-
Ο χρήστης BugsBunny έγραψε:
Τελικά το kashmir φαίνεται ενδιαφέρον, αν κάποιος θέλει ανοιχτόχρωμο και θεωρητικά θα είναι και πιο δροσερό το καλοκαίρι σχετικά με τα σκούρα χρώματα...εαν αφησεις το καλοκαιρι για μιση ωρα ενα ασπρο και ενα μαυρο αυτοκινητο κατω απο τον ηλιο πιστευεις οτι θα εχει μεγαλη διαφορα στον χρονο που θα χρειαστει μετα για να δροσισει ο χωρος με το clima?
-
Ο χρήστης Ariskouts έγραψε:
Τελικά το kashmir φαίνεται ενδιαφέρον, αν κάποιος θέλει ανοιχτόχρωμο και θεωρητικά θα είναι και πιο δροσερό το καλοκαίρι σχετικά με τα σκούρα χρώματα...
εαν αφησεις το καλοκαιρι για μιση ωρα ενα ασπρο και ενα μαυρο αυτοκινητο κατω απο τον ηλιο πιστευεις οτι θα εχει μεγαλη διαφορα στον χρονο που θα χρειαστει μετα για να δροσισει ο χωρος με το clima?
Εχουν υπάρξει κάποια τεστ από έντυπα που έχουν δείξει ότι υπάρχει μια διαφορά μεταξύ άσπρου και άλλων χρωμάτων.
http://www.autotriti.gr/data/magazine/viewthema/36628.aspΣε πραγματικές συνθήκες πάντως έχω την εντύπωση πως είναι πολύ μικρές οι διαφορές αφού όπως και να έχει ... στο φουλ πρέπει να δουλεψει το a/c-clima για να δροσίσει!
-
Ο χρήστης ostvarivanje έγραψε:
Το είδες από κοντά;To kashmir το έχει η τοπική αντιπροσωπία ως αυτοκίνητο επίδειξης... Μεταξύ kashmir και silver reflex τι γνώμη έχετε;
-
Εγώ, πάντως, που έχω προσωπική εμπειρία σε λευκό και μαύρο, έχω λίγο διαφορετική άποψη. Εγώ έχω λευκό (είπαμε η συμπάθεια προς το χρώμα είναι δεδομένη - γι' αυτό και το παρήγγειλα σε λευκό ) και ο αδερφός μου έχει μαύρο. Είχε αρκετά μεγάλη διαφορά. Στο μαύρο του αδερφού μου, μόλις έμπαινα μέσα, πέρα από την υψηλότερη ζέστη, αισθανόμουν ότι δεν μπορούσα να αναπνεύσω, μία αίσθηση που δεν την είχα στο δικό μου.
Από εκεί και πέρα, κάποιοι φίλοι μου βάζουν μεμβράνες στο παρμπρίζ ώστε να ελαχιστοποιήσουν τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει κάτι τέτοιο ή γίνεται αποκλειστικά και μόνο για την ομορφιά του αυτοκινήτου. Βασικά, επειδή μου το πρότειναν να βάλω στο passat (μου είπαν για παράδειγμα αν έχει 5 σκάλες, πόσο θα σκουραίνει δηλαδή, να βάλω τη δεύτερη). Πιστεύετε ότι αξίζει κάτι τέτοιο; Από την άλλη πιστεύω ότι θα δείχνει και ωραία γιατί θα κάνει contrast με το λευκό του αμαξώματος.
Bugsbunny, μεταξύ των δύο αυτών, πιστεύω το kashmir. Θεωρώ ότι το silver παραέχει φορεθεί. Αν και είναι εντελώς υποκειμενικό το ζήτημα της επιλογής του χρώματος. Βρίσκεσαι δηλαδή λίγο πριν την παραγγελία; -
Σε πραγματικές συνθήκες πάντως έχω την εντύπωση πως είναι πολύ μικρές οι διαφορές αφού όπως και να έχει ... στο φουλ πρέπει να δουλεψει το a/c-clima για να δροσίσει![/quote]
Συμφωνω απολυτως πολυ μικρη διαφορα εχει. οποτε ας αφησουμε το θεμα ηλιος και ας διαλεγουμε οτι χρωμα πραγματικα μας αρεσει
Bugsbunny, αναμεσα στα δυο το κασμιρ προτιμω. ελεος πια με αυτα τα silver γεμισε ο τοπος.
-
Από εκεί και πέρα, κάποιοι φίλοι μου βάζουν μεμβράνες στο παρμπρίζ ώστε να ελαχιστοποιήσουν τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει κάτι τέτοιο ή γίνεται αποκλειστικά και μόνο για την ομορφιά του αυτοκινήτου. Βασικά, επειδή μου το πρότειναν να βάλω στο passat (μου είπαν για παράδειγμα αν έχει 5 σκάλες, πόσο θα σκουραίνει δηλαδή, να βάλω τη δεύτερη). Πιστεύετε ότι αξίζει κάτι τέτοιο; Από την άλλη πιστεύω ότι θα δείχνει και ωραία γιατί θα κάνει contrast με το λευκό του αμαξώματος.Φανταζομαι εννοείς τα περιμετρικά παραθυρα και όχι το μπροστά παρμπρίζ!
Στην ζέστη του εσωτερικού ρόλο παίζουν και τα υλικά του εσωτερικού. Ετσι ένα ανοιχτόχρωμο βελούδινο ή μάλλινο -που είναι και τα συνηθέστερα- μην πιστεύουμε ότι βγάζουν λιγότερη ζέστη από τα σκούρα.
-
Εγώ, πάντως, που έχω προσωπική εμπειρία σε λευκό και μαύρο, έχω λίγο διαφορετική άποψη. Εγώ έχω λευκό (είπαμε η συμπάθεια προς το χρώμα είναι δεδομένη - γι' αυτό και το παρήγγειλα σε λευκό ) και ο αδερφός μου έχει μαύρο. Είχε αρκετά μεγάλη διαφορά. Στο μαύρο του αδερφού μου, μόλις έμπαινα μέσα, πέρα από την υψηλότερη ζέστη, αισθανόμουν ότι δεν μπορούσα να αναπνεύσω, μία αίσθηση που δεν την είχα στο δικό μου.
Από εκεί και πέρα, κάποιοι φίλοι μου βάζουν μεμβράνες στο παρμπρίζ ώστε να ελαχιστοποιήσουν τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει κάτι τέτοιο ή γίνεται αποκλειστικά και μόνο για την ομορφιά του αυτοκινήτου. Βασικά, επειδή μου το πρότειναν να βάλω στο passat (μου είπαν για παράδειγμα αν έχει 5 σκάλες, πόσο θα σκουραίνει δηλαδή, να βάλω τη δεύτερη). Πιστεύετε ότι αξίζει κάτι τέτοιο; Από την άλλη πιστεύω ότι θα δείχνει και ωραία γιατί θα κάνει contrast με το λευκό του αμαξώματος.
Bugsbunny, μεταξύ των δύο αυτών, πιστεύω το kashmir. Θεωρώ ότι το silver παραέχει φορεθεί. Αν και είναι εντελώς υποκειμενικό το ζήτημα της επιλογής του χρώματος. Βρίσκεσαι δηλαδή λίγο πριν την παραγγελία;Μια χαρα ειναι η δευτερη σκαλα των μεμβρανων, ειχα και εγω και θα δεις μεγαλη διαφορα ακομη και εν κινησει, οταν θα σε χτυπαει ο ηλιος απο το πλαινο παραθυρο δεν θα σε ενοχλει. μονο να μην ειναι μεμβρανη καθρεπτης γιατι δειχνει κακασχημο.
-
cosneo, λάθος δικό μου, εννοούσα για τα παράθυρα. Βασικά, επειδή δεν ξέρω, στο παρμπρίζ και στο πίσω παράθυρο μπαίνουν; Καλά, τα σκούρα και ιδιαίτερα σε μαύρο δέρμα, δεν είναι να καθίσεις. 'Ανάβει' ο τόπος!
Άρη, τη δεύτερη σκάλα μου πρότεινε και ένας φίλος μου. Αν τελικά το αποφασίσω, μπορούν να μου το κάνουν στην αντιπροσωπεία με το που θα έρθει το αυτοκίνητο να γίνει και αυτό; Εσύ σκέφτεσαι να βάλεις; -
cosneo, λάθος δικό μου, εννοούσα για τα παράθυρα. Βασικά, επειδή δεν ξέρω, στο παρμπρίζ και στο πίσω παράθυρο μπαίνουν; Καλά, τα σκούρα και ιδιαίτερα σε μαύρο δέρμα, δεν είναι να καθίσεις. 'Ανάβει' ο τόπος!
Άρη, τη δεύτερη σκάλα μου πρότεινε και ένας φίλος μου. Αν τελικά το αποφασίσω, μπορούν να μου το κάνουν στην αντιπροσωπεία με το που θα έρθει το αυτοκίνητο να γίνει και αυτό; Εσύ σκέφτεσαι να βάλεις;Η αντιπροσωπια θα σε στείλει σε κάποιον γνωστό τους που συνεργάζονται δεν παιρναει η ίδια εγω θα βάλω εκει που είχα βάλει κ στο focus.
-
Θα βάλεις και εσύ δηλαδή ε; Θα κοιτάξω και εγώ, γιατί έχω και κάτι γνωστούς από εκεί που θα το πάρω.
-
Bugsbunny, μεταξύ των δύο αυτών, πιστεύω το kashmir. Θεωρώ ότι το silver παραέχει φορεθεί. Αν και είναι εντελώς υποκειμενικό το ζήτημα της επιλογής του χρώματος. Βρίσκεσαι δηλαδή λίγο πριν την παραγγελία;Οstvarivanje, για την παραγγελία απέχουμε... έχει δουλειά ακόμα... (είναι και το θέμα του μεγέθους, οπότε συζητάμε και για τα μικρότερα Α3 sportbak S-tronic και Α160 CVT)
Πάντως, για το χρώμα, το kashmir του πηγαίνει και σε αντίθεση με το reflex silver του αναδυκνύει τις ασημί λεπτομέρειες του αμαξώματος
Σχετικά με την ηλιοπροστασία, στον κατάλογο με τα εξτρά έχει και το θερμομονωμένο μπροστινό παμπρίζ και βέβαια τα σκουρόχρωμα πίσω παράθυρα με ηχομονωμένα μπροστινά, ασφαλείας...
-
Bugsbunny, μεταξύ των δύο αυτών, πιστεύω το kashmir. Θεωρώ ότι το silver παραέχει φορεθεί. Αν και είναι εντελώς υποκειμενικό το ζήτημα της επιλογής του χρώματος. Βρίσκεσαι δηλαδή λίγο πριν την παραγγελία;
Οstvarivanje, για την παραγγελία απέχουμε... έχει δουλειά ακόμα... (είναι και το θέμα του μεγέθους, οπότε συζητάμε και για τα μικρότερα Α3 sportbak S-tronic και Α160 CVT)
Πάντως, για το χρώμα, το kashmir του πηγαίνει και σε αντίθεση με το reflex silver του αναδυκνύει τις ασημί λεπτομέρειες του αμαξώματος
Σχετικά με την ηλιοπροστασία, στον κατάλογο με τα εξτρά έχει και το θερμομονωμένο μπροστινό παμπρίζ και βέβαια τα σκουρόχρωμα πίσω παράθυρα με ηχομονωμένα μπροστινά, ασφαλείας...
Από περιέργεια η A160 cvt πόσο πάει?
-
Το A3 s-tronic καλό μου φαίνεται. Βασικά, εγώ πήγαινα για το 1.8 στο passat (θα θυμάσαι όταν αποφάσισα για το 1.4 ότι είχα κάποιες αμφιβολίες για το πώς θα πηγαίνει στο δρόμο, γιατί δεν είχα καμία επαφή με τουρμποκινητήρες και δε μου 'γέμιζαν' το μάτι έτσι επιφανειακά τα 1400 κυβικά και ας ήταν τούρμπο). Αν θες πες μου και την τιμή για το A3... αν και πολύ φοβάμαι ότι δε θέλω να την ακούσω!
Όπως και να 'χει, σου εύχομαι την καλύτερη επιλογή που να υπερκαλύπτει τα κριτήριά σου. -
Ο χρήστης harisnikolop έγραψε:
Bugsbunny, μεταξύ των δύο αυτών, πιστεύω το kashmir. Θεωρώ ότι το silver παραέχει φορεθεί. Αν και είναι εντελώς υποκειμενικό το ζήτημα της επιλογής του χρώματος. Βρίσκεσαι δηλαδή λίγο πριν την παραγγελία;
Οstvarivanje, για την παραγγελία απέχουμε... έχει δουλειά ακόμα... (είναι και το θέμα του μεγέθους, οπότε συζητάμε και για τα μικρότερα Α3 sportbak S-tronic και Α160 CVT)
Από περιέργεια η A160 cvt πόσο πάει?
Το Α160 με CVT ξεκιναει απο τα 19.755 € και το Α180 CVT απο τα 24.708€
-
Στην αντιπροσωπία μας είπαν για τη βασική με το κλειδί στο χέρι Α160 cvt 22.000 ευρώ χωρίς μεταλλικό και για το Α3 S-tronic 1.2 η τιμή πάλι με το κλειδί στο χέρι 26.500 S-line plus (η βασική έκδοση ambition 25.000).
-
Στην αντιπροσωπία μας είπαν την Α160 CVT elegance με μεταλλικό με το κλειδί στο χέρι 24.500 ευρώ (η βασική Α160 cvt 22.000 χωρίς μεταλλικό) και για το Α3 S-tronic 1.2 η τιμή πάλι με το κλειδί στο χέρι 26.500 S-line plus (η βασική έκδοση ambition 25.000).Τις τιμες τις πηρα απο το site Της Μερκ , ρωτα και καμια αλλη αντιπροσωπεια
-
Στην αντιπροσωπία μας είπαν για τη βασική με το κλειδί στο χέρι Α160 cvt 22.000 ευρώ χωρίς μεταλλικό και για το Α3 S-tronic 1.2 η τιμή πάλι με το κλειδί στο χέρι 26.500 S-line plus (η βασική έκδοση ambition 25.000).26500 για 1.2?? ελεος
-
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
26500 για 1.2?? ελεοςΑυτό είδα και εγώ και σκέφτηκα ότι έκανα καλά που παρήγγειλα το passat!
-
26500 για 1.2?? ελεος
Αυτό είδα και εγώ και σκέφτηκα ότι έκανα καλά που παρήγγειλα το passat!
Τελικα πολυ υπερτιμημενα αυτα τα audi. Και εγω για το Α4 πηγαινα αλλα πραγματικα μιλαμε για τρελες διαφορες τιμης που δεν αντιστοιχουν και σε αναλογη διαφορα ποιοτητας.
-
Και εγώ για το A4 θα πήγαινα αν μου το επέτρεπαν τα οικονομικά μου. Οκ, υποκειμενικό είναι, αλλά σαν εμφάνιση μου άρεσε και μου αρέσει πολύ. Αλλά όταν μαζί με την απόσυρση ξεκινάει από τα 28κ αυτό με τα 120 άλογα, δεν... (τουλάχιστον για μένα). Οπότε... κατά τα μέσα Φεβρουαρίου ανακάλυψα το B7 passat. Μέχρι τότε αγνοούσα την ύπαρξη του. Και έμελλε αυτή η συνάντησή μας να είναι και καθοριστική.
Ξημερώνει Τετάρτη άρα έχω 3 εβδομάδες από την παραγγελία. Δύσκολα τα πράγματα αν τα βάλεις με το χρόνο...
VW Passat 2010