-
Έβαψες με πλαστικό πάνω σε υδρόχρωμα;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Έβαψες με πλαστικό πάνω σε υδρόχρωμα;Αν έκανε τέτοιο πράγμα, τότε .... περαστικά του
Υδρόχρωμα βάζουν σχεδόν πάντα σε ταβάνια, αλλά όχι σε τοίχους. Αν η φωτό είναι απο ταβάνι, η αιτία είναι προφανής. -
Εβαψα με πλαστικο και το ειχα αραιωσει καλα. Η φωτο ειναι απο τοίχο όχι απο ταβάνι.
Σε ολοκληρο το δωμάτιο που έβαψα μονο σε εκεινο το σημειο εγινε ετσι. Το υπόλοιπο δωμάτιο είναι μια χαρά.Ψιλιαζομαι οτι ο μπογιατζης που το εβαψε αρχικα ήταν γιατί και σε αλλα διαμερισματα της πολυκατοικιας, σε σημεια που δεν εχει υγρασιες ο τοίχος έχει φουσκώσει.
Τωρα που θέλω να το φτιάξω τί κάνω? Με το βάψιμο ειμαι εντελως ασχετος
-
Έχω μια απλή βρύση κουζίνας που στάζει ελαφρά, σαν κι αυτή

Υπάρχει περίπτωση με κάποιο τρόπο (αλλάζοντας κάποιο λαστιχάκι;) να την επαναφέρω στην τάξη, ή πρέπει να την αλλάξω εξ ολοκλήρου;
Αναλυτικές οδηγίες θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα...πώς ξεβιδώνω τη βάνα ώστε να αποκτήσω πρόσβαση στο λαστιχάκι; Θυμάμαι παλαιότερα είχε γίνει αντίστοιχη συζήτηση για βρύσες μπάνιου, αλλά δεν θυμάμαι αν ήταν θερμομικτικες ή απλές...
-
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Εβαψα με πλαστικο και το ειχα αραιωσει καλα. Η φωτο ειναι απο τοίχο όχι απο ταβάνι.
Σε ολοκληρο το δωμάτιο που έβαψα μονο σε εκεινο το σημειο εγινε ετσι. Το υπόλοιπο δωμάτιο είναι μια χαρά.Ψιλιαζομαι οτι ο μπογιατζης που το εβαψε αρχικα ήταν γιατί και σε αλλα διαμερισματα της πολυκατοικιας, σε σημεια που δεν εχει υγρασιες ο τοίχος έχει φουσκώσει.
Τωρα που θέλω να το φτιάξω τί κάνω? Με το βάψιμο ειμαι εντελως ασχετος
Το ξυνεις ολο με σπατουλα να φυγειτο παλιο χρωμα ( δεν ειναι δυσκολο, θα φευγει σαν σεντονι ), και μετα ασταρι και χρωμα.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Το ξυνεις ολο με σπατουλα να φυγειτο παλιο χρωμα ( δεν ειναι δυσκολο, θα φευγει σαν σεντονι ), και μετα ασταρι και χρωμα.
Και επίσης, να τσεκάρεις μέσα απο τα σκασμένα σημεία (παλιό χρώμα) αν τυχόν το παλιό χρώμα ήταν υδρόχρωμα.
Για να μην περιγράφω, δές εδώ για οδηγίες .
Λεπτομέρεια, που δεν γράφεται στο λινκ: Όταν βάφουμε τοίχους, ξεκινάμε απο πάνω προς τα κάτω , ώστε τυχόν σταξίματα απο τα ψηλά στα χαμηλά πάνω στον τοίχο , αφού τα εντοπίσουμε, να τα τρίψουμε-καθαρίσουμε και να μην φαίνονται 'κάτω' απο το χρώμα που θα περάσουμε. -
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:

Υπάρχει περίπτωση με κάποιο τρόπο (αλλάζοντας κάποιο λαστιχάκι;) να την επαναφέρω στην τάξη, ή πρέπει να την αλλάξω εξ ολοκλήρου;
Αναλυτικές οδηγίες θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα...πώς ξεβιδώνω τη βάνα ώστε να αποκτήσω πρόσβαση στο λαστιχάκι; Θυμάμαι παλαιότερα είχε γίνει αντίστοιχη συζήτηση για βρύσες μπάνιου, αλλά δεν θυμάμαι αν ήταν θερμομικτικες ή απλές...
Όταν είχα προσπαθήσει κι εγώ , σε καταστήματα υδραυλικών, να βρώ τα λαστιχάκια, δεν τα χα βρει. Οι καταστηματάρχες λέγανε ότι δεν πωλούνται ξεχωριστά, αλλά με το μηχανισμό μαζί (20 ευρώ).
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:

Όταν είχα προσπαθήσει κι εγώ , σε καταστήματα υδραυλικών, να βρώ τα λαστιχάκια, δεν τα χα βρει. Οι καταστηματάρχες λέγανε ότι δεν πωλούνται ξεχωριστά, αλλά με το μηχανισμό μαζί (20 ευρώ).
Mλκιες σου είπε.Πάνε σε ένα μαγαζι που πουλανε σιδηρικά και τέτοια,και πες τους να σου δώσουν τον εσωτερικο μηχανισμό τις.
Δεν αλλάζεις κανένα λαστιχακι πρεπει να αλλάξεις όλο το ''σπλαχνο'' και το κοστος του κυμαινεται απο 3-5 ευρω μαχ. -
Ο χρήστης tractioner έγραψε:

Mλκιες σου είπε.Πάνε σε ένα μαγαζι που πουλανε σιδηρικά και τέτοια,και πες τους να σου δώσουν τον εσωτερικο μηχανισμό τις.
Δεν αλλάζεις κανένα λαστιχακι πρεπει να αλλάξεις όλο το ''σπλαχνο'' και το κοστος του κυμαινεται απο 3-5 ευρω μαχ.Στο Practiker ή στο Leroy πουλανε λαστιχάκια με το τσουβάλι. Επίσης μπορεις να βρεις τα πάντα για υδραυλικά στην Αθηνάς ή στην 3ης Σεπτεμβρίου
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Και επίσης, να τσεκάρεις μέσα απο τα σκασμένα σημεία (παλιό χρώμα) αν τυχόν το παλιό χρώμα ήταν υδρόχρωμα.
Για να μην περιγράφω, δές εδώ για οδηγίες .
Λεπτομέρεια, που δεν γράφεται στο λινκ: Όταν βάφουμε τοίχους, ξεκινάμε απο πάνω προς τα κάτω , ώστε τυχόν σταξίματα απο τα ψηλά στα χαμηλά πάνω στον τοίχο , αφού τα εντοπίσουμε, να τα τρίψουμε-καθαρίσουμε και να μην φαίνονται 'κάτω' απο το χρώμα που θα περάσουμε.@dbekos , @nikospappas , @leonp
Ευχαριστώ πολύ
-
'Αναλυτικές οδηγίες θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα...πώς ξεβιδώνω τη βάνα ώστε να αποκτήσω πρόσβαση στο λαστιχάκι;'
Αφαιρεις το πλαστικο καπακι (αυτο που ειναι πανω στην βανα-μπλε νομιζω στην φωτο που εχεις βαλει)προσεκτικα με ενα κατσαβιδι η ενα μαχαιρακι και μετα εχεις προσβαση στην βιδα που κραταει την βανα,αφου αφαιρεσεις και την βανα μετα με ενα γερμανικο,καβουρα κλπ μπορεις να ξεβιδωσεις ολο τον μηχανισμο και να τον τραβηξεις εξω οποτε αποκτας προσβαση στα λαστιχακια κλπ
-
Για κεραια TV σε καινουργιο σπιτι (μονοκατοικια) τι να προσεξω?
Τι διαφορες εχουν? -
Σε μονοκατοικία με λίγα φαντάζομαι ψηλά εμπόδια γύρω-γύρω, μπορείς να βάλεις μιά ωραία χελιδόνα να κοιτάει Χορτιάτη και θα είσαι αρχηγός. Μην βάλεις τρίαινα, μαζεύει ανακλάσεις από μπροστά. Είχα και μου έβγαζε είδωλο και την πέταξα. Τώρα με τα ψηφιακά, φαντάζομαι ούτε κάν ενισχυτή δεν θα χρειάζεται, εκτός αν έχεις πολλές διανομές μέσα στο σπίτι. Εγώ λόγω 10 σημείων μέσα στο σπίτι έβαλα ενισχυτή, αλλά όταν καταργηθούν τελείως τα αναλογικά θα τον βγάλω...
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Σε μονοκατοικία με λίγα φαντάζομαι ψηλά εμπόδια γύρω-γύρωΕτσι, και ειναι και αρκετα ψηλο (2οροφο + σοφιτα, οποτε λογικα η κεραια θα μπει πανω απο τη σοφιτα στα κεραμιδια)
μπορείς να βάλεις μιά ωραία χελιδόνα να κοιτάει Χορτιάτη και θα είσαι αρχηγός. Μην βάλεις τρίαινα, μαζεύει ανακλάσεις από μπροστά.
Με φωτισες τωρα.
Τι ειναι αυτα?Τώρα με τα ψηφιακά, φαντάζομαι ούτε κάν ενισχυτή δεν θα χρειάζεται, εκτός αν έχεις πολλές διανομές μέσα στο σπίτι. Εγώ λόγω 10 σημείων μέσα στο σπίτι έβαλα ενισχυτή, αλλά όταν καταργηθούν τελείως τα αναλογικά θα τον βγάλω...
Εχω ψηφιακες tv, οι παροχες ειναι 6-7 αν θυμαμαι καλα, αλλα οι τηλεορασεις 2. Αναλογικά δε βλεπω να σου πω την αληθεια.
Τι τιμες (με εγκατασταση) να περιμενω?
-
Χελιδόνα

Τρίανα

Οι κεραία κάνει κάνα πενηντάρικο το πολύ, καλώδιο 50-60 λεπτά το μέτρο, ιστός 2-3€ το τεμάχιο και ένας καλός ενισχυτής 50-60€. Θες και ένα διακλαδωτή μετά τον ενισχυτή για να μοιράσεις στις κατεβασιές.

Πριν κάνεις οτιδήποτε, σκέψου αν θες στο μέλλον να βάλεις και δορυφορική στα δωμάτια, τότε θες διαφορετικό ενισχυτή από τώρα, να μην αγοράζεις διπλά πράματα. Εγκατάσταση υπολόγιζε κάνε 100-150άρικο, ίσως και παραπάνω.
-
Μιας και με εχουν πιασει αυπνιες....
Πυραμις που ειναι και Ελληνικοι για ανοξειδωτο.
Τα αποφρακτικα στυλ τουμποφλω πεταξτε τα διοτι καταστρεφουν λαστιχα, μολυβια και σωληνες....
Βουλωσε??? Χερακι ή πιεση.Τα ανωδια φθειρονται απο την ηλεκτρολυση και οχι το ρευμα.
Οταν αναβεις την αντισταση απλα φτιαχνεις αλατα που καθονται στο δοχειο.
Αν το ανωδιο ειναι πανω στην αντισταση τοτε αλλαζεις και την αντισταση παρεα..
Καθε 5τια θα ελεγα εγω...
Οι περισσοτεροι παντως δεν ασχολουνται διοτι το να δινεις 70+ € ανα 3τια ειναι καπως....Η βρυση της φωτο δεν εχει μηχανισμο.
Εχει ενα λαστιχο μεσα που ειτε εχει φθαρει οποτε το αλλαζεις ειτε εχει μισοστροφο αξονα...
Αν αλλαξεις λαστιχο και παλι σταζει τοτε μαλλον εχει παρει η εδρα που παταει αρα πεταμα.... -
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σχετικά με τη βρύση.
Άλλαξα το λαστιχάκι και το καταξεραμένο τεφλόν που είχε και τώρα όλα καλά.
-
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Μιας και με εχουν πιασει αυπνιες....Πυραμις που ειναι και Ελληνικοι για ανοξειδωτο.
Τα ανωδια φθειρονται απο την ηλεκτρολυση και οχι το ρευμα.
Οταν αναβεις την αντισταση απλα φτιαχνεις αλατα που καθονται στο δοχειο.
Αν το ανωδιο ειναι πανω στην αντισταση τοτε αλλαζεις και την αντισταση παρεα..
Καθε 5τια θα ελεγα εγω...
Οι περισσοτεροι παντως δεν ασχολουνται διοτι το να δινεις 70+ € ανα 3τια ειναι καπως....Κάποιες εταιρίες δεν καλύπτουν εγγύηση αν δεν κάνεις δικό τους service κάθε 2 χρόνια, κάποιες απλά ζητάνε να γεμίζεις μόνος σου το παραφλού κάθε 2 χρόνια και να αλλάζεις ανόδιο. Είναι εύλογο ποιές προτιμάμε.
Σήμερα το πρωί άκουσα ότι την έχουν σίγουρη την εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης-κίνησης, οπότε πάω να τον πληρώσω και ελπίζω Παρασκευή να κάνω το πρώτο τζάμπα μπάνιο.
-
θέλω να κάνω κόλληση χαλκοσωλήνων μεταξύ τους ή με άλλα μπρούτζινα/ορειχάλκινα εξαρτήματα, τι θα πρέπει να πάρω;
-
αμα το κανεις με brazing flux δεν εχεις και πολλες επιλογες χαλκινη κολληση πλακε με φωσφορο μεσα
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]