-
Σε mitsubishi evo ix(9) γνωριζει καποιος τι τυπο βαλβολινη και τι ποσοτητα περνει στο σασμαν και στα διαφορικα?
-
Καλησπέρα . Είμαι νέο μέλος . Έχω ένα clk 200 του 03 Γερμανικό. Το συγκεκριμένο το βγάζει χωρίς τάπα ελέγχου λαδιών. Κάπου άκουσα ότι έτσι και αλλιώς αλλάζεις λάδια μια φορά τον χρόνο, σίγουρα συμφωνώ με αυτήν την λογική όμως εγώ το αυτοκίνητο δεν το πολυσκιζω και ο κατασκευαστής αναφέρεται σε αλλαγές έως και κάθε 10000 klm. Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει για το συγκεκριμένο μοντέλο και να μου προτείνει μια σωστή διαδικασία? ή μήπως πρέπει να περιμένω την ένδειξη του υπολογιστή? Βέβαια το αυτοκίνητο δεν μου έχει βγάλει κάποια ένδειξη στον υπολογιστή ούτε για αλλαγή, ούτε και για συμπλήρωμα (όπως συνήθως γίνεται από άλλους που ξέρω). Έχω διανύσει περίπου 7000 klm από την τελευταία αλλαγή. Ευχαριστώ.
-
Αρκετά πράματα έχουν σημασία εκτός από απλά τα χλμ που δεν μας έχεις αναφέρει.
Πώς οδηγάς, πού, τι κουβαλάς, τι διαδρομές μεγάλες μικρές άρα πόσα κρύα ξεκινήματα, το είδος του λαδιού κλπ.
Έτσι ενώ σε κάποιον που πάει βόλτες στην καθαρή ατμόσφαιρα βουνού της βόρειας Ελλάδας ή σε εθνική οδό χαλαρά άνετα θα τον βγάλει 10-15.000χλμ άλλος που τρώει κίνηση Αθήνας με πολλές κρύες εκκινήσεις και μικρές διαδρομές στο σκονισμένο περιβάλλον καλό θα είναι να τα αλλάζει νωρίτερα.
Καλό είναι να ξέρεις και ακριβώς ποιο λάδι σου έχουν βάλει. -
Ο χρήστης alexandros clk έγραψε:
Καλησπέρα . Είμαι νέο μέλος . Έχω ένα clk 200 του 03 Γερμανικό. Το συγκεκριμένο το βγάζει χωρίς τάπα ελέγχου λαδιών. Κάπου άκουσα ότι έτσι και αλλιώς αλλάζεις λάδια μια φορά τον χρόνο, σίγουρα συμφωνώ με αυτήν την λογική όμως εγώ το αυτοκίνητο δεν το πολυσκιζω και ο κατασκευαστής αναφέρεται σε αλλαγές έως και κάθε 10000 klm. Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει για το συγκεκριμένο μοντέλο και να μου προτείνει μια σωστή διαδικασία? ή μήπως πρέπει να περιμένω την ένδειξη του υπολογιστή? Βέβαια το αυτοκίνητο δεν μου έχει βγάλει κάποια ένδειξη στον υπολογιστή ούτε για αλλαγή, ούτε και για συμπλήρωμα (όπως συνήθως γίνεται από άλλους που ξέρω). Έχω διανύσει περίπου 7000 klm από την τελευταία αλλαγή. Ευχαριστώ.Λοιπον καλησπερα στα 10.000χλμ αλλαζω και εγω τα λαδακια μου και βαζω 5w-40 με προδιαγραφες κατασκευαστη ΜΒ 229.5 εγω θα τα αλλαξω σε 3500χλμ
-
Το Assyst θα σου βγάλει ειδοποίηση αναλόγως όπως το έχουν μηδενίσει στο τελευταίο Service, αλλά όπως και νάχει μπορείς να πλοηγηθείς μέσα στο Cluster και να δεις ανάλογα για Service A ή B πόσα χιλιόμετρα ή μέρες σου βγάζει!
Τα 1800άρια χωρίς βέργα για τον έλεγχο στάθμης έχουν ηλεκτρονικό μέσα από το Cluster, με ζεστό κινητήρα, σε δρόμο χωρίς κλίση πας στο μενού και τσεκάρεις!
-
Thomas , onyx & iliasp σας ευχαριστώ. Θα επανελθω το απογευμα με επιπλεον πληροφοριες στο mercedesclub (ώς alexandris), μετά τον έλεγχο στο αυτοκινητο. Το αυτοκινητο είναι αυτοματο με 102000 klm, στα χερια μου το πειρα με 93000 klm όπου και το εβαλα για γενικό έλεγχο σε ότι χρειαζοταν και service Α. Το αυτοκινητο ήταν πεντακάθαρο, Στάθηκα τυχερός σε αυτό. Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Τα λέμε λοιπον το απογευμα.
-
Άλλαξέ του και φίλτρο, τσιμούχα λιπαντικό αυτόματου κιβωτίου καλού κακού (κι ας λένε ότι είναι για πάντα).
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Άλλαξέ του και φίλτρο, τσιμούχα λιπαντικό αυτόματου κιβωτίου καλού κακού (κι ας λένε ότι είναι για πάντα).+1 αυτα ειναι μαρκετινιστικα
-
Καλά εάν μιλάμε για αυτόματο η αλλαγή υγρών επιβάλλεται τουλάχιστον κάθε 60Κ χλμ ή 4 χρονάκια ή όποτε βλέπεις ότι αρχίζει να κάνει τα κουλά του, μεγάλο συν για τη μακροζωία του και οι ατάκες του στυλ αυτά είναι αθάνατα ή Long Life βαλβολίνες διαφορικού κτλ είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!
-
Λοιπόν αγαπητοί φίλοι. Το αυτοκίνητο μου είναι CLK 200 W209 2003 Γερμανικό και αυτόματο όπως έχω ήδη αναφέρει. Τα klm του είναι 102000. Έκανα service A (μαζί με άλλα) μόλις το πήρα στα χέρια μου στα 92000 πριν από 1,5 χρόνο περίπου. Μπαίνω στο cluster εχτές και ελέγχω λάδια όπως και με συμβουλέψατε. Μου βγάζει μήνυμα ότι όλα 'correct'. Eπιπλέον τσεκάρω και service και μου βγάζει μήνυμα, 'service B σε 9600 klm'. Δηλαδή εάν κατάλαβα καλά έχω διανύσει περί τα 10000 klm + άλλα 9600 Klm που 'ζητάει' μιλάμε για κοντά στα 20000 klm με τα ίδια λάδια (castrol). Δεν μπορεί λέω και φεύγω για τον μηχανικό μου, ( Λαινόπουλος στην Γλυφάδα ). Ο μηχανικός τσεκάρει το cluster με την σειρά του και μετά από μια ερώτηση που μου έκανε για το πώς χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο, ( το αυτοκίνητο δεν το χρησιμοποιώ πολύ σε κίνηση, καθημερινά κλπ. παρά κυρίως σε ταξίδια και μεγάλες διαδρομές ούτε και το σκίζω ), με ενημερώνει ότι δεν έχω κάποιο πρόβλημα και μπορώ να περιμένω την ένδειξη του service B όπου και με ενημέρωσε ότι θα αντικαταστήσουμε λάδια κινητήρα και ενδεχομένως λάδια σασμάν (για την ιστορία και προς ενημέρωση σας ,περί τα 150,00). Δηλαδή ρε παιδιά αλλαγή λαδιών κινητήρα ανά 20000 klm Πως το βλέπετε? Τι κάνουμε ?
-
Πόσα λίτρα παίρνει; Υποψιάζομαι ότι το όριο είναι 2 χρόνια και όχι τόσο τα χλμ. Πάντως έχουν ανέβει αναλύσεις λαδιού εδώ που δείχνουν ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Η Castrol για πόσα χλμ δίνει το λάδι αυτό; Εξαρτάται όμως και από το πόσα χρόνια θέλεις να κρατήσεις το αυτοκίνητο...
Μπράβο στον μηχανικό που σε ρώτησε τι χρήση κάνεις.
-
Ο χρήστης mariost έγραψε:
στην αντιπροσωπία που ρώτησα στο τελευταίο σέρβις μου είπαν ότι οι βαλβολινες δεν αλλάζουν.
εχθές που μίλαγα με έναν μηχανικό που κάνει γκρουπ βαγκ, μου είπε ότι θέλουν αλλαγή κάθε 50000χλμκάποιος άλλος μου είπε οτι μπορεί να θέλει συμπλήρωμα !!!!
τι ισχύει ???
οι ταχύτητες γρατσουνανε και μόλις ζεσταθεί κανένα πρόβλημα !!!!
καμιά φορά δεν μου κουμπώνει η όπισθεν !!!
Σωστά σου είπαν στην αντιπροσωπεία, η VW ορίζει ότι οι βαλβολίνες της είναι lifetime δηλ. δεν αλλάζονται ποτέ. Το θέμα όμως είναι ότι η VW δεν μας λέει πόσο είναι το lifetime όριο γι αυτήν, 100 χιλ. χλμ., 200, 300;
Η γνώμη μου είναι ότι εφόσον αντιμετωπίζεις πρόβλημα με τις ταχύτητες πρίν κάνεις οτιδήποτε άλλο (κατέβασμα σασμάν, αλλαγή συχρονιζέ) άλλαξε βαλβολίνες είτε με τις εγοστασιακές είτε αν βρείς από το εμπόριο με προδιαγραφές VW G 052 171 (η Fuchs Titan Sintofluid 75w-80 είναι μία επιλογή). Ακόμα μια πιο παχύρευστη επιλογή αλλά με παλιότερη προδιαγραφή της VW είναι και **η Castrol TAF-X 75w-90 **(G 050) την οποία μάλλον θα τη βρείς ευκολότερα.Στο Α4 δεν εμπενε η 2η οταν ηταν κρυο. τωρα εχω βαλει της TAF-X 75w-90
και ειναι ολα μια χαρασε site του εξωτερικου η WV προτηνη την TAF -X .
-
Σήμερα έστειλα το τελευταίο από την 6άδα blackstone που είχα προ-αγοράσει, 3,5ευρώ τα μεταφορικά, κάπως πολλά μου φάνηκαν... Ελπίζω να έρθουν τα αποτελέσματα πριν το 36ώρο ώστε να ξέρω αν θα αλλάξω λάδια ή οχι (10 μήνες, 3400 χλμ, honda deauville 2007). Για να δούμε.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Αυτός μάλλον έχει καλές τιμές....
http://www.e-carplanet.gr/oils.htmΕίναι καλές στο 20% των προσφερόμενων λιπαντικών ( αυτές με το πράσινο) , στο υπόλοιπο 80% μέτριες έως ακριβές.
Ακριβές τιμές
Aral High Tronic SAE 5w-40 1lit
Τotal Quartz 9000 SAE 5w-40 1litενώ παράλογα ακριβές οι τιμές των Selenia.
-
+1
To total 5-40 που αναφέρει ο μουσάτος είναι 50% πάνω από άλλον πωλητή στην Θεσσαλονίκη
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
+1To total 5-40 που αναφέρει ο μουσάτος είναι 50% πάνω από άλλον πωλητή στην Θεσσαλονίκη
τα οποία τα βρίσκουμε με 6,80 το λίτρο
τα έχω τα τελευταία 10.000 χλμ στο πούντο και έκαψε λιγότερο από 50ml στα 1000χλμ. Λιγότερο απ' τα Amsoil AFL 5-40.Εννοείται πως ξαναπήρα!
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Αυτός μάλλον έχει καλές τιμές....
http://www.e-carplanet.gr/oils.htmΤο edge μετά απο ψάξιμο το πήρα πέρισυ 12,5
Αυτός το εχει 9,6 ευρώ.Πολύ καλή τιμή -
Λοιπόν έχω βρει κι αυτό
Καλές τιμές φαίνεται να έχει
Και μια ερώτηση τώρα στην προηγούμενη αλλαγή λαδιών πριν 1200 χιλιόμετρα (δηλαδή στα 10000) όπως έχω ξαναγράψει μου έβαλαν αυτά τα οποία θα κρατήσω μέχρι τα 15 ή 20000.Λέω λοιπόν στην επόμενη αλλαγή να βάλω ή αυτά ή αυτά πάντα βέβαια στον κωδικό που αντιστοιχεί στις προδιαγραφές που θέτει η Renault
Ποια να προτιμήσω?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Λοιπόν έχω βρει κι αυτό
Καλές τιμές φαίνεται να έχει
Και μια ερώτηση τώρα στην προηγούμενη αλλαγή λαδιών πριν 1200 χιλιόμετρα (δηλαδή στα 10000) όπως έχω ξαναγράψει μου έβαλαν αυτά τα οποία θα κρατήσω μέχρι τα 15 ή 20000.Λέω λοιπόν στην επόμενη αλλαγή να βάλω ή αυτά ή αυτά πάντα βέβαια στον κωδικό που αντιστοιχεί στις προδιαγραφές που θέτει η Renault
Ποια να προτιμήσω?
Ευχαριστώ εκ των προτέρωνΤο χρηση του κανεις???
-
Normal οδήγηση για το 90% των χιλιομέτρων που γίνονται και ένα 10% σκίσιμο
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]