-
Εμένα ο δικός μου περυσι (3 ετών) μου έλεγε όποτε... 'Πιασε το τιμόνι με τα δυο χέρια....!!!' Είναι βέβαιο οτι ουτε εγω, αλλα ουτε κάποιος άλλος του είχε αναφέρει κάτι σχετικά....Είχα βρει το μπελά μου..!
-
Γι αυτό κι εγώ στα 5 χρόνια θα τον γυρίσω να βλέπει μπροστά
-
-
Προσωπικό παράδειγμα.
Η γυναίκα μου γεννήθηκε Ελλάδα αλλά μεγάλωσε και σπούδασε Γερμανία, έχει ξεκάθαρα γερμανική νοοτροπία σε πολλά θέματα.
Ποτέ δεν θέλησε να επιστρέψει εδώ.
Ήρθε Ελλάδα τελικά αλλά για λίγα χρόνια λόγο καλής προσφοράς για εργασία, αποτέλεσμα ήταν να μην θέλει να επιστρέψει Γερμανία. (το ότι γνώρισε εμένα δεν έπαιξε ρόλο όπως λέει )
Έτσι, ήταν μια χαρά τα πράγματα για λίγα χρόνια μέχρις ότου γεννήθηκαν τα παιδιά.
Από την στιγμή που αντιμετώπισε το ελλεεινό κράτος και τις άθλιες παροχές του κα ιτο σύγκρινε με την αντιμετώπιση και τις παροχές που θα απολάμβανε αν ήταν Γερμανία το έχει μετανοιώσει που δεν επέστρεψε.Έμεινε Ελλάδα λόγο του ήλιου, της ομορφίας σαν χώρα και των ανθρώπων, είμαστε διαφορετικοί από τους βόρειους, είναι αλήθεια όπως παραδέχεται και η ίδια.
Το μετάνοιωσε σε βάθος χρόνοου όταν κατάλαβε καλά τί αγώνας χρειάζεται για να αντέξεις τα καθημερινά προβλήματα σε αυτήν την χώρα.
Ευτυχώς που τα παιδιά μας έχουν μια εναλλακτική να πάνε Γερμανία όταν ενηλικιωθούν και το χάλι αυτό δεν έχει διορθωθεί.Για μένα καλά θα κάνεις να τις πολιτογραφήσεις ισλανδές αλλά να τις μεγαλώσεις έτσι ώστε να μην χάσουν τις επαφές τους με τις ρίζες τους εδώ και να διαλέξουν κάποια στιγμή αυτές το τί θα κάνουν...
ΑΣΧΕΤΟ
ΠΩΣ την παλεύεται με το κρύο και την κάπνα των ηφαιστείων ;;; -
-
Aν μπορείς να τις πολιτογραφίσεις Νορβηγές μάλλον θα ταν το ιδανικότερο
-
+1, όλα μια ιδέα είναι
και έρχεστε τα καλοκαίρια για διακοπές Ελλάδα
-
-
Ο χρήστης spyridon stathakis έγραψε:
Κυριοι Καλη σας μερα..Αν και η συζηγος μου εχει νορβηγικη υπηκοοτητα,και απ την στιγμη οπου γενικα οι παροχες σε ολες τις σκανδιναβικες χωρες που υπαγοντε στο nordic council ειναι ακριβως ιδιες..και βλεποντας οτι η Ισλανδια απολαμβανει και καποιες εξτρα λογω της ιδιαιτεροτητος της χωρας απο γεωγραφικη αποψη..και μιας και πλεον ειναι ο μονιμος τοπος κατοικιας μας και ο τοπος που θα μεγαλωσουν οι μικρες σκεφθηκαμε να αποκλεισουμε το θεμα της πολιτικογραφησης των μικρων ως Νορβηγιδων...
Ναι η Ελλαδα ειναι για τα καλοκαιρια ενας επιγειος παραδεισοςΑν οι παροχές δεν αλλάζουν καθόλου, δεν υπάρχει κανένας λόγος ...
-
Κυριοι Καλη σας μερα..Αν και η συζηγος μου εχει νορβηγικη υπηκοοτητα,και απ την στιγμη οπου γενικα οι παροχες σε ολες τις σκανδιναβικες χωρες που υπαγοντε στο nordic council ειναι ακριβως ιδιες..και βλεποντας οτι η Ισλανδια απολαμβανει και καποιες εξτρα λογω της ιδιαιτεροτητος της χωρας απο γεωγραφικη αποψη..και μιας και πλεον ειναι ο μονιμος τοπος κατοικιας μας και ο τοπος που θα μεγαλωσουν οι μικρες σκεφθηκαμε να αποκλεισουμε το θεμα της πολιτικογραφησης των μικρων ως Νορβηγιδων...
Ναι η Ελλαδα ειναι για τα καλοκαιρια ενας επιγειος παραδεισοςΚαλο μεσημερι, αν θελεις μας λες τι εννοεις λεγοντας παροχες ?
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Κυριοι Καλη σας μερα..
Αν και η συζηγος μου εχει νορβηγικη υπηκοοτητα,και απ την στιγμη οπου γενικα οι παροχες σε ολες τις σκανδιναβικες χωρες που υπαγοντε στο nordic council ειναι ακριβως ιδιες..και βλεποντας οτι η Ισλανδια απολαμβανει και καποιες εξτρα λογω της ιδιαιτεροτητος της χωρας απο γεωγραφικη αποψη..και μιας και πλεον ειναι ο μονιμος τοπος κατοικιας μας και ο τοπος που θα μεγαλωσουν οι μικρες σκεφθηκαμε να αποκλεισουμε το θεμα της πολιτικογραφησης των μικρων ως Νορβηγιδων...
Ναι η Ελλαδα ειναι για τα καλοκαιρια ενας επιγειος παραδεισοςΚαλο μεσημερι, αν θελεις μας λες τι εννοεις λεγοντας παροχες ?
Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να μάθεις ;;;
-
Φυσικα, θα ηθελα να ξερω τι παροχες δινει ενα μικρο κρατος στους πολιτες του.
-
-
μου κάνει εντύπωση που όλα αυτά που λες ισχύουν ακόμα και μετά το κανόνι, πόσο μάλλον όταν την έχουν στην μπούκα ολλανδία Αγγλία για χρωστούμενα
-
Νικο Καλησπερα...
Δεν χρειαζεται ενα κρατος να ειναι τεραστιο για να εχει μια ομορφη σχεση ανταποδοτικοτητος και σεβασμου με τους πολιτες του...Ιδιατερως η ισλανδια σε καθε στιγμη του πολιτη της ειναι διπλα του...και οικονομικα αλλα και με τις αρτιες κοινωνικες υπηρεσιες του και οχι μονο...εαν γινεις ποιο συγκεκριμμενος μιας και οι παροχες που μπορει να εχει ενα ανθρωπος στην ζωη του ειναι αμετρητες(απο βρεφος,εως φοιτητης,και απο γονιος εως ηλικιωμενος) θα μπορεσω να σου γραψω καποια στοιχεια...σου παραθετω ποιο κατω μια παλια απαντηση μου σ οτι αφορα τα extra επιδοματα που απολαμβανουμε εμεις με τρια παιδια(για τα παιδια)..υπαρχι ακομη και μια μακρια λιστα για τα παιδια...την γυναικα μου...εμενα...κτλ..κτλ...κτλ..χρηματοδοτησεις για να σπουδασουν τα μικρα...εκπαιδευτικα ταξιδια...και ποσα ακομη μπορω να σου γραψω...οποτε εαν γινεις ποιο συγκεκριμενος θα σου δωσω μια αποψη να εχεις...ξαναλεω οτι δεν εχει να κανει με το κρατος...οι παροχες ειναι με βαση το συμφωνο των σκανδιναβικων χωρων...Plus καποιων extra παροχων λογω της γεωγραφικης θεσεως(p.x free airtickets για νεους φοιτητες και οχι μονο..δωρεαν θερμανση και ρευμα κατα τους χειμερινους μηνες και παρα πολλα αλλα)Και με αυτα που εγραψες, καταλαβα, οπως ακριβως και στην Ελλαδα δηλαδη
Τι φορολογια, ως ποσοστο του εισοδηματος, πληρωνεις εκει ?
-
-
Σπυρο, ευχαριστω για τις πληροφοριες. Αν δεν σου κανει κοπο, στο βασικο μισθο ποιος ειναι ο φορος, σε ποσοστο και ποια η κλιμακωση του φορου στο εισοδημα ?
-
-
-
Ευχαριστω για την πολυ γρηγορη απαντηση
Τωρα πρεπει να μαθω αν εχει αναγκη απο κορνιζοποιους η Ισλανδια και ποσο δυσκολη ειναι η γλωσσα .
Επισεις να πεισω την συζυγο οτι δεν κανει πολυ κρυο
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...