-
-
ελπίζω να μην τον προτρέπεις να μεταναστεύσει ισλανδία, γιατί κάποιοι χιλιάδες ισλανδοί μεταναστεύουν στην Νορβηγία
-
-
Πρέπει να ξαναψηφίσω......
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Πρέπει να ξαναψηφίσω......Να σας ζήσει !! Αγόρι ή κορίτσι ;
Δύο και κάτι χρόνια διαφοράς (τα δικά μας έχουν 2 χρόνια και 4 μήνες) είναι λίγο ζόρι στην αρχή, αλλά μετά το πράγμα στρώνει (κάπως ...) . -
Πρέπει να ξαναψηφίσω......Να σας ζήσει, να το δείτε γερό!!!
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Πρέπει να ξαναψηφίσω......
Να σας ζήσει !! Αγόρι ή κορίτσι ;
Δύο και κάτι χρόνια διαφοράς (τα δικά μας έχουν 2 χρόνια και 4 μήνες) είναι λίγο ζόρι στην αρχή, αλλά μετά το πράγμα στρώνει (κάπως ...) .Να σας ζήσει, να το δείτε γερό!!!
Σας ευχαριστώ
Αγόρι, έτσι μπας και πάψω να αποτελώ τη θλιβερή μειοψηφία σε αυτό το σπίτι! 4 κιλά παρά κάτι, φαγανός, υπναράς και αρκούντως 'γκρινιάρης'. Και ναι, τα δυό τους έχουν ακριβώς 2 χρόνια και 4 μήνες διαφορά, φίλε Govus. Η μεγάλη παλινδρομεί μεταξύ κρίσεων ζήλιας και απίστευτης τρυφερότητας προς το μωρό, ενώ, μετά τις πρώτες δυο-τρεις μέρες του μωρού στο σπίτι, άρχισαν να αποκαθίστανται σταδιακά οι σχέσεις μητέρας - κόρης...
..και φυσικά, με το δεύτερο (ειδικά τώρα στο αρχικό στάδιο) μαθαίνει κανείς ότι 1+1 δεν κάνει 2, αλλά 3, 4, 5..... -
Γερός να 'ναι ο μπέμπης!!
..και φυσικά, με το δεύτερο (ειδικά τώρα στο αρχικό στάδιο) μαθαίνει κανείς ότι 1+1 δεν κάνει 2, αλλά 3, 4, 5.....Αυτό δεν πρέπει επ' ουδενί να το δει η γυναίκα μου. Εμείς κλείνουμε τον 10ο οσονούπω και καταβάλλω προσπάθειες να θέσω επί τάπητος το θέμα '2ο παιδί'. Τώρα, ποιο θα είναι το παραπάνω αποτέλεσμα (1+1 = 3, 4 ή 5+) με 20 μήνες διαφορά, who knows. Στη βράση όμως νομίζω κολλάει το σίδερο.
-
Πρέπει να ξαναψηφίσω......Να σας ζήσει!!
-
να σας ζήσει διρτούλιε
-
Πώς το πήρε ο πρωτότοκη;
-
να σας ζήσει
-
Ευχαριστώ άπαντες
..όπως έγραψα και παραπάνω, η 'μεγάλη' (δυσκολεύομαι να συνηθίσω τον επιθετικό προσδιορισμό...) ξεκίνησε με εκφράσεις άπειρης τρυφερότητας: της πήγαμε το μωρό στο κρεβάτι της και το πλάκωσε σε χάδια, φιλιά, κλπ. Συνέχισε με 'παγωμάρα' απέναντι στη μητέρα της (φυσική αποδέκτης της ζήλιας, αφού αυτή πλέον πρέπει -ιδιαίτερα τον πρώτο καιρό- να αφιερώσει πλέον πολυ χρόνο στο μωρο), η οποία άρχισε να υποχωρεί μετά από δυο μέρες, όταν βρέθηκε ο χρόνος να την πάει μια μικρή βόλτα, να ασχοληθεί περισσότερο μαζί της σε φάσεις που 'παραδοσιακά' περνούσαν μαζί (πρωινό ξύπνημα, βραδινό μπάνιο και ύπνος, κλπ). Παρόλαυτά, παρουσιάζει τα γνωστα από τη 'βιβλιογραφία' πισωγυρίσματα συμπεριφοράς, γκρινιάζει, συχνά χωρίς ιδιαίτερο λόγο, παραπάνω και παρουσιάζει κάποια φαινομενικά αψυχολόγητα ξεσπάσματα. Το πρόβλημα είναι ότι η γυναίκα μου, εξαντλημένη ήδη από τον τοκετο και τις ανάγκες φροντίδας του μωρού, δεν είναι πάντα σε θέση να αντιμετωπίσει ψύχραιμα τις αντιδράσεις της μεγάλης - ωστόσο το παλεύει με αξιοθαύμαστο κουράγιο. Τη θαυμάζω -και- για αυτό! -
Να σας ζησει το μωρο
Ο χρήστης spyridon stathakis έγραψε:
..και οχι μονο νορβηγια...γενικα υπαρχει εσωτερικη μεταναστευση αρκετη στις σκανδιναβικες χωρες και οχι μονο για αναζητηση εργασιας αλλα και για σπουδες...και οχι μονο εσωτερικη αλλα και αρκετοι αναζητουν ευκαιριες εργασιας στην αμερικη και γενικα στην ευρωπη...αλλα η αναζητηση αυτη και η μετακινηση δεν γινεται με γνωμονα την ανεχεια και το οικονομικο οφελος αλλα εχει σαν σκιοπο την αλλαγη περιβαλλοντος,νεες εικονες,αλλο τροπο ζωης...Η γυναικα μου εργαζεται σαν receptionist στο Ηιλτον Νοrdica και αρκετοι συναδελφοι της ισλανδοι κυνηγανε εσωτερικες μετακινησεις απο χωρα σε χωρα για αλλαγη τοπιου..και το βλεπω και εγω στην εταιρεια που δουλευω οτι αρκετοι ψαχνουν να δουν νεες εμπειριες σε καποια αλλη χωρα.
Οποτε εαν ο καλος φιλος αποφασισει να ερθει εδω,εγω θα την χαιρετισω την αποφαση του.
(μην ξεχναμε οτι και στην ισλανδια αυτη τη στιγμη εργαζοντε περι τους 2000 νορβηγους ...οι εσωτερικες μετακινησεις θεωρω σε τετοιες οργανωμενες χωρες και ιδιαιτερα οταν ειναι κατω απ την σκεπη του ιδιου συμβουλιου ειναι φυσιολογικες-αλλωστε ως επι το πλειστον οι ισλανδοι που μετακινουντε σε αλλα κρατη για εργασια εχουν καιριες και 'καλοπληρωμενες' θεσεις-)Προς το παρον,δεν σκεφτομα για μεταναστευση. Αν το σκεφτομουν, μαλλον για Παρισι θα το εβλεπα, μιας και ζει εκει ο κουνιαδος μου. Πιστευω οτι ειναι καλυτερα να υπαρχει φιλος , συγγενης ωστε να ενημερωσει - βοηθησει με τα της νεας ζωης στο νεο τοπο.
Σε ευχαριστω Σπυρο, να εισαι παντα καλα και να χαιρεσαι την οικογενεια σου. -
...όπως έγραψα και παραπάνω, η 'μεγάλη'...Εμείς το λύσαμε αναθέτοντας στην 'μεγάλη' να 'προσέχει' τον 'μικρό'. Λίγες μέρες μετά το είχε πάρει σαν παιχνίδι κ δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Έχουν 18 μήνες διαφορά.
Να σας ζήσει και .... εχμ .... και του χρόνου. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...όπως έγραψα και παραπάνω, η 'μεγάλη'...
Εμείς το λύσαμε αναθέτοντας στην 'μεγάλη' να 'προσέχει' τον 'μικρό'. Λίγες μέρες μετά το είχε πάρει σαν παιχνίδι κ δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Έχουν 18 μήνες διαφορά.
Κάπως έτσι το δουλεύουμε και εμείς. Βασικά, για την ώρα, δε 'στρέφεται' εναντίον του μικρού, αλλά έχει ως στόχο τη μητέρα της. Στη συνέχεια βέβαια, σειρά έχει ο μικρός...Αλλά δε βαριέσαι. Δεν είναι τίποτα το αφύσικο, στο κάτω-κάτω.
Να σας ζήσει και .... εχμ .... και του χρόνου.
Εχαριστώ και πάλι. Όσο για το ...εχμ.... δεν το νομίζω. Φίλε Ηλία είμαστε περίπου συνομήλικοι -υποθέτω- και τώρα είναι αργά για τρίτο (όσον αφορά εμένα, τουλάχιστον). Αν είχαμε ξεκινήσει νωρίτερα, ευχαρίστως (τα τρία ήταν για μένα ο καλύτερος αριθμός). Ηδη όμως δυσκολεύομαι πολύ να αφιερώσω το χρόνο που χρειάζεται η οικογένεια. Η δε γυναίκα μου, θέλει κάποια ανάπαυλα από τα νταντέματα (και η οποία θα έρθει μετά από καμμιά διετία, ουσιαστικά). Οπότε... κλείσαμε τον κύκλο μας. Ας αναλάβουν οι νεώτεροι!
-
Έλα ρε φίλε, νέα παιδιά είμαστε, ο συμμαθητής μου ο Ανδρέας παντρεύεται τον Σεπτέμβρη κ νοίκιασε τεσάρι, θέλει λέει να γίνει πολύτεκνος.
(Μάλλον σου ρίχνω...)
-
Το 10χρονό μου έπεσε για ύπνο στις 8:30 το Σάββατο το βράδυ, είχε να ξυπνήσει νωρίς για να πάει μαζί μ' έναν φίλο του (κ ολόκληρη την οικογένεια του φίλου) σε αγώνες, στην Αθήνα. Πήρε μαζί κ το αλογάκι του, τον Ντιέγκο, να του κάνει παρέα για να μπορέσει να κοιμηθεί τόσο νωρίς.
3:30 ξημερώματα Κυριακής, τον ξύπνησα. Σηκώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, ενώ σε 30 δευτερόλεπτα μου διηγήθηκε όλες τις συζητήσεις που έκανε με τον Ντιέγκο μέχρι τις 10 οπότε κ αποκοιμήθηκε.
Πλύθηκε, ντύθηκε, ήλθε για 'πρωινό' κ με ρώτησε: 'Να σου πω μπαμπά, θα με πας εσύ στο σπίτι του φίλου μου, ή να πάω με τα πόδια? Σε ρωτάω γιατί αν είναι να πάω με τα πόδια θα πρέπει να ξεκινήσω νωρίτερα'.
Το σκυλί, ήταν έτοιμο να φορτωθεί το τσαντάκι του κ να φύγει για το σπίτι του φίλου του, κανα 10 - 15λεπτο με τα πόδια, στις 4 το πρωί. Δεν ξέρω γιατί, αλλά συγκινήθηκα. Κρατήθηκα, ένα φιλί του έδωσα μόνον, του τύλιξα το (δεύτερο) τοστάκι του κ κατεβήκαμε, να περιμένουμε τους άλλους να περάσουν να τον πάρουν.
επί 10 εις την νιοστή... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Έλα ρε φίλε, νέα παιδιά είμαστε, ο συμμαθητής μου ο Ανδρέας παντρεύεται τον Σεπτέμβρη κ νοίκιασε τεσάρι, θέλει λέει να γίνει πολύτεκνος.(Μάλλον σου ρίχνω...)
Στα 40 περιμένω το 3ο όπου να ΄ναι (2ος γιός η μεσαία είναι κόρη) και χωρίς να ξέρω πόσο είστε σας λέω ότι γίνεσαι ξανά 30 περιμένοντας παιδί
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Στα 40 περιμένω το 3ο όπου να ΄ναι (2ος γιός η μεσαία είναι κόρη) και χωρίς να ξέρω πόσο είστε σας λέω ότι γίνεσαι ξανά 30 περιμένοντας παιδίΚαι μόλις γεννηθεί, άντε λίγες μέρες μετά, μεταφέρεσαι απευθείας στα 50 (εξ ιδίων κρίνω )
Με το καλό το 3ο
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...