-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Αυτα ειχα γραψει εγω ...
**Δημοσίευση από delsol.vti » 17/02/10 11:15
Εχουν κανει μπουρδελο την αγορα των ακινητων και αυτη και η προηγουμενη κυβερνηση και εχουν παγωσει τα παντα . Εκατονταδες χιλιαδες κοσμου ανεργοι που δεν ξερω τι θα κανουν για να ζησουν ολοι αυτοι ... και αντι να βαλουν μυαλο οι κυβερνωντες, συνεχιζουν την καταστροφη ακαθεκτοι ... εχουν βαλθει να προκαλεσουν χαος στην αγορα που οταν αυτο θα ερθει ...... θα μιλανε για φουσκα ακινητων που εσπασε . Και ολως τυχαιως καποιοι φιλοι τους μεγαλοεπιχειρηματιες θα αγοραζουν σαν τρελοι αφου και τους τροπους εχουν για να πληρωνουν λιγα σε φορους , εχουν μπολικα μετρητα για να κινουνται ..... αλλα πανω απ ολα εχουν κολιτουληδες πολιτικους που με μια αλλαγη νομου οταν θα εχει γινει το μεγαλο μαζεμα (αγνωστο σε ποσα χρόνια) θα τα απαλαξει απο τα φορολογικα βαρη ως αδικα αφου δεν φερνουν εσοδα (θα επιστρεψει στην λογικη δηλαδη αλλα πλεον θα εχουν αλαξει χερια ) και πιθανον να τα επιδοτησει να χρησιμοποιηθουν ωστε να επιστρεψουμε σε αναπτυξη και απασχοληση
**Ακριβώς....!!!! Το φαινόμενο που περιγράφαμε λοιπόν τότε, εχει αρχίσει κι εξελίσσεται! Μάλιστα κάποιοι το αποδέχονται ως κατι απολυτα φυσιολογικό ή ενίοτε χαρακτηρίζουν τρελούς όσους δεν προχωρούν σ΄αυτή την ενέργεια.... Δες εδω..
700κ μετρητα και δεν πουλησε ενω ηταν ανεργος; Λογικα θα εχει πολλα στην ακρη. Αν δεν εχει τοτε ειναι τρελλα αυτο που εκανε.
Ρε συ wantone......! 'Είδες' 700 χιλιάρικα και ψάρωσες...;;; Δηλαδή αν στα πρόσφεραν εσένα θα τα έπαιρνες...? Θα ξεπουλούσες ενα ακίνητο αντικειμενικής αξίας 1 εκατομμυριου, (πρόσεξε, αντικειμενικής, αυτής που το γαμωκράτος θέλει να αυξήσει γιατί θεωρεί οτι είναι χαμηλή) για 700 χιλιάρικα....?? Στην τελική ο άνθρωπος το νοίκιασε, εστω και στην εξευτελιστική τιμή των 1200 ευρώ, γιατί να το σκοτώσει..? Για να κάνει τα κοράκια ακόμη πιο μάγκες...?? Ασε που τα μετρητά θα κινδυνεύανε και με τόσα λεφτά σήμερα σε Ελληνική Τράπεζα δεν κοιμάσαι τα βράδια.....(και μην έχουμε αυταπάτες οτι έξω είναι ασφαλή, είτε σε ευρώ, είτε σε δολλάρια....Προσωπικά, με τόσα λεφτά, οπουδήποτε και να τα είχα, θα έχανα τον υπνο μου.Γι΄αυτό άλλωστε κι οι επενδυτές ανα τον κόσμο πονταρουν στον χρυσό, στέλνοντάς τον εκει που δεν ήταν ποτέ...).
Οι αντικειμενικες δεν μου λενε τιποτα.
ΙΜΟ για να δώσω 1μυριο για κατάστημα στην Λαρισα...... με τίποτα όμως!!!!
Ο ενοικιαστής μια χαρα έπραξε! ΄
Ο γνωστός σου κάνει το λεγόμενο negative carry.
Αν θελεις μου λές πόσα τμ είναι και τι μαγαζί θα λειτουργήσει? -
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
ANAΣXHMATIΣMOΣ: Οικονομικών, ο Παπαδήμος;
http://nonews-news.blogspot.com/2011/05 ... atimo.htmlKάτι σχετικό-άσχετο με το παραπάνω, που μου ηρθε με mail...Επιφυλλάσομαι για την εγκυρότητά του, γιατί δεν το γνωρίζω το site...
**Βόμβα ΔΝΤ προς Γιώργο: 'Αποκεφάλισε τον Παπακωνσταντίνου' **
http://www.roufianos.com/showthread.php ... E%BF%CF%85Οι αντικειμενικες δεν μου λενε τιποτα.
ΙΜΟ για να δώσω 1μυριο για κατάστημα στην Λαρισα...... με τίποτα όμως!!!!
Ο ενοικιαστής μια χαρα έπραξε! ΄
Ο γνωστός σου κάνει το λεγόμενο negative carry.
Αν θελεις μου λές πόσα τμ είναι και τι μαγαζί θα λειτουργήσει?Γιατί....??? Εχουν πουληθεί καταστήματα και με 5 εκατομμύρια και με 7...!!
Απ΄οτι το υπολογίζω εγω, (δεν τον έχω ρωτήσει για να σου πω υπεύθυνα) είναι γύρω στα 80τ.μ ισόγειο και άλλο τόσο υπόγειο. Αντικείμενο δεν μπορώ να σου πω, γιατί θα είναι σαν να το φωτογραφίζω.
-
Η πραγματικη αξια ενος ακινητου ειναι το ποσα πιανει στην αγορα μια δεδομενη στιγμη. Η αντικειμενικη ειναι πλασματικη αξια... ειτε προς τα πανω ειτε προς τα κατω.... ισως του χρονου να του δινουν μονο 500 χιλιαρικα. εξαρταται και τι χρηση θα κανει οποιος το αγορασει... αλλα θα πρεπει να βγαζει καθαρα....πανω απο 50 - 60 χιλιαρικα ετησια και λιγα λεω μετα απο φορους κ.λ.π.
-
Mα δεν διαφωνώ σ΄αυτό...Εξάλλου μπορεί επίσης σε 3 χρόνια να του δίνουν και 1,5μυριο....Το θέμα είναι γιατι να το σκοτώσει ΣΗΜΕΡΑ...!; Οσο για το αντικείμενο, όταν πρόκειται για πώληση, δεν κάνεις ανάκριση στον αγοραστή.Θεμα δικό του είναι αν του κάνει το ακίνητο και σίγουρα δεν είναι υποχρεωμένος να σου πει τη χρήση του, ωστε ανάλογα κι εσυ να ανεβάσεις την τιμή. Υπάρχει πχ καφετέρια σημερα στην πόλη, που δίνει περι τα 1.500 τεμάχια αποδείξεις την ημέρα. Αν δηλαδή στον καφετεριουχο αυτόν άρεσε το μαγαζί και το πληρωνε 1,5 εκατομ...?? (Σημ. η καφετερια που νοικιάζει τώρα, πανω απο 50τ.μ, δεν είναι.... )
Τεσπα, ξεφέυγουμε απο το θέμα ΔΝΤ.... -
http://nonews-news.blogspot.com/2011/05 ... atimo.htmlKάτι σχετικό-άσχετο με το παραπάνω, που μου ηρθε με mail...Επιφυλλάσομαι για την εγκυρότητά του, γιατί δεν το γνωρίζω το site...
**Βόμβα ΔΝΤ προς Γιώργο: 'Αποκεφάλισε τον Παπακωνσταντίνου' **
http://www.roufianos.com/showthread.php ... E%BF%CF%85Ο Παπακωνσταντινου θεωρειται κορυφαίος απο τους εξω (Γερμανους,Αμερικανους κτλ), πολυ δυσκολα θα τον αλλαξει ο Γιωργος.
Αυτα ειναι μαλλον εγκάθετα ποστς απο τσιρακια του Αναστασιάδη ή κατι τετοιο -
Ρε παιδες δεν γινεται με τιποτα καταστημα 80τμ με 80τμ υπογειο να έχει αντικειμενικη 1,000,000 euro στην Λαρισα.
Θα τρελαθούμε? Και στην κεντρικη πλατεία πάνω να ειναι 1,000,000 δεν γίνεται να έχει.
Τι στο διαολο πόαο Συντελεστη Εμπορικότητας εχει?Τσεκαρω αγγελειες και επανέρχομαι
-
ντουμπαι η λαρισα λεμε..εδινε ο αλλος 2.5/3 των χρηματων και ο αλλος ειπε οχι.. νταξ και μετα λεμε που φτασαμε
-
http://www.eurobankproperties.gr/portfoliocontent.aspx?page=37&category=3&lang=el-GR
Αν αυτο εχει εμπορικη 3,500 το μετρο..... το αλλο δεν γινεται 160τμ να έχει αντικειμενικη 6,000+?
Φιλε κατι σου εχει πει λαθος ο ιδιοκτητης -
Συγνώμη, αλλα διαίρεσες την εμπορική αξία με τα τετραγωνικά όλης της οικοδομής (όροφοι με γραφεία κλπ), για να βρεις την αξία του καταστήματος στο ισόγειο...?? Εκτος αυτού, υπάρχουν και πολύ πιο εμπορικοί δρομοι στη Λάρισα (πεζόδρομοι για την ακριβεια) και σε πολύ καλύτερα σημεία...Καταρχήν στο σημείο που δείχνεις δεν υπάρχουν καν εμπορικά καταστήματα. Το τελευταίο που υπήρχε ήταν το GLOU στα δεξιά του (φαίνονται οι κουκλες ακόμα) και αυτό έκλεισε πριν 3 μήνες περίπου (πληρωνε και 10.000 το μήνα ενοίκιο βέβαια, αλλα ηταν γωνία και απο εκει αρχίζει ο πεζόδρομος της Κούμα και στην ουσία αρχίζουν και τα 'δυνατά' ενοίκια...Μεγ. Αλεξάνδρου πάντως και στο ύψος που λες, δεν είναι και το σπουδάιο σημείο. Απόδειξη οτι πριν αρκετά χρόνια και προς τ΄αριστερά απο τη φωτό που δείχνεις, είχει ανοιξει ΦΩΚΑΣ κι εκλεισε σ΄ενα χρόνο κι αυτός... )
-
Συγνώμη, αλλα διαίρεσες την εμπορική αξία με τα τετραγωνικά όλης της οικοδομής (όροφοι με γραφεία κλπ), για να βρεις την αξία του καταστήματος στο ισόγειο...?? Εκτος αυτού, υπάρχουν και πολύ πιο εμπορικοί δρομοι στη Λάρισα (πεζόδρομοι για την ακριβεια) και σε πολύ καλύτερα σημεία...Καταρχήν στο σημείο που δείχνεις δεν υπάρχουν καν εμπορικά καταστήματα. Το τελευταίο που υπήρχε ήταν το GLOU στα δεξιά του (φαίνονται οι κουκλες ακόμα) και αυτό έκλεισε πριν 3 μήνες περίπου (πληρωνε και 10.000 το μήνα ενοίκιο βέβαια, αλλα ηταν γωνία και απο εκει αρχίζει ο πεζόδρομος της Κούμα και στην ουσία αρχίζουν και τα 'δυνατά' ενοίκια...Μεγ. Αλεξάνδρου πάντως και στο ύψος που λες, δεν είναι και το σπουδάιο σημείο. Απόδειξη οτι πριν αρκετά χρόνια και προς τ΄αριστερά απο τη φωτό που δείχνεις, είχει ανοιξει ΦΩΚΑΣ κι εκλεισε σ΄ενα χρόνο κι αυτός... )Το ακίνητο της τράπεζας έχει εμπορική τόσο, όχι όλο το κτήριο. Επιμένω δεν παίζει 1μυριο αντικειμενικη για 160 τμ με τίποτα. Ας είναι και νομισματοκοπειο το κατάστημα.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Μακαρι να μπορουσαν να πουν το ιδιο και οι υποκείμενοι σε ΦΜΑΠ ...
ντουμπαι η λαρισα λεμε..εδινε ο αλλος 2.5/3 των χρηματων και ο αλλος ειπε οχι.. νταξ και μετα λεμε που φτασαμε
cabala αυτοι που 'ξεφορτωνονται' ετσι ελαφρα την καρδια ακινητα και μαλιστα τετοιας αξιας , οχι για να τσονταρουν επιπλεον και να παρουν κατι καλυτερο ή για να κανουν μια επενδυση αλλα για να την περασουν καλα στην πρωτη δυσκολια που βρισκουν στην ζωη τους ..... να εισαι σιγουρος οτι πολύ συντομα δεν θα εχουν τετοια προβληματα (ΦΜΑΠ) για τον απλουστατο λόγο οτι θα τα εχουν σκοτωσει όλα
Το ακινητο ειναι για την συντριπτικη πλειοψηφια των Ελληνων, επενδυση και εξασφαλιση ζωης με το σκεπτικο οτι θα περασει στα παιδια τους και απο κει στα εγγονια τους . Υπαρχει παντα και το συναισθηματικο δεσιμο. Καποιος (πιθανον ο ιδιος πιθανον οι γονεις του) εφτυσε αιμα για να το παρει . Δεν ειναι μετοχες που σημερα πουλας και αυριο αγοραζεις αλλες αν βρεις καμια ευκαιρια. Αν πουλησεις σπιτι και δεν παρεις αλλο αμεσα τα λεφτα ροκανιζονται σιγα σιγα πολυυυυ ευκολα
Για καθημερινους ανθρωπους μιλάμε, οχι για real estate καταστασεις που αυτη ειναι η δουλεια τους. -
ΓΣΕΒΕΕ: Σε οριακό σημείο το λιανικό εμπόριο
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, κατά τη ΓΣΕΒΕΕ η κατάσταση στο λιανικό εμπόριο έχει φτάσει σε οριακό σημείο, καθώς ο Δείκτης Όγκου τον Μάρτιο του 2011 παρουσιάζει μείωση κατά 17,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και σημειώνεται ότι τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ που αποτύπωναν τις αρνητικές προβλέψεις των επιχειρηματιών για το πρώτο εξάμηνο του 2011.Συγκεκριμένα:
-
Οι συναλλαγές στο λιανικό εμπόριο (εκτός καυσίμων και λιπαντικών) μόλις ξεπερνούν το 80% των αντίστοιχων του 2005.
-
Σε σχέση με την αντίστοιχη κατάσταση πριν 3 χρόνια, δηλαδή λίγο πριν το ξέσπασμα της κρίσης (Μάρτιος 2008 - Μάρτιος 2011), ο Δείκτης Όγκου στο Λιανικό Εμπόριο έχει μειωθεί κατά σχεδόν 22%
-
Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011, παρατηρείται μείωση του Δείκτη σε όλες τις κατηγορίες καταστημάτων, με μοναδική εξαίρεση τα πολυκαταστήματα. Σε ορισμένες μάλιστα κατηγορίες (έπιπλα, οικιακός εξοπλισμός, ένδυση, υπόδηση) η μείωση φτάνει ή ακόμα και ξεπερνά το 25% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2010. Γίνεται, έτσι προφανές ότι η μικρή αύξηση στο δείκτη για τα πολυκαταστήματα οφείλεται κυρίως στην εξάπλωσή τους (αύξηση των τετραγωνικών μέτρων).
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1984045
-
-
Να κανω δυο ερωτησουλες.
Ποσο κακο ειναι τα spread να εχουν μεγαλυτερη τιμη απο τον γενικο δεικτη του ΧΑΑ;
Η σημερινη ανοδο του ΧΑΑ εχει σχεση μ αυτο το γεγονος;
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Το ακίνητο της τράπεζας έχει εμπορική τόσο, όχι όλο το κτήριο. Επιμένω δεν παίζει 1μυριο αντικειμενικη για 160 τμ με τίποτα.
Στην περιγραφή λέει 'Κτίριο μικτής χρήσης με εμπορικούς χώρους.' Αρα δεν αφορά το κατάστημα της τραπεζας που φάινεται. Για να δεις πόσο κάνει το κατάστημα, πρέπει να ξέρεις τί αφορούν τα 1203τ.μ, να ξέρεις δηλαδή πόσα τ.μ απο αυτά αποτελούν αυτό, αν η επιφάνεια περιλαμβάνει κι αλλα καταστηματα πχ το πρωην GLOU που έλεγα δίπλα, αν περιλαμβάνει ορόφους με γραφεία κλπ. (γμτ, δεν γνωρίζω τον διευθυντή, γιατί έχω παρτίδες με αλλο κατάστημα, αλλιώς θα ρωτουσα αυριο λεπτομέρειες...). Αν δεν ξέρεις την κατανομή των ακινήτων, δεν μπορείς να προσδιορίσεις τιμές....
Μακαρι να μπορουσαν να πουν το ιδιο και οι υποκείμενοι σε ΦΜΑΠ ...
cabala αυτοι που 'ξεφορτωνονται' ετσι ελαφρα την καρδια ακινητα και μαλιστα τετοιας αξιας , οχι για να τσονταρουν επιπλεον και να παρουν κατι καλυτερο ή για να κανουν μια επενδυση αλλα για να την περασουν καλα στην πρωτη δυσκολια που βρισκουν στην ζωη τους ..... να εισαι σιγουρος οτι πολύ συντομα δεν θα εχουν τετοια προβληματα (ΦΜΑΠ) για τον απλουστατο λόγο οτι θα τα εχουν σκοτωσει όλα
Το ακινητο ειναι για την συντριπτικη πλειοψηφια των Ελληνων, επενδυση και εξασφαλιση ζωης με το σκεπτικο οτι θα περασει στα παιδια τους και απο κει στα εγγονια τους . Υπαρχει παντα και το συναισθηματικο δεσιμο. Καποιος (πιθανον ο ιδιος πιθανον οι γονεις του) εφτυσε αιμα για να το παρει . Δεν ειναι μετοχες που σημερα πουλας και αυριο αγοραζεις αλλες αν βρεις καμια ευκαιρια. Αν πουλησεις σπιτι και δεν παρεις αλλο αμεσα τα λεφτα ροκανιζονται σιγα σιγα πολυυυυ ευκολα
Για καθημερινους ανθρωπους μιλάμε, οχι για real estate καταστασεις που αυτη ειναι η δουλεια τους.Τωρα βέβαια και που υπογράμμισα κάποια πράγματα, ανευ λόγου ηταν..!! Ολο το ποστ +1000!!!
'Ντάξει cabala, φτιάξε εσυ κάτι στη ζωή σου (κι ακόμη 'χειρότερα' θα πω εγω, βρες κατι απο τους γονείς σου και παππούδες σου*) και μετά πούλα το στα 2.5/3 της αντικειμενικής του αξίας που πιθανότατα είναι πιο χαμηλή της εμπορικής και στη συνέχεια αναρωτήσου 'πού φτάσαμε....' Φτάσαμε εκει που φτάσαμε τώρα (και οχι ακομα παραπέρα και 10χρόνια πριν), επειδή καποιοι λίγοι άνθρωποι είχαν τη συνεση, νηφαλιότητα και παιδεία, να μην κάνουν τη 'μεγάλη ζωή' και ο,τι είχαν και δεν είχαν, κότερα και highλίκια. Αυτό, το πληρώνουν τώρα (εντός κι εκτος '') και είναι και μαλάκες απο πάνω που δεν ξεπουλάνε....
- το λέω αυτό, γιατί δική μου σταση ζωής και 'φιλοσοφία' είναι πως, αυτό που καταφέρνεις να φτιάξεις με το δικό σου κόπο και ιδρώτα στη ζωή, έχεις δικαίωμα και να του γ......σεις τα ματάκια στην τελική, αμα σου τη δώσει ενα πρωί..Αυτό όμως που βρήκες, επειδή στο παραχώρησε κάποιος άλλος, (παππους, πατέρας κλπ) ο οποίος έφτυσε αίμα εκείνος για να το δημιουργήσει, δεν έχεις δικαίωμα να το πουλήσεις καν....Πόσο μάλλον να το ξεπουλήσεις...!!!
Αυτή μου η στάση ενισχύεται και απο το γνωστό 'μύθο' που λέει πως ο Εβραίος όταν θέλει να αγοράσει κάτι ρωτάει αν αυτό που πουλάς το βρήκες (οπότε κάθεται και το συζητάει) ή αν το δημιουργησες, οπότε και την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια γιατί ξέρει οτι θα πρέπει να το ακριβοπληρώσει. Δεν είμαι Εβραίος, αλλα σε κάποια πράγματα δεν παίζονται οι άνθρωποι....! Κόντρα στο παραπάνω γεγονός λοιπόν, εγω εχω υιοθετήσει ακόμη πιο σκληρή στάση....
- το λέω αυτό, γιατί δική μου σταση ζωής και 'φιλοσοφία' είναι πως, αυτό που καταφέρνεις να φτιάξεις με το δικό σου κόπο και ιδρώτα στη ζωή, έχεις δικαίωμα και να του γ......σεις τα ματάκια στην τελική, αμα σου τη δώσει ενα πρωί..Αυτό όμως που βρήκες, επειδή στο παραχώρησε κάποιος άλλος, (παππους, πατέρας κλπ) ο οποίος έφτυσε αίμα εκείνος για να το δημιουργήσει, δεν έχεις δικαίωμα να το πουλήσεις καν....Πόσο μάλλον να το ξεπουλήσεις...!!!
-
-edit-
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Συγνώμη, αλλα διαίρεσες την εμπορική αξία με τα τετραγωνικά όλης της οικοδομής (όροφοι με γραφεία κλπ), για να βρεις την αξία του καταστήματος στο ισόγειο...?? Εκτος αυτού, υπάρχουν και πολύ πιο εμπορικοί δρομοι στη Λάρισα (πεζόδρομοι για την ακριβεια) και σε πολύ καλύτερα σημεία...Καταρχήν στο σημείο που δείχνεις δεν υπάρχουν καν εμπορικά καταστήματα. Το τελευταίο που υπήρχε ήταν το GLOU στα δεξιά του (φαίνονται οι κουκλες ακόμα) και αυτό έκλεισε πριν 3 μήνες περίπου (πληρωνε και 10.000 το μήνα ενοίκιο βέβαια, αλλα ηταν γωνία και απο εκει αρχίζει ο πεζόδρομος της Κούμα και στην ουσία αρχίζουν και τα 'δυνατά' ενοίκια...Μεγ. Αλεξάνδρου πάντως και στο ύψος που λες, δεν είναι και το σπουδάιο σημείο. Απόδειξη οτι πριν αρκετά χρόνια και προς τ΄αριστερά απο τη φωτό που δείχνεις, είχει ανοιξει ΦΩΚΑΣ κι εκλεισε σ΄ενα χρόνο κι αυτός... )
Το ακίνητο της τράπεζας έχει εμπορική τόσο, όχι όλο το κτήριο. Επιμένω δεν παίζει 1μυριο αντικειμενικη για 160 τμ με τίποτα. Ας είναι και νομισματοκοπειο το κατάστημα.
cpp εδώ φίλος του πατέρα μου πουλάει οικόπεδο 1 στρέμμα σε κεντρικό σχετικά σημείο στην Ραφήνα €650k τώρα με την κρίση και ενω βρέθηκε θύμα να του δώσει €550k δεν δέχτηκε. Τα ζητάει μέχρι δεκάρας και επιμένει.
Το χει χάσει ο κόσμος!
Το είχε αγοράσει πριν 12 χρόνια .... €150k
-
Σε ένα χρόνο θα το σκάψει και θα φυτέψει πατάτες. Τουλάχιστον δεν θα πεινάσει ΚΑΙ θα του μείνει το ακίνητο.
-
Αυτή μου η στάση ενισχύεται και απο το γνωστό 'μύθο' που λέει πως ο Εβραίος όταν θέλει να αγοράσει κάτι ρωτάει αν αυτό που πουλάς το βρήκες (οπότε κάθεται και το συζητάει) ή αν το δημιουργησες, οπότε και την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια γιατί ξέρει οτι θα πρέπει να το ακριβοπληρώσει. Δεν είμαι Εβραίος, αλλα σε κάποια πράγματα δεν παίζονται οι άνθρωποι....!
Αυτο μου ειχε πει πριν χρόνια ο παππους μου που δεν ειναι Εβραιος αλλά ειχε γειτονα για πολλά χρόνια Εβραιο. Μαλλον αυτος του χε μαθει τα κόλπα και μου κανε μετα τον σοφό
Για μένα αποτυχία στην ζωή είναι το να φτάσεις να πουλήσεις-ξεπουλήσεις αυτά που σου άφησαν, το να μην καταφέρεις να κάνεις τα τρελά λεφτά ή απλά να τα φας σε πουτ@ανες-ζωή-μπαρμπούτι-ταξίδια, πάει και έρχεται !
Θα συμφωνουσα Νozomi μεχρι πριν εναμιση χρόνο. Πλεον το βαρος αν δεν εχεις εσοδα (οχι εσυ, γενικα μιλάω) αναλογως την αντικειμενικη αυτου που σου αφησαν μπορει να ειναι πολύ μεγαλο σε σχεση με το εισοδημα σου. Και ενταξει θα το παλεψεις οσο μπορεις , αλλα δεν θα φτασεις και σε ψυχαναγκαστικα επιπεδα να πιασεις και δευτερη δουλεια για να πληρωνεις τους φορους . Καταντάει απο πλεονεκτημα και εφοδιο για μια δυσκολη στιγμη στο μελλον, να ειναι σκλαβιά. Το μονο σιγουρο ειναι οτι τα λεφτα που θα παρεις σιγουρα δεν θα πανε σε οτιδηποτε εχει να κανει με οικοπεδο, διαμερισμα κλπ.
Τετοιες μαλ@ακιες ειναι που τραυματιζουν ολοκληρους κλαδους της οικονομιας και ποσο μαλλον την οικοδομη που ηταν απο τους βασικους μοχλους αναπτυξης στην Ελλαδα. Ξερω πολύ κόσμο αλλα και προσωπικα που ουτε σπιτακι σκύλου δεν θα ξαναγορασει ... και κυριολεκτω -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
cpp εδώ φίλος του πατέρα μου πουλάει οικόπεδο 1 στρέμμα σε κεντρικό σχετικά σημείο στην Ραφήνα €650k τώρα με την κρίση και ενω βρέθηκε θύμα να του δώσει €550k δεν δέχτηκε. Τα ζητάει μέχρι δεκάρας και επιμένει.
Το χει χάσει ο κόσμος!... και το πιθανότερο είναι να σκεφτεί μετά από λίγο καιρό ότι ίσως είναι καλά και τα 550 αλλά τότε δεν θα υπάρχει αυτός που τα δίνει και να αρχίσει -όπως προειπώθηκε- η πατατοπαραγωγή!!!
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
http://nonews-news.blogspot.com/2011/05 ... atimo.htmlΤώρα το πρόσεξα... για να καταλάβω, έχουν σκοπό εν μέσω κρίσης να φτιάξουν καινούριο υπουργείο?
Άκου εκεί 'Υπουργός Αποκρατικοποιήσεων'...
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!