-
Ερώτησις: Αναφέρει κάπου ο ΚΟΚ για το αν απαγορεύεται ή όχι το παρκάρισμα σε προαύλιο σχολείων;;;
Απέναντι από το σπίτι μου υπάρχει σχολείο το οποίο είναι βαθμολογικό κέντρο για τις πανελλήνιες εξετάσεις και από τα πρωινά μέχρι τις 20.00-21.00, το προάυλιο είναι γεμάτο με αυτοκίνητα. Πριν λίγο κάποιος πάρκαρε το αυτοκίνητό του μπροστά στην είσοδο, και δύο λεπτά μετά άρχισαν να βγαίνουν οι καθηγητές για να φύγουν... Κόρνες, φωνές, κακός χαμός...
Τελικά ο ειδικός φρουρός που βρίσκεται στο κτίριο, μέσω της πινακίδας και των τερματικών της αστυνομίας πήρε τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη και μετά από κανένα τέταρτο το σκηνικό έληξε (το τι άκουσε βέβαια δεν λέγεται)...Επίσης προχθές, κάπιος από τους βαθμολογητές βγήκε στο προαύλιο και υπέδειξε σε δυο-τρεις γονείς να απομακρύνουν τα παιδιά που έπαιζαν στην αυλή, λέγοντας ότι ενοχλούν -λόγω θορύβου- στη διαδικασία.Ο πραγματικός λόγος, βέβαια ήταν ότι ο συγκεκριμένος φοβόταν μη χτυπηθεί με τις μπάλες/ποδήλατα το ολοκαίνουργιο αμαξάκι του...
Με αφορμή λοιπόν τα δύο παραπάνω περιστατικά, αναρωτήθηκα για το αν όντως απαγορεύεται γενικά το παρκάρισμα, ή λόγω ειδικών συνθηκών (βαθμολογικό κέντρο, πολλοί καθηγητές, δυσκολία εύρεσης πάρκινγκ στη γειτονιά) υπάρχει κάποια ανοχή...
-
Υπάρχουν κάποια σχολεία, ειδικά αυτά με μεγάλη αυλή, που κάποιο χώρο τον έχουν για στάθμευση. Στα περισσότερα όμως αυτό γίνεται άτυπα σε εξετάσεις, ΑΣΕΠ κτλ. Σε κάθε περίπτωση όμως το παρκάρισμα σε είσοδο σχολείου καλό είναι να αποφεύγεται για να διευκολύνεται η είσοδος - έξοδος μαθητών και ογκωδών αντικειμένων. Στα καινούργια σχολεία θα δεις ότι υπάρχουν είσοδοι με μεγάλο άνοιγμα για να περνάνε πχ μηχανήματα. Στις μικρές, εκεί όπου διέρχονται μαθητές θα δεις ότι υπάρχουν εμπόδια για να μην πλησιάζουν οχήματα.
Σε περίοδο Γενικών/Πανελληνίων/Πανελλαδικών/ΑΣΕΠ απαγορεύεται να βρίσκεται κόσμος στον αύλιο χώρο για να μην ενοχλεί τη διεξαγωγή των εξετάσεων. Η ΕΛΑΣ είναι υπεύθυνη για την τήρηση της τάξεως, αλλά επειδή κανείς μαθητής δεν τους ακούει τους πιτσιρικάδες που στέλνουν αναλαμβάνουν τη δύσκολη δουλειά οι καθηγητές που οι μαθητές τους σέβονται περισσότερο, έστω και αν αυτό που κάνουν είναι παράτυπο θεωρητικά. Πολλές φορές δε διώχνουν και ενοχλητικούς από το δρόμο, κάτι άσχετο με τη δουλειά τους, για τους ίδιους ακριβώς λόγους.
Ευχαριστώ.
-
Αν παρκαρεις διπλα σε σταση λεωφωρειου ποιες ειναι οι κυρωσεις που προβλεπει ο Κ.Ο.Κ ? Το προστιμο ποσο ειναι?
-
Eιναι ενα κωλοφορτηγο παρκαρισμενο 6-7 μηνες ακριβως εξω απο το στενο μου,παρκαρισμενο στον δρομο σχεδον μπλοκαροντας την μια λωριδα, με αποτελεσμα να κοβει την ορατητα σε οσους βγαινουν απο την πολυκατοικια, αλλα και εμποδιζοντας οσους κινουνται στον δρομο!
Το ειπα στην αστυνομια Κορωπιου που ειναι 10 μετρα μακρια απο το φορτηγο και μου ειπαν οτι κινειται το φορτηγο. Το φορτηγο οχι μονο δεν κινειται ,αλλα εχουν ξεφουσκωσει τα λαστιχα και ειναι εστια μολυνσης. Υποψιαζομαι οτι αυτος που εχει το φορτηγο ειναι γνωστος τους και γι'αυτο δεν κανουν τιποτα.
-
Δοκίμασε στο δήμο. Επίσης δοκίμασε να ειδοποιήσεις το τμήμα εγγράφως, όχι προφορικά. Γιατί προφορικά τους το λες και ξεχνιέται, αν είναι καταγεγγραμμένο μπορείς να έχεις αποδεικτικά στοιχεία οτι το'χεις αναφέρει. Αλλιώς δοκίμασε το 100 και πες τους τη φάση με το τμήμα.
-
Ο χρήστης doule έγραψε:
Τελικά ο ειδικός φρουρός που βρίσκεται στο κτίριο, μέσω της πινακίδας και των τερματικών της αστυνομίας πήρε τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη και μετά από κανένα τέταρτο το σκηνικό έληξε (το τι άκουσε βέβαια δεν λέγεται)...
Το οτι δεν ηρθε η τροχαια να σηκωσει το αυτοκινητο κ να δωσει κληση, ειναι η απαντηση σου.
-
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η στάθμευση αυτοκινήτων στα προαύλια/αυλες σχολείων.
Όμως οι καθηγητες γιατί δεν ήθελαν να πάρουν τα ΜΜΜ προτίμησαν να κάνουν αυτη την κατάχρηση...
Αν στην είσοδο του σχολείου υπάρχει πινακίδα που απαγορευει την σταθμευση ή και την σταση τότε το ΙΧ δεν θα έπρεπε να παρκαρει..Αλλα πρόστιμο 80ευρώ και αφαίρεση πινακίδων θα έπρεπε να εχουν και τα παρκαρισμενα στο προαύλιο...Ναι,και καταγγελια να κανω ότι το '100' δεν εστειλε περιπολικο για να ελεγξει την παρανομη σταθμευση που τους ανηγγειλα θα εχουν σοβαρες κυρώσεις...Θα πρεπει να προσλάβεις ενα δικηγορο που να ασχολειται με τετοια πράγματα,μαρτυρες,βεβαίωση απο το '100' για την κλήση και το περιεχόμενό της αλλά και βεβαιώση ότι ειδοποιήθηκε το τάδε περιπολικό και πήγε ή δεν πήγε...Αν δεν πήγε,τότε κάποιος διπεραξε το αδίκημα της καταχρησης εξουσίας..Ποιος αστυνομικός θα δώσει τους συναδελφους του ή θα παραδεχτει?Η πιο ευκολη απαντηση που μπορουν να δωσουν ειναι οτι περασε το περιπολικο αλλα το ΙΧ ειχε φυγει...
-
Ο χρήστης VANGSKG έγραψε:
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η στάθμευση αυτοκινήτων στα προαύλια/αυλες σχολείων.
Όμως οι καθηγητες γιατί δεν ήθελαν να πάρουν τα ΜΜΜ προτίμησαν να κάνουν αυτη την κατάχρηση...
Αν στην είσοδο του σχολείου υπάρχει πινακίδα που απαγορευει την σταθμευση ή και την σταση τότε το ΙΧ δεν θα έπρεπε να παρκαρει..Αλλα πρόστιμο 80ευρώ και αφαίρεση πινακίδων θα έπρεπε να εχουν και τα παρκαρισμενα στο προαύλιο...Υποθέτω ότι το προαύλιο σχολείου είναι ιδιωτικός χώρος (όχι από την άποψη ότι ανήκει σε ιδιώτη) κατ' αντιστοιχία με την πυλωτή μιας πολυκατοικίας, οπότε η αστυνομία δεν έχει καμία αρμοδιότητα (αν και έχουν εμφανιστεί στο forum κατά το παρελθόν 1-2 αποφάσεις δικαστηρίων που ίσως το ανατρέπουν).
-
Αυτο σημαινει οτι εντος του ιδιωτικου χωρου σταθμευσης δεν εχει δικαιοδοσια, αν δηλαδη παρκαρει καποιος αγνωστος εντος της πυλωτης σου, δεν μπορουν να τον γραψουν. Ασχετο με το θεμα μας, οπου ενας χωρος που ΔΕΝ ειναι χωρος σταθμευσης, χρησιμοποιειται ως τετοιος. Φυσικα παρκαρεις απ'εξω κ δεν μπορει να σου πει κανεις τιποτα. Αν υπαρχει απαγορευτικο σταθμευσης επι της οδου, ισχυουν τα κλασσικα, αλλα αυτο ειναι ασχετο με το προαυλιο.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αυτο σημαινει οτι εντος του ιδιωτικου χωρου σταθμευσης δεν εχει δικαιοδοσια, αν δηλαδη παρκαρει καποιος αγνωστος εντος της πυλωτης σου, δεν μπορουν να τον γραψουν. Ασχετο με το θεμα μας, οπου ενας χωρος που ΔΕΝ ειναι χωρος σταθμευσης, χρησιμοποιειται ως τετοιος. Φυσικα παρκαρεις απ'εξω κ δεν μπορει να σου πει κανεις τιποτα. Αν υπαρχει απαγορευτικο σταθμευσης επι της οδου, ισχυουν τα κλασσικα, αλλα αυτο ειναι ασχετο με το προαυλιο.Έχω την εντύπωση ότι απαγορεύεται η στάθμευση μπροστά από τις πύλες που οδηγούν στον προαύλιο χώρο των περισσότερων σχολείων. Σε ένα τέτοιο κτίριο που φιλοξενεί μεγάλο αριθμό ατόμων επιρρεπών στους τραυματισμούς (παιδιά είναι παίζουν/χτυπιούνται/κτλ) μπορεί να χρειαστεί να μπει επειγόντως ασθενοφόρο, πυροσβεστική, κτλ.
-
Αυτο το ακουω πρωτη φορα, αν μπορεις να μου το δειξεις καπου να καταλαβω, καλως. Μην ξεχνας οτι η πυλη του σχολειου δεν εχει απαραιτητα κ σχεση με τον δρομο, δεν ειναι δηλαδη αναγκαστικα διπλα του, ουτε φυσικα εχει ραμπα ωστε οχηματα να μπορουν να ανεβαινουν πανω κ μεσα. Κοινως, ειναι ενα κοινο πεζοδρομιο κ μετα ενας κοινος δρομος στον οποιο παρκαρεις.
-
Τι εννοείς να σου το δείξω; Έχω δει κάμποσα σχολεία με την πύλη πάνω στο δρόμο, το πεζοδρόμιο να χαμηλώνει εν είδει ράμπας, κτλ. Νομίζω ότι έχω δει κάποια και με απαγορευτικό. Αλλά και να μην έχει, πώς ξέρεις ότι μέρος του προαυλίου δεν είναι δηλωμένο ως χώρος στάθμευσης; Αν δεν κάνω λάθος, ούτε στις πολυκατοικίες είναι υποχρεωτικό οι είσοδοι νομίμων χώρων στάθμευσης να φέρουν την αντίστοιχη σήμανση. Προσωπικά, άσχετα από την χρήση του προαυλίου χώρου ούτε που θα σκεφτόμουν να κλείσω την πύλη σχολικού συγκροτήματος!
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Τι εννοείς να σου το δείξω; Έχω δει κάμποσα σχολεία με την πύλη πάνω στο δρόμο, το πεζοδρόμιο να χαμηλώνει εν είδει ράμπας, κτλ. Νομίζω ότι έχω δει κάποια και με απαγορευτικό. Αλλά και να μην έχει, πώς ξέρεις ότι μέρος του προαυλίου δεν είναι δηλωμένο ως χώρος στάθμευσης; Αν δεν κάνω λάθος, ούτε στις πολυκατοικίες είναι υποχρεωτικό οι είσοδοι νομίμων χώρων στάθμευσης να φέρουν την αντίστοιχη σήμανση. Προσωπικά, άσχετα από την χρήση του προαυλίου χώρου ούτε που θα σκεφτόμουν να κλείσω την πύλη σχολικού συγκροτήματος!Το προαυλιο ειναι ακριβως αυτο που λεει ο τιτλος. Προαυλιο. ΔΕΝ μπορει επισημως να ειναι κ χωρος σταθμευσης εκει που προαυλιζονται οι μαθητες. Το για τι το χρησιμοποιει ο καθε διευθυντης ή δεν ξερω εγω ποιος, ειναι αλλο θεμα (κ δικο του θεμα). Ο δρομος μπροστα απο αυτο ειναι κανονικος δρομος κ αν δεν υπαρχει σημανση, δεν ισχυει κατι ιδιαιτερο.
Προσωπικά, άσχετα από την χρήση του προαυλίου χώρου ούτε που θα σκεφτόμουν να κλείσω την πύλη σχολικού συγκροτήματος!
Γιατι? Το σχολειο που εχω εγω υπ'οψιν, εχει κανονικοτατη πυλη απο την οποια βγαινουν οι μαθητες σε πεζοδρομιο πλατους 5 μετρων. Κ μπροστα απο αυτη ειναι δρομος που φυσικα παρκαρει οποιος θελει.
-
Ο χρήστης Kacey έγραψε:
Προσωπικά, άσχετα από την χρήση του προαυλίου χώρου ούτε που θα σκεφτόμουν να κλείσω την πύλη σχολικού συγκροτήματος!
Γιατι? Το σχολειο που εχω εγω υπ'οψιν, εχει κανονικοτατη πυλη απο την οποια βγαινουν οι μαθητες σε πεζοδρομιο πλατους 5 μετρων. Κ μπροστα απο αυτη ειναι δρομος που φυσικα παρκαρει οποιος θελει.
Σε ένα τέτοιο κτίριο που φιλοξενεί μεγάλο αριθμό ατόμων επιρρεπών στους τραυματισμούς (παιδιά είναι παίζουν/χτυπιούνται/κτλ) μπορεί να χρειαστεί να μπει επειγόντως ασθενοφόρο, πυροσβεστική, κτλ.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Moυ έρχονται στο μυαλό τουλάχιστον 2 σχολεία στην Καλλιθέα που είναι ακριβώς έτσι. Το ένα βρίσκεται στον παράλληλο της Θησέως, κοντά στη Δαβάκη.
-
Φίλος είχε παρκάρει παράνομα. Όταν γύρισε στο αυτοκίνητο, βρήκε δύο κλήσεις. Από την Τροχαία και στη συνέχεια από τη Δημοτική Αστυνομία.
Του είπα να πάει με τις δύο κλήσεις στη Δημοτική Αστυνομία (που ήρθε δεύτερη) να του τη σβήσουν. Τι άλλο; -
Τι χρονική απόσταση είχαν οι δύο κλήσεις μεταξύ τους; Αν είναι πάνω από 3 (ή 4, δε θυμάμαι) ώρες, δε γίνεται τίποτα!
-
Μετα απο 4 ωρες κ αν η παραβαση συνεχιζεται, ξαναπεφτει κληση. Το γραφει ο ΚΟΚ.
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Σε ένα τέτοιο κτίριο που φιλοξενεί μεγάλο αριθμό ατόμων επιρρεπών στους τραυματισμούς (παιδιά είναι παίζουν/χτυπιούνται/κτλ) μπορεί να χρειαστεί να μπει επειγόντως ασθενοφόρο, πυροσβεστική, κτλ.
Το θεμα δεν ειναι η αποψη του καθενος, αλλα το τι λεει ο νομος. Αν ο νομος λοιπον δεν μου απαγορευει να παρκαρω μπροστα απο σχολειο (κ πουθενα στον ΚΟΚ δεν αναφερεται κατι τετοιο, για αυτο σου ειπα 'βρες το να το δω'), το να μην παρκαρω 'επειδη ειναι σχολειο' πολυ απλα δεν με απασχολει.
ΥΓ Σε περιπτωσεις αυθαιρεσιων οπως πχ το να μετατρεπεται το προαυλιο σε παρκινγκ 'επειδη εχουμε εξετασεις' (κατα την λογικη του 'μα πως θα κανουμε την δουλεια μας'), ε εκει ειναι που θα παρκαρω μπροστα του επιτηδες.
-
Πέραν του νομίμου ή όχι της υπόθεσης 'στάθμευση σε είσοδο σχολείου', που κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να επιτρέπεται , προσωπικά δεν θα τολμούσα να σταθμεύσω ούτε στήν περίμετρο του σχολείου, όπου τα παιδιά παίζουν, κυνηγιούνται, σπρώχνονται μεταξύ τους, πετάνε διάφορα αντικείμενα το ένα στο άλλο, κυκλοφορούν κατά παρέες με τσάντες που έχουν μεταλλικές εγγράφες κλπ, κλπ. Οι λόγοι 'προφανείς' ....
-
Ναι, οκ, αλλα τα σχολεια ειναι τεραστια, οπως κ το μηκος δρομου που τα περιβαλει. Αν δεν παρκαραμε γυρω απο ενα σχολειο, μιλαμε για -100 κ βαλε θεσεις.
Οσον αφορα το 'εισοδος σχολειου', δημιουργει λαθος εντυπωσεις. Δεν εννοουμε μπροστα στην πορτα του η οποια εχει μισο μετρο πεζοδρομιο κ δεν μπορουν να περασουν. Ξαναλεω, το σχολειο που εχω εγω υπ'οψιν εχει 5 μετρα πλατος πεζοδρομιου μπροστα του.
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.