-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ειδικα οταν προκειται (κατα τα φαινομενα, παντα) για μεταγωγη κ οχι για ασθενοφορο/πυροσβεστικο/περιπολικο που παει σε εκτακτη αναγκη. Κοινως, να την εκαναν αλλη ωρα.Εγώ, εσύ, ο Χ, ο Ψ θα κρίνει τι είναι ή τι δεν ειναι έκτακτη αναγκη? Φαροι και σειρήνεις φέγγουν και ακούγονται σε όλες τις περιπτώσεις.
Και εγώ σου λέω ότι δεν ήταν ... μεταγωγή. Εγκεφαλικό κρατούμενου ήταν και μέχρι να περιμένουν το ΕΚΑΒ ... τον πήραν με την κλούβα να το πάνε σε νοσοκομείο! Αν όμως έβλεπα ασθενοφόρο θα λειτουργούσα 'αλλιώς'! -
Ας αστυνόμευαν τη ΛΕΑ όπως έπρεπε, για να την είχαν ελεύθερη για καταστάσεις ανάγκης όπως αυτή.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εγώ, εσύ, ο Χ, ο Ψ θα κρίνει τι είναι ή τι δεν ειναι έκτακτη αναγκη? Φαροι και σειρήνεις φέγγουν και ακούγονται σε όλες τις περιπτώσεις.Το ότι η αστυνομία κάνει κατάχρηση του φάρου και κυκλοφορούν περιπολικά/μηχανές με αυτόν μονίμως ανοιχτό είναι λανθασμένη τακτική και έχει ως αποτέλεσμα να με υποχρεώνουν να καταλάβω κατά περίπτωση κατά πόσο βρίσκονται σε περιπολία ρουτίνας κι απλά θέλουν να τονίσουν την παρουσία τους ή υπάρχει κάποιο 'ειδικό γεγονός' εν εξελίξει. Υποθέτω την ιστορία με τα τρία γουρουνάκια και τον κακό το λύκο δεν την έχουν ακουστά. Κι όμως, ακόμα και τα παιδικά παραμύθια έχουν κάποιο δίδαγμα... Φαντάζεσαι όποτε περνά η ΔΙΑΣ από ένα δρόμο (μονίμως ανοιχτοί οι φάροι) να έκαναν όλοι στο πλάι να ανοίξουν το δρόμο; Υπάρχουν στιγμές που ανά 2-3 τετράγωνα πετυχαίνω και μία ομάδα ΔΙΑΣ.
Και εγώ σου λέω ότι δεν ήταν ... μεταγωγή. Εγκεφαλικό κρατούμενου ήταν και μέχρι να περιμένουν το ΕΚΑΒ ... τον πήραν με την κλούβα να το πάνε σε νοσοκομείο! Αν όμως έβλεπα ασθενοφόρο θα λειτουργούσα 'αλλιώς'!
Ντάξει, έκτακτη μεταγωγή κρατουμένου με περιπολικό-ασφαλίτικο-βανάκι-τζιπάκι με φιμέ (θα στοιχημάτιζα της ΕΚΑΜ)-2ο περιπολικό σημαίνει οργανωμένη κίνηση. Αν ήταν εγκεφαλικό, θα είχε ψοφήσει ο ασθενής μέχρι να μαζευτούν
-
Τρια γουρουνακια?
-
Μονο εγω εκνευριζομαι με τους μπατσους οταν κοιταζουν επιμονα τα αυτοκινητα που περνανε? Μενω κοντα σε αστυνομικο τμημα και συνηθως το μεσημερακι ειναι μαζεμενοι 3-4 νεαροι μπατσοι(25-30 ετων) απ'εξω και χαβαλεδιαζουν και κοιτανε τους επιβατες στα αυτοκινητα επιμονα και καλα μπας και εντοπισουν κανενα υποπτο.
Αν την επομενη φορα που περασω απο μπροστα τους, κατεβω και τους πω ''τι κοιτατε ρε μαλακισμενα?'' τι θα γινει?
-
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί να σε πειράζει άμα σε κοιτάει κάποιος Την δε έκφραση 'τι κοιτάς ρε μλκισμένο' την βάζω στις τοπ 3 γελοιοδέστατων ερωτήσεων... Ναι ξέρω, καμία ερώτηση δεν είναι χαζή κλπ, αυτή όμως, είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί να σε πειράζει άμα σε κοιτάει κάποιος Την δε έκφραση 'τι κοιτάς ρε μλκισμένο' την βάζω στις τοπ 3 γελοιοδέστατων ερωτήσεων... Ναι ξέρω, καμία ερώτηση δεν είναι χαζή κλπ, αυτή όμως, είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόναΥπαρχουν διαφορα ειδη κοιταγματος . Το περιεργο, το επιμονο, το ειρωνικο κ.τ.λ
-
Καμία εξαίρεση δεν επιβεβαιώνει τον κανόνα. Μην διαιωνίζετε αυτη την ανοησία. Σκεφτείτε μόνο πόσο ηλίθιο είναι.
Όσο για το θέμα, καλά κάνουν και κοιτάνε, είναι η δουλειά τους.
-
Αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση όσο έιμουν στην Αγγλία ήταν 1) πόσο μαλιοκούβαρα πηγαίνανε τα περιπολικά όταν είχαν αναμένο φάρο/σειρήνα 2) το τί κάνανε τα υπόλοιπα αυτοκίνητα για να ανοίξουν χώρο. Μέχρι διαζώματα και πεζοδρόμια καβαλούσανε
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Μονο εγω εκνευριζομαι με τους μπατσους οταν κοιταζουν επιμονα τα αυτοκινητα που περνανε? Μενω κοντα σε αστυνομικο τμημα και συνηθως το μεσημερακι ειναι μαζεμενοι 3-4 νεαροι μπατσοι(25-30 ετων) απ'εξω και χαβαλεδιαζουν και κοιτανε τους επιβατες στα αυτοκινητα επιμονα και καλα μπας και εντοπισουν κανενα υποπτο.Αν την επομενη φορα που περασω απο μπροστα τους, κατεβω και τους πω ''τι κοιτατε ρε μαλακισμενα?'' τι θα γινει?
-
Βασικά δεν έχω καταλάβει γιατί γίνεται όλη η κουβέντα σχετικά με το συμβάν στο ποτάμι. Τα πράγματα είναι απλά. Ορθώς άνοιξαν όσοι άνοιξαν τη λωρίδα στα περιπολικά, λάθος η απαίτηση του αστυνομικού να απασχολήσει και δεύτερη λωρίδα σε έναν τόσο φορτωμένο δρόμο. Δε θέλει πολλή φιλοσοφία...
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί να σε πειράζει άμα σε κοιτάει κάποιος Την δε έκφραση 'τι κοιτάς ρε μλκισμένο' την βάζω στις τοπ 3 γελοιοδέστατων ερωτήσεων... Ναι ξέρω, καμία ερώτηση δεν είναι χαζή κλπ, αυτή όμως, είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα
Υπαρχουν διαφορα ειδη κοιταγματος . Το περιεργο, το επιμονο, το ειρωνικο κ.τ.λ
εμενα συνηθως με κοιτανε με το περιεργο, ειδικα οταν στριβω τσιγαρα ερχονται απο πανω μου (κοβουν με τις μηχανες και κοιταζουν τι παιζει ) μαλλον για να δουν αν ειναι ναρκωτικα
συνηθως αυτο το κανουν οταν ειμαι με το shitroen , με το αλλο ανεβαινω καπως κοινωνικα και δεν αποτελω απειλη για την κοινωνια
τωρα που κουρευτικα και δεν εχω το look-πρεζονι , ειμαι κυριλλε
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Αν την επομενη φορα που περασω απο μπροστα τους, κατεβω και τους πω ''τι κοιτατε ρε μαλακισμενα?'' τι θα γινει?Θα συλληφθείς για εξύβριση και περιύβριση αρχής πολύ σωστά που θα συμβεί!
-
μπορει απλα να τους κοιταει κι αυτος με το ιδιο υφος
-
Ναι μπορεί. Μετά βέβαια μπορεί να θεωρηθεί ύποπτος και να τον ελέγχουν κανένα μισάωρο... αν δεν βαριέται την διαδικασία ας το κάνει!
-
και τους βγαζει στο τελος την ταυτοτητα και βλεπουν τι?
η θα ελεγε κανεις οχι να σας ψαξει αυτη εδω?
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Σήμερα το πρωί ανέβαινα τον Κηφισό όταν άκουσα ήχους από σειρήνες περιπολικών. Κοίταξα από τον καθρέφτη και παρατήρησα ένα κομβόι από φάρους στα 200-300μέτρα. Από την αριστερή λωρίδα, λοιπόν, απ' όπου ετοιμαζόμουν να προσπεράσω μετακινήθηκα στην αμέσως πιο δεξιά. Ύστερα από λίγο έφτασε αριστερά μου το κομβόι: 1ο περιπολικό, ασφαλίτικο, μεγάλο βαν, SUV με φιμέ (υποθέτω της ΕΚΑΜ) και 2ο περιπολικό. Τη στιγμή που με έφταναν πέφτει το μάτι μου και σε 3ο περιπολικό στη δεξιά από εμένα λωρίδα. Ύστερα από λίγο το 3ο περιπολικό βρίσκεται πίσω μου. Δε δίνω ιδιαίτερη σημασία. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα συνειδητοποιώ ότι το πλήρωμα του περιπολικού κάνει επίμονα νοήματα, χωρίς να καταλάβω τι. Τελικά, αντιλαμβάνομαι ότι θέλουν να με 'διώξουν' και από αυτήν τη λωρίδα και στιγμές αργότερα μετακινούμαι ακόμα πιο δεξιά με 'υποψία' σφήνας. Με προσπερνούν, με κοιτούν στραβωμένοι έντονα και κολλούν στο επόμενο αυτοκίνητο. Τελικά βλέπουν ότι δεν μπορούν να μετακινούν όλους κι από αυτή τη λωρίδα και ξεκινούν σφήνα μεταξύ 2ης και 3ης από αριστερά λωρίδας ώστε να παραμείνουν στο ίδιο ύψος με το κομβόι. Κι ερωτώ: πίστευαν πραγματικά ότι πρωί καθημερινής με πυκνή ροή θα μπορούσαν να δεσμεύσουν δύο λωρίδες στον Κηφισό για να κάνουν με ασφάλεια τη σούπερ-ντούπερ επικίνδυνη μεταγωγή που ήθελαν;ρε οι άνθρωποι ειναι ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ!!
Πριν καμιά εβδομάδα+ στις 8 που έχει έτσι κ αλλιώς κίνηση είδα φάση όπως τα λες +1 μηχανή. Είχαν πιάσει κ τις δυο λωρίδες της αττικής οδού (σε σημείο που δεν είχε άλλη) κ μας πηγαίναν καροτσάκι με 70-80max. στην δεξιά πάταγε ένα από τα τζιπάκια στη μισή κ ο ένας με τη μηχανή.
Τους προσπέρασα ξυστά ενώ πατούσαν τη σειρήνα για να μη περάσω εγώ κ κανά δυο άλλοι. Τους έγραψα κανονικά στα παπάρια μου βεβαια. ενώ όταν τους πέρασα έβλεπα από το μεσαίο καθρέφτη για αρκετή ώρα την αττική οδό άδεια, αφού οι πιο πολλοί οδηγοί φοβόντουσαν να περάσουν κ απλά παταγαν καμιά κόρνα.
Ζώα εσείς πάτε τη βόλτα σας κ θα πίνετε καφέ μέχρι να σχολάσετε, αλλά εμείς που σας πληρώνουμε ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δε νομίζω να έχει κανείς (σωστός) λειτουργός του κράτους, την απαίτηση να σκοτωθείς βρε kacey... Όταν μπορείς, κάνεις στην άκρη. Αν δεν υπάρχει χώρος, επιταχύνεις/επιβραδύνεις για να βοηθήσεις, απλό είναι.ελα ρε αλεξανδρε, τα περιπολικα βιαζουν κανονικα τον κοκ και δεν ειναι ενας και 2 , αλλα ενα πολυ μεγαλο ποσοστο τους
οταν βαριουνται αναβουν φαρο και σφαζουν κοκκινα περνουν στοπ, μεχρι και παντες/χειροφρενα τους εχω δει κανουν
και για το κατα ποσο θετουν τους πολιτες σε κινδυνο , εχω αναφερει παραδειγμα οπου περιπολικο με εξαναγκασε (επειδη μαλλον βαριοταν ο παπαρας) να βγω στην αριστερη της βουλιαγμενης για να του κανω χωρο ωστε να περασει το κοκκινο το οποιο εγω περιμενα κανονικα (για να στριψουμε αριστερα)
δε βγηκε καν να με περασει απο δεξια, απαιτουσε να παω εγω δεξια και να του κανω χωρο ο σκατοβλαχος
και δε μου αναψε απλα το φαρο (απο κει που τον ειχε σβηστο ) αλλα αρχισε να μου φωναζει
δυστυχως υπαρχει σε πολλους ενστολους η νοοτροπια κατεβηκα απο το χωριο μου , μου εδωσαν σημα και οπλο , αρα γαμαω και δερνω..
το βλεπω και σε στρατιωτικους αυτο το πραγμα, πολυ υφακι για το τιποτα (ευτυχως δεν ισχυει αυτο το πραγμα για ολους , αλλα ενας παπαρας εδω στη πολυκατοικια που νομιζει οτι ακομα διαταζει φανταρους θα μαζεψει πολλες μαπες καποια μερα )εγω παντως οποτε πηδουν τον κοκ χωρις λογο φροντιζω να τους δειξω οτι κανουν μαλακια φτανοντας μεχρι τη πορτα τους ειδικα οταν δεν εχουν καν αναψει φαρο (γιατι πλεον εχουν αποθρασυνθει τοσο που βαριουνται να κανουν και αυτο )
ακομα θυμαμαι εναν που καθοταν στο πισω καθισμα ενος περιπολικου του οποιου ο οδηγος ειχε σφαξει κοκκινο..
αναβει το πρασινο για μενα , κανω εκκινηση τους 'σημαδευω' και κοβω λιγο πριν τη πορτα
ο πισω πηρε θεση τρακαρισματος, πηγε στην αλλη μερια του καθισματος , πιαστηκε απο τις χειρολαβες και ετοιμαστηκε για συγκρουσηpriceless
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
ρε οι άνθρωποι ειναι ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ!!
Πριν καμιά εβδομάδα+ στις 8 που έχει έτσι κ αλλιώς κίνηση είδα φάση όπως τα λες +1 μηχανή. Είχαν πιάσει κ τις δυο λωρίδες της αττικής οδού (σε σημείο που δεν είχε άλλη) κ μας πηγαίναν καροτσάκι με 70-80max. στην δεξιά πάταγε ένα από τα τζιπάκια στη μισή κ ο ένας με τη μηχανή.
Τους προσπέρασα ξυστά ενώ πατούσαν τη σειρήνα για να μη περάσω εγώ κ κανά δυο άλλοι. Τους έγραψα κανονικά στα παπάρια μου βεβαια. ενώ όταν τους πέρασα έβλεπα από το μεσαίο καθρέφτη για αρκετή ώρα την αττική οδό άδεια, αφού οι πιο πολλοί οδηγοί φοβόντουσαν να περάσουν κ απλά παταγαν καμιά κόρνα.
Ζώα εσείς πάτε τη βόλτα σας κ θα πίνετε καφέ μέχρι να σχολάσετε, αλλά εμείς που σας πληρώνουμε ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕΚλασική : viewtopic.php?p=1472537#p1472537
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Τρια γουρουνακια?Τον ψεύτη βοσκό εννοεί, μπερδεύτηκε από το θέμα μπάτσοι-γουρούνια κλπ
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4