-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Δεν είναι 'λογοτεχνικό' βιβλίο (γιατί περιορίζεται στη λογοτεχνία το παρόν θέμα;),
Άλλαξε!!
Και γιατί άλλαξε;
Τώρα δυσκολεύομαι να το βρω στη λίστα... Από 'Π' αρχίζουν ένα σωρό θέματα, το 'Λ' ήταν πιο ευκολο-στόχευτο! -
προβολή των δημοσιεύσεών σας, απ τους πιο εύχρηστους τρόπους να εντοπίζεις τα θέματα που σε ενδιαφέρουν
(την πάτησα κι εγώ, λέω ποιό είναι αυτό το θέμα )
-
Τελείωσα τη περασμένη εβδομάδα το 'ο Αγών μου' του Χίτλερ και τώρα ξεκίνησα το 'Η πανούκλα' του Καμυ.
-
Ενδιαφέροντα:
- «Μια μέρα..., δεκαπέντε ιστορίες καθημερινότητας από τα αρχαία χρόνια ως την εποχή μας», Εταιρία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας, 1988.
Γράφουν, ανάμεσα σε άλλους, ο Ν. Χουρμουζιάδης («Ένας Αθηναίος θεατής στα εν άστει Διονύσεια»), ο Μ. Μουντές («Ένας Αθωνίτης μοναχός τον 12ο αιώνα»), και ο Κ. Γεωργουσόπουλος («Ένας μαθητής του Φώτου Πολίτη το 1919»),
Σύμφωνα με τον πρόλογο, οι συντάκτες των κειμένων επιχειρούν να ανασυνθέσουν «την καθημερινή δραστηριότητα ενός μη επώνυμου ανθρώπου σε κάποια φάση της ιστορίας μας».
Παρατηρούμε τον Ανθεμόκριτο, έναν λυχνοποιό να παρακολουθεί θεατρική παράσταση στην Αρχαία Αθήνα, τον Θεοδόσιο Μοναχό να μιλάει για τη ζωή στην Ι.Μ. Ξηροποτάμου, και τον Δημ. Ροντήρη να μιλάει για το πως γράφηκε σε δραματική σχολή χωρίς τη συγκατάθεση του πατέρα του. Πολύ ενδιαφέροντα τα κείμενα του βιβλίου, αν και δεν τα έχω διαβάσει όλα.
- Μακριδάκης, Γιάννης (2010). 'Λαγού μαλλί', Αθήνα. Εστία.
Ενδιαφέρουσα νουβέλα, ωραίο, πρωτότυπο γράψιμο.
- Βλάχου, Ελένη (1992). 'Δημοσιογραφικά χρόνια. Πενήντα και κάτι', Αθήνα. εκδόσεις «Ζήνδρος».
Αποτελείται από 3 τόμους. Πολύ ωραία δημοσιογραφική γραφή.
Επόμενη ανάγνωση μάλλον το «Παλιά, πολύ παλιά» του Π. Μάρκαρη. Από βιβλιοθήκη, δεν είναι εποχή για πολλά έξοδα. Το ίδιο και τα «Πασχαλινά διηγήματα» του Αλ. Παπαδιαμάντη.
Jacob
- «Μια μέρα..., δεκαπέντε ιστορίες καθημερινότητας από τα αρχαία χρόνια ως την εποχή μας», Εταιρία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας, 1988.
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
- Μακριδάκης, Γιάννης (2010). 'Λαγού μαλλί', Αθήνα. Εστία.
Ενδιαφέρουσα νουβέλα, ωραίο, πρωτότυπο γράψιμο.
Α, πράγματι.. τον είχα παρακολουθήσει πέρσι στη Διεθνή έκθεση βιβλίου στη ΔΕΘ, στην παρουσίαση του βιβλίου του 'Ήλιος με δόντια' και εντυπωσιάστηκα. Δεν το διάβασα ακόμα, αλλά είναι στα προσεχώς.
Μιας και είπα για Διεθνή Έκθεση βιβλίου, φέτος θα πραγματοποιηθεί το τετραήμερο 5-8 Μαΐου, με τιμώμενη 'χώρα' τη Μέση Ανατολή και ειδική θεματική ενότητα 'Εκπαίδευση και βιβλίο'.
Εν αναμονή του αναλυτικού προγράμματος, περισσότερα εδώ:
http://www.thessalonikibookfair.com/2011/index.asp - Μακριδάκης, Γιάννης (2010). 'Λαγού μαλλί', Αθήνα. Εστία.
-
Ευχαριστώ για την πληροφορία για τη διεθνή έκθεση βιβλίου, το πιθανότερο είναι να το μάθαινα αφού είχε ολοκληρωθεί.
Βλέπω και ωραίο ιστότοπο, ενδιαφέρον πρόγραμμα εκδηλώσεων.
Jacob
-
έπεσαν στα χέρια μου κάποια ενδιαφέροντα βιβλία, τα οποία πουλάω σε τιμή ευκαιρίας
υπάρχει μήπως ενδιαφέρον?
-
Πόσο τα δίνεις ;
Κάνε μια καλή τιμούλα και ίσως τα χτυπήσω, αν μ'αφήσει η Στέλλα φυσικά. -
30 ευρώ είναι καλά?
Πραγματικά τα σκοτώνω, πρόκειται περί σπάνιων εκδόσεων, μου είχαν στοιχίσει πολύ περισσότερο... -
Θα ρωτήσω και αν μου δώσουν άδεια θα τα πάρω
Αυτό που βλέπω εκεί το άσπρο 'Anthropologie sexuelle' θα το κάνω δώρο στον HF.
Άλλα δεν έχεις ; -
ΓΙάννη θέλω να δώσω και κάποια άλλα, έχω κάτι οικονομικά προβλήματα, μου χει φάει όλα τα λεφτά η στέφυ και δε βγαίνω...
Τουλάχιστον ξέρω ότι πάνε σε καλά χέρια, ας ελπίσουμε να σε αφήσει η Στέλλα
Λες να τον βοηθήσει τον HF
-
Ε άμα είναι να βοηθήσω θα κάνω την υπέρβασή μου και θα τα κλείσω χωρίς άδεια Deal.
Φωτό από τα άλλα δεν έχουμε ;Τον HF μόνο low level format στον εγκέφαλό του μπορεί να τον σώσει
-
Κοίτα, δε θέλω να γίνω αφορμή για ενδοϊκογενειακή σύρραξη, πραγματικά
Σου είμαι υπόχρεος πάντως, να ξέρεις ότι με βοηθάς σε μια δύσκολη στιγμή...Φωτό απ τα άλλα που έχω θα σου ανεβάσω το βραδάκι, να μου πεις αν σου κάνουν
-
Γιάννη μια φωτό από τα κάποια άλλα που έχω
τα 2 είναι στα γαλλικά, θα την παλέψεις λες?
επίσης αυτό στα αριστερά είναι αριστούργημα, εξηγεί τί μαλακία έκαναν οι βέλγοι που τους έπιασε το post colonial stress και παρατήσαν το κονγκό στην μοίρα του ενώ έπρεπε να μείνουν εκεί και να συνεχίσουν την μεταλαμπάδευση πολιτισμου.
Δεν νομίζω ότι μπορώ να το αποχωριστώ το συγκεκριμένο, τα άλλα δύο όμως αν νομίζεις ότι το χεις στα γαλλικά...
-
-
Tο ξεπούλημα γνώσης συνεχίζεται... ο πνιγμένος απ τα μαλλιά πιάνεται αλλα εδώ που φτάσαμε δεν έχουμε άλλη επιλογή Oπως έχει πει κι ο HF οι γκόμενες δε γουστάρουν κουλτούρα αλλα χρήμα
O Αξελός παίρνει πόδιMπάρμπα γιάννη εσύ μιας και δε σπρώχνεις κανε το ψυχικό και βοηθησε τον drifter
-
Μπράβο ρε μικρέ που βοηθάς ένα μπάρμπα να περνάει ευχάριστα τα γεράματά του. Όταν τα βλέπω αυτά κ@αβλώνω σα γκόμενα που την έχουν 'ξαμολήσει' στον Καίσαρη
-
Ενδιαφέροντα:
-
'50 λόγοι για να αγαπήσετε την Πάτρα', των Ξ. Παπαευθυμίου και Α. Τσιλίρα, εκδόσεις 'Το Δόντι'.
-
'Η πανεπιστημιούπολη της Πάτρας: ένα φωτογραφικό οιδοιπορικό', του Π. Α. Λαμπρόπουλου, εκδόσεις Πικραμένος.
εκτός από ανθρωπογενείς παρεμβάσεις, φωτό από το φυσικό περιβάλλον (χλωρίδα, πανίδα,ποτάμια, καιρικά φαινόμενα κλπ.) πολύ όμορφες.
Jacob
-
-
Πρόσφατα τελείωσα αυτό:
'Συνδεδεμένοι' - Η εκπληκτική δύναμη των κοινωνικών δικτύων και πως αυτά διαμορφώνουν τη ζωή μας
Του 'δικού μας' Νicholas Christaki καθηγητή στο Χάρβαρντ και του James Fowler.
Ενα καταπληκτικό βιβλίο και το συνιστώ σε όλους...
-
Διάβασα τις πρώτες σελίδες του νέου βιβλίου του Γ. Καλπούζου «Άγιοι δαίμονες», σε διαφημιστικό φυλλάδιο σε βιβλιοπωλείο. Ενδιαφέρον φαίνεται, αν και η θεματολογία του, αλλά και γράψιμο του στυλ «Φλόγινα φίδια τινάζονταν στον ουρανό πότε με κοκκινοκίτρινα χρώματα, πότε γαλατερά και πότε σάλευαν αναμεσό τους γαλάζιες και αχνοπράσινες λουρίδες» (από την αρχή του βιβλίου) δε μoυ κινούν το ενδιαφέρον.
Δώσε μου: “A young man, named Giovanni Guasconti, came, very long ago, from the more southern region of Italy, to pursue his studies at the university of Padua”, N. Hawthorne, “Rappaccini’s Daughter”, ή
“The thousand injuries of Fortunato I has borne as I best could, but when he ventured upon insult I vowed revenge”, E. A. Poe, “The cask of Amontillado”, σύντομη ιστορία, τι εκδίκηση! ή
“During the whole of a dull, dark, and soundless day in the autumn of the year, when the clouds hung oppressively low in the heavens, I had been passing alone, on horseback, through a singularly dreary tract of country”, πάλι E. A. Poe, “The fall of the house of Usher”… τέλειο..., ή
''Repent, Harlequin!' Said the Ticktockman', Harlan Ellison
Και είμαι στο στοιχείο μου...
Κάτι ενδιαφέρον διάβασε κανείς?
Jacob
Προτάσεις βιβλίων. Διάβασα...