-
Συμφωνώ και συμπληρώνω ότι ομοίως και στον ιδιωτικό τομέα οι 'μισθάρες' είναι η εξαίρεση. Βέβαια για ΔΕΚΟ και υπουργείο οικονομικών κράτα μικρό καλάθι...
Σκέψου μόνο πόσα φλάμπουρα επανάστασης σηκώθηκαν για εκείνο το πλαφόν των 4.000 ευρώ... -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Οι μισθοί των ΔΥ που δεν ανταποκρίνονται σε καμία ρεαλιστική πραγματικότητα ΔΕΝ είναι η μέση κατάσταση. Η μεγάλη μάζα ΔΥ είναι δάσκαλοι, γιατροί, αστυνομικοί [νομίζω περισσότερο από το 80% αν θυμάμαι καλά, κάπου είχε βγάλει μια εφημερίδα τα νούμερα].Για τη μέση κατάσταση, εγώ σου είπα. Να δούμε πόσος είναι ο μισθός ενός ΙΥ με 20 χρόνια προϋπηρεσία, και πόσος του ΔΥ. Αυτό είναι το τίμημα της μονιμότητας.
Μαζί με πάσης φύσεως επιδόματα, ωράριο, 'έξτρα', 'κοπάνες' κλπ;
_
-
Προφανως ο mjacob εννοει οτι αν εισαι ενας μεσος δ.υ. (και οχι ρετιρε) και εχεις 20 χρονια προυπηρεσια τοτε ειναι πολυ πιθανο να παιρνεις μολις 100-200 ευρω παραπανω απο καποιον που ναι στην ιδια θεση και εχει 3 χρονια προυπηρεσια.
Αντιθετως ο ι.υ σ αυτα τα χρονια μπορει να χει καταφερει και να εχει διπλασιασει τον αρχικο του μισθο...
Τουλαχιστον εγω αυτο καταλαβαινω.
-
αυτό ακριβώς εννοώ. Νομίζω, δε, ότι θα τον έχει πολλαπλασιάσει πάνω από δύο φορές.
-
σεναριο για προβληματισμο:
50αρης ΙΥ μενει ανεργος.
- ποσες πιθανοτητες εχει να βρει ξανα δουλεια?
- ποσα λεφτα θα παρει αν βρει δουλεια?
-
Κάποιος ζήτησε βοήθεια κοινού
Fifty and Fired: How to Prepare for It What to Do When It Happens
Παλιό μπεστ σέλλερ, δυσεύρετο τώρα. Υπάρχει όμως και παραπλήσιο εναλλακτικό σκονάκι
Fat,Forty,Fired
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
αυτό ακριβώς εννοώ. Νομίζω, δε, ότι θα τον έχει πολλαπλασιάσει πάνω από δύο φορές.Μπορεί και περισσότερες, αλλά βάλε κ αυτά
στον λογαριασμό!
Φίλη νηπιαγωγός πούλησε πέρυσι την ωραιότατη ιδιωτική επιχείρησή της από την οποία κέρδιζε παραπάνω από αρκετά χρήματα κάθε χρόνο, για να διοριστεί νηπιαγωγός σε χωριό. Την ρωτήσαμε πως τα βλέπει ένα χρόνο μετά, απάντησε ότι τα λ7 ήταν πολύ καλύτερα αλλά η σημερινή της ηρεμία δεν ανταλλάσσεται.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
αυτό ακριβώς εννοώ. Νομίζω, δε, ότι θα τον έχει πολλαπλασιάσει πάνω από δύο φορές.
Μπορεί και περισσότερες, αλλά βάλε κ αυτά
στον λογαριασμό!
Φίλη νηπιαγωγός πούλησε πέρυσι την ωραιότατη ιδιωτική επιχείρησή της από την οποία κέρδιζε παραπάνω από αρκετά χρήματα κάθε χρόνο, για να διοριστεί νηπιαγωγός σε χωριό. Την ρωτήσαμε πως τα βλέπει ένα χρόνο μετά, απάντησε ότι τα λ7 ήταν πολύ καλύτερα** αλλά η σημερινή της ηρεμία δεν ανταλλάσσεται.**
Aυτο δεν ειναι απο μονο του κακο..Ισα ισα ποιος λεει οτι η δουλεια απο τη φυση της ειναι καμτσικι?Ειδικα αυτη ενος νηπιαγωγου.Μπορει να κανει μια χαρα τη δουλεια της απλα χωρις να εχει πανω απο το κεφαλι της ενα αφεντικο να την κανει οτι θελει.
-
σου λέει οτι είχε δικιά της επιχείρηση.
ήταν πιο αφεντικό απο οτι είναι τώρα. -
Ενταξει δεν ξερω για τι ακριβως περιπτωση μιλαμε(προφανως) αλλα και παλι συγκρινεται το αγχος του μικροεπιχειρηματια με τη σταθεροτητα του μισθου και της δουλειας?Για αλλους ναι για ολους οχι..Ασε που αν η κοπελα αυτο ειχε σπουδασει και ηθελε να κανει γιατι οχι..
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
[...]Και ΦΥΣΙΚΑ λέω πάλι καλά γιατί υπάρχουν απείρως χειρότερα.
Η μονιμότητα γενικά αλλά πολύ περισσότερο σήμερα ισοδυναμεί με αρκετά ευρώ μηνιαίως.Ε ωραία, υπάρχουν και πολύ καλύτερα.
Ποιό είναι το νόημα της σύγκρισης; Προφανώς αν συγκρίνεσαι με κάποιον χειρότερο θα αισθάνεσαι καλύτερος, και αν συγκρίνεσαι με κάποιον καλύτερο, θα αισθάνεσαι χειρότερος.
Έτσι ορίζεται το 'καλύτερος' και το 'χειρότερος'.Κανονικά, χρειάζεται μια κομμούνα απο δω μέχρι τη Σιβηρία, για να μην υπάρχει καλύτερα ή χειρότερα....
Από την άλλη έτσι θα ήθελα για πλάκα να μας πούνε ΙΥ με προυπηρεσία περισσότερο από 20 χρόνια πόσα λεφτά βγάζουν σε σχέση με έναν ΔΥ με τα ίδια χρόνια.
Με βάση τις Σ.Σ.Ε. ενας πωλητής με 20 χρόνια προυπηρεσία, άγαμος και με απολυτήριο Λυκείου, παίρνει κοντά στα 1100 αν δεν κάνω λάθος. Ενας αντίστοιχος Δ.Υ, ποσα παίρνει....;;
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Με βάση τις Σ.Σ.Ε. ενας πωλητής με 20 χρόνια προυπηρεσία, άγαμος και με απολυτήριο Λυκείου, παίρνει κοντά στα 1100 αν δεν κάνω λάθος. Ενας αντίστοιχος Δ.Υ, ποσα παίρνει....;;
Σε ΔΥ, (όχι ΔΕΚΟ) περί τα 1.250€ (καθαρά).
-
Πωλητής (αν μιλάμε για εξωτερικό πωλητή) μετά από 20 χρόνια αποκλείεται να παίρνει 1100. Άσε τι λένε οι ΣΣΕ. Αν μιλάμε για φαρμακευτική θα διπλασίαζα το νούμερο χωρίς να υπολογίσω τα μπόνους.
Μιλάμε όμως ότι 20 χρόνια θα τον είχα φάει οι δρόμοι και ότι θα του είχε γίνει η τρύπα σαν του Τρύφωνα Σαμαρά. Συν το άγχος φυσικά (ειδικά όταν μιλάμε για πωλήσεις) του ότι κρίνεσαι κάθε μήνα από το τι κάνεις. Μιλάμε για διπλάσια πίεση από ένα λογιστή πχ.
Been there, done that... Είναι φοβερά ψυχοφθόρο το να περιμένεις κάθε μήνα τις πωλήσεις και σε άσχημο αποτέλεσμα να είσαι σκατά για τον υπόλοιπο μήνα.
Έχω τον πατέρα φίλης μου που τώρα βγήκε στη σύνταξη από το δημόσιο. Το είχε απωθημένο γιατί λόγω οικογένειας δεν δέχτηκε πρόταση ιατρικού επισκέπτη πριν 20 χρόνια. Τώρα θα είχε χεστεί στο τάληρο αντί να παίρνει 3 και 60.
Βέβαια αν τον βάλετε δίπλα δίπλα με έναν ιατρικό επισκέπτη ίδιας ηλικίας θα νομίσετε ότι είναι γιος του... -
Όμορφα όμορφα λοιπόν βλέπουμε ότι το σύστημα μονιμότητα αντί εξέλιξης μια χαρά υπάρχει.
Ούτε αυτό μας κάνει. Θέλουμε να παίρνει λιγότερα λεφτά από νεοπροσληφθέντα ΙΥ, και μάλιστα σε καμιά 'κακή' δουλειά γιατί υπάρχουν και χώροι όπου ο πρώτος μισθός είναι στα €1.250 καθαρά όχι ο 20ετίας, και να μείνει για πάντα σ' αυτά.
Να περνάει και δυο φορές τη βδομάδα να του ρίχνουμε κανά μανίκι στην αναβροχιά; Να βγάζει τα σκυλιά μας βόλτα, να βάζει κανά σίδερο, καμιά σφουγκαρίστρα; Κάτι δάσκαλοι και καθηγητάδες που δεν έχουν τι να κάνουν τρεις μήνες το χρόνο ε;Κατά τ' άλλα σα δάσκαλος θέλουμε να παρέχει παιδεία στα παιδιά μας, σα γιατρός να μας προσέχει σαν να 'μαστε ο αδερφός του, στην εφορία να έχει πάντα το χαμόγελο ακόμα κι αν έχουν περάσει 300 γέροι με το μακρύ και το κοντό τους κ.ο.κ.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Δεν του έφτανε που πηδάει εμάς , ήθελε και την καμαριέρα .Όμορφα όμορφα λοιπόν βλέπουμε ότι το σύστημα μονιμότητα αντί εξέλιξης μια χαρά υπάρχει.
Ούτε αυτό μας κάνει. Θέλουμε να παίρνει λιγότερα λεφτά από νεοπροσληφθέντα ΙΥ, και μάλιστα σε καμιά 'κακή' δουλειά γιατί υπάρχουν και χώροι όπου ο πρώτος μισθός είναι στα €1.250 καθαρά όχι ο 20ετίας, και να μείνει για πάντα σ' αυτά.
Να περνάει και δυο φορές τη βδομάδα να του ρίχνουμε κανά μανίκι στην αναβροχιά; Να βγάζει τα σκυλιά μας βόλτα, να βάζει κανά σίδερο, καμιά σφουγκαρίστρα; Κάτι δάσκαλοι και καθηγητάδες που δεν έχουν τι να κάνουν τρεις μήνες το χρόνο ε;Κατά τ' άλλα σα δάσκαλος θέλουμε να παρέχει παιδεία στα παιδιά μας, σα γιατρός να μας προσέχει σαν να 'μαστε ο αδερφός του, στην εφορία να έχει πάντα το χαμόγελο ακόμα κι αν έχουν περάσει 300 γέροι με το μακρύ και το κοντό τους κ.ο.κ.
Ο ορισμός του προκλητικού μηνύματος .
Θα απαγορεύσουμε λοιπόν στους γέρους να πηγαίνουν στην εφορία να ρωτήσουν γιά τον φορολογικό νόμο που αλλάζει 4-5 φορές τον χρόνο γιά να μην ενοχλούνται τα παιδιά την ώρα που μιλάνε στα φόρουμ , πάνε στην λαική η γιά εκείνο το συνολάκι που έχουν βάλει στο μάτι .
Το ότι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές κωλοβαράνε και όσοι μπορούν πληρώνουν αδρά τα συνεχώς πολλαπλασιαζόμενα ιδιωτικά σχολεία , είναι άνευ σημασίας .
Μήπως ζείς σε άλλη χώρα ?πάλι καλά που το δικό μου μήνυμα είναι ο ορισμός του προκλητικού
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Όμορφα όμορφα λοιπόν βλέπουμε ότι το σύστημα μονιμότητα αντί εξέλιξης μια χαρά υπάρχει.Φυσικά και υπάρχει. Απλά το ενδεχόμενο να μείνεις άνεργος και άρα ξεκρέμαστος στα 50 σου είναι πολύ σημαντικό για να το περνάμε ντούκου.
Ούτε αυτό μας κάνει. Θέλουμε να παίρνει λιγότερα λεφτά από νεοπροσληφθέντα ΙΥ, και μάλιστα σε καμιά 'κακή' δουλειά γιατί υπάρχουν και χώροι όπου ο πρώτος μισθός είναι στα €1.250 καθαρά όχι ο 20ετίας, και να μείνει για
πάντα σ' αυτά.Πραγματικά δε βλέπεις ότι το να έχουν οι νεοπροσλαμβανόμενοι ΔΥ ΚΑΙ μονιμότητα ΚΑΙ καλύτερο μισθό (πχ. http://radar-gr.blogspot.com/2011/02/blog-post_9799.html) στρεβλώνει την αγορά εργασίας διότι όντας νέος στην αγορά εργασίας το να πας στον ιδιωτικό τομέα γίνεται μαλακία ? Αρα το 'όνειρο του Δημοσίου' γίνεται επιτακτικό ? Αρα η πίεση προς το κράτος και τους πολιτικούς για όλο και περισσότερους διορισμούς αφόρητη ? Αρα τα νέα δάνεια για να πληρώσουμε τους μισθούς αναπόφευκτα ?
Σε όλες τις χώρες του κόσμου οι ΔΥ είτε είναι κανονικοί υπάλληλοι σαν ιδιωτικοί (πχ. ΗΠΑ, Γερμανία) είτε ανταλλάσσουν την ησυχία και την εργασιακή τους ασφάλεια με ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ μειωμένη εξέλιξη και λιγότερο μισθό (πχ. Γαλλία και στην Ελλάδα παλιότερα). Και έτσι πρέπει να 'ναι. Μόνο εδώ στην Ελλάδα έχουμε καταφέρει οι ΔΥ να είναι η κορωνίδα της επαγγελματικής εξέλιξης: και ησυχία και εργασιακή ασφάλεια και καλύτερος μισθός και και και...
Κατά τ' άλλα σα δάσκαλος θέλουμε να παρέχει παιδεία στα παιδιά μας, σα γιατρός να μας προσέχει σαν να 'μαστε ο αδερφός του, στην εφορία να έχει πάντα το χαμόγελο ακόμα κι αν έχουν περάσει 300 γέροι με το μακρύ και το κοντό τους κ.ο.κ.
Μονίμως το παράδειγμα είναι για τις δύο κατηγορίες ΔΥ που όντως είναι λίγοι και κακοπληρωμένοι σε σχέση με τις ανάγκες, δάσκαλοι-καθηγητές και γιατροί-νοσοκόμοι. Αντε και κανα στραταίο-πιλότο της ΠΑ. ΟΚ. Ολοι οι άλλοι ? (*)
Για το Οικονομίας με τους τυπικούς μισθούς των €3000 ναι, θέλω να μου κάνουν και τούμπες. Κανονικά δεν θα έπρεπε καν να συνδιαλλάσσομαι ποτέ πρόσωπο-με-πρόσωπο μαζί τους και όλα να γίνονται ηλεκτρονικά-ταχυδρομικά.(*) Επειδή κάποιος πιο πριν είπε ότι 80% των ΔΥ είναι δάσκαλοι-καθηγητές-γιατροί-αστυνομικοί, στο http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_24/07/2010_409151 βλέπουμε ότι το Υπ. Παιδείας είναι 125000 των ΔΥ αλλά δεν πιστεύω ότι 'στις επάλξεις' και όχι εξαφανισμένοι στις κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες είναι περισσότεροι από τους μισούς. Τεσπα. Από εκεί και πέρα, Στρατός-Σώματα Ασφαλείας είναι άλλες 100000, υπουργείο Υγείας ~10000 ακόμα, δηλ. μιλάμε για 250000-300000 από τους 750000 (χωρίς δημοτικές επιχειρήσεις , ΝΠΙΔ χώρια τις διάφορες ΕΡΓΟΣΕ, το 'παμε αυτό...). Για τους υπόλοιπους ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Όμορφα όμορφα λοιπόν βλέπουμε ότι το σύστημα μονιμότητα αντί εξέλιξης μια χαρά υπάρχει.
Φυσικά και υπάρχει. Απλά το ενδεχόμενο να μείνεις άνεργος και άρα ξεκρέμαστος στα 50 σου είναι πολύ σημαντικό για να το περνάμε ντούκου.
Μα το ενδεχόμενο να μείνεις άνεργος, είπαμε πως είναι το ρίσκο που αντιστοιχεί στο κέρδος της εξέλιξης.
Αν δεν υπήρχε το ενδεχόμενο να μείνουμε άνεργοι, θα είμαστε ΔΥ κατά τα λεγόμενά σας, οπότε δεν θα είχε νόημα η συζήτηση.Πραγματικά δε βλέπεις ότι το να έχουν οι νεοπροσλαμβανόμενοι ΔΥ ΚΑΙ μονιμότητα ΚΑΙ καλύτερο μισθό (πχ. http://radar-gr.blogspot.com/2011/02/blog-post_9799.html) στρεβλώνει την αγορά εργασίας διότι το να πας στον ιδιωτικό τομέα γίνεται μαλακία ? Αρα το 'όνειρο του Δημοσίου' γίνεται επιτακτικό ? Αρα η πίεση προς το κράτος και τους πολιτικούς για όλο και περισσότερους διορισμούς αφόρητη ? Αρα τα νέα δάνεια για να πληρώσουμε τους μισθούς αναπόφευκτα ?
Όχι δεν το βλέπω. Το ότι για 2-3-5 χρόνια θα έχεις καλύτερο μισθό ωθεί μια επιλογή 30ετίας;
Το ότι στις άλλες χώρες, οι ΔΥ παίρνουν λιγότερα από ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ 'πρώτο μισθό' ιδιωτικού, και δεδομένου ότι πρώτοι μισθοί στον ιδιωτικό παίζουν κάτι 600άρια και 700άρια σε ορισμένους τομείς, έχεις κάποιο στοιχείο;
Και στο κάτω κάτω γιατί τη στρέβλωση δεν τη δημιουργούν οι μισθοί πείνας του ιδιωτικού;Μόνο εδώ στην Ελλάδα έχουμε καταφέρει οι ΔΥ να είναι η κορωνίδα της επαγγελματικής εξέλιξης: και ησυχία και εργασιακή ασφάλεια και καλύτερος μισθός και και και...
Δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι η κορωνίδα της επαγγελματικής εξέλιξης όταν μετά από 10 χρόνια παίρνουν τα μισά, και μετά από 20 ένα μικρότερο υποπολλαπλάσιο.
Μονίμως το παράδειγμα είναι για τις δύο κατηγορίες ΔΥ που όντως είναι λίγοι και κακοπληρωμένοι σε σχέση με τις ανάγκες, δάσκαλοι-καθηγητές και γιατροί-νοσοκόμοι. Αντε και κανα στραταίο-πιλότο της ΠΑ. ΟΚ. Ολοι οι άλλοι ? (*)
Για το Οικονομίας με τους τυπικούς μισθούς των €3000 ναι, θέλω να μου κάνουν και τούμπες. Κανονικά δεν θα έπρεπε καν να συνδιαλλάσσομαι ποτέ πρόσωπο-με-πρόσωπο μαζί τους και όλα να γίνονται ηλεκτρονικά-ταχυδρομικά.Αφού είναι οι πολυπληθέστερες μερίδες, τι να κάνουμε τώρα. Όταν τα μέτρα εξαγγέλλονται 'εν γένει', πρώτα και καλύτερα αυτούς πιάνουν.
Α στο λινκ, βλέπεις ότι λέει ότι 'το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται στην κορυφή', 'Ακολουθούν το υπουργείο Εθνικής Αμυνας με 40.800 υπαλλήλους, η Ελληνική Αστυνομία με 37.481, το ΙΚΑ με 12.770, το Γενικό Επιτελείο Στρατού 10.742, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας 10.100, το υπουργείο Οικονομικών 9.050, το υπουργείο Υγείας 9.000'.
Αν αυτοί είναι σούμα 254943, θες να μου εξηγήσεις πως οι υπόλοιποι που είναι ΠΙΟ ΚΑΤΩ σε πλήθος, αθροίζονται σε 500.000;Το Keyword φυσικά είναι το 'μέχρι στιγμής'. Θα προσπαθήσω να βρω και τα τελικά ποσοστά, όπου φαινόταν πως οι μερίδες που 'μονίμως' αναφέρω είναι το 80% του μισθολογικού κονδυλίου.
Για το οικονομίας, μπορείτε να ησυχάσετε. Οι μισθοί τους επανήλθαν στο 1.250άρι πάντως.
-
Αυτά που γράφετε για τους μισθούς ΙΥ και ΔΥ είναι περιπτωσιολογικά και εκτός πραγματικότητας για διάφορους λόγους.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Φυσικά και υπάρχει. Απλά το ενδεχόμενο να μείνεις άνεργος και άρα ξεκρέμαστος στα 50 σου είναι πολύ σημαντικό για να το περνάμε ντούκου.
Μα το ενδεχόμενο να μείνεις άνεργος, είπαμε πως είναι το ρίσκο που αντιστοιχεί στο κέρδος της εξέλιξης.
Αν δεν υπήρχε το ενδεχόμενο να μείνουμε άνεργοι, θα είμαστε ΔΥ κατά τα λεγόμενά σας, οπότε δεν θα είχε νόημα η συζήτηση.Μα δε διαφωνώ σε αυτό, απλά μην το περνάμε τόσο ντούκου είπα, είναι σημαντικό πρόβλημα, ιδίως τη σήμερον ημέρα.
Πραγματικά δε βλέπεις ότι το να έχουν οι νεοπροσλαμβανόμενοι ΔΥ ΚΑΙ μονιμότητα ΚΑΙ καλύτερο μισθό (πχ. http://radar-gr.blogspot.com/2011/02/blog-post_9799.html) στρεβλώνει την αγορά εργασίας διότι το να πας στον ιδιωτικό τομέα γίνεται μαλακία ? Αρα το 'όνειρο του Δημοσίου' γίνεται επιτακτικό ? Αρα η πίεση προς το κράτος και τους πολιτικούς για όλο και περισσότερους διορισμούς αφόρητη ? Αρα τα νέα δάνεια για να πληρώσουμε τους μισθούς αναπόφευκτα ?
Όχι δεν το βλέπω. Το ότι για 2-3-5 χρόνια θα έχεις καλύτερο μισθό ωθεί μια επιλογή 30ετίας;
Φυσικά και ωθεί. Νομίζεις ότι βλέπουν πολλοί 30 χρόνια μπροστά. Μην ξεχνάς επίσης ότι για πολλούς η λογική και το όνειρο είναι 'ΔΥ το πρωί και το βράδυ πχ. ιδιαίτερα, ιατρείο, πόρτα σε κλάμπ, λογιστής', χώρια τα 'τυχερά' της υπηρεσίας (πχ. πριν χρόνια μου έλεγε μηχανικός παραγωγής σε εργοστάσιο στην Ξάνθη (ΙΥ) πως είχε βάλει βύσμα να πάει σε ΔΟΥ στην Αλεξανδρούπολη επειδή εκεί ήταν τα μεγαλύτερα λαδώματα) άρα βλέποντας the great picture δεν είναι μόνο τα 2-3-5 χρόνια που λες...
Και αν δεν πείθεσαι, κοίτα γύρω σου και πες μου αν είναι ή δεν είναι 'όνειρο' για πάρα πολλούς (αν δεν είναι πλειονότητα είναι σίγουρα μια πολύ σημαντική μειονότητα του στυλ το 1/3) και ιδιαίτερα νέους ο διορισμός στο δημόσιο. Δες πόσους ΔΥ έχεις στον ευρύτερο κύκλο σου. Πραγματικά αν δεν τα βλέπεις αυτά και θεωρείς ότι ο διορισμός στο Δημόσιο δεν αποτελεί κάτι το special αλλά μια επιλογή όπως τόσες άλλες, τότε διαφωνούμε σε πολύ βασικά πράγματα.
Το ότι στις άλλες χώρες, οι ΔΥ παίρνουν λιγότερα από ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ 'πρώτο μισθό' ιδιωτικού, και δεδομένου ότι πρώτοι μισθοί στον ιδιωτικό παίζουν κάτι 600άρια και 700άρια σε ορισμένους τομείς, έχεις κάποιο στοιχείο;
Ναι, ο κουμπάρος μου στη Γαλλία είναι αρχιτέκτονας-πολεοδόμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο και part time στο Υπ. Πολιτισμού και παίρνει λιγότερα από την αρχιτεκτόνισσα γυναίκα του σε γραφείο. Και έχω συζητήσει εκτενώς μαζί του για το τι 'παίζει' εκεί. Αν έχεις κάτι διαφορετικό για κάποια άλλη χώρα, ευχαρίστως να το συζητήσουμε.
Και στο κάτω κάτω γιατί τη στρέβλωση δεν τη δημιουργούν οι μισθοί πείνας του ιδιωτικού;
Γιατί αυτοί (καλώς ή κακώς) ορίζονται από την αγορά και δεν μπορούν να ρυθμισθούν νομοθετικά ενώ το Δημόσιο αποφασίζει το ίδιο ασχέτως της αγοράς.
Μόνο εδώ στην Ελλάδα έχουμε καταφέρει οι ΔΥ να είναι η κορωνίδα της επαγγελματικής εξέλιξης: και ησυχία και εργασιακή ασφάλεια και καλύτερος μισθός και και και...
Δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι η κορωνίδα της επαγγελματικής εξέλιξης όταν μετά από 10 χρόνια παίρνουν τα μισά, και μετά από 20 ένα μικρότερο υποπολλαπλάσιο.
Οπως σου έγραψα και παραπάνω, κοίτα γύρω σου και πες μου αν είναι ή δεν είναι. Η δική μου αίσθηση είναι ότι είναι.
Για το Οικονομίας με τους τυπικούς μισθούς των €3000 ναι, θέλω να μου κάνουν και τούμπες. Κανονικά δεν θα έπρεπε καν να συνδιαλλάσσομαι ποτέ πρόσωπο-με-πρόσωπο μαζί τους και όλα να γίνονται ηλεκτρονικά-ταχυδρομικά.Αφού είναι οι πολυπληθέστερες μερίδες, τι να κάνουμε τώρα. Όταν τα μέτρα εξαγγέλλονται 'εν γένει', πρώτα και καλύτερα αυτούς πιάνουν.
Α στο λινκ, βλέπεις ότι λέει ότι 'το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται στην κορυφή', 'Ακολουθούν το υπουργείο Εθνικής Αμυνας με 40.800 υπαλλήλους, η Ελληνική Αστυνομία με 37.481, το ΙΚΑ με 12.770, το Γενικό Επιτελείο Στρατού 10.742, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας 10.100, το υπουργείο Οικονομικών 9.050, το υπουργείο Υγείας 9.000'.
Αν αυτοί είναι σούμα 254943, θες να μου εξηγήσεις πως οι υπόλοιποι που είναι ΠΙΟ ΚΑΤΩ σε πλήθος, αθροίζονται σε 500.000;Το Keyword φυσικά είναι το 'μέχρι στιγμής'. Θα προσπαθήσω να βρω και τα τελικά ποσοστά, όπου φαινόταν πως οι μερίδες που 'μονίμως' αναφέρω είναι το 80% του μισθολογικού κονδυλίου.
Εψαξα και γω αλλά δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο πέραν αυτού του άρθρου. Τέλος πάντων τα νούμερα αυτό δείχνουν μέχρι στιγμής, αν τα αμφισβητείς φέρε κάτι άλλο.
Για το οικονομίας, μπορείτε να ησυχάσετε. Οι μισθοί τους επανήλθαν στο 1.250άρι πάντως.
Είσαι σίγουρος ? Αν θυμάμαι καλά κάτι ΔΕΣΤΕ και ΛΥΣΤΕ επιδόματα είναι κρυμμένα σε λογαριασμούς ΔΕΗ και άλλα σχετικά... Θα ρωτήσω το φίλο μου στην οδό Νίκης
-
στη Γερμανια οι μισθοι των ΔΥ ειναι -20% απο αυτες του ΙΤ. Αυτο ειναι απολυτα αποδεκτο εκει και ολοι συμφωνουν οτι ετσι πρεπει να ειναι.
επισης, οι δασκαλοι/καθηγητες εκει δεν ειναι μονιμοι υπαλληλοι, η μονιμοτητα ισχυει μονο για οσους ειχαν ξεκινησει πριν αρκετα χρονια.
βεβαια, μολις εμαθα οτι ο μισθος για καποιον που ειναι περιπου 10 χρονια σαν καθηγητης ειναι 2.500€ καθαρα.
(13 μισθοι)
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!