-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Όχι ακριβώς...Θα βάλεις και κάτι παραπάνω, ώστε να εξασφαλίσεις και επιστροφή μέρους του παρακρατηθέντα φόρου(If any)Στα 12445€ ακροβατεί στο όριο του αφορολόγητου... θα του επιστραφεί πρακτικά όλη η παρακράτηση έτσι κι αλλιώς (αν έχει).
-
ΣΔΟΕ: Στο 'στόχαστρο' οι φορολογούμενοι με μεγάλη ακίνητη περιουσία και χρέη στο δημόσιο
28 Απρίλιου (ΑΠΕ-ΜΠΕ) -- Φορολογούμενοι με μεγάλη ακίνητη περιουσία και χρέη στο δημόσιο και ελεύθεροι επαγγελματίες με ληξιπρόθεσμες οφειλές βρίσκονται μεταξύ άλλων στο στόχαστρο των ελέγχων που κάνει η εφορία και το ΣΔΟΕ όπως προκύπτει από τις εκθέσεις προόδου των πέντε ομάδων εργασίας που έχουν συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών για τη φοροδιαφυγή. Όπως προκύπτει από αυτά, σε εξέλιξη βρίσκονται κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων όσων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο, μεταξύ των οποίων όσοι χρωστούν οφειλές άνω των 200.000 ευρώ, προμηθευτές αλυσίδων ηλεκτρονικών, μεγάλων εταιρειών, σούπερ-μάρκετ, τραγουδιστές, συμβολαιογράφοι. Μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών λαμβάνονται και για τις εξής κατηγορίες φορολογούμενων: Φορολογούμενοι με ακίνητα σε Μύκονο-Σαντορίνη, όσοι έχουν επαγγελματικά ακίνητα στο 1ο Διαμερίσματα Αθηνών, όσοι έχουν ακίνητα σε περιοχές με υψηλή τιμή ζώνης, Φαρμακεία, οφειλέτες Δ.Ο.Υ εξωτερικού, προμηθευτές του υπουργείου Υγείας, ιδιοκτήτες μισθωμένων ακινήτων του υπ. Πολιτισμού. Ταυτόχρονα στο στόχαστρο βρίσκονται μια σειρά κατηγορίες φορολογούμενων με μεγάλη ακίνητη περιουσία, όπως : - 110 φυσικά πρόσωπα, με τη μεγαλύτερη αξία περιουσίας το 2007. - 150 φυσικά πρόσωπα που ελέγχονται για το πόθεν έσχες τους. - 1.700 κατασκευαστές που δεν δήλωνα εισοδήματα από οικοδομές. - 9.173 φυσικά πρόσωπα που δεν υπέβαλαν δήλωση ΦΜΑΠ το 2007. - όσοι δεν υπέβαλαν ΦΜΑΠ για ένα ή παραπάνω έτη, την περίοδο 1999-2007. Σ.Π.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Τα συμβολαιογραφικά και λοιπά έξοδα που αναφέρονται σε συμβόλαιο γονικής παροχής ακινήτων δηλώνονται από τον γονέα που κάνει τη δωρεά, ή μήπως μου διαφεύγει κάτι;up
-
λοιπον πηρα την βεβαιωση αποδοχων και λεει τα εξης καθαρο εισοδημα 12201€ και φορος που παρακρατηθηκε 934€
το μικτο ηταν 14950 και το ικα ρατησε 2750.σημερα διαβασα οτι για τον φορο που εχει παρακρατηθει οσες επιπλεον αποδειξεις απο του αφορολογητου κερδιζεις 10% απο τις αποδειξεις επι του φορου.εγω με βαση αυτα τα στοιχεια τι πρεει να δωσω και που.παιδια συγνωμη που ειμαι κουραστικος αλλα ειναι η πρωτη φορα και δεν εχω βοηθεια και δεν ειμαστε για λαθη αυτες τις εποχες γιατι...λεφτα δεν υπαρχουν χεχε. -
Ο χρήστης koloko έγραψε:
βρε παιδια εγω πηρα περυσι 12.445 € .ο ενας λογιστης μπου λεει οτι θελω 1300€ αποδειξεις και ο αλλος 4.500€ ποσο πρεπει να δωσω που εφτιαξα το σπιτι φετος και εχω 8.000€ αποδειξεις και καθολου λεφτα στην τραπεζα χεχε!!αν περισεψουν τιποτα να τις δωσω στον πατερα μου...Θέλεις 1333,50€ (12.000 χ 10%) + (445 χ 30%).
Κάπου πήρε το αυτί μου σήμερα ότι δεν υπολογίζονται μόνο τα εισοδήματα αλλά και τα τεκμήρια από τυχόν αυτοκίνητα και σπίτια για τον υπολογισμό των απαιτούμενων αποδείξεων και ότι θα βγει διευκρινιστική από το Υπ. Οικ. σήμερα. Ακούσατε κάτι παρόμοιο ή γράφω αρλούμπες;
-
Ο χρήστης koloko έγραψε:
λοιπον πηρα την βεβαιωση αποδοχων και λεει τα εξης καθαρο εισοδημα 12201€ και φορος που παρακρατηθηκε 934€
το μικτο ηταν 14950 και το ικα ρατησε 2750.σημερα διαβασα οτι για τον φορο που εχει παρακρατηθει οσες επιπλεον αποδειξεις απο του αφορολογητου κερδιζεις 10% απο τις αποδειξεις επι του φορου.εγω με βαση αυτα τα στοιχεια τι πρεει να δωσω και που.παιδια συγνωμη που ειμαι κουραστικος αλλα ειναι η πρωτη φορα και δεν εχω βοηθεια και δεν ειμαστε για λαθη αυτες τις εποχες γιατι...λεφτα δεν υπαρχουν χεχε.Κατ'αρχην νομιζω οτι σου κρατησαν υπερβολικα μεγαλο φορο.Αν πας αποδειξεις γυρω στις 2000 ευρω νομιζω οτι θα σου επιστραφουν τα 934 ευρω που παρακρατησε ο εργοδοτης σου.
Καμια αλλη γνωμη μηπως και του δινω ψευτικες ελπιδες;
-
Ο χρήστης emil έγραψε:
βρε παιδια εγω πηρα περυσι 12.445 € .ο ενας λογιστης μπου λεει οτι θελω 1300€ αποδειξεις και ο αλλος 4.500€ ποσο πρεπει να δωσω που εφτιαξα το σπιτι φετος και εχω 8.000€ αποδειξεις και καθολου λεφτα στην τραπεζα χεχε!!αν περισεψουν τιποτα να τις δωσω στον πατερα μου...
Θέλεις 1333,50€ (12.000 χ 10%) + (445 χ 30%).
Κάπου πήρε το αυτί μου σήμερα ότι δεν υπολογίζονται μόνο τα εισοδήματα αλλά και τα τεκμήρια από τυχόν αυτοκίνητα και σπίτια για τον υπολογισμό των απαιτούμενων αποδείξεων και ότι θα βγει διευκρινιστική από το Υπ. Οικ. σήμερα. Ακούσατε κάτι παρόμοιο ή γράφω αρλούμπες;
Ναι και μενα μου το'παν για καποιον φοροτεχνικο στην εκπομπη του Παπαδακη.
Το βλεπω σαν μεσο τρομοκρατησης των φορολογουμενων να μην αλληλομεταβιβαζουν αποδειξεις και να εισπραχθει οσο το δυνατον μεγαλυτερος φορος,μιας και ελεγχος στις καραβιες με τις προσκομιζομενες αποδειξεις ειναι χρονοβορος και λογικα αντιπαραγωγικος. -
Ο χρήστης emil έγραψε:
...θα βγει διευκρινιστική από το Υπ. Οικ. σήμερα.Θα είναι καλή κίνηση εκ μέρους του Υπουργείου να βγει ΣΗΜΕΡΑ η εγκύκλιος μιας και πολλοί φορολογούμενοι έδωσαν ήδη τις δηλώσεις τους.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
...θα βγει διευκρινιστική από το Υπ. Οικ. σήμερα.
Θα είναι καλή κίνηση εκ μέρους του Υπουργείου να βγει ΣΗΜΕΡΑ η εγκύκλιος μιας και πολλοί φορολογούμενοι έδωσαν ήδη τις δηλώσεις τους.
Αραγε υπαρχει κανενας γνωστικος εκει μεσα απλως να τους το θυμισει; Μα πρεπει να'ναι εντελως
-
τελικα 2000 να δωσω για να γυρισει ο φορος πισω?
-
Τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου, μετράνε στις αποδείξεις;
Διαβάζοντας αυτό το άρθρο: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=132139 μπερδεύτηκα περισσότερο. -
Αυτό έχετε καταφέρει να το πετύχετε από τους διαχειριστές σας;
Διευκρινίζεται ότι στη διαμόρφωση του αφορολόγητου ποσού της κλίμακας
περιλαμβάνονται και οι πάσης φύσεως δαπάνες αγοράς υλικών και παροχής υπηρεσιών των
κοινόχρηστων χώρων εκτός από τις δαπάνες εξόφλησης των λογαριασμών ύδρευσης,
αποχέτευσης και ηλεκτροδότησης αυτών μετά τον επιμερισμό τους στους ενοίκους ή στους
ιδιοκτήτες των οριζόντιων ιδιοκτησιών.
Στις περιπτώσεις αυτές θα ακολουθείται η ακόλουθη διαδικασία:
Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας θα εκδίδει και θα χορηγεί σε κάθε συνιδιοκτήτη ή
ενοικιαστή κατά περίπτωση (ανάλογα με το ποιόν βαρύνει η δαπάνη αυτή), συγκεντρωτική
κατάσταση των ετήσιων δαπανών της πολυκατοικίας, στην οποία θα εμφανίζεται το
ποσό των κοινόχρηστων δαπανών που λαμβάνονται υπόψη για την κάλυψη του
αφορολογήτου ποσού.
Από την κατάσταση αυτή θα προκύπτει αναλυτικά το είδος της δαπάνης, αριθμός του
τιμολογίου ή της απόδειξης λιανικής πώλησης, του τιμολογίου ή της απόδειξης παροχής
υπηρεσιών, το ποσό της δαπάνης, καθώς και η κατανομή του συνόλου των δαπανών αυτών
στον κάθε συνιδιοκτήτη ή ένοικο κατά περίπτωση, ανάλογα με το ποσοστό συνιδιοκτησίας
κάθε οριζόντιας ιδιοκτησίας στους κοινόχρηστους χώρους. Αντίγραφο της συγκεντρωτικής
κατάστασης θα συνυποβάλλεται από κάθε συνιδιοκτήτη ή ένοικο, κατά περίπτωση, μαζί με τις
λοιπές αποδείξεις δαπανών και το αναγραφόμενο ποσοστό δαπάνης θα συναθροίζεται με τις
λοιπές δαπάνες που καλύπτουν το αφορολόγητο ποσό. Τα πρωτότυπα των δικαιολογητικών
στοιχείων των κοινόχρηστων δαπανών θα διαφυλάσσονται από το διαχειριστή της
πολυκατοικίας. -
Διαχειριστης =Αυτοκρατωρ ...οποτε
-
Ο χρήστης vermeer έγραψε:
Τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου, μετράνε στις αποδείξεις;
Διαβάζοντας αυτό το άρθρο: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=132139 μπερδεύτηκα περισσότερο.Η ίδια εφημερίδα αλλού γράφει ότι μετράνε...
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=243870
Αυτό έχετε καταφέρει να το πετύχετε από τους διαχειριστές σας;
Όχι. Θεωρητικά μπορείς να τα υπολογίσεις και μόνος, από τα ειδοποιητήρια που αναφέρουν επιμερισμό των εξόδων, αλλά στην πράξη δεν ξέρω αν γίνεται.
-
**ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ αυτοκινήτου πώς αντιμετωπίζονται στη φορολογική δήλωση;
– Τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου συνυπολογίζονται με τις αποδείξεις δαπανών που καταχωρίζονται στον κωδ. 049 (για τη δικαιολόγηση του αφορολογήτου ποσού των 12.000 ευρώ).**
http://news.kathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/ ... 011_439279
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Δηλαδή στο παραπάνω παράδειγμα το ποσό επιστροφής θα είναι το ακόλουθο:
11.000 - 6.000=5.000€ * 10%=500€
Ισχύει αυτό ή υπάρχει κάποιο άνω όριο στο ποσό επιστροφής από τις αποδείξεις;;;;Ναι υπαρχει και ειναι 10% με οριο τις 3000 αρα εως 300 επιστροφη.
Εγώ άλλα θυμάμαι απ' όσα έχω διαβάσει εδώ (αλλά δεν είμαι και πολύ σχετικός)..
Υπάρχει άνω όριο και είναι τόσο μέχρι να μηδενίσει ο φόρος που σου αναλογεί (θεωρητικά). Στην προκειμένη περίπτωση σε πιάνει το άνω όριο αποδείξεων προτού προλάβεις να μηδενίσεις το φόρο σου.
Στο παράδειγμά σου, στο εισόδημα των 25.000 ο φόρος που αναλογεί βάσει συντελεστών είναι 2940 ευρώ. Οπότε, ναι, σου επιστρέφονται τα 500 ευρώ από τις εξτρά αποδείξεις.
(στην πραγματικότητα κάτι παραπάνω θα είναι, γιατί θες 5100 αποδείξεις για τα 25.000 φορ. εισόδημα και όχι 6000).Στο μέγιστο όριο αποδείξεων (15.000) θα είχες (15000-6000)*10%=900 ευρώ επιστροφή.
Γενικά, η επιστροφή λόγω πλεοναζόντων αποδείξεων ισχύει μέχρι να 'εξαντληθεί' το ποσό του φόρου που αναλογεί στο εισόδημά σου.Σύμφωνα με το site αυτο:
http://www.lawyersvoice.gr/dikigoria/as ... izoun.html
αναφέρεται ότι υπάρχει ανώτατο όριο (300 ευρω) στο μπόνους φόρο που θα επιστρεφεται από τις αποδειξεις:Οι αποδείξεις για το μπόνους φόρου φτάνουν μέχρι τα 3.000 ευρώ κατ' άτομο, καθώς καλύπτουν τη διαφορά του αφορολογήτου των 12.000 ευρώ και του ανώτατου ύψους αποδείξεων 15.000 ευρώ. Για παράδειγμα, αν έχετε εισόδημα 20.000 ευρώ απαιτούνται αποδείξεις αξίας 3.600 ευρώ για να καλύψετε το αφορολόγητο. Αν θέλετε να έχετε και το μπόνους των 3.000 ευρώ προσκομίζετε αποδείξεις συνολικής αξίας 6.600 ευρώ.
-
Το παραπάνω δεν αναφέρεται ΠΟΥΘΕΝΑ, ούτε στο νόμο, ούτε στις διευκρινιστικές εγκύκλιους.
Κανονικά υπολογίζεται η έκπτωση φόρου, ανάλογα με τις επί πλέον που προσκομίζονται (μέχρι το ανώτατο όριο). -
Σημερα θα υποβαλλω την δηλωση με την βοηθεια ενος φιλου .
Εχω κανει τις αθροισεις κ εχω ετοιμα ολα τα σχετικα ...
Φορος που παρακρατηθηκε 8000
που αναλογει 8400
Αποδειξεις 15000+
ασφαλιστρα ζωης 2200
τοκοι δανειου στεγ/κου 340
ιατρικα 650
Σερβις αυ/του εργα/κα 125
Αποδ/ξεις παρ/χης υπ/σιων 250Το ερωτημα μου ειναι ,εχω επιστροφη κ ποσο περιπου
Ευχαριστω εκ των προτερων οποιον μπει στον κοπο να μου απαντησει -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Σημερα θα υποβαλλω την δηλωση με την βοηθεια ενος φιλου .Εχω κανει τις αθροισεις κ εχω ετοιμα ολα τα σχετικα ...
Φορος που παρακρατηθηκε 8000
που αναλογει 8400
Αποδειξεις 15000+
ασφαλιστρα ζωης 2200
τοκοι δανειου στεγ/κου 340
ιατρικα 650
Σερβις αυ/του εργα/κα 125
Αποδ/ξεις παρ/χης υπ/σιων 250Το ερωτημα μου ειναι ,εχω επιστροφη κ ποσο περιπου
Ευχαριστω εκ των προτερων οποιον μπει στον κοπο να μου απαντησειΓια να σου απαντήσει κανείς με ακρίβεια θα πρέπει να ξέρει και κάποια επιπλέον πραγματάκια.
- Ποιο είναι το εισόδημά σου, ώστε να υπολογιστεί το ποσό των αποδείξεων που χρειάζεσαι για το αφορολόγητο.
- Την οικογενειακή σου κατάσταση.
- Το πότε πήρες το δάνειο, αν και μικρή σημασία έχει αφού οι τόκοι δεν είναι κανένα μεγάλο ποσό.
Υπολογίζοντας χονδρικά το εισόδημά σου με βάση το φόρο που αναλογεί και θεωρώντας ότι είσαι άγαμος, υπολογίζω ότι θα έχεις επιστροφή περίπου 1200-1300€.
Βέβαια, αν συνυπολογίσεις και την προκαταβολή του φόρου που πλήρωσες πέρσι και αυτή που θα σου βγάλουν φέτος για την επόμενη χρονιά τα πράγματα αλλάζουν.
Όλα αυτά τα υπολόγισα στο περίπου μέσα σε ένα δεκάλεπτο χωρίς να είμαι ειδικός, απλά από τις προσωπικές μου εμπειρίες στη σύνταξη φορολογικών δηλώσεων. Ένας λογιστής (ή ο φίλος σου, που υποθέτω έχει γνώσεις) θα σου απαντήσει με ακρίβεια το ποσό της επιστροφής. -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Το παραπάνω δεν αναφέρεται ΠΟΥΘΕΝΑ, ούτε στο νόμο, ούτε στις διευκρινιστικές εγκύκλιους.
Κανονικά υπολογίζεται η έκπτωση φόρου, ανάλογα με τις επί πλέον που προσκομίζονται (μέχρι το ανώτατο όριο).+1
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος