-
Χθες σε ελαφρά ανηφόρα (κλίση ~5%) με κακό μεν οδόστρωμα, δεν μπορούσα να ξεκινήσω από το σπινιάρισμα των εμπρός τροχών, τα κατάφερα με τη τρίτη προσπάθεια διπλανα αυτοκινητα δεν φανηκαν να εχουν τοσο μεγαλο προβλημα, εφυγαν με τη μια με λιγο σπινιαρισμα. κοντιζμπορ κόντακτ 3.5 χρόνων γαρ
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Χθες σε ελαφρά ανηφόρα (κλίση ~5%) με κακό μεν οδόστρωμα, δεν μπορούσα να ξεκινήσω από το σπινιάρισμα των εμπρός τροχών, τα κατάφερα με τη τρίτη προσπάθεια διπλανα αυτοκινητα δεν φανηκαν να εχουν τοσο μεγαλο προβλημα, εφυγαν με τη μια με λιγο σπινιαρισμα. κοντιζμπορ κόντακτ 3.5 χρόνων γαρμπορεί να φταίνε λίγο και τα αμορτισέρ, ειδκά αν είχες και ελαφρά πηδηματάκια των τροχών.
-
Έχει δοκιμάσει κανείς τα Pirelli Scorpio Verde σε κάποιο SUV?? Εντός της εβδομάδος μάλλον θα τα βάλω (παρά την τσουχτερή τιμή) και είμαι στο 60-40 να βάλω αυτά η τα Continental CrossContact UHP.
-
Για 215/45 R16 εχετε να μου προτεινετε κατι καλο?
Εχω το πολο 1.2 τσι 105 ιππους.Εχω κανει 30000 χλμ με τα εργοστασιακα dunlop sport maxx και εχουν αρχισει να χανουν την αποδοση τους ειδικα σε στροφες εχω παρατηρησει μια εντονη ταση υποστροφης.θελω να εχουν καλα κρατηματα για οδηγηση σε δρομο με στροφες κυριως (μπραλλος-ναυπακτος )και να ειναι σχετικα καλα στη βροχη και σε θεματα θορυβου -
Πρέπει να παραγγείλω καινούργια λάστιχα και μάλλον θα είναι τα ίδια με αυτά που αντικαθιστούν: conti premiumcontact 2 σε 225 55 16R 95V. Μπορεί κάποιος να μου πει αν η τιμή που μου λέει ο 'τωρινός' λαστιχάς, περίπου στα 650ε, είναι κανονική; ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Ο χρήστης g_alex έγραψε:
Για 215/45 R16 εχετε να μου προτεινετε κατι καλο?
Εχω το πολο 1.2 τσι 105 ιππους.Εχω κανει 30000 χλμ με τα εργοστασιακα dunlop sport maxx και εχουν αρχισει να χανουν την αποδοση τους ειδικα σε στροφες εχω παρατηρησει μια εντονη ταση υποστροφης.θελω να εχουν καλα κρατηματα για οδηγηση σε δρομο με στροφες κυριως (μπραλλος-ναυπακτος )και να ειναι σχετικα καλα στη βροχη και σε θεματα θορυβουΑυτό που θα πρότεινα είναι να κοιτάξεις αν τα 205/50 έρχονται πιο φτηνά από τα 215/45 σε ό,τι λάστιχο κι αν επιλέξεις για να τα προτιμήσεις.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Για 215/45 R16 εχετε να μου προτεινετε κατι καλο? ......
Αυτό που θα πρότεινα είναι να κοιτάξεις αν τα 205/50 έρχονται πιο φτηνά από τα 215/45 σε ό,τι λάστιχο κι αν επιλέξεις για να τα προτιμήσεις.
Den einai pio ftina kardia mou!!!
H 205/50/16 ήταν και ειναι ακριβή. Την έχω, την ξέρω, την έψαξα, την πλήρωσα. -
205/45/16: νορμάλ τιμή
205/50/16: πανάκριβα
205/55/16: φθηνή τιμή -
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Πρέπει να παραγγείλω καινούργια λάστιχα και μάλλον θα είναι τα ίδια με αυτά που αντικαθιστούν: conti premiumcontact 2 σε 225 55 16R 95V. Μπορεί κάποιος να μου πει αν η τιμή που μου λέει ο 'τωρινός' λαστιχάς, περίπου στα 650ε, είναι κανονική; ευχαριστώ εκ των προτέρων.Συνήθως στις τιμές που βλέπω εδώ, υπάρχει μια 'απόκλιση' περί το 15% προς τα πάνω στους έλληνες λαστιχάδες ...
Άρα, μάλλον καλή τιμή φαίνεται, είναι continentalάδικο; Καμμιά άλλη τιμή πήρες από αλλού; -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
205/45/16: νορμάλ τιμή
205/50/16: πανάκριβα
205/55/16: φθηνή τιμήΔυστυχώς τα τρίτα δεν κάνουν για τον φίλο (πάνω από +5% απόκλιση...) .
(Μα 215άρι λάστιχο σε σούπερ-μίνι 105, έστω και 'τουρμπάτων', ίππων ; )
-
Ειναι πιο γρηγορα τα αμαξια με 215, βρουμ βρουμ
-
Νομιζω οτι τα 205 δεν ταιριαζουν στην ζαντα γιατι ειναι πιο φαρδια .
φαντασου με 215 και ολη η δευτερα σπινιαρει
Επειδη με ενδιαφερει να εχω καλη προσφυση δεν θα ηθελα να μειωσω την διασταση -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Πρέπει να παραγγείλω καινούργια λάστιχα και μάλλον θα είναι τα ίδια με αυτά που αντικαθιστούν: conti premiumcontact 2 σε 225 55 16R 95V. Μπορεί κάποιος να μου πει αν η τιμή που μου λέει ο 'τωρινός' λαστιχάς, περίπου στα 650ε, είναι κανονική; ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Συνήθως στις τιμές που βλέπω εδώ, υπάρχει μια 'απόκλιση' περί το 15% προς τα πάνω στους έλληνες λαστιχάδες ...
Άρα, μάλλον καλή τιμή φαίνεται, είναι continentalάδικο; Καμμιά άλλη τιμή πήρες από αλλού;Govus σ'ευχαριστώ . Όχι δεν είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της continental και πάλι όχι, ακόμη δεν πρόλαβα. θα προσπαθήσω αύριο να ρωτήσω.
-
Ο χρήστης g_alex έγραψε:
Επειδη με ενδιαφερει να εχω καλη προσφυση δεν θα ηθελα να μειωσω την διαστασηΗ ζαντα ειναι παντα μικροτερη για να εφαρμοζουν τα λαστιχα οποτε με τοσο μικρες διαφοροποιησεις δεν εχεις προβλημα
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Επειδη με ενδιαφερει να εχω καλη προσφυση δεν θα ηθελα να μειωσω την διαστασηΗ ζαντα ειναι παντα μικροτερη για να εφαρμοζουν τα λαστιχα οποτε με τοσο μικρες διαφοροποιησεις δεν εχεις προβλημα
215/45/16: μπαίνει σε ζάντες 7 έως 8 ιντσών
205/45/16: μπαίνει σε ζάντες 6,5 έως 7,5 ιντσών και,
205/50/16: μπαίνει σε ζάντες 5,5 έως 7,5 ιντσών.
(από το Bridgestone Databook)Άρα λοιπόν, αν η ζάντες σου δεν είναι 8ιντσες, τότε βάζεις τα μικρότερα 205 άνετα !
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
205/50/16: μπαίνει σε ζάντες 5,5 έως 7,5 ιντσών.
(από το Bridgestone Databook)Εγώ έχω 205 σε 8'.
-
Για αγορά MIchelin Energy Saver σε 185/60/14 με δείκτη Η (210χαω) η τιμή των 240 ευρώ η τετράδα με τοποθέτηση είναι καλή; Γενικότερα σε αυτή τη διάσταση τι θα προτείνετε; Το Michelin Pilot Exalto 2 που είχα υπόψη φαίνεται πως έπαψε να πωλείται...
Το αυτοκίνητο είναι ένα Mitsubishi Colt 1.3 5D auto MY2005. Μέχρι τώρα φορούσε 2 φορές τα Continental EcoContact II σε 175/65/14 με δείκτη Τ, από τα οποία οι εντυπώσεις κατά δήλωση του ιδιοκτήτη (αδερφός μου) ήταν μέτριες. Ούτε κρύο ούτε ζέστη, μετά από περίπου 100.000χλμ. -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Για αγορά MIchelin Energy Saver σε 185/60/14 με δείκτη Η (210χαω) η τιμή των 240 ευρώ η τετράδα με τοποθέτηση είναι καλή; Γενικότερα σε αυτή τη διάσταση τι θα προτείνετε; Το Michelin Pilot Exalto 2 που είχα υπόψη φαίνεται πως έπαψε να πωλείται...
Το αυτοκίνητο είναι ένα Mitsubishi Colt 1.3 5D auto MY2005. Μέχρι τώρα φορούσε 2 φορές τα Continental EcoContact II σε 175/65/14 με δείκτη Τ, από τα οποία οι εντυπώσεις κατά δήλωση του ιδιοκτήτη (αδερφός μου) ήταν μέτριες. Ούτε κρύο ούτε ζέστη, μετά από περίπου 100.000χλμ.Καλή είναι η τιμή. Μήπως θα ήθελε να δει και τα Cinturato P6 (τα έβαλα λίγες ημέρες πριν στα €260);
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Καλή είναι η τιμή. Μήπως θα ήθελε να δει και τα Cinturato P6 (τα έβαλα λίγες ημέρες πριν στα €260);Δεν εχω καλες εντυπωσεις απο τα Cinturato P6, πιστευω ανωτερα σε ολα τα energy και κυριως σε ανεση...
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Το αυτοκίνητο είναι ένα Mitsubishi Colt 1.3 5D auto MY2005. Μέχρι τώρα φορούσε 2 φορές τα Continental EcoContact II σε 175/65/14 με δείκτη Τ, από τα οποία οι εντυπώσεις κατά δήλωση του ιδιοκτήτη (αδερφός μου) ήταν μέτριες. Ούτε κρύο ούτε ζέστη, μετά από περίπου 100.000χλμ.Σ' αυτές τις διαστάσεις Energy με κλειστά μάτια,απίθανο λάστιχο σε στεγνό και βροχή, όλα τα άλλα είναι εναλλακτικές λύσεις κόστους
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]