-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Ξύρισε χθες η Ρενάρα
Γλυκά Νερά Βούλα απο Βάρης-Κορωπίου με σχετικά πυκνή κίνηση και σταματήματα που δεν χρειάζονταν λόγω διακοπής λειτουγείας των φαναριών σε κάποια σημεία και με αρκετή ροή στην Ποσειδώνος μέχρι το σημείο που γύρισα στο ρεύμα προς Σούνιο 5,0 λιτράκια
Διανυθήσα απόσταση 28 χιλιόμετρα
Έπρεπε να ακούσετε τον Ταρίφα στο τηλέφωνο όταν του το έλεγα ο οποίος ήταν καθοδόν
Πρέπει να ήταν κάπως έτσι όταν το άκουσεΕπρεπε να σε εμβολισω τελικα . Την επομενη φορα
-
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Τα νούμερα του Altea είναι πολύ καλά! Αντίθετα, δεν μπορώ να πω το ίδιο για το Leon του Tankerman καθώς στην ίδια διαδρομή με το Avensis πετυχαίνω αρκετά καλύτερα, παρ'όλο που ο κινητήρας του (1.6 VVTi, 3ZZ-FE)είναι μια γενιά πίσω από τους TSi.
Μα του tankerman είναι 2λιτρο τούρμπο, λογικό δεν είναι να καίει περισσότερο;
-
Με το παλιό μου 206 1.4 16V μοντ. 2004 (90 ίπποι, ~980 κιλά, 195/50R15 λάστιχο) είχα πετύχει δις περίπου 780 χλμ με ένα γέμισμα, τη μια Πάτρα - Ελαφόνησο (από 111) - Αθήνα και την άλλη Πάτρα - Βόλο (από Μπράλο-Λαμία) - Καβάλα, ήτοι περίπου 6,4 λίτρα/100 χλμ.
Με το τωρινό 206 1.6 16V μοντ 2006 (125 με 130 ίπποι - όχι εργοστασιακό, ~1050 κιλά, 195/50R15 λάστιχο) δεν έχω καταφέρει να πέσω κάτω από τα 7,2 σε εκτός πόλης μετακίνηση.
Με αμφότερα τα 206 δεν έχω επαρκή στοιχεία κατανάλωσης εντός πόλης, μιας και αυτό γινόταν και γίνεται σε καθόλου σταθερή βάση.
Panda μοντ. 2005 (60 ίπποι, ~860 κιλά, 155/80R13 λάστιχο) έκαιγε σταθερά περίπου 6,5 στην πόλη και 5,5 εκτός, με ταχύτητες εκτός πόλης στο φάσμα 90-120.
Bravo 1.4 T-jet μοντ. 2007 (150 ίπποι, ~1300 κιλά, 225/45R17 λάστιχο) εκτός πόλης δεν έχω πέσει ποτέ κάτω από 7,5.
-
Δεν ξέρω κατά πόσο βοηθάω στην έρευνα, αλλά μιας και τους τελευταίους μήνες κυκλοφορώ με το Yaris της αδελφής μου που έχει μεταναστεύσει, ας δώσω κ εγώ τα στοιχεία κατανάλωσης όπως προκύπτουν από τον υπολογιστή ταξιδίου.
Toyota Yaris 1.3 2004
113.000 km
μέση κατανάλωση 6.9 lt/100km
Μ.Ω.Τ. πρέπει να δείχνει γύρω στα 60-65km/h απ' ότι θυμάμαι, θα το ξανατσεκάρω το απόγευμα.Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η κατανάλωση αυτή αφορά το σύνολο των χιλιομέτρων (δεν πρέπει να έχει μηδενιστεί ο υπολογιστής ποτέ). Η χρήση που έχει γίνει είναι μεικτή, με άπειρα χιλιόμετρα στον Πάτρα-Αθήνα και Πάτρα-Πύργος αλλά και πολλά περισσότερα στην κίνηση της Πάτρας και της Αθήνας.
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Ξύρισε χθες η Ρενάρα
Γλυκά Νερά Βούλα απο Βάρης-Κορωπίου με σχετικά πυκνή κίνηση και σταματήματα που δεν χρειάζονταν λόγω διακοπής λειτουγείας των φαναριών σε κάποια σημεία και με αρκετή ροή στην Ποσειδώνος μέχρι το σημείο που γύρισα στο ρεύμα προς Σούνιο 5,0 λιτράκια
Διανυθήσα απόσταση 28 χιλιόμετρα
Έπρεπε να ακούσετε τον Ταρίφα στο τηλέφωνο όταν του το έλεγα ο οποίος ήταν καθοδόν
Πρέπει να ήταν κάπως έτσι όταν το άκουσεΕπρεπε να σε εμβολισω τελικα . Την επομενη φορα
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ! Εμείς στην ηλικία μας τις μετράγαμε ποιος μπήκε πιο γρήγορα στο πέταλο και εσείς ποιος έκαψε λιγότερο.
Ω ΚΑΙΡΟΙ, Ω ΗΘΗ!!!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ! Εμείς στην ηλικία μας τις μετράγαμε ποιος μπήκε πιο γρήγορα στο πέταλο και εσείς ποιος έκαψε λιγότερο.Ω ΚΑΙΡΟΙ, Ω ΗΘΗ!!!
Μη τρελένεσαι τα μετρήσαμε μετά αυτά πηγαίνωντας στην Βάρκιζα για σουβλάκια
Είχε και κίνηση ευχαριστηθήκαμε σφήνες και γκάζια σε λέω -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ! Εμείς στην ηλικία μας τις μετράγαμε ποιος μπήκε πιο γρήγορα στο πέταλο και εσείς ποιος έκαψε λιγότερο.
Ω ΚΑΙΡΟΙ, Ω ΗΘΗ!!!
Μη τρελένεσαι τα μετρήσαμε μετά αυτά πηγαίνωντας στην Βάρκιζα για σουβλάκια
Είχε και κίνηση ευχαριστηθήκαμε σφήνες και γκάζια σε λέω -
Σημερα εβγαλα ενα εκπληκτικο νουμερο μεσης καταναλωσης το πρωι. 21.1 λτ . Σε λιγο η φωτο γτ ψαχνω το καλωδιο
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
-
xantia II 1.8
Λαρισα> χακιδική ( 1ο πόδι) + τα εκεί μπάνια> λάρισα ~600km
3-4 άτομα, πορτ-παγκάζ συνήθως γεμάτο, κλιματισμός συχνά, μποτιλιάρισμα στην έξοδο θεσσαλονίκης άλλα όχι ακινητοποίηση.
Ταχύτητα στην ανοιχτή εθνική: 130 σταθερά ( νομίζω πιο σταθερά από cruise control ).
8lt/100kmΠοπ, δεν ξέρω γιατί, αλλά μου είπαν να το αναφέρω
-
Lancia Y 1.2 16v '98, Λάρισα - Κομοτηνή με 150 στο κοντέρ όπου μπορούσα. Μόνο οδηγός και σχεδόν 70 κιλά
αποσκευές, χωρίς a/c, μόνο εξαερισμό για μία ώρα, 7.75lt/100km. Την προηγούμενη φορά με 50 κιλά λιγότερα
είχε κάψει περίπου 7.5 -
Κομοτηνη- Αθηνα
8,0 λιτρα/100 χλμ
Ανοιχτο aircondition, 2 ατομα, γεματο το πορτπαγκαζ
Ταχυτητες 120-160 χλμ
Αξιζει να σημειωθει οτι στα Τεμπη η καταναλωση ειχε πεσει στο 7,5
Ford Fiesta mk7 1,6 -
Τελευταίο γέμισμα, 632 χλμ και 37,26 λίτρα, 5,9 λ/100χλμ, περίπου 300 χλμ σε αυτοκινητόδρομο με ταχύτητα 120-140 και τα υπόλοιπα σε επαρχιακό. Η κατανάλωση οφείλεται κυριώς στα 300+ του επαρχιακού όπου λόγω πολλων κλειστών στροφών και ανηφόρα κατηφόρα δεν μπορούσα να πάω πάνω απο 90-100, οπότε το στροφόμετρο ητάν συνεχώς κάτω απο 2000 στροφές, κυρίων έβλεπα 1500-1600 στροφές! Κλιματισμός πάντα ανοιχτός.
-
Καλησπέρα,
νεότερες συγκεντρωτικές μετρήσεις κατανάλωσης:
1) Κίνηση με 2 άτομα και τρέιλερ γεμάτο (περίπου 400 κιλά)
α) Δρομολόγιο : Ξάνθη - Σέρρες - Ξάνθη
β) ΧΛΜ : 568
γ) Κίνηση : 65% Εγνατία - 35% Επαρχιακός
δ) Συνθήκες : Με CC στα 115 Km/h στην Εγνατία και με 90 Km/h στον επαρχιακό.
ε) Μέση Κατανάλωση : 7,04 l/100Km2) Κίνηση με 2 άτομα
α) Δρομολόγιο : Ξάνθη - Καβάλα - Δράμα - Σέρρες - Ξάνθη - Σέρρες - Καβάλα
β) ΧΛΜ : 622
γ) Κίνηση : 55% Εγνατία - 40% Επαρχιακός - 5% Πόλη
δ) Συνθήκες : Με CC στα 150 Km/h στην Εγνατία και με 110 Km/h στον επαρχιακό.
ε) Μέση Κατανάλωση : 5,63 l/100Km3) Κίνηση με 1 άτομο
α) Δρομολόγιο : Ξάνθη - Σέρρες - Ξάνθη - Σέρρες - Ξάνθη
β) ΧΛΜ : 740
γ) Κίνηση : 65% Εγνατία - 35% Επαρχιακός
δ) Συνθήκες : Με CC στα 140 Km/h στην Εγνατία και με 100 Km/h στον επαρχιακό.
ε) Μέση Κατανάλωση : 5,60 l/100KmΜε ήρεμη οδήγηση τελικά, βλέπω και πάλι νούμερα κατανάλωσης αρκετά κάτω από 6 l/100Km....
ΥΓ: Έχω σχεδόν πατσίσει την διαφορά κόστους κατανάλωσης με την διαφορά κόστους απόκτησης μεταξύ του βενζινοκίνητου και του πετρελαιοκίνητου Ε90 320 (4.000 Ευρώ στην χώρα αγοράς του, το έτος 2008), στα 58.000ΚΜ χρήσης.....
-
Toyota Prius mkII, οδήγηση με 2 άτομα, 50% Αττική Οδό & 50% Αθήνα αλλά όχι κέντρο, με σβέλτη οδήγηση & όχι κλασική οδήγηση υβριδικού που βλέπεις στον δρόμο, με καθημερινή ανηφορική διαδρομή Θρακομακεδόνες-Παπάγου & επιστροφή.
Μέχρι στιγμής το καλύτερό μου, μπορεί και αρκετά καλύτερο αν μειώσω ρυθμούς, πράγμα δύσκολο...
Νίκος.
-
Τι θα έκαιγε στην ίδια διαδρομή ένα μέσο κοινό ΙΧ?
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Τι θα έκαιγε στην ίδια διαδρομή ένα μέσο κοινό ΙΧ?Πάντα σε ίδιες διαδρομές, με το 'πρώην' της γυναίκας μου,'07 Corsa 1.4Sport με 17'' ζάντες, έκαιγε 7,5-7,7lt/100 ενώ το Rav4 '08 (σε πιο χαλαρούς ρυθμούς οδήγησης από το Prius) μου καίει 9,5lt/100.
Νίκος.
-
Tελικα αν δεν τα ζοριζεις τα αμαξια, ακομα και τα 2500 τουρμπο δεν καινε. Οριστε ενα focus st με 6.5 λιτρα καταναλωση στα 125χμ
http://www.youtube.com/watch?v=d_eMNd9o ... ideo_title
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Tελικα αν δεν τα ζοριζεις τα αμαξια, ακομα και τα 2500 τουρμπο δεν καινε. Οριστε ενα focus st με 6.5 λιτρα καταναλωση στα 125χμhttp://www.youtube.com/watch?v=d_eMNd9o ... ideo_title
Με 2000 σαλ ποσο να εκαιγε δηλαδη;
Έρευνα Κατανάλωσης