-
Γνωρίζει κανείς τι εστί 'Σύμβαση ενεχυράσεως προθεσμιακής κατάθεσης προς ασφάλεια προθεσμιακής πράξης συναλλάγματος';
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Γνωρίζει κανείς τι εστί 'Σύμβαση ενεχυράσεως προθεσμιακής κατάθεσης προς ασφάλεια προθεσμιακής πράξης συναλλάγματος';Μια προθεσμιακη καταθεση μπαινει ως ενεχυρο για μια πραξη,την προθεσμιακη πραξη συναλλαγματος που ειναι κατι σαν τα περιβοητα swaps που συναψε η Ελλαδα για να μπει στην ΟΝΕ,δηλαδη συμφωνια ανταλλαγης συναλλαγματος σε προκαθορισμενη ημερομηνια και ισως και προκαθορισμενη τιμη (αναλογως την συμφωνία).
Αυτα σε γενικες γραμμες,μονο διαβαζοντας αναλυτικα τις συμβασεις βγαζεις ακρη αφου οι λεπτομερειες μπορει να ειναι πολλες και σημαντικες.
-
Πρώτα απ'όλα πρέπει να δεις λίγο τί είναι οι προθεσμιακές συναλλαγές σε συνάλλαγμα. Δες πχ εδώ http://www.piraeusbank.gr/Treasury/Imag ... d%20GR.pdf
Ε υποθέτω ότι το ενέχυρο ξέρεις τί είναι, οπότε προς εξασφάλιση της τράπεζας σε περίπτωση αδυναμίας σου να καλύψεις ζημιά από τον λογαριασμό κίνησής σου ενεχυριάζεται η προθεσμιακή σου κατάθεση ως εγγύηση για τον αναλαμβανόμενο πιστωτικό κίνδυνο.
Αν εσύ δεν μπορείς να καλύψεις τη ζημιά από τις θέσεις σου αγοράς και πώλησης συναλλάγματος ή από απρόβλεπτες διακυμάνσεις των ισοτιμιών ρευστοποιείται ο ενεχυριασμένος καταθετικός σου λογαριασμός και καλύπτεται η ζημία. Η τράπεζα αν δει ότι η ζημιά ανέρχεται στο σύνολο της ενεχυριασμένης κατάθεσης περιθωρίου θα κλείσει τη θέση σου εντελώς και πάπαλα. -
Ανήκει στα derivatives δηλαδή.
Και η διαφορά που προκύπτει κατά την προκαθορισμένη ημερομηνία θεωρείται συναλλαγματική διαφορά ή τόκος; Αν είναι τόκος, υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 10%;Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις
-
Ναι ανήκει στα παράγωγα.
Αν καταλαβαίνω καλά ρωτάς για τη φορολογική αντιμετώπιση των παραγώγων ;
Δεν είμαι 100% σίγουρος για το τι ισχύει σήμερα αλλά νομίζω ότι διενεργείται μια παρακράτηση φόρου 15% και εκεί εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση, οπότε και δεν υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος τα κεφαλαιακά κέρδη που προκύπτουν από τα παράγωγα. -
Και η φορολογική αντιμετώπιση του συγκεκριμένου χρηματοοικονομικού προϊόντος είναι μέσα σ' αυτά που αναζητώ. Θα θέσω ερώτημα και στην τράπεζα που το έχει χορηγήσει, αν και σε τηλεφωνική μου επικοινωνία με το τοπικό κατάστημα δεν είχαν ιδέα ούτε για το προϊόν αυτό καθ' εαυτό, ούτε φυσικά για τον τρόπο φορολόγησής του
Ευχαριστώ και πάλι -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Και η φορολογική αντιμετώπιση του συγκεκριμένου χρηματοοικονομικού προϊόντος είναι μέσα σ' αυτά που αναζητώ. Θα θέσω ερώτημα και στην τράπεζα που το έχει χορηγήσει, αν και σε τηλεφωνική μου επικοινωνία με το τοπικό κατάστημα δεν είχαν ιδέα ούτε για το προϊόν αυτό καθ' εαυτό, ούτε φυσικά για τον τρόπο φορολόγησής του
Ευχαριστώ και πάλιΑυτα τα προϊοντα δεν κατασκευαζονται ποτε στα τοπικα καταστηματα,υπαρχει ειδικο επιτελειο στα κεντρικα.
Στο τοπικο καταστημα και τους φορους για ενα στεγαστικο να ρωτησεις ειναι χλωμο να τους ξερουν. -
Ναι, λογικό είναι. Απλά ήταν εύκολη η επικοινωνία μαζί τους και είπα να τους τσεκάρω.
-
Εδω δεν ξερουν να σου πουν τι θα δωσεις στη περιπτωση που πας να ξοφλησεις ενα δανειο πριν την ωρα του!!! (προσωπικη εμπειρια)... ηταν και απο τις τελευταιες δοσεις και ετσι δεν κερδιζα τιποτα και για να μην τους βραχυκυκλωσω το ξοφλησα οπως ηταν προκαθορισμενο... αλλα ειχε πλακα να τους βλεπεις να ψαχνονται μεταξυ τους.... οι γνωστες... υπαλληλοι... Χα!!!
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Εδω δεν ξερουν να σου πουν τι θα δωσεις στη περιπτωση που πας να ξοφλησεις ενα δανειο πριν την ωρα του!!! (προσωπικη εμπειρια)... ηταν και απο τις τελευταιες δοσεις και ετσι δεν κερδιζα τιποτα και για να μην τους βραχυκυκλωσω το ξοφλησα οπως ηταν προκαθορισμενο... αλλα ειχε πλακα να τους βλεπεις να ψαχνονται μεταξυ τους.... οι γνωστες... υπαλληλοι... Χα!!!Στα συνοικιακά καταστήματα αναλώνονται σε πολύ συγκεκριμένες, τυπικές συναλλαγές και δεν έχουν εμπειρία από πιο εξειδικευμένα πράγματα. Σε Εμπορική, η ταμίας ανοίγει το βιβλιάριο, βλέπει ότι είναι σε συνάλλαγμα και πέρνει μια έκφραση . Όταν δε, τους πήγα για κατάθεση επιταγή από αμερικάνικη τράπεζα...
Για να λέμε και του στραβού το δίκαιο, για ίδια συναλλαγή σε Εθνική ο υπάλληλος αποδείχτηκε τζιμάνι.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Όταν δε, τους πήγα για κατάθεση επιταγή από αμερικάνικη τράπεζα...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Στα συνοικιακά καταστήματα αναλώνονται σε πολύ συγκεκριμένες, τυπικές συναλλαγές και δεν έχουν εμπειρία από πιο εξειδικευμένα πράγματα. Σε Εμπορική, η ταμίας ανοίγει το βιβλιάριο, βλέπει ότι είναι σε συνάλλαγμα και πέρνει μια έκφραση . Όταν δε, τους πήγα για κατάθεση επιταγή από αμερικάνικη τράπεζα...
Για να λέμε και του στραβού το δίκαιο, για ίδια συναλλαγή σε Εθνική ο υπάλληλος αποδείχτηκε τζιμάνι.
Στην περιπτωση μου ηταν το υποκαταστημα Πειραια... τοτε η συγκεκριμενη τραπεζα ειχε 6 υποκαταστηματα.... σε ολη την Ελλαδα, αρα επρεπε να ξερουν.... Η εθνικη οντως ξερει θεματα συναλλαγματος...
-
κακός χαμός σήμερα στη τράπεζα/τράπεζες
αλλά δεν μου έδιναν cash με τη καμία λέμε. 5κ μου δώσανε μόνο και τα άλλα μου λένε σε επιταγή ή να μας ειδοποιήσετε για άλλη μέρα.
@ koutsan κανένα καλό δικηγορίστικο τύπου 'έγκληση για υπεξαίρεση' έχουμε δια αυτήν την περίπτωσην? -
Έγραψε ο koutsan κάτι από τα παραπάνω ;
Όχι ρευστό μπορεί να σου αρνηθεί επειδή δεν έχει αρκετό τη δεδομένη στιγμή και αυτό που σου είπαν είναι αυτό που πρέπει να γίνει : ή ειδοποιείς και πας με 'ραντεβού' να πάρεις το ρευστό σου ή αλλιώς επιταγή...
Οι koutsanιες απειλές ήταν γιατί αρνιόντουσαν να μου δώσουν επιταγή με τα λεφτά μου επειδή δεν είχα το βιβλιάριό μου -
έχεις όλο το ΣΚ να βρεις καλή απειλή.
ρευστό είχανε γιατί οι μπροστινοί απο μένα έκαναν κατάθεση τουλάχιστον 3χ αυτά που ήθελα εγώ. δεν ζητούσα κανένα εκατομμύριο.σκέφτομαι να δώσω παράσταση. να σκασω με μαύρες σακούλες και έτσι και να σηκώσω 150 ευρώ.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
ρευστό είχανε γιατί οι μπροστινοί απο μένα έκαναν κατάθεση τουλάχιστον 3χ αυτά που ήθελα εγώ. δεν ζητούσα κανένα εκατομμύριο.σκέφτομαι να δώσω παράσταση. να σκασω με μαύρες σακούλες και έτσι και να σηκώσω 150 ευρώ.
Δεν ασχολούμαι με φραγκοδίφραγκα : ρώτα και τον eddie_147
Συνήθως έχουν ένα όριο ανά πελάτη έτσι κι αλλιώς, ανεξαρτήτως αν έχουν τη δεδομένη στιγμή παραπάνω. Βέβαια δεν είναι 5 k, συνήθως ήταν 10-20 χιλιάρικα αλλά προφανώς λόγω συνθηκών το έχουν ρίξει
Πάντως αν φοβάσαι 'δραχμή' σε συμβουλεύω να αγοράσεις μετοχές από το ΧΑΑ θα γίνουν πύραυλοι μόλις πάμε σε δραχμή
-
wannabe μάλλον θα έχεις μεγάλη παρέα Δευτέρα πρωϊ αν κρίνω απ'όσα είπε ο Καρατζαφέρης πριν λίγο εξερχόμενος
-
Αν δεν ήταν μικρό κατάστημα, τότε το πιθανότερο να μείωσαν το όριο ανά πελάτη λόγω συνθηκών.
Έχω την ίδια εικόνα με τον koutsan για τα ποσά. Συνήθως για ανάληψη ποσών άνω των 20κ ζητούσαν να τους έχεις ενημερώσει από πριν.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Δεν ασχολούμαι με φραγκοδίφραγκα : ρώτα και τον eddie_147
Συνήθως έχουν ένα όριο ανά πελάτη έτσι κι αλλιώς, ανεξαρτήτως αν έχουν τη δεδομένη στιγμή παραπάνω. Βέβαια δεν είναι 5 k, συνήθως ήταν 10-20 χιλιάρικα αλλά προφανώς λόγω συνθηκών το έχουν ρίξει
Πάντως αν φοβάσαι 'δραχμή' σε συμβουλεύω να αγοράσεις μετοχές από το ΧΑΑ θα γίνουν πύραυλοι μόλις πάμε σε δραχμή
γιαυτό σου λέω βοήθα να πάρουμε εμείς τα ψιλικοκό σαν χαλάρωμα απο τα μουλτιμιλιον ντηλ σου.
δραχμή δεν φοβάμαι τόσο όσο πλαφόν αναλήψεων.
μηχανή υπάρχει,κανά καλό οπλάκι έχουμε υπόψιν?
-
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα