-
Κάποιοι είναι το κλασικό παράδειγμα του Ελληνάρα που έχει καταστρέψει τη χώρα, τους αρέσει να απειλούν, να ωθούν στην παρανομία και σε αήθεις πράξεις όπως:
α) να εμποδίζεις εργαζόμενους να δουλέψουν
β) να κλέβεις μια εταιρεία επειδή διαφωνείς ιδεολογικά με τη λειτουργία της
γ) να βανδαλίζεις εγκαταστάσεις
δ) να υποχρεώνεις κάποιον να κάνει κάτι που δεν θέλει, όπως να κλέψει κτλπΌταν όμως διατυπώθει έστω και η πιθανότητα να γίνουν αποδέκτες τέτοιας συμπεριφοράς, τότε τους πνίγει το 'δίκιο'....
Επίσης junior gt, δεν σε αποκάλεσα κάπως, τα προσωπικά σου αλλού, εμένα δεν με ενδιαφέρουν. Έχεις να πέις κάτι αρνητικό για την νοημοσύνη του ΓΑΠ, μήπως θα τα κατάφερνες καλύτερα στη θέση του; Άσε καλύτερα.....Φρόντισε να τηρείς τουλάχιστον αυτά που γράφεις!
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ο Ντινάρας και ο junior gt τι ηλικίες είναι;Αυτά είναι προσωπικά δεδομένα και δεν ενδιαφέρουν κανέναν εδώ μέσα.΄Εσύ τι ζόρι τραβάς? Είτε είμαι 15 είτε είμαι 80 και το κυριότερο ο καθένας μπορεί να πει οτιδήποτε αφού κανείς δε γνωρίζει τον άλλον προσωπικά: είτε ότι είναι 80, είτε ότι έχει ferrari, είτε ότι είναι γυναίκα, είτε ότι είναι ποδοσφαιριστής, είτε ότι είναι σκιέρ, είτε ότι είναι ο Κομφούκιος. Και δεν αποδεικνύεται τίποτα.
Άποψή μου είναι ότι εδώ μέσα μπάινουμε για να διασκεδάσουμε, να μάθουμε κάποια πράγματα που μας ενδιαφέρουν, να ενημερωθούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις.
Ούτε γκόμενα ή γκόμενο θα βρούμε για να θέλουμε να ξέρουμε την ηλικία τους.Εάν λοιπόν θέλεις να σχολιάσεις τις απόψεις μου νομίζω ότι είσαι στο σωστό χώρο. Για τα υπόλοιπα μάλλον όχι.
-
Προσωπικά δεν δίνω δεκάρα για την ηλικία σου, σε κρίνω μόνο από τα γραπτά σου. Ο Chemic όμως με ρώτησε το εξής:
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Η ιστορία με τους δεν πληρώνω παει 2 χρόνια, έχεις δει να πέφτει ξύλο? Έχεις δει τις ηλικίες που πάνε?Επειδή, πράγματι, δεν έχω ιδέα για το τι είδους άνθρωποι πηγαίνουν στις καταλήψεις των διοδίων, το μόνο αντιπροσωπευτικό δείγμα για εμένα είναι αυτοί που γράφουν εδώ μέσα. Δηλαδή εσύ, ο ntinaras κλπ. Αναρωτιέμαι ειλικρινά αν οι μετριοπαθείς & σκεπτόμενοι που όμως υποστηρίζουν το κίνημα (taurus κλπ) είναι υπερήφανοι για όσα κατά καιρούς γράφεις και υπονοείς, junior gt.
Το πιο αστείο απ' όλα, παραπονιέσαι για παραβίαση προσωπικών δεδομένων επειδή ερωτήθηκες για την ηλικία σου, (σε αυτό το νήμα με έχουν ρωτήσει ακόμα και για το επάγγελμα μου Και η πλάκα είναι ότι εγώ γράφω πάντα επώνυμα και αυτά είναι ήδη γνωστά σε όλους ), την ίδια στιγμή που που ο Chemic επιμένει ότι... η εταιρία θα μπορούσε να βγάλει το βίντεο με πρόσωπα κλπ στην δημοσιότητα χωρίς να πέσουν να την φάνε όλοι οι αγανακτισμένοι για την προστασία της ιδιωτικότητας.
Ooooook.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Προσωπικά δεν δίνω δεκάρα για την ηλικία σου, σε κρίνω μόνο από τα γραπτά σου. Ο Chemic όμως με ρώτησε το εξής:Η ιστορία με τους δεν πληρώνω παει 2 χρόνια, έχεις δει να πέφτει ξύλο? Έχεις δει τις ηλικίες που πάνε?
Επειδή, πράγματι, δεν έχω ιδέα για το τι είδους άνθρωποι πηγαίνουν στις καταλήψεις των διοδίων, το μόνο αντιπροσωπευτικό δείγμα για εμένα είναι αυτοί που γράφουν εδώ μέσα. Δηλαδή εσύ, ο ntinaras κλπ. Αναρωτιέμαι ειλικρινά αν οι μετριοπαθείς & σκεπτόμενοι που όμως υποστηρίζουν το κίνημα (taurus κλπ) είναι υπερήφανοι για όσα κατά καιρούς γράφεις και υπονοείς, junior gt.
Το πιο αστείο απ' όλα, παραπονιέσαι για παραβίαση προσωπικών δεδομένων επειδή ερωτήθηκες για την ηλικία σου, (σε αυτό το νήμα με έχουν ρωτήσει ακόμα και για το επάγγελμα μου Και η πλάκα είναι ότι εγώ γράφω πάντα επώνυμα και αυτά είναι ήδη γνωστά σε όλους ), την ίδια στιγμή που που ο Chemic επιμένει ότι... η εταιρία θα μπορούσε να βγάλει το βίντεο με πρόσωπα κλπ στην δημοσιότητα χωρίς να πέσουν να την φάνε όλοι οι αγανακτισμένοι για την προστασία της ιδιωτικότητας.
Ooooook.
Καταρχήν το΄γράφω επώνυμα' άστο. Κι εμένα το nick name μου μπορεί να είναι Φερνάντο Αλόνσο. Τι σημαίνει ότι είμαι ο Φερνάντο??? Χωρίς βέβαια να αμφισβητώ ότι μπορεί να είσαι και αυτός που υπογράφεις. Όμως ακριβώς επειδή δεν μπορεί να αποδειχτεί τίποτα γι'αυτό, σε κανένα φορουμ η διαχείρηση δε σε υποχρεώνει να δηλώνεις ποιός είσαι,τι δουλιά κάνεις,΄πόσο χρονών είσαι κλπ . όταν λοιπόν γράφεις εδώ μέσα ανταλλάσεις απόψεις με τον κάθε junior gt που μπορεί να λέγεται Βρασίδας ή Μήτσος, να είναι καθηγητής πανεπιστημίου ή νταβαντζής, να είναι 15 ή 80. Το ίδιο και ο Χρήστος Λάπας μπορεί και αυτός να λέγεται Βρασίδας. Μπορεί και όχι. Δεν ενδιαφέρει όμως κανέναν και δε σημαίνει ότι τα γραφόμενα σου έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα επειδή και καλά πιθανόν να γράφεις επώνυμα.
Δεύτερο δεν έχω συμμετάσχει ποτέ σε καταλήψεις διοδίων κλπ. Όχι γιατί είμαι υπέρ των διοδίων (όπως πολύ καλά γνωρίζετε ) αλλά γιατί έχω πολλά χρόνια να συμμετάσχω σε μαζικές κινητοποιήσεις (από φοιτητής). Ίσως λόγω έλλειψης ελεύθερου χρόνου, ίσως γιατί γενικά μου τη σπάει η ‘οργανωμένη δράση’ παρ’όλο που αναγνωρίζω ότι τίποτα δε γίνεται χωρίς αυτή. Ίσως γιατί εγώ μάλλον δε θα μπορώ να συγκρατηθώ (όπως έχω δει να το κάνουν οι καταληψίες) αν ένας καραγκιόζης τσαμπουκαλευτεί και επιμένει να πληρώσει γιατί είμαι σίγουρος ότι το κάνει για να προκαλέσει και για κανέναν άλλο λόγο.
Βέβαια όποτε δε βιάζομαι ή άμα έχω όρεξη παραμερίζω μπάρες ενώ πολύ συχνά περνάω by ακολουθώντας άλλους από το e-pass, ενώ παροτρύνω και άλλους να το κάνουν ακολουθώντας εμένα εάν δεν έχω εγώ μπροστινό. Γενικά προσπαθώ να μην πληρώνω διόδια και ευχαριστιέμαι άμα δεν πλήρωνουν και άλλοι.
Βέβαια υστερα από αρκετά χρόνια δουλειάς δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι το κάνω επειδή δεν έχω να πληρώσω ή θα βάλω μέσα τον οικογενειακό οικονομικό προγραμματισμό (αν και σε κανέναν δεν περισσεύουν έξι τουλάχιστον ευρώ που πληρώνω εγώ διόδια την ημέρα κατ’ελάχιστο) αλλά επειδή δε γουστάρω να με κλέβουν και να μου τα παίρνουν στην ψύχρα αυτοί που ξέρω πολύ καλά λόγω της δουλειάς μου τι νταβαντζήδες, τι λαμόγια, τι εκμεταλλευτές και πόσο κακοπληρωτές είναι αυτοί με τη σειρά τους. Επίσης επειδή είμαι σε θέση να γνωρίζω πόσο προκλητικά αποικιοκρατικές και πόσα χρήματα βγάζουν οι εταιρείες από τις συμβάσεις παραχώρησης.
Τρίτον δε νομίζω ότι θες να πιστέψουμε ότι θεωρείς ικανό στατιστικό δείγμα για τις ηλικίες δύο άτομα από εδώ μέσα που είναι πιθανόν κατ’εσέ να πηγαίνουν στις καταλήψεις. Εάν πραγματικά το θεωρείς στατιστικό δείγμα τότε τι να πώ. Κάθε περαιτέρω συζήτηση περιττεύει. -
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
αν ένας καραγκιόζης τσαμπουκαλευτεί και επιμένει να πληρώσει γιατί είμαι σίγουρος ότι το κάνει για να προκαλέσει και για κανέναν άλλο λόγο.Δεν μου έχει τύχει αλλά αν μου τύχαινε θα επέμενα να πληρώσω: όχι για να προκαλέσω αλλά επειδή θεωρώ και πως το 'δεν πληρώνω' είναι λάθος τρόπος αγώνα (και όχι μόνο δεν έχει πετύχει τίποτα, πολύ φασαρία για το τίποτα (μόνο οι φορτηγατζήδες έχουν κερδίσει κάτι, ευτυχώς που το κέρδος αυτό πέρασε στους καταναλωτές...) αλλά και λειτουργεί σε όφελος των κοινοπραξιών και των τραπεζών, όπως έχει αναλυθεί πολλάκις) αλλά και ιδιαίτερα επειδή θεωρώ το 'καταλαμβάνω τα διόδια και αναγκάζω τους πάντες να μην πληρώνουν, συμφωνούν-δεν συμφωνούν με τον αγώνα και τις μεθόδους μου' είναι αντιδημοκρατικό και καθαρά λογικής 'ένας εναντίον πολλών' και επίδειξης τσαμπουκά και τζάμπα μαγκιάς.
Θα μου επιτρέψεις να το κάνω ή θα είμαι 'καραγκιόζης' και θα εισπράξω 5-6 δημοκρατικές μπουνιές επειδή δε συμφωνώ μαζί σου και έχω το θάρρος/θράσος να το δηλώσω ? (και μετά θα βγεις και τραυματίας από πάνω για τα κανάλια...)
(Οχι εσύ εννοείται προσωπικά όλα αυτά...)
-
Κάνουν τόσο σοβαρό παράπτωμα ε?
Δε σου κλείνουν το δρόμο,
δε σε καθυστερούν,
δε σε υποχρεώνουν να πληρώσεις αλλά
ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ. Πραγματικά δεν το έχω ξαναακούσει.
Και μου λες ότι δεν το κάνεις για να προκαλέσεις. Αν θες τόσο πολύ να πληρώσεις βγες στην επόμενη έξοδο και ξαναμπές να πληρώσεις. Εκτός από το δίευρω που τόσο θες να δώσεις θα σου κοστίσει άλλα 30 δεύτερα από το χρόνο σου. -
Αν οι 'ακτιβιστές', που έχουν κλέψει κάτι σούπερ μάρκετ κατά καιρούς, έκαναν ένα 'σήκωμα' και σού χάριζαν ένα καρότσι φαγητά, απορρυπαντικά και ο,τιδήποτε, θα τα δεχόσουν;
-
Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα:

-
-
Δε λες πάλι καλά που δε σε γέμισαν και με διαφημιστικά φυλλάδια ταχυφαγείων? Στον Κορίνθου-Τρίπολης σου πασάρουν και μια ρεκλάμα των Goody's. Ερωτώ λοιπόν εγώ ο αφελής. Αν -κατα πώς φαντάζομαι- τα Γούδις έδωσαν Χ χιλιάδες ευρώ στην εταιρεία για να μοιράσει Ψ χιλιάδες φυλλάδια, μαζί με τις αποδείξεις των διοδίων (ναι, ο υπάλληλος τα έδινε, όχι κάποιος που μοίραζε εκεί που περίμενες), ΕΓΩ τι όφελος έχω από αυτό? Θα πάνε στη συντήρηση του δρόμου? Αν ναι, να μου μειώσει το τέλος διέλευσης, καθώς -προφανώς- βρήκε από αλλού πόρους. Αν όχι, τότε μιλάμε για κοροϊδία και καλό θα ήταν να σηκώσω την μπάρα την επόμενη φορά και να τους χαιρετίσω με κόφτες πρώτης-δευτέρας.
-
Το κανουν για να αυξησουν την πελατεία τους (τα διοδια)
Προσωπικα τα διοδια Μακρυχωρίου συνηθως ΔΕΝ τα παρακαμπτω επειδη κοστιζουν 1€, αλλα και λογω της προσφορας.
Ετσι δινω 1€ στην εταιρια για καποια χιλιομετρα που κανω στον ξαναστρωμενο και καλοδιατηρημενο δρομο (οταν φτιαξουν το τουνελ θα τους δινω περισσοτερα) και πινω κι εναν καφε αφου σιγορα η συζηγος θα μου ζητησει το cheeseburger της
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Αν οι 'ακτιβιστές', που έχουν κλέψει κάτι σούπερ μάρκετ κατά καιρούς, έκαναν ένα 'σήκωμα' και σού χάριζαν ένα καρότσι φαγητά, απορρυπαντικά και ο,τιδήποτε, θα τα δεχόσουν;Οχι. Αν επιμένουν σε αυτή τη μορφή πάλης, ας τα δώσουν σε όποιον τα έχει ανάγκη και αποδέχεται την πάλη τους.
-
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
δε σε καθυστερούν,
Και μου λες ότι δεν το κάνεις για να προκαλέσεις. Αν θες τόσο πολύ να πληρώσεις βγες στην επόμενη έξοδο και ξαναμπές να πληρώσεις. Εκτός από το δίευρω που τόσο θες να δώσεις θα σου κοστίσει άλλα 30 δεύτερα από το χρόνο σου.Ναι, κάνουν ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ, όχι μόνο με καθυστερούν (δες όλα τα σχετικά βιντεάκια με συζητήσεις, αντεγκλήσεις κτλ.) αλλά, το κυριότερο, με εμποδίζουν να αποφασίσω εγώ τι θα κάνω με το ζήτημα, αν δηλ. θα συνταχθώ έκων-άκων με το κίνημά τους ή όχι. Αν δεν το καταλαβαίνεις τότε έχουμε διαφορετική κατανόηση του όρου 'δημοκρατία' (που, για πληροφόρησή σου, είναι διαφορετικό από το 'δικτατορία των πολλών'). Εχουν κάθε δικαίωμα να με γιουχάρουν, να με κοροϊδέψουν κτλ. (όλοι υποκείμεθα στην κριτική για τις πράξεις μας) αλλά όχι να με εμποδίσουν (ενδεχομένως και πιθανότατα και δια της λεκτικής και σωματικής βίας ή μήπως κάνω λάθος ?).
Οσο για το επιχείρημα 'βγες στην επόμενη έξοδο' δείχνει τη σοβαρότητα αντιμετώπισης του ζητήματος Το ζήτημα ΔΕΝ είναι το αν θα πληρώσω €2 στο κάθε λαμόγιο Μπόμπολα αλλά η προσωπική μου ελευθερία επιλογής και απόφασης.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Δε λες πάλι καλά που δε σε γέμισαν και με διαφημιστικά φυλλάδια ταχυφαγείων? Στον Κορίνθου-Τρίπολης σου πασάρουν και μια ρεκλάμα των Goody's. Ερωτώ λοιπόν εγώ ο αφελής. Αν -κατα πώς φαντάζομαι- τα Γούδις έδωσαν Χ χιλιάδες ευρώ στην εταιρεία για να μοιράσει Ψ χιλιάδες φυλλάδια, μαζί με τις αποδείξεις των διοδίων (ναι, ο υπάλληλος τα έδινε, όχι κάποιος που μοίραζε εκεί που περίμενες), ΕΓΩ τι όφελος έχω από αυτό? Θα πάνε στη συντήρηση του δρόμου? Αν ναι, να μου μειώσει το τέλος διέλευσης, καθώς -προφανώς- βρήκε από αλλού πόρους. Αν όχι, τότε μιλάμε για κοροϊδία και καλό θα ήταν να σηκώσω την μπάρα την επόμενη φορά και να τους χαιρετίσω με κόφτες πρώτης-δευτέρας.Όσο μειώνει και τα μεταφορικά ο οδηγός της νταλίκας και όσο μειώνει το εισιτήριο των επιβατών ο λεωφορειατζής που περνάνε χωρίς να πληρώσουν.
Τα ΣΕΑ ποιός τα διαχειρίζεται; Μήπως τα διαχειρίζονται οι ίδιες οι κοινοπραξίες των Ε.Ο. και ουσιαστικά προωθούν δικές τους επιχειρήσεις; Δηλαδή δεν πληρώνονται για διαφήμιση. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
δε σε καθυστερούν,
Και μου λες ότι δεν το κάνεις για να προκαλέσεις. Αν θες τόσο πολύ να πληρώσεις βγες στην επόμενη έξοδο και ξαναμπές να πληρώσεις. Εκτός από το δίευρω που τόσο θες να δώσεις θα σου κοστίσει άλλα 30 δεύτερα από το χρόνο σου.Ναι, κάνουν ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ, όχι μόνο με καθυστερούν (δες όλα τα σχετικά βιντεάκια με συζητήσεις, αντεγκλήσεις κτλ.) αλλά, το κυριότερο, με εμποδίζουν να αποφασίσω εγώ τι θα κάνω με το ζήτημα, αν δηλ. θα συνταχθώ έκων-άκων με το κίνημά τους ή όχι. Αν δεν το καταλαβαίνεις τότε έχουμε διαφορετική κατανόηση του όρου 'δημοκρατία' (που, για πληροφόρησή σου, είναι διαφορετικό από το 'δικτατορία των πολλών'). Εχουν κάθε δικαίωμα να με γιουχάρουν, να με κοροϊδέψουν κτλ. (όλοι υποκείμεθα στην κριτική για τις πράξεις μας) αλλά όχι να με εμποδίσουν (ενδεχομένως και πιθανότατα και δια της λεκτικής και σωματικής βίας ή μήπως κάνω λάθος ?).
Οσο για το επιχείρημα 'βγες στην επόμενη έξοδο' δείχνει τη σοβαρότητα αντιμετώπισης του ζητήματος Το ζήτημα ΔΕΝ είναι το αν θα πληρώσω €2 στο κάθε λαμόγιο Μπόμπολα αλλά η προσωπική μου ελευθερία επιλογής και απόφασης.
+1 (ειδικά στα bold) και περιμένω να διαβάσω τον αντίλογο...
-
Το οτι σας επιβάλλουν σε πολλά σημεία του εθνικού δικτύου να πληρώσετε ένα χαράτσι χωρίς ελευθερία επιλογής (δωρεαν μετακίνηση από παράπλευρο δίκτυο) ή το οτι γενικά σας επιβάλλουν ένα χαράτσι αδικαιολόγητα ακριβό δεν σας ενοχλεί και σας ενοχλεί που κάποιος σας ανοίγει τα διόδια να περάσετε δωρεάν και δε σας δίνει το δικαίωμα να πληρώσετε .
Αν είναι δυνατόν ,τι άλλο θα ακούσουμε . -
Επίσης όπως εσείς απαιτείτε από τους άλλους να σέβονται τον αγώνα που κανατε/κάνετε/θα κάνετε για μία κατάσταση που πιστεύετε οτι σας αδικεί, έτσι και θα πρέπει να δείχνετε τον κατάλληλο σεβασμό και στον αγώνα των άλλων .
Με τη λογική σας δε θα πρέπει πχ να απεργείτε ποτέ γιατί στερείτε από κάποιον την επιλογή να κάνει την δουλειά του τη μέρα που θέλει . -
Ο χρήστης Tubarao3 έγραψε:
Το οτι σας επιβάλλουν σε πολλά σημεία του εθνικού δικτύου να πληρώσετε ένα χαράτσι χωρίς ελευθερία επιλογής (δωρεαν μετακίνηση από παράπλευρο δίκτυο) ή το οτι γενικά σας επιβάλλουν ένα χαράτσι αδικαιολόγητα ακριβό δεν σας ενοχλεί και σας ενοχλεί που κάποιος σας ανοίγει τα διόδια να περάσετε δωρεάν και δε σας δίνει το δικαίωμα να πληρώσετε .
Αν είναι δυνατόν ,τι άλλο θα ακούσουμε .Και αυτός ο κάποιος, από που παίρνει αυτό το δικαίωμα; Μας ξέρει κι από χθες; Αν είναι να του δώσουμε και κανέναν λογαριασμό μας της ΔΕΗ ή του κινητού για να ΜΗΝ μας τον πληρώσει !!
Παρακαλώ να μετονομαστεί το κίνημα σε 'sugar daddies των διοδίων'. Αυτοί μας μάραναν τώρα ... -
Ο χρήστης Tubarao3 έγραψε:
Επίσης όπως εσείς απαιτείτε από τους άλλους να σέβονται τον αγώνα που κανατε/κάνετε/θα κάνετε για μία κατάσταση που πιστεύετε οτι σας αδικεί, έτσι και θα πρέπει να δείχνετε τον κατάλληλο σεβασμό και στον αγώνα των άλλων .
Με τη λογική σας δε θα πρέπει πχ να απεργείτε ποτέ γιατί στερείτε από κάποιον την επιλογή να κάνει την δουλειά του τη μέρα που θέλει .ΔΕΝ απευθύνεσαι σε συνδικαλιστές της ΔΕΗ φίλε μου, λάθος 'εχθρό' έχεις βρει να στοχεύσεις (και δεν είσαι ο μόνος, δυστυχώς ...) .
-
μόνο στη ΔΕΗ απεργούν δηλαδή;Ένα παράδειγμα ανέφερα.Ούτε είχα κάποια σκοπιμότητα να συσχετίσω εσάς που θεωρείτε το να μη σας αφήσουν να πληρώσετε διόδια αδίκημα με κάποιον κλάδο ή γενικά μια ομάδα ανθρώπων με συγκεκριμένες τακτικές και συμπεριφορές . Ούτε αφήνω αιχμές κατά όσων απεργούν .
Ο αγώνας που αναφέρω μπορεί να έχει οποιαδήποτε μορφή και να μην έχει απαραίτητα σχέση με επάγγελμα .
Οπότε θεωρώ πως δε πήρα ούτε εδώ απάντηση (για το πρώτο quote ουδέν σχόλιο φυσικά,στις τακτικές του απαντάω με χαβαλέ και ειρωνία για να υποβαθμίσω ένα επιχείρημα,δεν χωράει συνέχεια)
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!