντα,
ΝίκοςΠιστεψε με ξερω πολυ καλα τι σημαινει τετρακινηση με 3 διαφορικα και στην θεωρια και στην πραξη,οδηγαω niva και discovery εδω και 6 χρονια,οποτε το τι θα πει τετρακινηση μονιμη το ξερω και απο την καλη και απο την αναποδη.
Επιπλεον,να ανακαλεω τι?οτι δεν ειναι για πολλα πολλα στο χωμα?απο την στιγμη που δεν εχει αργο οσο καλο και να ναι το αυτοκινητο στην μεταδοση και τις αναρτησεις(που ειναι δεν το αμφισβητω αυτο γιατι εχω εμπιρεια απο τεριοσ)θα μεινει πολυ ευκολα ξεκρεμαστο απο δυναμη σε μια δυσκολη ανηφορα η στην αμμο και σε τετοιες συνθηκες ο συμπλεκτης παραδιδει το πνευμα πολυ γρηγορα.A και μη μου πεις και συ το γνωστο που λενε ολοι για το τεριος οτι κλειδωνει η τετρακινηση χωρις να ξερουν καν τι σημαινει.
Αυτο που θελω να πω και μαλλον δεν διατυπωσα σωστα εινα οτι το ζητουμενο ειναι ενα αυτοκινητο που να κινειται πολυ καλα στο δρομο και να εχει και καποιες υποτυπωδεις εκτος δρομου δυνατοτητες,δηλαδη το αυξημενο υψος και η τετρακινηση να αρκουν. -
Εχω και εγω 1 παρομοιο δίλημμα με τον φιλο.Τον τελευταιο καιρο ειμαι στη αναζητηση ενος οχηματος 4χ4.Εχω ομως συγκεκριμενο λογο.Ο λογος ειναι οτι για να φτασω στην κατοικια που μενω περναω καθε μερα γυρω στα 2 χιλιομετρα χαλικοδρομο που γινετε κατσικοδρομος.Μεχρι τωρα εχω 1 ρενο κλιο 1.2 του 99 με το οποιο ειμαι ευχαριστημενος,ουτε καιει και εχει ευχαριστη οδικη συμπεριφορα.Αλλα λογο του δρομου το εχω σπασει,οποτε σκεφτομαι να το αλλαξω.Χρειαζομαι λοιπον ενα οχημα σκληροτραχηλο μεχρι 1600 κυβικα,οποτε και κατεληξα σε 4χ4 και οι επιλογες ειναι 2,HONDA HRV η SUZUKI VITARA.το κοστος οσο δυνατο μικροτερο(εως 4000-4500).Εχω καταληξη στο χοντα λογο καλης οδικης συμπεριφορας (μια και συμπεριφερεται σαν επιβατικο)και πιο οικονομικο σε καταναλωση,αλλα δεν ξερω αν αντεχει σκληρη χρηση οπως το βιταρα.Οποτε παρακαλω να μου ριξετε τα φωτα σας.Να διευκρινίσω οτι δεν με απασχολουν οι εκτος δρομου διαδρομες και ικανοτητες,σε αυτη την περιπτωση το χοντα μου ειναι υπερ-αρκετο
Suzuki Ignis - Daihatsu Terios - Honda HRV ή κάτι άλλο;