-
Απο το nick name συμπεραινω οτι εισαι ο Γαλανοπουλος και γι'αυτο απευθυνομαι σε εσενα.
Παρ'ολο που δεν γνωριζομαστε, θα μου επιτρεψεις να σου κανω μια παρατηρηση.
Την επομενη φορα που θα μπεις σε αγωνιστικο αυτοκινητο, προσπαθησε να κρατησεις τα χερια σου κατω και να μην 'δειχνεις' στον οδηγο σου την καθε στροφη που διαβαζεις.
Δεν μπορεις να φανταστεις ποσο διασπαστικο ειναι αυτο για τον οδηγο σου.
Εάν ο οδηγός σου το καταλαβαίνει καλύτερα έτσι, μην αλλάξεις την επόμενη φόρα. Δοκιμάστε να δείτε την διαφορά. Πολλές φορές η παραστατικότητα, έχει καλύτερα αποτελέσματα. Μια λέξη μπορεί να την παρεξηγήσει, την ένδειξη με το χέρι ποτέ. Άλλωστε δεν είναι ο Βατανεν, και θέλει έτι περισσότερο βοήθεια. Μην ακούς μπούρδες.
από Amaxopoulos » 10/07/11 14:06
κυριε αντωνη,ειστε ασχετος με το θεμα.
Δεν εμβάθυνα στην περίπτωση, δεν κρίνω τους αγωνοδίκες. Απλά έγραψα τι γίνετε στην περίπτωση από πλευράς αγωνοδικών…..
Σε εμένα ενόσω μου είχαν απονέμη το κύπελλο του πρώτου στην κατηγορία μου, μετά από μερικά λεπτή, μου είπαν ότι είμαι δεύτερος……. Απένειμα εγώ το κύπελλο στον πρώτο και τον φίλησα. Τότε οι αγώνες εκκρίνονταν στης ιδικές και όχι στης Α4!!!....
Αλλά εάν θέλεις ποιοι ήταν αγωνοδίκες?.ι εσείς κ. Αντώνη κάποτε πρέπει να αντιληφθείτε για ποιο πράγμα μιλάει (και έχει δίκιο) ο Δημήτρης...
In other news, ένα in-car του 2ου σκέλους από εμάς:
Youtube Video
Όταν έγραψα ότι έγραψα, ρώτησα κάτι συγκεκριμένα, 10 λέξεις… απήντησε με περισσότερες, αλλά όχι επί του θέματος που ερώτησα. Σεβαστό και σταμάτησα…..
Στο βίντεο που παραθέτεις, και συγκεκριμένα στο 1,41’’ & 1,43’’, είναι οι δυο θέσεις που επόπτευα. Αποδεικνύουν περίτρανα το σύννομο της εργασίας μου…….
Τώρα φίλε μου θέλω να μου απαντήσεις, είναι σύνηθες φαινόμενο, που το Νο 30, πέφτοντας στα φρένα στο 1,36’’ θα έμπαινε 1 μέτρο μέσα στην κοπάνα 1,41’’, 100 μέτρα από κέντρο στροφής?.ξεκινάς ένα ολόκληρο λεπτό νωρίτερα και στους διεθνείς αγώνες τρως ποινή 10'' άρα κερδίζεις 50''.
Αυτό καλέ μου Νάσο που σου είπε ο λου μου, είναι μπούρδα σκέτη. Δεν υπάρχει τουλάχιστον στην Ελλάδα καμιά περίπτωση, ο προεκινών να μην τιμωρήθηκε με ολόκληρο λεπτό +. Εάν δεν έχω δίκιο τότε είναι βλάκες αυτοί, που όταν ο αφέτης τους ανακοινώνει ότι εκκινούν σε 60’’, όπως γίνετε, δεν μετράνε από μέσα τους 3΄΄ και αμέσως φεύγουν……
Και τότε όταν ο αφέτης μετράει 30’’ 10’’ 54321 go, για ποιον τα λέει?. Και μην ξεχνάς ότι στην αφετηρία ήταν η μεγάλη γάτα…..Σκοπός είναι να αποκατασταθεί η αδικία πάση θυσία, όχι να τηρηθεί ο κανονισμός πάση θυσία και η αλήθεια και το δίκαιο να πάνε να κουρεύονται... Απλά θέλει αγωνοδίκες όχι διεκπεραιωτές αλλά γνώστες.
Την αδικία ψάχνω, για να συμφωνήσω Νάσο μου.
Έτσι και αλλιώς, ο «'τελικός' χρόνος που καθορίζει την κατάταξη». Το πρόβλημα είναι η ανάλυση του χρόνου?. Εγώ εάν είχα κάνει κουταμάρα, δεν θα ήθελα να την μάθουν όλοι. Απλώς καθυστέρησα……
Δεν πρέπει ο κανονισμός να τηρείτε πάση θυσία?.
Η αλήθεια και το δίκαιο, δεν είναι μέρος του κανονισμού?.
Θα αρχίσουμε να αμφισβητούμε τους αγωνοδίκες?. Κατά συνέπια και την αρχή του σπορ, που τους ανέδειξε…..
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Κυρ Αντωνη κατσε να στο γραψουμε πιο ευκολα καθως ολοι οι υπολοιποι καταλαβαμε.
Ο Δημητρης τα εχει παρει επειδη.-
Οι αγωνοδικες του βαλανε την ποινη στον ηδη διορ8ομενο χρονο με την προπορια, οπου καποιος περασε στο συστημα απο μονος του και οι αγωνοδικες δεν το παρατηρησαν και του ξαναχρεωσανε την ποινη.
-
Διερωταται πως ξερουν ποση ακριβως ειναι η προπορεια του εφ'οσον οι χρονοι βγαινουν μεσω καρνε και οχι μεσω φωτοκυταρων.
-
Αυτη ειναι ερωτηση δικη μου. Υπηρχε αφετης που μετραγε αντιστροφα η απλα ειχε ρολοι και μετραγε αντιστροφα ο συνοδηγος γιατι στο onboard που βαλανε ποιο πανω τα παιδια, δεν ειδα καποιον εκτως και αν ηταν εκτος πλανου της καμερας....
-
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
2) Διερωταται πως ξερουν ποση ακριβως ειναι η προπορεια του εφ'οσον οι χρονοι βγαινουν μεσω καρνε και οχι μεσω φωτοκυταρων.- Αυτη ειναι ερωτηση δικη μου. Υπηρχε αφετης που μετραγε αντιστροφα η απλα ειχε ρολοι και μετραγε αντιστροφα ο συνοδηγος γιατι στο onboard που βαλανε ποιο πανω τα παιδια, δεν ειδα καποιον εκτως και αν ηταν εκτος πλανου της καμερας....
Υπόψην ότι το φωτοκύτταρο είναι εκεί μόνο για jump start δηλ. εκτυπώνεται σε μία ταινία ο ακριβής χρόνος διακοπής της δέσμης του αλλά λαμβάνεται υπόψη μόνο στο jump start, για την εκτέλεση της ειδικής ο χρόνος που χρησιμοποιείται είναι αυτός που γράφεται στο carnet δηλ. ακόμα και αν αργήσεις να ξεκινήσεις 10'' (πχ. σου σβησε...) ο χρόνος δε μετρά από την πραγματική αλλά από την φαινομενική (carnet) εκκίνηση.
Τα παλιά τα χρόνια υπήρχε πάνω στο τραπεζάκι της αφετηρίας ένα εκτυπωτικό χρονόμετρο, το οποίο πατούσε ο βοηθός κριτή τη στιγμή που όντως εκκινούσε το αυτοκίνητο, οπότε γραφόταν ο ακριβής χρόνος τυχόν jump start.
Τα ακόμα παλαιότερα χρόνια αρκούσε η αναφορά και ο λόγος του κριτή.
Τώρα γίνεται με φωτοκύτταρο+εκτυπωτικό (και, προσθέτω, ο κριτής δεν φωνάζει 5-4-3-2-1-Go, υπάρχει σύστημα με φώτα) -
Νασσο το 1-2 το καταλαβα. Ειπα στον Κυρ Αντωνη οτι προφανως αυτα τα δυο δυσαρεστησανε το Δημητρη.
Το 3 ηταν δικια μου απορια και μου την ελυσες....
-
Ο χρήστης agalanop έγραψε:
και ο κ. Σιδέρης μάλλον θεωρεί το θέμα λήξαν αφού 'Για το αν έπρεπε να χρεωθούν επιπλέον 10 ή 10+60 τα ξαναείπαμε'. Ελπίζω τουλάχιστον να καταλάβει κάποιος αυτό που γράφεις με bold τώρα, που είναι και το ζουμί.Δεν θεωρώ ότι το θέμα έληξε, ούτε ότι δεν έληξε.
Πολύ απλά και ειλικρινά...στα προηγούμενα ποστ έκανα μόνο παράθεση γεγονότων και δεν εξέφρασα καμία προσωπική άποψη.
Το 'τα ξαναείπαμε' δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω από ότι λένε οι λέξεις δηλαδή ότι την παράθεση γεγονότων την έκανα νωρίτερα και είναι ήδη διαθέσιμη. -
απαντηση προς hannibal,
οσον αφορα την εκκινηση ειχε κλασσικο χρονομετρο λεπτου δεξια μας, που στα 30'' εκανε αντιστροφη μετρηση και στο 0 αναβε πρασινο φως,(εχω την εντυπωση πως καθε λεπτο γινοταν αυτο,ανεξαρτητου διλεπτου-τριλεπτου,φανταζομαι οτι ο νασος η ο κυριος παναγιωτης μπορει να το επιβεβαιωσει)οσον αφορα την ακριβη ωρα εκκινησης ,νομιζω οτι χτυπαει ο κριτης την ωρα που ξεκιναει ο καθενας (και εκτυπωνεται σε κορδελα) ,τωρα αν αυτο συνεβη και στη δικη μου περιπτωση,δεν το ξερω(επειδη εγω πιστευω οτι το 60,προεκυψε απο τις μαρτυριες δικες μας και κριτων ,τυπου'φυγανε ενα λεπτο πριν κλπ,οπως στην ουσια επιβεβαιωσαμε και εμεις με λογια τυπου 'φυγαμε τελικα στο διλεπτο' ) αν και ειμαι 1000% οτι ειδα 01 στον χρονο πριν ξεκινησω(αφου εκανα την ερωτηση στο μινωα,'φευγουμε? ' )
παλι το παραπανω μπορει να το ξερει ακριβως ο κυριος παναγιωτης(iron team)
υγ.δεν ξερω αν υπηρχε οπως λεει ο νασος το συστημα που εκτυπωνει την ωρα της διακοπης της δεσμης στο φωτοκυτταρο του jump start.... παλι το παραπανω το γνωριζει ο κυριος παναγιωτης
υγ2. τα περι δευτερολεπτων ακριβως που εφυγα τα λεω ως εντελως λεπτομερεια ,ποσως με ενδιαφερει....αλλα το διπλασιο χρονο χρεωσης ως ποινη,ε οσο να ειναι, αφορα αντικειμενικα την προσπαθεια μας εντος αυτοκινητου,τοσο της δικης μας,οσο και των μηχανικων μου κλπων!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μία σύσταση προς την IRON team, αν μου επιτρέπεται: στα τελικά αποτελέσματα καλό είναι να φαίνεται ο τελικός χρόνος μετά τις όποιες ποινές και το 'αστεράκι' να λέει: 'ο χρόνος περιλαμβάνει ποινή ΧΧ'' για πχ. λανθασμένη εκκίνηση'. Ετσι όπως είναι τώρα γραμμένο δεν είναι σαφές αν το 6:36.50 προκύπτει πριν ή μετά την πρόσθεση της ποινής και εξάλλου είναι άχρηστο διότι μας ενδιαφέρει ο 'τελικός' χρόνος που καθορίζει την κατάταξη. Αν πχ. το πλήρωμα φάει σε μία απλή ενός ράλι ποινή καθυστέρησης ή προάφιξης ΧΧ'' αυτό πρέπει να φαίνεται άμεσα στα αποτελέσματα και όχι να πρέπει ο αναγνώστης να προσθέτει μόνος του την ποινή.
Κάθε σύσταση δεκτή...όμως
Οι εγγραφές έγιναν απόλυτως καθ' υπόδειξη και σε καμία περίπτωση με πρωτοβουλία μας.
Η κατάταξη της 1ης ειδικής (http://www.ironteam.gr/live/room/6/) είναι απλώς η κατάταξη της πρώτης ειδικής και όχι προσωρινά αποτελέσματα μετά την πρώτη ειδική.
Στα τελικά αποτελέσματα εμφανίζεται ο χρόνος της κάθε ειδικής διαδρομής και στην στήλη Pnl (penalty) εμφανίζονται οι ποινές. Εκεί νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ποιός είναι ο χρόνος της κάθε ειδικής και ποιές οι ποινές καθώς και τα αθροίσματά τους. -
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
οσον αφορα την εκκινηση ειχε κλασσικο χρονομετρο λεπτου δεξια μας, που στα 30'' εκανε αντιστροφη μετρηση και στο 0 αναβε πρασινο φως,(εχω την εντυπωση πως καθε λεπτο γινοταν αυτο,ανεξαρτητου διλεπτου-τριλεπτου,φανταζομαι οτι ο νασος η ο κυριος παναγιωτης μπορει να το επιβεβαιωσει)
Οχι Δημήτρη κανονικά η αντίστροφη απο τα 30δευτερα αρχίζει μονο όταν ο χρόνος είναι στο λεπτό προβλεπομενης εκκίνησης, αν δηλ είσαι στημένος απο 09:02 και φεύγεις 09:04,με το που γίνεται η ώρα 09:03:59 ανάβει η αντίστροφη στα 30 και στα 09:04:29 αρχίζει να μετράει προς τα κάτω.
Μερικές φορές όταν δεν λειτουργεί η αντίστροφη σε ενημερώνει ο Κριτής οτι δεν λειτουργεί και μετράς μόνος σου την αντιστροφη.Τελικά, καλά έλεγα οτι έπρεπε να ξεκινάω μπροστά σου... με 7:36:500 σε είχα !!!
Πέραν της πλάκας μπράβο σας για τους εξαιρετικούς χρόνους, και κρίμα για την ατυχία....
-
Γειααααα......
Τελικα θα μαθουμε αν επρεπε να ειναι γραμμενο το 5.36 και μετα να του βαλουν την ποινη 60 ,70, 80 .... για να παμε για υπνο ? -
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
Πέραν της πλάκας μπράβο σας για τους εξαιρετικούς χρόνους, και κρίμα για την ατυχία....σιγα τους εξαιρετικους χρονους ρε φιλε Ραζη , δεν κοιτας τον Πουντο με το πατινι τι εκανε ?
(μας ο ερωτας και ειμαστε ....αλλου )
-
κυριε χριστο υπερβαλλετε....
εξαλλου δεν εκανα εγω κανενα λαθος....... -
Οχι αγορι μου , λαθος ειναι να αγαπας ?
ποιος τα πηδαει τα δευτερολεπτα και τα γκαζια οταν υπαρχουν τα αισθηματα στα φορτε τους ... -
μα αμα δεν με ενοιαζε δεν θα το εκανα θεμα εδω μεσα......
-
Με την ευκαιρια (που βρηκα ιντερνετ) να δωσω τα συγχαρητηρια μου στην νεα ΑΛΑ για τον υπεροχο αγωνα που μας προσφερε .
Ελπιζω να εγινε η αρχη , γι'αυτο που αποζητουν οι περισσοτεροι αγωνιζομενοι , και θα συνεχισετε με ομορφες ιδεες τετοιων αγωνων που ειναι μονοδρομος πλεον στους δυσκολους καιρους των δουνουτουδων .
Αναμενουμε νεα αναγγελια αγωνα διασκεδαση στα χωρικα μας ιδατα , και να ειστε σιγουροι οτι οι συμμετοχες θα ειναι διπλασιες .
Τα εμποδια απο καποια χαμενα κορμια που δεν λενε να βαλουν μυαλο και συνεχιζουν με τις μαλακιες τους να πατωνουν τους αγωνες θα φανε οτι τους αρμοζει αν συνεχισουν , αρκει να συνεχισει το νεο πνευμα αυτης της λεσχης οπως ξεκινησε .καλη συνεχεια στην ωραια προσπαθεια σας .
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Κυρ Αντωνη κατσε να στο γραψουμε πιο ευκολα καθως ολοι οι υπολοιποι καταλαβαμε.
Ο Δημητρης τα εχει παρει επειδη.-
Οι αγωνοδικες του βαλανε την ποινη στον ηδη διορ8ομενο χρονο με την προπορια, οπου καποιος περασε στο συστημα απο μονος του και οι αγωνοδικες δεν το παρατηρησαν και του ξαναχρεωσανε την ποινη.
-
Διερωταται πως ξερουν ποση ακριβως ειναι η προπορεια του εφ'οσον οι χρονοι βγαινουν μεσω καρνε και οχι μεσω φωτοκυταρων.
-
Αυτη ειναι ερωτηση δικη μου. Υπηρχε αφετης που μετραγε αντιστροφα η απλα ειχε ρολοι και μετραγε αντιστροφα ο συνοδηγος γιατι στο onboard που βαλανε ποιο πανω τα παιδια, δεν ειδα καποιον εκτως και αν ηταν εκτος πλανου της καμερας....
Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου.
- Εδώ έχει δίκιο ο Νάσος, που έγραψε ότι ο χρόνος που γράψαμε, έπρεπε να είναι ο καθαρός που έκαναν, και με + που βγάζει μάτι, η όποια ποινή του επεβλήθη. Εδώ έχω άδικο που έγραψα ότι αυτό εγώ δεν θα το ήθελα. Προϋποθέτει γνώση από τους αγωνοδίκες….
Σίγουρα νομίζω ότι ένσταση επί τον αποτελεσμάτων δεν γίνετε αποδεκτή. Πλην όμως μια αναφορά καλογραμμένη και με μάρτυρες προς την ΕΘΕΑ, θα φέρει αποτελέσματα. - Ο βρόγχος λέει χρόνους και δεν επηρεάζετε από ανθρώπους. Στο τέλος της κάθε μπούκλας, ο ουραγός, με ένα USB STICK, τους παίρνει και τους πάει στην γραμματεία. Εάν είναι φωτοκύτταρο βγάζει ταινία, μα εάν περάσει ένας μπροστά, τότε γράφει και αυτόν!!!!..... είναι καθαρά ο χρόνος της εκκίνησης. Στον συγκεκριμένο αγώνα, η αφέτης, με το VHF έλεγε και από τον αέρα τους χρόνους εκκίνησης. Σίγουρα δεν άκουσα για το συγκεκριμένο περιστατικό του Δημήτρη, εκεί πέφτουν τηλέφωνα. Όπως και δεν άκουγα τους χρόνους τερματισμού. Μάλλον θα δίδονταν τηλεφωνικά. Αυτό για ταχύτητα έκδοσης των αποτελεσμάτων, για γρήγορη απονομή. Οι χρόνοι ποτέ δεν έβγαιναν μέσο καρνέ. Έχω πάρει καρνέ που ήταν πατσαβούρες, και δεν μπορούσες να διαβάσεις τίποτα. Οι χρόνοι διπλογράφονται από την οργάνωση, σε Α4. Το καρνέ είναι γι την χρήση του πληρώματος, οπωσδήποτε τσεκάρονται στο τέλος, εάν προκύψει πρόβλημα. Να ζητηθεί αντίγραφο του.
- Για την ερώτηση σου. Σίγουρα η κάμερα κοιτάζει εμπρός, εάν δεν έχει ευριγώνιο φακό. Ο αφέτης δεν είναι δυνατόν να στέκετε εμπρός στον προφυλακτήρα, θα έπρεπε να έχουμε πολλούς ανταλλακτικούς, και μόνιμη γραμμή με το κοντινότερο νοσοκομείο….. σίγουρα εάν υπάρχει και ρολόι αντίστροφης μέτρησης, και αυτό θα ήταν στο πλάι. Μάλιστα από ότι έμαθα, το μεγάλο ρολόι, είχε πρόβλημα μετά το στήσιμο του. Εάν είχαν ανοίξει την κάμερα 3 λεπτά γρηγορότερα, θα είχαμε δει όλο το σκηνικό.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
-
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
μα αμα δεν με ενοιαζε δεν θα το εκανα θεμα εδω μεσα......
Ασφαλέστατα και σε νοιάζει. Καθώς και σχεδόν όλους μας. Δεν ήσουν απλά γρήγορος, μα είχες και σωστές γραμμές. Αυτούς θέλουμε να ανεβαίνουν στο βάθρο της απονομής. Άλλωστε εσύ και μερικοί άλλοι, έκαναν ορισμένους να κλειδώσουν τα δικά τους στην βιτρίνα…..
6,36,5??????
6,18,0
6,15,6 σίγουρο βάθρο.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Στην εκκίνηση υπήρχε μια κυρία που μας έλεγε πόση ώρα έχουμε όταν στηνόμασταν εκεί με το που έφευγε ο προηγούμενος και δίναμε το καρνέ (τουλάχιστον 1,5 λεπτό δηλαδή) και μετά λίγο πριν τα 30 sec μας θύμιζε ότι ξεκινάμε σε περίπου 30. Από εκεί και πέρα είμασταν μόνοι μας και βλέπαμε την οθόνη με το ρολόι. Η οποία οθόνη σίγουρα σε κάποια περάσματα είχε αντίστροφη μέτηση από το 30 αλλά αν δεν κάνω μεγάλο λάθος σε κάποιο σκέλος δεν είχε.
Πάντως 'go' με σημαία δεν υπήρχε, ούτε αντίστροφη μέτρηση 5-4-3-2-1 από αφέτη, για να απαντήσω στον Αλέξανδρο. -
Ο χρήστης agalanop έγραψε:
Στην εκκίνηση υπήρχε μια κυρία που μας έλεγε πόση ώρα έχουμε όταν στηνόμασταν εκεί με το που έφευγε ο προηγούμενος και δίναμε το καρνέ (τουλάχιστον 1,5 λεπτό δηλαδή) και μετά λίγο πριν τα 30 sec μας θύμιζε ότι ξεκινάμε σε περίπου 30. Από εκεί και πέρα είμασταν μόνοι μας και βλέπαμε την οθόνη με το ρολόι. Η οποία οθόνη σίγουρα σε κάποια περάσματα είχε αντίστροφη μέτηση από το 30 αλλά αν δεν κάνω μεγάλο λάθος σε κάποιο σκέλος δεν είχε.
Πάντως 'go' με σημαία δεν υπήρχε, ούτε αντίστροφη μέτρηση 5-4-3-2-1 από αφέτη, για να απαντήσω στον Αλέξανδρο.
Η αφέτης εκεί, ήταν η καλύτερη που διαθέτει ο ελλαδικός χώρος. Η σημαία έχει τελείωση. Μα διαπίστωσες και εσύ, ότι σε κάποια μπούκλα το ρολόι έπαθε μπλακάουτ όπως έγραψα!!!... πάντως σε αυτές της περιπτώσεις παίρνουμε το ρολόι με τα κόκκινα γράμματα, το πάμε κοντά στο παράθυρο του συνοδηγού, και αυτός ενημερώνει τον οδηγό του για το go.
Φιλικά ΑΝΤΩΝΗΣ. -
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΩΡΑ
Λιγο πιο εμπειροι και με περισοτερη φορα Η Λεσχη μας ΑΛΑ ετοιμαζεται για νεες περιπετειες μεσα στην Αττικη.!!!
Προς το παρον ...διασκεδαστε και ξεχαστε οσο γινεται και απο τελος Αυγουστου τα ξαναλεμε
dimos
-
Ασε μωρε τα αινιγματα και πες. Θα κανουμε το χωμα που λεγαμε?
Αιντε, ναχω να ονειρευομαι...
23ο ΑΤΤΙΚΟ ΡΑΛΛΥ RONDE 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011