-
' Δεν επιτρέπεται σε κανένα όχημα τόσο στον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα όσο και στους υαλοπίνακες εκατέρωθεν της θέσης του οδηγού, η επικόλληση μεμβρανών οι οποίες μεταβάλλουν το συντελεστή μετάδοσης φωτός των εδαφίων (α) και (β) της παρ. 1 του άρθρο 2 της παρούσαςτου άρθρο'
Tα εδαφια α και β οριζουν τους ελαχιστους συντελεστες που πρεπει να εχουν οι υαλοπινακες,εφοσον οι μεμβρανες που κολλας μεταβαλλουν τους παραπανω συντελεστες(κατω απο τα ορια) τοτε απαγορευονται αν ομως η μεταβολη ειναι μεσα στα ορια τοτε μπορεις να βαλεις,το ζητημα ειναι να μπορεις να αποδειξης οτι η μεταβολη ειναι μεσα στα ορια.
-
Τα όρια ποια είναι?
edit τα είδα παραπάνω -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Τα όρια ποια είναι?
edit τα είδα παραπάνωΠας σε εναν δερματολογο ή οφθαλμιατρο (δεν θυμαμαι καλα) και σου γραφει μια βεβαιωση οτι εχεις ενα χ προβλημα οποτε βαζεις και μπροστα
-
Ο,τι γνωριζω ειναι απο εδω http://solutions.3m.com/wps/portal/3M/e ... facturing/
Σχετικά με τη νέα νομοθεσία για τις μεμβράνες αυτοκινήτου
· Οι αντηλιακές μεμβράνες είναι νόμιμες, στα πίσω τζάμια του αυτοκινήτου και στο πίσω παμπρίζ.
· Στα τζάμια του οδηγού και συνοδηγού επιτρέπονται μεμβράνες προστασίας από UV και με ελάχιστο συντελεστή μετάδοσης φωτός 70%
· Στο μπροστινό παρμπρίζ δεν επιτρέπεται καμία μεμβράνη, παρά μόνο λωρίδα σκίασης
· Επιτρέπεται η τοποθέτηση μεμβρανών στα τζάμια οδηγού/συνοδηγού αν υπάρχει ιατρική βεβαίωση ότι υπάρχει πρόβλημα υγείας (πχ με το δέρμα) και η τοποθέτηση μεμβρανών κρίνεται αναγκαία.
· Στην εφαρμογή είναι υποχρεωτική η επικόλληση αυτοκόλλητου ανάμεσα στο τζάμι και την μεμβράνη, όπου αναφέρονται συγκεκριμένα στοιχεία αναγνώρισης. Το αυτοκόλλητο επικολλάται σε κάθε τζάμι που φέρει μεμβράνη
· Σε αυτοκίνητα που φέρουν ήδη μεμβράνη θα πρέπει οι οδηγός να απευθυνθεί στον εφαρμοστή και να προμηθευτεί τα αυτοκόλλητα και τις αντίστοιχες βεβαιώσεις.
· Ο οδηγός χρειάζεται να φέρει μαζί του στο αυτοκίνητο πιστοποίηση τοποθέτησης που θα έχει τα στοιχεία της τοποθέτησης και το αντίστοιχο αυτοκόλλητο.
και αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι μπροστα δε βαζεις ουτε με βεβαιαωση δερματολογου. Οταν το εχεις παρκαρισμενο με μια ηλιοπροστασια εισαι οκ, τωρα αν σε ενοχλει και στην οδηγηση δεν ξερω...
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Ο,τι γνωριζω ειναι απο εδω http://solutions.3m.com/wps/portal/3M/e ... facturing/Σχετικά με τη νέα νομοθεσία για τις μεμβράνες αυτοκινήτου
· Οι αντηλιακές μεμβράνες είναι νόμιμες, στα πίσω τζάμια του αυτοκινήτου και στο πίσω παμπρίζ.
· Στα τζάμια του οδηγού και συνοδηγού επιτρέπονται μεμβράνες προστασίας από UV και με ελάχιστο συντελεστή μετάδοσης φωτός 70%
· Στο μπροστινό παρμπρίζ δεν επιτρέπεται καμία μεμβράνη, παρά μόνο λωρίδα σκίασης
· Επιτρέπεται η τοποθέτηση μεμβρανών στα τζάμια οδηγού/συνοδηγού αν υπάρχει ιατρική βεβαίωση ότι υπάρχει πρόβλημα υγείας (πχ με το δέρμα) και η τοποθέτηση μεμβρανών κρίνεται αναγκαία.
· Στην εφαρμογή είναι υποχρεωτική η επικόλληση αυτοκόλλητου ανάμεσα στο τζάμι και την μεμβράνη, όπου αναφέρονται συγκεκριμένα στοιχεία αναγνώρισης. Το αυτοκόλλητο επικολλάται σε κάθε τζάμι που φέρει μεμβράνη
· Σε αυτοκίνητα που φέρουν ήδη μεμβράνη θα πρέπει οι οδηγός να απευθυνθεί στον εφαρμοστή και να προμηθευτεί τα αυτοκόλλητα και τις αντίστοιχες βεβαιώσεις.
· Ο οδηγός χρειάζεται να φέρει μαζί του στο αυτοκίνητο πιστοποίηση τοποθέτησης που θα έχει τα στοιχεία της τοποθέτησης και το αντίστοιχο αυτοκόλλητο.
και αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι μπροστα δε βαζεις ουτε με βεβαιαωση δερματολογου. Οταν το εχεις παρκαρισμενο με μια ηλιοπροστασια εισαι οκ, τωρα αν σε ενοχλει και στην οδηγηση δεν ξερω...
Ευθυμη δεν χρειαζεται να ειμαστε συνεχεια νομοτυποι , αλλα η ζεστη απο το παρμπριζ ειναι ανυποφορη . Χαρτι απο γιατρο και ολα εισαι κομπλε ή χρησιμοποιεις την ασφαλεια και αλλαζεις το παρμπριζ
-
Αν ισχυε αυτο 'Στο μπροστινό παρμπρίζ δεν επιτρέπεται καμία μεμβράνη' τοτε ο νομος θα ελεγε
' Δεν επιτρέπεται σε κανένα όχημα τόσο στον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα όσο και στους υαλοπίνακες εκατέρωθεν της θέσης του οδηγού, η επικόλληση μεμβρανών '
ενω το ΦΕΚ λεει καθαρα.
' Δεν επιτρέπεται σε κανένα όχημα τόσο στον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα όσο και στους υαλοπίνακες εκατέρωθεν της θέσης του οδηγού, η επικόλληση μεμβρανών οι οποίες μεταβάλλουν το συντελεστή μετάδοσης φωτός των εδαφίων (α) και (β) της παρ. 1 του άρθρο 2 της παρούσαςτου άρθρο'Το ενα ειναι η αποψη μιας εταιρειας και το αλλο ειναι αυτο που λεει το ΦΕΚ
'Στα τζάμια του οδηγού και συνοδηγού επιτρέπονται μεμβράνες προστασίας από UV και με ελάχιστο συντελεστή μετάδοσης φωτός 70%' που το λεει αυτο το ΦΕΚ?
ο νομος βαζει ορια για τον συντελεστη μεταδοσης φωτος που πρεπει να εχει ο υαλοπινακας και οχι η μεμβρανη,αυτο που ενδιαφερει τον νομο ειναι να μην μεταβληθει ο ελαχιστος συντελεστης μεταδοσης φωτος του υαλοπινακα προς τα κατω(απο το οριο του 70%) το πως θα το πετυχεις ειναι δικο σου θεμα.
Η λωριδα των 10 εκ. που επιτρεπει ο νομος, σαφως και ριχνει τον συντελεστη πολυ πιο κατω απο το 75% στο σημειο στο οποιο τοποθετειται και ετσι σωστα την περιοριζει ο νομος στο υψος των 10εκΞαναβαζω το ΦΕΚ(το οποιο ειναι βεβαια πανω απο την αποψη της οποιασδηποτε εταιρειας) γιατι νομιζω οτι το διαβαζω σωστα και οχι λαθος(ουδεις βεβαια αλανθαστος)
http://www.yme.gr/getfile.php?id=1584
Μου κανει εντυπωση οτι μια σοβαρη εταιρεια σαν την 3Μ δεν βαζει στο site της αυτουσιο τον νομο αλλα αποσπασματα και ερμηνειες αυτου που μπορει να οδηγουν σε λαθος εντυπωσεις.
Απο τη αλλη βεβαια μπορει και η 3Μ να ισχυριστει οτι εγω εχω στραβωμαρα και δεν διαβαζω σωστα τον νομο και οτι δινω αυθαιρετες ερμηνειες αυτου στην προσπαθεια μου να παραπλανησω τους μελλοντικους αγοραστες. -
Οι Alu light είναι διαφανής?
Ρωτάω γιατί θέλω να βάλω και στο παρπριζ μπροστάΤουναντίον. Έχει τη μικρότερη διαπερατότητα φωτός από όλες τις μεμβράνες της llumar και εννοείται πως είναι αυστηρώς ακατάλληλες για παρμπρίζ. Εγώ έχω βάλει εδώ και 3-4 χρόνια μεμβράνη στο παρμπρίζ του smart και είναι σχεδόν διαφανής (ωστόσο καταλαβαίνεις διαφορά κοιτάζοντας προς τα μέσα, ευτυχώς χωρίς συνέπειες μέχρι τώρα) και μπορώ να πω ότι έχουν μειωθεί κάπως οι συνθήκες θερμοκηπίου στο εσωτερικό.
-
Για δειτε κι αυτη τη σελιδα... viewtopic.php?f=6&t=5551&start=1590#p1843321
-
Λοιπόν επανέχομαι
Η Llumar λοιπόν έχει και τις clima select οι οποίες έχουν διαπερατότητα φωτός 57% όπως λέει.Άρα ούτε αυτές κάνουν για παρπρίζ? (αν κι έχω σχέση με δίκαιο στην σχολή μου πρέπει να πω ότι στο συγκεκριμένο ΦΕΚ η ανάγνωση με κάνει και )
Επίσης αυτή τη μεμβράνη που έχει βάλει ο citrovag που μπορούμε να την βρούμε? -
uv99 βάλε, τις έχω βάλει παντού πλην παμπριζ.
είναι διάφανες.
-
Λοιπόν επανέχομαι
Η Llumar λοιπόν έχει και τις clima select οι οποίες έχουν διαπερατότητα φωτός 57% όπως λέει.Άρα ούτε αυτές κάνουν για παρπρίζ? (αν κι έχω σχέση με δίκαιο στην σχολή μου πρέπει να πω ότι στο συγκεκριμένο ΦΕΚ η ανάγνωση με κάνει και )
Επίσης αυτή τη μεμβράνη που έχει βάλει ο citrovag που μπορούμε να την βρούμε?Αν θες να βάλεις μεμβράνες, θα μου το πεις πρωτα εμένα.
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Λοιπόν επανέχομαι
Επίσης αυτή τη μεμβράνη που έχει βάλει ο citrovag που μπορούμε να την βρούμε?Αν θες να βάλεις μεμβράνες, θα μου το πεις πρωτα εμένα.
μιζαδόρος ...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Λοιπόν επανέχομαι
μιζαδόρος ...
Welcome to Greece
-
ορέστη γνώμη μου είναι να μην βάλεις στο παρπρίζ... δεν σε καλύπτει η ασφάλεια κρυστάλλων ενώ ο ΚΟΚ λέει οτι επιτρέπεται σχεδόν διάφανη μεμβράνη...
έβαλε πριν λιγο καιρό llumar titanium παντού εκτός από παρπρίζ και είμαι αρκετά ευχαριστημένος ιδιαίτερα από την διαφορά του κλιματισμού και την ορατότητα τη νύχτα -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
ορέστη γνώμη μου είναι να μην βάλεις στο παρπρίζ... δεν σε καλύπτει η ασφάλεια κρυστάλλων ενώ ο ΚΟΚ λέει οτι επιτρέπεται σχεδόν διάφανη μεμβράνη...
έβαλε πριν λιγο καιρό llumar titanium παντού εκτός από παρπρίζ και είμαι αρκετά ευχαριστημένος ιδιαίτερα από την διαφορά του κλιματισμού και την ορατότητα τη νύχταΤο ψάχνω ακόμα
Σ' ευχαριστώ για τις πληρόφορίες πάντως -
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Αν θες να βάλεις μεμβράνες, θα μου το πεις πρωτα εμένα.
Για στείλε κι από εδώ ένα πμ αν θες ρε Θάνε!
sent from a universe far far away -
Καλησπέρα παίδες, ψάχνομαι κι εγώ για μεμβράνες (δεν αντέχω άλλο τη ζέστη).
Υπάρχει εδώ μια προσφορά: http://www.goldendeals.gr/deals/24euros ... dium=email
Αξίζει? ή να πάω στα σίγουρα για Llumar?
Θάνο για πες σε παρακαλώ.
-
γιατί όχι?
-
Έχω ακούσει πως οι μεμβράνες που βάζουν στα διάφορα deals είναι β' και γ' διαλογής. Δεν έχω ιδέα αν αληθεύει ή όχι.
-
Ο χρήστης evolander έγραψε:
Καλησπέρα παίδες, ψάχνομαι κι εγώ για μεμβράνες (δεν αντέχω άλλο τη ζέστη).Υπάρχει εδώ μια προσφορά: http://www.goldendeals.gr/deals/24euros ... dium=email
Αξίζει? ή να πάω στα σίγουρα για Llumar?
Θάνο για πες σε παρακαλώ.
Δες τον τιμοκατάλο που έχει για κάθε αυτοκίνητο. Ουσιαστικά κάνουν μια έκπτωση 110€ στο συνολικό κόστος. Πχ για την Lancia μου (Υ του 1999), η αρχική τιμή είναι 210€, που με την έκπτωση πάει στα 100€. Είναι ουσιαστικά στα ίδια λεφτά με τις 3Μ. Οπότε, ο καθένας ας δει αν τον συμφέρει.
Εγώ θα περίμενα κάποια καλή προσφορά από llumar.
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ