-
/Σπασικλας mode on:
Μηπως ο τιτλος του θεματος ειναι λιγο λαθος? Αναφερομαι για το ''Αναπαλαίωση''.
Αναπαλαιωση γινεται σε πινακες, αγιογραφιες, καθρεπτες, κομοδινα και καναπεδες. Παιρνεις κατι καινουργιο και το κανεις να φαινεται παλιο. Δεν εχω δει πουθενα να κανει καποιος κατι τετοιο με οχημα . Θα μπορουσε να γραφτει -Αποκατάσταση, -Ανανέωση, -Επιδιόρθωση./Σπασικλας mode off
-
πηγή
*αναπαλαιώνω [anapaleóno] -ομαι Ρ1 : δίνω σε κτ. καινούριο τη μορφή, τα χαρακτηριστικά παλαιού, το κάνω να φαίνεται παλιό. || (επέκτ.) αντί του αποκαθιστώ1β. *
Μήπως όμως με το 'κάνω να φαίνεται παλιό' υποννοείται επαναφέρω στην παλιά- αρχική μορφή του; -
οχι
Δεν υπαρχουν κρυφες εννοιες. Ειναι λαθος να χρησιμοποιεται αυτος ο ορος σε κατι που παω να το κανω να φαινεται καινουργιο. Απλα εχουμε συνηθισει και το κοτσαρουμε παντου. Προσωπικα μου γυριζουν τα αντερα οταν το ακουω. ''Αναπαλαιωση κατοικιας'' πχ. Ποσο πιο παλια θες να γινει δηλαδη? Χτυπημενο απο πυρηνικη βομβα? Χωμα, χαλικια και αμμος? Οπως ηταν, πριν χτιστει -
Στα κλασικα οχηματα συνηθως χρησιμοποιηται το: ανακατασκευη
-
Έτσι ο συνάδελφος!
Στην αρχιτεκτονική, που πάλι ο όρος 'αναπαλαίωση' χρησιμοποιείται λανθασμένα κατά κόρον, οι σωστοί είναι κατά σειρά κλίμακας 'στερέωση', 'αποκατάσταση' και 'αναστήλωση'.
Πιστεύω, λοιπόν, ότι κατ' αντιστοιχία και στον αυτοκινητιστικό χώρο ο όρος 'αποκατάσταση' ή 'ανακατασκευή' (στη θέση του 'αναστήλωση') είναι πολύ καταλληλότερος.
-
Στέλιο, κρίμα ρε γαμώτο. Και μου το λεγες τις προάλες.
Δυστυχώς οι φανοποιοί είναι πονεμένη ιστορία. -
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Στέλιο, κρίμα ρε γαμώτο. Και μου το λεγες τις προάλες.
Δυστυχώς οι φανοποιοί είναι πονεμένη ιστορία.Μεχρι να δω αυτο το βιντεο νομιζα οτι ο στοκος ειναι ο μονος τροπος.
http://www.streetfire.net/video/a-car-i ... 727254.htm
ο τυπος ομως μετα το 12ο λεπτο γεμιζει τις ατελειες λιωνοντας μεταλλο αντι να βαλει στοκο! Αραγε να το κανει κανεις αυτο στην Ελλαδα? -
Φοβερό βιντεάκι! Θα το δω το βράδυ με ηρεμία, όταν θα είναι και άλλοι στο σπίτι.
Είμαι κι εγώ υποψήφιος γδαρμένος..
-
Ναι το κάνουν μερικοί.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Έτσι ο συνάδελφος!Στην αρχιτεκτονική, που πάλι ο όρος 'αναπαλαίωση' χρησιμοποιείται λανθασμένα κατά κόρον, οι σωστοί είναι κατά σειρά κλίμακας 'στερέωση', 'αποκατάσταση' και 'αναστήλωση'.
Πιστεύω, λοιπόν, ότι κατ' αντιστοιχία και στον αυτοκινητιστικό χώρο ο όρος 'αποκατάσταση' ή 'ανακατασκευή' (στη θέση του 'αναστήλωση') είναι πολύ καταλληλότερος.
Αντε να μπαίνει το νέο αίμα μπας και καταλάβουν μερικοί - μερικοί αυτά που λέμε τόοοοσα χρόνια
(και για τα αυτοκίνητα και για τα κτήρια) !!! -
To έχουμε ξανασυζητήσει παλιότερα και καταλήξαμε και πάλι ότι η 'ανακατασκευή' είναι πιο σωστός όρος. Τώρα γιατί έμεινε στον τίτλο, εεε.....
-
Ναι το κάνουν μερικοί.Για πες κανέναν.....
-
Δακής Μανώλης στην Κοζάνη.
Ο παππούς που ξεσάπισε την Fury του κολητού μου. Αλλά αυτός δεν έχει χώρο και κάποια εργαλεία, που πρεπει να τα βρεις εσύ.Αυτούς έχω δει δουλειά τους πριν και μετά κτλ. Γενικά έχω ακούσει για μερικούς ακόμα. Νομίζω ότι και αυτός που σου είχα στείλει στοιχεία του, που έχει ένα 12μ λευκό, το κάνει.
-
Νομίζω ότι και αυτός που σου είχα στείλει στοιχεία του, που έχει ένα 12μ λευκό, το κάνει.Ωχ δεν θυμάμαι τίποτα απολύτως. Για κάνε ένα κόπο πάλι με πμ! Θενκς!
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Νομίζω ότι και αυτός που σου είχα στείλει στοιχεία του, που έχει ένα 12μ λευκό, το κάνει.
Ωχ δεν θυμάμαι τίποτα απολύτως. Για κάνε ένα κόπο πάλι με πμ! Θενκς!
Θα ψάξω τις κάρτες στο σπίτι μπας και τη βρω, και θα σου στείλω τα στοιχεία του.
Βέβαια από Παρασκευή περίμενε, που θα βγω. -
Το γέμισμα με μολύβι ειναι ο παλιός τρόπος με τον οποίο φανοποιοί εφτιαχναν τις ατέλειες. Μετά βγήκε ο στόκος και το φίλερ και έγιναν ολοι φαναρτζήδες...
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
To έχουμε ξανασυζητήσει παλιότερα και καταλήξαμε και πάλι ότι η 'ανακατασκευή' είναι πιο σωστός όρος.Αυτό όμως αναφέρεται στη διαδικασία που το αυτοκίνητο γίνεται φύλλο και φτερό και ξαναφτιάχνεται απο την αρχή (rebuild). Για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, μήπως το 'αποκατάσταση' (restoration) είναι τελικά πιο εύστοχο?
-
Φαντάζομαι αναλόγως τα lvl ....
Αν δεν εχει τίποτα και το φροντίσεις λίγο λέγεται 'φρεσκάρισμα'....
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
To έχουμε ξανασυζητήσει παλιότερα και καταλήξαμε και πάλι ότι η 'ανακατασκευή' είναι πιο σωστός όρος.
Αυτό όμως αναφέρεται στη διαδικασία που το αυτοκίνητο γίνεται φύλλο και φτερό και ξαναφτιάχνεται απο την αρχή (rebuild). Για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, μήπως το 'αποκατάσταση' (restoration) είναι τελικά πιο εύστοχο?
Πολύ εύστοχο!
-
πιθανον με αυτην την ερωτηση να νευριασω καποιους απο το forum ομως θελω μερες να σας ρωτησω! σε λιγες μερες παω καλαμπακα για καλοκαιρι και θα μεινω περιπου δυο μηνες εκει! αυτους τους δυο μηυνες μπορω να κανω καποια πραγματα αναπαλαιωσης!?? εχω σκεφτει αν βγαλω τα μπροστινα φτερα και να τα βαψω με ασταρι βασικα θα μου πειτε εσεις με τι ακριβως το κανουν εννοω τους θολους εκει που ειναι τα αμορτισερ και το εσωτερικο των φτερων! αμα εχει καπου σκουρια εσωτερικη να την καθαρισω και να την στοκαρω! επισης για τα πισω φτερα που δεν ειμαι σιγουρος αμα βγαινουν μπορω να το παω σε ενα συνεργειο να το σηκωσει ψηλα και να δουλευω εγω! με αυτον τον τροπο σκεφτομαι να κανω και τους αξονες και γενικα το αυτοκινητο απο κατω!!! επισης να βγαλω τις ταπετσαριες και να περασω και τις πορτες απο μεσα με κατι αν χρειαζεται (βεβαια ειναι παρα πολυ σαγρε απο μεσα δεν ξερω γιατι)!!??? Σας παρακαλω βοηθηστε με! (αν βεβαια ειναι εφικτο να κανω κατι απο αυτα η κατι αλλο)!!!
Αναπαλαίωση - Συντήρηση - Επισκευή παλαιών αυτοκινήτων